Nigel Farage: Europese droom komt ten einde

Nigel Farage is te gast bij Capital Account. De leider van de UK Independence Party en lid van het Europees Parlement praat over hoeveel pijn er nog geleden moet worden in de eurozone. Hij is niet verrast dat de Europese leiders er alles aan doen om de monetaire unie bij elkaar te houden. Wel denkt Farage dat een ‘Grexit’ en een ‘Spexit’ op termijn onvermijdelijk is. Ook stipt hij aan dat de relatie tussen Duitsland en Frankrijk bekoeld is, sinds Holande aan de macht is gekomen in Frankrijk en dat Europa zich moet opmaken voor meer protesten.

12 reacties

 1. Griekenland zit er alleen in omdat de Deutsche Bank nog kapitalen moet veilig stellen.

  Een interessant artikel…waarom hyperinflatie waarschijnlijk is…

  http://nikolaos196.blogspot.nl/2012/10/waarom-hyperinflatie-waarschijnlijk-is.html

  Een zeer heldere uiteenzetting.

  Knotje straks ontslagen?
  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/13062267/__PVV_wil_ontslag_DNB-president_Klaas_Knot__.html
  Van mij mag het, laat ons goud verpieteren in Fort Knox…als het er nog ligt…

 2. @Gaengphed: heel interessant artikel. Dit zouden alle politici in de Tweede Kamer moeten lezen.
  Hyperinflatie? Laat dat maar aan Jan Kees over. Het geld moet hoe dan ook, desnoods via de Grieken, in de handen van de elite komen. We worden allemaal straatarm.

 3. @Koen: weet wat zo grappig is aan het artikel? Het is een nuchtere analyse en allemaal gewoon waar! Voor de rest verschijnt er alleen maar slecht nieuws en de massa wordt ervan afgeleid door de stijging van de aandelenbeurzen want als die stijgen gaat het allemaal weer goed. De ontwikkelingen op de Nederlandse huizenmarkt is ronduit rampzalig.

 4. Gaengphed

  Ford Knox is net zo leeg als Nederlandse politici. Niemand maar dan ook helemaal niemand mag er een kijkje en een monster nemen.

 5. Het Nederlandse goud ligt (als het er nog is) in de kelders van de Federal Reserve Bank of New York. Fort Knox is alleen voor het Amerikaanse goud (maar grote kans dat dat al verpatst is).

 6. Indeed, Fort Knox zal wel leeg zijn. Als de US Gov er toe overgaat om de boel prijs te geven…. djeez….is de Yuan dan niet meteen de nieuwe reserve currency?

  Da’s trouwens ook interessant om eens wat meer over te weten te komen: hoe wordt een bepaalde valuta ineens bekroond tot wereld reserve valuta. Is dat met een vingerknips zodra de goudvoorraad van een land groter is dan die van de US? Of komt daar meer bij kijken?

  Ik heb die Fofoa-site maar even lokaal neergeladen. Wil belangrijke doc’s toch bij de hand hebben mocht het I’net plat gelegd worden…

  Net nog even naar Primark geweest in Zaandam. Ben gewoon geshockeerd van de prijzen daar. Wat een spotprijzen voor mooie kleding, niet normaal meer! Ik zou zeggen, kijk eerst daar voordat je je zuurverdiende geld bij H&M (!) of C&A (!) uitgeeft. Belachelijk gewoon! Kan je wat meer ounces AU kopen…
  Anyway, zomaar even een tipje 😉

  1. Was niet een van de veronderstellingen dat Strauss-Kahn op weg was naar Europa om de president te gaan vertellen dat er geen goud in Fort Knox lag opgeslagen? En dat, om de boodschapper niet te laten ontkomen, het kamermeisje op hem werd afgestuurt? Geef toe: speculatief, maar gezien de belangen… Denk ook eens aan 9-11 of Pearl Harbour, redelijk goed bewezen false flags en opgezet voor een veel groter en duister doel.

 7. Er is gewoon besloten dat de euro gered moet worden, en het maakt niet uit of die mening door de meerderheid gedeeld wordt, afijn dat is inmiddels wel bekend.
  En ‘ze’ denken dat het alleen lukt als Zuid Europa op de been blijft, en daar zijn enorme kapitaalinjecties voor nodig. De banken mogen sowieso niet vallen.
  Alles en iedereen gaat er zich sterk voor maken dat het noorden het zuiden gaat ondersteunen, maakt niet uit wat u ervan vindt.
  Een mooi voorbeeld is die bi.. Lagarde van het IMF. Zij zegt gewoon dat Nederland de lonen moet verhogen en de inflatie moet laten oplopen, want dat is goed voor de concurrentiepositie van het Zuiden. Was het ook niet Lagarde die nog slechts drie maanden geleden zei, dat ze geen medelijden had met de Grieken en dat ze zich onverkort moesten houden aan de bezuinigingseisen en het daarbij behorende tijdsschema. Welnu, het mens is van ‘inzicht’ veranderd en begint te janken dat die arme Grieken twee JAAR extra de tijd moeten krijgen. En iederéén snapt dat dat heel veel centjes kost ( Mark Rutte niet, let maar op ). Wat hebben we aan dit soort leiders?? Wat mij betreft bijna niks.
  Het moet toch niet gekker worden beste mensen. De hele fucking world bemoeit zich met ons, en buiten ons om is besloten dat het Zuiden binnen de euro-zone moet blijven.
  Dus niet alleen ons geld is genoeg, we moeten zelfs LATEN wat goed voor ons is, omdat dat goed voor ‘hen’ is ?????
  Altijd hebben economen zitten janken dat we de inflatie zo laag mogelijk moeten houden, zelfs als dat de economische groei remt.
  Waar zijn ze in godsnaam mee bezig. Ik denk niet dat ze zelf enig idee hebben.

  PS De Griekse burger gun ik het van harte dat ze meer tijd krijgen etc. Daar gaat het niet om. Ik denk dat de euro slecht is voor iederéén, en dat dat ding zo snel mogelijk weg moet.
  De euro is het symool van de onderdrukking, onze democratie wordt er aan opgeofferd, en versnelt de veramerikanisering van Europa met alle ‘fijne’ zaken die daarbij horen. Die hoef ik niet meer te noemen neem ik aan.

 8. Nigel geeft het goed aan.

  De elite gaat door tot het gaatje, en daar zijn de gewone mensen de dupe van.

  Ik ga het niet doen maar ik sta er niet van te kijken dat er politici persoonlijk aangepakt gaan worden door gefrustreerde burgers die geen andere uitweg meer zien… maw er gaan doden vallen.

  Beetje het rambo scenario dat een bepaald type burger zegt : Ok, dit en niet verder, nou ben je voor mij, ongeacht het feit of er daarna een nog slechtere komt of niet……

  Zoals Nigel Farage zei , we kunnen onlusten verwachten waar om gevraagd is.

 9. En het griezelige van Facebook, Twitter, weblogs en webfora is dat dit soort media erg gemakkelijk misbruikt kunnen worden voor het aanzetten tot grote protesten, rellen en massale sociale onrust.

  Bij weblogs en webfora hebben moderators de taak om opruiende berichten te verwijderen. Reken er maar op dat Facebook en Twitter door politie en justitie goed in de gaten gehouden worden. Big brother is watching you.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: