Nieuwe schuldencrisis de val van ons fiat geldsysteem?

De Griekse soap blijft de gemoederen binnen de eurozone flink bezig houden. Wekenlang beheerste dit nieuws de voorpagina’s van de MSM. Inmiddels zijn de meeste burgers het al weer zat en zakt het nieuws weer wat weg, maar wordt de aangerichte schade nog groter naarmate het doormodderen langer gaat duren.

schulden

In het EU-parlement rollen de politici al bekvechtend over elkaar heen en wordt al flink met modder gegooid. Verhofstadt en de zijnen slingeren allerlei verwijten naar de Griekse premier maar vergeten daarbij dat ze kilo’s boter op hun hoofd hebben. Het is het meest idiote circus wat we nu meemaken in die Brusselse piste. Er wordt totaal voorbij gegaan aan de oorzaak waardoor Griekenland in de huidige positie is gemanipuleerd. Een land dat o.a. door Goldman Sachs met gefraudeerde cijfers in de muntunie is gemanoeuvreerd en dat vervolgens wordt volgepropt met leningen waarmee producten uit Noord-Europa konden worden aangekocht.

De geschiedenis

Nu ja, de geschiedenis is bekend. In 2010 begon het land te wankelen doordat de financiële markten in de gaten kregen dat de schuldenberg onhoudbaar was door de omhoog gespeculeerde rente. Maar ja, de euro-muntunie was onomkeerbaar dus moest het land geholpen worden om overeind te blijven door nood- “pakketten” te verstrekken via ECB, IMF en EU. Nog meer schuld dus. Er werd natuurlijk toen al gewaarschuwd voor de latere gevolgen, maar politici denken op een ander niveau dan wij burgertjes en moeten een groot Europa op de kaart zetten. Want een Europese Unie is nu eenmaal het beste voor ons. Het mag wat kosten, maar dan heb je ook wat. Dat is de eurofiele gedachte bij menig politicus, behalve Wilders en nog een paar misschien.

Halfbakken compromissen

Het is werkelijk onvoorstelbaar hoe men in Brussel onderhandelt. Alleen maar tijd rekken en uiteindelijk met ingewikkelde compromissen weer een berg geld in een bodemloze put kieperen. Puur alleen om een muntunie in stand te houden vanuit idealistische en achterhaalde droombeelden van ene Jan Kloot (hik) Jonker en nog een aantal rovers. Allerlei misleidende scenario’s worden uit de kast gehaald om een failliet land binnenboord te houden en dat tot steeds grotere ergernis van de belastingbetalende onderworpelingen. Wij tellen niet mee. Via een referendum wordt ons niet gevraagd of we zo meteen weer bereid zijn om een aantal miljarden eurootjes te doneren aan een noodlijdend vakantieland. Ach ja, er zijn straks nog een aantal vakantielanden waar dringend geld naar toe moet. Vooral als de opkomende oppositiepartijen in Spanje en Italië er lucht van krijgen dat er via een halfbakken compromis begonnen wordt om de uitstaande vorderingen op Griekenland maar langzaam aan af te gaan schrijven. Als dat gebeurt dan is het eind zoek en volgt de zeer gevaarlijke besmetting. Niet Ebola maar de schuldenpest zal Europa gaan veroveren.

Broodnodige schuldafschrijving

Wat ik op Biflatie.nl al vaker heb geroepen zal nu wel eens dichterbij kunnen gaan komen. De zo broodnodige schuldafschrijving zal als een besmettelijk virus zich over Europa gaan verspreiden en zal leiden tot veel onrust omdat men eerst voorzichtig wil beginnen met afschrijven van een lokale schuldenberg die in feite deel uitmaakt van een enorme Europese schuldenberg binnen eenzelfde muntunie. Met een complexe belangenverstrengeling van het totale Europese schuldpapier zal de schuldenpest het complete, en inmiddels al wankele vertrouwen, wegvagen bij veel inwoners van de “gezonde” eurolanden. Belastingbetalende burgers zijn het dik zat om zoveel verlies te moeten accepteren. Het afschrijven op veel bankbalansen en overheidsbegrotingen werkt natuurlijk overal in door en bij het doorberekenen van het verlies naar de belastingbetaler zal menigeen naar lucht happen. Het zal een langzaam proces zijn en leiden tot chaos als mensen gaan inzien dat ook wij in NL en andere eurolanden pijn gaan lijden. Onze politici hebben ons in deze uitzichtloze beerput gerommeld. Bang als ze waren om op tijd passende maar ook dan (minder) pijnlijke maatregelen te nemen.

Wereldwijde gelijktijdige schuldsanering enige oplossing

Een aantal jaren geleden heb ik in een column al eens aangegeven dat er een andere meer gecontroleerde maatregel zou kunnen worden genomen waarbij ’s nachts tussen 31 dec en 1 jan om 0.00 uur wereldwijd alle schuld met 50 procent wordt afgeschreven op alle balansen bij alle schuldeisers. Dus precies op hetzelfde moment moet iedereen zijn verlies nemen en niet geleidelijk aan als een soort olievlek dat bij wijze van een domino-effect veel banken etc. achter elkaar omvallen met alle gevolgen van dien voor de rekeninghouders en aandeelhouders. Het zal een soort van masterplan moeten zijn waarbij in één keer de grote resetknop wordt ingedrukt. Maar ja, wie ben ik? Waarschijnlijk ook een slachtoffer net als ieder ander dus ook gewoon de Pineut. Tenzij een wakkere politicus op het idee komt om een dergelijk masterplan op z’n uitvoerbaarheid te laten onderzoeken door wetenschappers die net als wij biflaten inzien dat ons monetaire systeem in z’n huidige vorm als fiat geldsysteem z’n laatste tijd heeft gehad.

Piet Pineut

60 reacties

 1. Schulden zijn een zegen voor vele, immers wie heeft genoeg geld op de rekening om een huis te betalen! Banken zijn slimme organisaties, die hier van profiteren.

  Er zit echter een addertje onder het gras…laat ik een voorbeeld geven.

  Stel U leent aan U buurman € 1000,- om zijn huis te kunnen schilderen, omdat hij even geen geld heeft. Prima en U buurman zal altijd vriendelijk op U vragen en verzoeken reageren, omdat U hem heeft geholpen. Misschien betaald hij in termijnen netjes het geld terug.

  OK, maar nu vraagt U buurman € 100.000,- omdat hij even krap zit en graag in een mooie auto wil rijden. Als U dat geld aan U buurman gaat lenen, dan worden de rollen omgedraait! U buurman hoeft helemaal niet meer vriendelijk te zijn, immers als hij niet terug betaald, gaat U mee het graf in. Stel dat de auto wordt gestolen en niet verzekerd blijkt….tja, niet slim of in beslag wordt genomen, omdat hij 200km/u in de bebouwde kom reedt. Kijk dat is nu met Griekenland aan de hand. De EU had de grieken nooit meer als € 1000,- moeten lenen, laat staan 500 miljard! Hoe stom is deze buurman (de EU). Een ding is zeker we gaan met zń alle naar de klote. Er komt geen Euro meer terug, 100% zeker weten.

  Lekker slim om aan dit mislukte EURO project deel te nemen……politici schaam je voor je incompetentie en onkunde.

  1. Martin, als je dat filmpje bekijkt, zie je dat het juist de opzet is om landen in te grote schulden te steken om ze slaaf te maken en te houden en te kunnen plunderen.
   Het is gewoon opzet, de de rest van de landen zullen volgen. En de bevolking is de klos.

   1. Heel goed Madman, je boekt iedere dag vooruitgang, echt 😉
    .
    Maar in de handen van WIE zijn al (90%) die PRIVE-banken en PRIVE-FED ?
    .
    Die “geld” creëren UIT HET NIETS ???
    .

    Ktm, hou onmiddellijk je bek nou, want Echte (K-)Analyses van Het Wereldwijde (K-)Probleem zijn natuurlijk NIET gewenst.
    .
    Pappen en nat houden, ook intellectueel bezien natuurlijk.
    .
    Immers, in natte grond is het makkelijker je KOP te steken en te houden, hè ?
    .
    “Wij” zijn geen hààr beter dan die corrupte EU-politici.
    .
    Want we laten ons vrijwillig ringeloren en in ons gaatje nemen zodat ons Nihilistisch-Materialistisch Paradijsje weer een maandje of een jaartje langer duurt.
    .
    De “Eindprijs” vanzelfsprekend steeds duurder wordend.
    .

    Punt.
    .

    1. @ktm,

     Puntjes zetten om alinea’s af te dwingen is inmiddels niet meer nodig.

     Is getekend en ongesgoold,

     R

     punt.

     1. Haha, er is wel meer niet nodig bij ktm, maar je moet toch ergens je eigenwaarde vandaan halen 😉 Zegt de prediker, hihi.
      Da heet K-ompensatie :):) jammer,jammer…maar je moe wat o/

     2. ‘Dromerige Down-PLEE-ertjes” als jij zullen onvermijdelijk plaats gaan maken voor Realisten.
      .
      Maar daarvoor is er éérst een “Shock Therapy” vereist.
      .
      Maar daar wordt achter de coulissen vèt aan gewerkt, Zweverige Zeeuwse Zweterd van me ;-)))

      .

     3. En pas even op dat de Zeeuwse Centrale Bank niet aan de deur van jouw blokhut kompt kloppen, hè ?
      .
      Hi-hi …
      .

     4. Haha, dez zeeuwse centrale bank ben ik. Maar ik sta op omvallen dus ga ik maar slapen zo 🙂

     5. Daarbij laat ik het aan u uw imago nog wat op te poetsen met wat kreten en de bekende , eeuwig herhalende woordgrappen en grollen. Fill it up , babe, yes you can! 🙂 🙂

     6. Och , kep weeral spijt van men opmerkingen. T duidt erop dat ik de noodzaak heb om blijkbaar anderen te willen bekritiseren en veranderen, door toch een of andere triggering die ze te weeg brengen, en dat laat dan weer zien dat het nog niet echt een spiegel is van binnen. Maar daar wordt aan gepolijst en gepoetst :)… in kalmte.

 2. Als kritisch burger met een redelijke reflectie op onze
  huidige “schuldgedreven-welvaartmaatschappij” heb ik de laatste tijd geleerd
  goed om me heen te kijken. Ik mag graag lezen wat voor ongein beursgoeroes en –
  analisten ons te vertellen hebben en lees daarom regelmatig op DFT. Alexander
  Sassen van Elsloo is één van de analisten die heel duidelijk weet uit te leggen
  hoe fout het zit met onze muntunie. Hier ook weer een schitterende analyse: http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/alexandersassenvanelsloo/24255178/__Nederland_is_het_volgende_Griekenland__.html
  Overigens heb ik deze link ook al geplaatst als reactie onder het artikel
  hiervoor op 10 juli, maar voor het geval iemand die gemist heeft, een echte
  aanrader. Hoe meer lezers de juiste analyses lezen, hoe beter.

    1. Van meisje Naomi :

     .

     ” “It isn’t just about China. This is something that is prevalent throughout
     the world. No market, not in the United States and not in Europe, is immune from the fact that the money that’s in these markets is artificially created. It’s not growth money. It’s not earned money. It’s artificially created money by the central banks of the world through the PRIVATE (K-ALARM!) banking system into these markets and it can evaporate as quickly as it came in.”
     .
     http://kingworldnews.com/nomi-prins-keynote-speaker-at-imf-fed-world-bank-conference-on-the-frightening-reason-why-were-doomed/
     .

  1. Ik ben geen fan van de Telegraaf maar ze hebben wel lef om deze analyse te plaatsen en te stellen dat de zogenaamde gezonde landen inmiddels ook diep in de shit zitten. De onderlinge verschillen zijn ook veel te groot en met de recente wereld- en regionale oorlogen nog in het geheugen poets je die niet zomaar even weg. Daar gaan nog vele generaties overheen en hoe goed bedoeld dan ook, de Euro was hierdoor bij voorbaat al gedoemd te mislukken. Europa was was nog lang niet aan een eigen munt toe. Nederland heeft een relatieve lage staatsschuld in vergelijking met de andere EU-landen maar we zitten tot onze strot in de private schulden. De pensioenpotten mogen dan wel redelijk gevuld zijn maar die zullen wij hard nodig hebben om de vergrijzing op te vangen voor zover dat nog mogelijk is. Wegstrepen van schulden is ook de enige oplossing in Europa maar dat zal al snel leiden tot onoverbrugbare interne tegenstellingen en doemen nieuwe oorlogshaarden weer snel op. Geld voor nieuwe technologische revoluties zal er wereldwijd steeds minder beschikbaar zijn omdat de bubbels wereldwijd nu snel beginnen leeg te lopen. Oktober 2015 werd in doemscenario’s gezien als de afloop van de fatale termijn. Het zou zomaar weleens kunnen. Het wordt hoe dan ook een hete herfst. Het ergste van alles is dat de mens niet centraal staat maar alles meer dan ooit draait om geld en macht, die in het bezit is van een paar rijke families en multinationals.

 3. Net als menig andere lezer op deze site ben ik ook zeer kritisch over de berichtgeving van onze MSM. Toch klik ik regelmatig op de DFT online http://www.telegraaf.nl/dft/24239139/__ECB_dwong_Eurozone__.html om te weten hoe het nieuws over ons heen wordt gesmeten. Om een juist beeld te vormen hoe de gemiddelde burger wordt geïnformeerd is het van belang om niet alleen de alternatieve online-media af te schuimen, maar ook de kapitaal-gestuurde MSM. Wat nu de laatste tijd opvalt is hoeveel lezers er wel niet reageren op de Griekse soap en z’n euroministers(lees: euromissers). Niet alleen NL wordt wakker maar de hele eurozone wordt er neurotisch van zo blijkt uit duizenden reacties die er volop op de redacties van de diverse MSM worden afgevuurd. Overuren voor moderators dus. Gezien het feit dat het stemvee het helemaal heeft gehad met het politieke gehannes rondom de euro lijkt het er op
  dat onze politici het Spaans benauwd gaan krijgen. Wetende dat Spanje(en Italië) het volgende slachtoffer zal worden. Nu het volk wakker wordt zullen de beleidsmakers niet meer om de stem van het volk heen kunnen. Dus worden er zo dadelijk neurotische beslissingen genomen met fatale gevolgen. Er is te lang gewacht en de schade, of beter gezegd de schuld, is daardoor tot ongelooflijke proporties opgelopen. Ik zal niet raar opkijken als er straks een aantal politici met de staart tussen de benen aftaaien. Bang als ze zijn om de gevolgen van hun fatale beleid onder ogen te moeten zien en misschien wel verantwoordelijkheid moeten afleggen. Ben zeer benieuwd naar de komende ontwikkelingen. Worden onze euromissers wellicht euroknallers?

  1. Ja en de commentaren liegen er niet om inderdaad.
   Laat toch echt een hoop onvrede en verlies van vertrouwen zien. Daar zullen de puppets niet blij mee zijn, en dat er binnenkort een paar niet meer zullen optreden in de puppetshow zou me ook niet verbazen.

  2. De MSM-media zijn net als de huidige weersberichtgeving. Er klopt uiteindelijk niets van en van moment tot moment wordt de forcast bijgesteld. Zelf vrees ik dat Italië het volgende obstakel wordt en zij hebben een redelijk welvarend Noorden en een arm Zuiden en een enorme staatsschuld. Banken staan er op omvallen en uit de chaos zal de maffia sterker dan ooit weer tevoorschijn komen. De maffia is net een rubberen pop. Je kunt ‘m neerslaan tot je een ons weegt maar hij zal telkens weer overeind komen. Het grote probleem van vooral de zuidelijke landen is een gebrek aan zg. “Maakindustrie”. En die heb je nodig als je wilt exporteren, en de export heb je nodig een een positieve handelsbalans te krijgen. Anders gaat het “systeem” parasiteren en zal het vroeg of laat aan z’n einde komen.
   Vandaag las ik weer dat IS via de Balkan een voet aan de grond in Europa probeert te krijgen. Kortom problemen te over in Europa.

  1. Och ja, praatjes vullen geen gaatjes en achter de schermen spelen er zaken die nooit of te nimmer het daglicht zullen zien. Dus we zullen t allemaal maar afwachten. 🙂

   1. Ach,alles is weer met een sisser afgelopen en niemand heeft te veel gezichtverlies geleden.
    Geen van allen wilden het op een huwelijk ontbinding laten aankomen,zover is het trouwens niet in tijd.
    Waar de broodnodige Euro’s vandaan komen hoeft eerst nog niet openbaar gemaakt worden.

 4. Ik hoorde vanavond op RTL nieuws in het weekoverzicht Rutte nog eens duidelijk zeggen: ‘en nou moeten ze weer niet met zo’n flutverhaal aankomen’. Inderdaad heer Rutte u heeft volkomen gelijk.

  Nou weet ik wel dat dit niet is wat Rutte waarschijnlijk bedoelde (je weet maar nooit), maar dat is wat hij letterlijk zei. En een tekst uit een context rukken kan dus tot vreemde en in mijn ogen wel grappige conclusies leiden.

  De Grieken kwamen dus aan met het verhaal van de Eurocommissie van 25 juni jl. En dat blijkt dus nu echt een flutverhaal geweest te zijn. Dat verhaal ging slechts over een paar miljard en nu is dat in minder dan twee weken tijd opgelopen tot zo’n 93 miljard, als ik de berichten van vandaag mag
  geloven. En ook nog een 50 miljard daarvan gedekt door onderpand dat door de EU verkocht kan gaan worden. Dit is je reinste ‘executieverkoop’ en het zou me verbazen als het inderdaad 50 miljard opbracht. Dit is nog eens democratie uitverkoop op het hoogste niveau. We kunnen er nog een hoop van leren. Wat een flutverhaal!

  1. Mooi he? Geld uit lucht creeeren en dat uitlenen. Als men niet terugbetaalt de zgn. “hard assets” , productieve assets zoals havens en electriciteitsbedrijven, confisqueren.

   Zo werkt internationaal bankieren. Drown them in debt and suck ‘m empty.

   Debt domino’s a fallin’

   De Griekse bevolking is wakker geschud. Energie surplus is voorbij, groei is voorbij. Wat rest is het aanschouwen van het Theater van de Ontkenning.

   1. Het theater van de ontkenning maar tegelijk ook de blootlegging van de ware aard van oa de eu en van wat de zogenaamde democratie in werkelijkheid maar inhoud. Alsmede waar werkelijke veto’s vandaan komen. De openbaringen? 😉

   2. Je bedoelt een Pavlov-reactie, Houtskool? Gewoon doorgaan met waar je mee bezig bent en de realiteit ontkennen en net doen alsof er niets is gebeurd. Angst is een slechte raadgever. Greece wordt verder leeggezogen door de vampieren en je mag zelf invullen wie dat zijn. Geloof me dat 99,98 % van de mensen niet begrijpt wat exponentiële schuld is en dat de situatie op een y-moment ineens onhoudbaar wordt.

  2. Executieverkoop of gewoon pure chantage. Let wel, op het niveau van regeringsleiders! Hoe kunnen Griekse regeringsleiders hun volk verkwanselen bij aanvaarding van deze afpersing. Kan me niet voorstellen dat het Grieks parlement daarmee akkoord gaat. Indien wel, dan breekt daar de pleuris uit.

   1. Dat gespek in dat filmpje wat ik bovenin postte gebruikt de term economical hitman.
    We zitten gewoon midden in een oorlog, maar dan zonder het wapengekletter. Een ‘beschaafde’ ,zeg maar…hahaha.

   2. We mogen de Grieken wel dankbaar zijn dat het eerdere programma niet is aangenomen, want dat had dus geen twee weken kunnen bestaan. Executieverkoop staat in dit verband gewoon gelijk aan chantage en komt tevens de Amerikanen goed uit. De Grieken kunnen dan niet veel meer aan Chinezen of Russen verkopen inzake strategische locaties (havens en luchthavens). Ik vraag me trouwens af van het gecombineerde passagiers/militair vliegveld Kalamata zou moeten opbrengen. Kan nooit veel zijn.
    Verder denk ik nog steeds dat Tsipras dit politiek niet gaat overleven. De beloofde change zoals in de US betekent gewoon meer van hetzelfde, tenzij…, tenzij het systeem inderdaad wordt omgegooid.

    1. De Grieken hebben al duizenden jaren met zulke bijltjes gehakt,het zou me hoogst verbazen als ze hun beide voeten eigenhandig afhakken.
     Maar ja,het zijn nieuwe tijden waarin ontwikkelingen elkaar steeds sneller en sneller zullen opvolgen ( wet van de tijdcyclus ).
     Misschien zijn de Grieken (te)veel van hun snelheid en intuïtie verloren.

   3. Het is verschrikkelijk wat er met de Grieken gebeurt. Het verpanden van staatsbezittingen, monumenten, etc. Hoe ver gaat het ultra neo-liberale kapitalisme? Gewoon met afdwingen door de “elite” en de VS? Want het gaat de VS om de bodemschatten in de Egeïsche Zee en de mogelijkheid van Rusland en Azië om via Turkije en Griekenland een strategische poot in Europa te krijgen. Ik wil nog weleens zien of het Griekse Parlement akkoord gaat.

 5. Schuld op schuld werkt prima, ook ongedekt. Tot het kantelpunt in haar exponentiele karakter is bereikt, dan implodeert het. Het probleem dat we nu ervaren is dat alles is overgefinancialiseerd en interconnected. Vroeger kon je een bank laten omvallen, nu niet meer, de wereld is 1 grote badkuip; trek de stop eruit en alle valse beloften verdwijnen krijsend in de draaikolk. Het einde van een debt super cycle; on steroids. Heheh…

  Het wereldwijde tekort in schuldgoei, schuldgroei die noodzakelijk is om de rente op de huidige schulden te kunnen betalen, wordt aangevuld door de printers van de cb’s; tot het vertrouwen in de valuta’s wegvalt en het boeltje hyper inflatteert.

  1. Heel goed, Houts. Door een event van welke aard dan ook kan het vertrouwen ineens wegvallen en moet je voor in de rij staan wil je nog wat geld uit flappentap krijgen. En dan moet je heel snel zijn want vrijwel onmiddellijk zal de Noodwet Financieel verkeer van kracht worden en wordt het schuiven met je banktegoeden onmogelijk en wordt het verrichten van banktransacties sterk aan banden gelegd. Het zou me niet verbazen als in een dergelijke situatie ook het bezit en verhandelen van edelmetalen wordt verboden maar hoe dat precies zit weet ik helaas niet. Niemand weet precies wanneer dit gaat gebeuren en de vraag is niet of het ooit gaat gebeuren maar wanneer. Sommige analisten noemen september/oktober 2015. We hebben de derivatenbeerput al meerdere malen aangehaald en als die bubble uiteenspat is het gebeurd met het financiële systeem zoals we die nu kennen want het gaat hier om astronomische bedragen.

   1. Zimbabwe is ver weg
    En Cyprus is een eiland
    Griekenland likt haar wonden
    Ontdaan van sociale zonden
    Steeds dichterbij is wat ik zeg

    1. Een kort rijmpje maar het zegt wel iets.
     Vanuit Nederland even België doorkruizen en voor je het weet zit je al in Frankrijk.

 6. Hier nog een mooie op: http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/07/Rechtsexpert-Grieken-hoeven-niets-terug-te-betalen-omdat-financiering-staten-in-EU-verdragen-verboden-is

  “No taxation without representation. Burgers betalen belasting aan hun eigen overheid, die de verplichting heeft om dat geld zo goed mogelijk voor zijn onderdanen in te zetten. Burgers betalen géén belasting om een ander land te financieren. Dat gaat rechtstreeks tegen het volkerenrecht
  in. ‘No taxation without representation’ is een basisprincipe van iedere vrije democratische rechtsstaat.”

  Dit verhaal klinkt niet alleen heel geloofwaardig, maar ook nog eens heel aannemelijk. Politici raken nu wel erg ver van het padje. Dit kan toch niet lang meer duren.

  1. Wat we tot nu toe gezien hebben zou, met de ogen van een jaar of 10 geleden, bekeken als totaal absurd worden gezien. Dus wat er nog komend is zal hoogstwaarschijnlijk op diezelfde manier doorgaan, simpelweg omdat als je leugens op elkaar blijft stapelen de uitkomst van het verhaal steeds verder weg ligt van de eenvoudige waarheid. En de belang hebbenden zullen tot t uiterste gaan om hun belangen te beschermen. Dus het kan best nog wel even voort dobberen, maar ERGENS valt de boel eens in duigen.
   Tis alleen zo jammer dat dan de gewone mensen dan weer de klos zijn.

  1. Nederland lijkt echt een angstig,bekrompen Calvinistisch Internationaal gesmoord moeras landje te zijn,op het gebied van het ventileren van ware meningen en gedachten naar de medelanders en de de buitenwereld toe.
   Meer een gehalte van eigen waarde en eigen kracht.
   Op termijn zullen we opgeslokt worden door de ware Europese krachten.
   Eigen schuld,dikke bult.
   Ons volkslied rammelt ook van alle kanten,wat betreft eigenwaarde,inhoud en zal op termijn ook geen bestaansrecht meer hebben door het gebrek aan ruggengraat.
   De natuur laat nu eenmaal niet met zich spotten.

 7. Het moddergevecht met Griekenland is beslist nog niet ten einde. De spanning wordt tot ongekende hoogte opgevoerd. Wat een stortvloed van negatieve commentaren in de MSM na het tot stand komen van het (voorlopige) akkoord. De belastingbetalers zijn het werkelijk helemaal zat. Wat jammer dat er in NL nu net geen verkiezingen staan aan te komen. De Griekse samenleving gaat het niet pikken om nog meer te bezuinigen en de staatseigendommen in de etalage te zetten. Onder curatele gesteld te worden door de rest van Europa is een zware
  vernedering voor de Grieken. Dit kan niet lang duren voordat daar de pleuris uitbreekt. Er is al zo vaak gewaarschuwd dat bij het vasthouden van de zwakke broeders in onze muntunie, wat natuurlijk alleen maar een transferunie is, de schade en de schuldenberg alsmaar groter worden. Wij machteloze burgers staan er bij, kijken er naar, en grijpen met de handen naar ons hoofd maar kunnen niets verrichten. Hoe ver zijn we gezonken met onze democratie. Juist in het land waar “demos kratos” (volk en macht) is uitgevonden is het volk de macht anno 2015 geheel
  ontnomen. Hoe typerend is dit wel niet voor het verdere verloop van de Griekse
  soap. De Griekse soap gaat zal na verloop van tijd een Griekse thriller worden.

  1. ‘Wat jammer dat er in NL nu net geen verkiezingen staan aan te komen.’

   Piet, geloof je daar nou echt nog in, na wat je net hebt zien gebeuren?
   Geen verwijt, maar meer verbazing.

   1. Mijn geloof in ons huidige politieke circus is nihil. Was alleen
    benieuwd of het stemvee de regerende partijen de grond in zou boren en hoeveel
    stemmen er bijvoorbeeld naar de PVV zouden gaan.

    1. Phiew! Ik schrok al. 🙂 Maakt toch allemaal geen poep uit, mocht dat zo zijn met pvv worden ze toch verstoten om te regeren. Het is allemaal nep, en ik durf zelfs te zeggn dat t me nie zou verbazen dat met t tellen ook gesjoemelt wordt. Ik zou er niet van opkijken.

     1. Maar persoonlijk vond ik als (wereldwijde) mediatieke afleiding “Griekenland” (met haar ienie-mini-probleempjes) toch bèst goed gevonden hoor !
      .
      Dus m’n keppeltje af aan je-weet-wel-wie.
      .
      Precies, Rotthen Child ja.
      .
      http://www.silverdoctors.com/this-is-the-biggest-bubble-in-history/#more-55741
      .
      “Unwinding Major Shit”, lieve mensen !
      .
      En een rood schild staat ook zo leuk bij rode kaplaarsjes, hè ?
      .
      Wil je niet weten-gnn-gnnn …
      .

      Hihi
      .

     2. Waarom anticiperen op een politieke partij?
      De mens in het algemeen volgt zich zelf niet meer,of heeft het vermogen/gevoel niet meer.
      Volg je een politieke partij,dan is men in principe een volger in de kudde.
      Hiermee voeg je niets toe aan je eigen ontwikkeling,met respect voor iemands goede bedoelingen.
      Partijen zijn vaak opgericht met een eenzijdig dogmatisch programma,waarin weinig ruimte is voor individuele inbreng of verandering/bijstelling in zulke collectieve bolwerken,waar de tijd vaak veel langzamer loopt dan in werkelijkheid.

     1. Niet zo makkelijk gezegd. Er gaan wel dingen mis in NL maar
      toch wil ik het huidige politieke bestel niet helemaal afvallen. In NL hebben we nog een redelijk werkende democratie, hoewel dat steeds minder wordt onder invloed van Brussel. Persoonlijk heb ik geen klagen maar ik zie om mij heen veel zaken misgaan doordat men persoonlijk gewin vooropstelt. En dat geldt tegenwoordig steeds meer voor het Haagsche circus. Politici zijn slimme praters met mooie beloftes die al makkelijk worden losgelaten zodra men in het Haagsche pluche achterover leunt. Ik zou nooit een partij kunnen steunen of oprichten
      omdat ik te terughoudend ben in de discussie en veel te makkelijk wordt
      onderbroken. Een debat zou ik daarom al snel verliezen. Op papier is mijn uitdrukkingsvaardigheid vaak beter. Ben geen rappe prater en te verlegen van aard en daarom te makkelijk overdonderd in het debat. Kortom, totaal ongeschikt om politiek te bedrijven. Momenteel is mijn vertrouwen wat onze huidige partijen betreft gedaald tot het nulpunt. Ook Wilders is voor mij een populist, hoewel ik soms stiekem hoop dat hij veel stemmen krijgt om Den Haag wakker te schudden. Vervolgens zal hij net als andere Jan Klaasens en Katrijntjes een marionet worden in de Brusselse poppenkast. Niet Den Haag, maar Brussel trekt aan de touwtjes. De soevereiniteit van de EU-landen wordt steeds meer aan
      banden gelegd en we gaan richting een dictatuur straks als ooit de bankenunie en fiscale unie een feit zullen zijn. Waarschijnlijk komt het niet meer zover als straks bij de diverse verkiezingen de anti-EU-partijen grote winsten gaan boeken. Het stemvee zal ooit wakker worden en beseffen dat we aan het grootkapitaal, de multinationals en denk aan TTIP, worden overgeleverd. De politieke partij die hierin sturing kan gaan aanbrengen en opkomt voor de gewone burger met duidelijke woorden, zonder loze beloftes, maar met duidelijke
      waarschuwingen voor de naderende chaos die ontstaat om de boel te resetten, die krijgt mijn stem. Helaas bezit ik niet de persoonlijkheid die nodig is om een dergelijke partij te leiden of op te richten.

  2. Zolang er nog geld aan de Griekse schuldencrisis wordt verdiend zal er aan deze tragedie geen einde komen. Een win-win situatie is in dit geval niet echter mogelijk. Oplossingen zijn er wel maar die gaan allemaal langdurig pijn doen. Zeer lang lopende staatsleningen tegen 0 % rente of gewoon schulden wegstrepen of het aloude paardenmiddel “OORLOG”!!

 8. Laat mij niet lachen , deze soap gaat weer heel wat geld kosten , de pest is dat het niet ten goede komt aan de Grieken maar aan de zakkenvullers van de EU .

  Hoe denkt men erover het geouwehoer van EU politici in harde valuta om te zetten , zij zaten maanden te kakelen van ons belasting geld .

  Of dacht men soms dat zij geen geld kosten die mooie dames en heren in hun driedelig grijs of blauwe ( mantel ) pak .

  Tuurlijk niet , gauw de presentie lijst tekenen om de onkosten te laten dekken incl. hotel vertier en chauffeur en dat maanden lang .

  Sommige even een privé jet of snel een business class vlucht op rekening van de belasting betaler , en het stemvolk belazeren voor het Eurofielen feestje te Brussel .

  Onze volksverlakkers hebben niets te vrezen , stemvolk in de peiling van Maurice de Hond gaan voor de leugens van VVD’er Rutte en mannetje Pechtold D66 , het CDA van Buma en de christelijke gedoog partijen SGP en CU .

  Dit verzint men gewoonlijk niet maar het gebeurd gewoon wel in ons labbekak landje .

  Soevereiniteit waar de PVV voor staat kennen de volksverlakkers niet meer , zij gaan en geven alle macht aan Brussel in ruil voor herkozen te worden of het goedbetaalde pluche in de EU .

  En zolang de ECB met super Mario Draghi de geldpers 24/7 laat draaien en de banken elke dag van vers geld voorziet gaat de ballon nog lang niet klappen .

  Wij zijn al jaren aan het kijken hoe deze elastieke ballon word opgerekt , gekneed en gezalfd door de MSM dat zelfs een schijn economie word gegeten ( geaccepteerd ) door het volk .

  Beurzen bijzondere veerkrachten bezitten wat een normaal mens nooit voor mogelijk kon houden en economen beter hun leergeld kunnen terug halen daar er geen touw meer aan vast te knopen valt .

  Een Grexit heb ik al zo vaak gezegd zal never never nooit gebeuren , Uncle Sam pikt dat niet .

  Voor de Amerikanen is Griekenland van een strategische waarde die elke crisis doet verbleken .

  De wereld kon getuigen zijn van een retourtje Obama versus Merkel , gek hé de Griekse deal was gelijk bezegeld en voor de bühne mocht Frankrijk een gematigd tintje eraan geven .

  De poppenkast figuren in de EU lopen als schoothondjes achter de USA aan dus in Brussel heerst er geen macht , zij zijn alleen opvreters en meelopers .

  U mag drie keer raden waar deze wel ligt .

  Juist ja bij banken en hele rijke kapitalistische families en elite , waarbij zij diegene zijn die aan de touwtjes mogen trekken .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: