Nigel Farage is weer op dreef

[youtube id=”Ea3npnStgco” align=”center”]

30 reacties

  1. R, de euro kritische partijen; voorstanders dus van samenwerkende soevereine staten zonder het juk van een dwangmatig totalitair regime in de vorm van een soort EUSSR, slaan de handen ineen.

   PVV Nederland
   Marine le Pen Frankrijk
   UKIP van Nigel Farage
   Een Zweedse partij

   Ongetwijfeld groeit dit, precies daar ligt de LAATSTE kans om het totalitair financieel fascisme een halt toe te roepen, cq de strot af te snijden.

   Een pro Europa vuist, maar dan een Europa voor de burger, op democratische wijze tot stand gekomen. Stem opdat het Brusselse beest van binnenuit wordt vernietigd.

  2. Volgens mij stemt ieder land op de eigen nationale partijen. Die partijen hebben op Europees niveau dan weer coalities / allianties:

   http://www.prodemos.nl/Kenniscentrum/Informatiecentrum/Informatie-over-politiek/Europese-Unie/Europese-verkiezingen

   Wilders heeft (met Le Pen) de UKIP gevraagd om zich bij hem aan te sluiten, maar dat heeft Farage geloof ik geweigerd:

   http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/10447939/Geert-Wilders-invites-Nigel-Farage-to-join-anti-EU-alliance.html

   Met wie Farage wel op Europees niveau samenwerkt weet ik niet. Heb deze (http://www.ukip.org/) even snel gelezen maar kon het niet vinden.

   Hoewel ik Farage / UKIP daar ook niet zie, lijkt deze (http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/10/libertarische-partijen-uit-heel-europa-richten-overkoepelende-partij-op/) nog het meeste op de UKIP. De NL partij daarbij is de Libertarische Partij (http://www.libertarischepartij.nl/).

   Als je echt anti_EU bent, dan heb je niet zo gek veel keuze. Alleen PVV of evt. deze Libertarische Partij.

    1. … hoewel het verneukeratieve kennelijk is dat je op 22-5 nog niet weet of de SGP wéér een coalitie met UKIP aangaat.

     Daaruit blijkt dat de EU helemaal geen democratie is. Je kan wel stemmen, maar je weet nooit waarop.

  3. Zoals het er nu uitziet moet je voor de Nederlandse partij ‘Artikel 50′ van Daniël van der Stoep gaan die dan samen met Nigel Farage’s partij ‘UKIP’ uitkomt voor het ‘Europe of Freedom en Democracy’ (EFP), verschillende websites die je kan raadplegen ‘Europa Nu en Europeseverkiezingen’, en natuurlijk die van ‘Artikel 50’

 1. Ik denk dat Nigel gelijk krijgt. Niemand zit te wachten op een Europese superstaat op behalve Brussel. Ze zijn net een een keer te hard door het spreekwoordelijke bochtje gegaan met de EIS om ons alle te controleren en te verarmen door van Europa een schulden unie te maken..

  Ik mag werkelijk hopen dat op 22 mei 2014 de mensen laten blijken niet zo gek te zijn hiermee in te stemmen, en grondig af te rekenen met deze o zo geliefde bankiers die hier nu zo’n beetje de dienst uitmaken… De euro is geen geld, de euro kost ons geld, en niet zo een beetje ook!!

  1. Tot nu toe kost ie ons geld. Maar ik lees net dit:

   http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3579125/2014/01/17/Waar-is-de-500-miljard-uit-de-Groningse-gasbel-gebleven.dhtml

   … met daarin de steekwoorden:
   – aargas op in 2030
   – niks gespaard
   – Dutch Desease
   – treintunnel onder weiland voor 1 miljard
   – etc.

   Kortom, we leven in een land met 16,7 miljoen emptyheads die over een paar jaar verschrikkelijk moeten gaan bedelen bij andere EU-landen. Dan sturen ze die Troijka op ons af.

   NL gaat een hoop problemen krijgen. We blinken op 2 vlakken uit:
   – vastgoedzeepbel woningmarkt
   – bodemschatten die tegelijkertijd opraken.

   Er gaat in NL een gigantische verarming plaats vinden de komende jaren…

   1. We zijn toch zo trots en arrogant met onze hoogopgeleiden. Zie wat ze ervan gemaakt hebben. NEEderland is gesloopt en uitgewoond. Persoonlijk zeg ik , hoogopgeleid en dom. Het wordt tijd dat we bestuurd worden door mensen die zichzelf kunnen redden in alle omstandigheden en niet door schriftgeleerden. Helaas , het is te al te laat.

    1. Een Euro exit is heel erg kostbaar, maar voor veel landen in de huidige situatie onhoudbaar, waar Italië, Frankrijk en Nederland steeds verder kapot gaan en dat bovendien kredietwaardigheid moet inleveren, terwijl kredietratings van Griekenland en Ierland weer omhoog gaan. Daar betalen wij voor, en daar zullen wij aan failliet gaan. De situatie is heel erg gevaarlijk.. Wanneer Nederland de Euro zou verlaten zal ING en ABNAMRO niet onder de bankenunie vallen… Het ESM is dan ook voor ons onbereikbaar, wanneer de massa achter de kapitaalpositie van deze banken komen, zullen deze massaal weglopen. Indien deze banken dan failliet gaan kan Nederland verantwoordelijk worden gehouden van een wereldwijde systeemcrash. Hoewel ik daar echt niet op zit te wachten, denk ik dat wij echt de Euro MOETEN verlaten. Het systeem staat al jaren op instorten. De komende maanden zullen we meer dan goed nieuws horen, maar laat je niks wijsmaken… Want zodra 22 Mei voorbij is… Staat Brussel weer volop op de stoep…..

     Ik geloof dat we zonder euro weer kunnen gaan bouwen aan een Nederland…. Al deze bemoeienis vanuit Brussel moet echt ophouden.. Dat we onze zware financiële wonden moeten likken zal zeker pijn doen… Ik geloof niet meer in een pijnloze oplossing.

     Het wordt gewoon betalen aan Brussel ( een diep zwart gat) of betalen aan het herstel van de eigen binnenlandse economie ( ook een diep zwart gat, maar met name beter omdat het toekomstige “fruit” niet van je afgejat wordt zoals dat nu gebeurd) …

  1. Dit zijn gewoon lafaards. Het zelfde volk als voor en in ww2. Na ww2 lekker jammeren over Anne Frank die ze allemaal persoonlijk gekent hebben. Voor NEEderland is het telaat. Maar is een Europees bestuur verkeerd ? Niet vergeleken bij de bestuurders die we afgelopen 30 jaar hebben gehad. God sta ons bij.

 2. Beste R,

  Helaas …jij kunt niet op Nigel Farage stemmen. Ik ook niet.
  Alle partijen waarop jij kunt stemmen zijn pro-EU.
  met uitzondering van de PVV en in mindere mate ook de SP.
  Alle andere partijen ( kijk niet naar wat ze beloven, wel naar wat ze hebben gedaan!) zijn ‘politiek correct’ en dus pro EUSSR.

 3. Hij gaat weer eens goed los en hij heeft op een boel punten zeker gelijk dat de EU tot een papieren-democratie is verworden en dat probleemlanden vooraan en de rest wordt uitverkocht aan banken en grote investeerders. Dit alles gedreven door blinde ideologische visie en neoliberale waanbeelden.

  Des al niet te min denk ik dat natiestaten ook geen oplossing is. Ik ben een zogenaamde Euro-regionalist, die de regio als ideale bestuursgrootte ziet als basis voor een duurzaam Europa. Maar dan zal er echt iets moeten veranderen in de EU en helaas is de EU op zijn grondvesten neoliberaal, corrupt, gevoelig voor lobbygroepen en een gebroken democratie en daardoor niet geschikt om serieus over nieuwe visies te discussiëren en ook echt naar de bevolking te luisteren.

  Ik denk dat de bevolking zeker deze arrogantie in Mei zullen afstraffen door op Eurokritische of Eurosceptische partijen te gaan stemmen en daar is ook allerlei meer dan goede redenen voor. Wel denk ik dat niet het EU project op zichzelf, maar de achterliggende neoliberale ideologie, corruptie, vage lobbygroepen, slecht opgezette EU democratie (ministerraden en een monddood EU parlement), .. het probleem is. Zeg maar de samensmelting van multinationals/banken en de politiek. Dit is overigens een van de definities van fascisme.

  Mensen die een stem op Nigal Farage willen uitbrengen of PVV willen stemmen raad ik aan om te volgen of de SGP ook deze ronde weer met de UKIP gaat samenwerken.

  Zie http://www.europa-nu.nl/id/vi6qim57piyt/europa_van_vrijheid_en_democratie_evd
  en http://eurofractie.sgp.nl/

  Zelf stem ga ik SP of PvdD stemmen. Juist omdat ik zwaar Eurokritisch ben, maar ik mezelf nog niet in wil delen bij Eurosceptisch. Ik ben zelf een regionalist en ik denk dat de regio’s de toekomst hebben ipv de natiestaten. GL EU werkt weliswaar samen met groene regionalistische partijen, maar ik heb een hekel aan het neoliberalisme van Groen Links en andere oud-linkse partijen. Verder is een groene partij, die voor de groei economie is bij mij van meet of aan ongeloofwaardig.

 4. Ik mag dan misschien als complotter oid bestempeld worden, ik geloof niet meer in eerlijke verkiezingen…er staat teveel op het spel om hun handjes hiervan af te houden.

  We zullen zien.

  1. Wat jij hier verkondigt, is precies waar die maffia op hoopt. Ze sturen de meest doodse en onaantrekkelijke lui naar Brussel om het daar maar zo seksloos mogelijk te maken, doen nauwelijks aan verkiezingen, geven geen enkele aandacht aan partijprogramma’s, laten alles in het duiseter, en hopen dat er een zo laag mogelijke opkomst is. Heel veel mensen zijn nu namelijk eurosceptisch, dus het beste resultaat dat de EU kan behalen is een zo laag mogelijke opkomst.

   Dus als iedereen nou gaat roepen dat het allemaal volslagen zinloos is, slapen Barroso en Rompuy heerlijk de komende tijd…

   1. Als je gaat stemmen hoogstwaarschijnlijk ook, dat bedoelde ik te zeggen.
    Je bent blijkbaar nog steeds in de waan dat je inbreng hebt door een kruisje te zetten op een papiertje dat van hun afkomt en dat zij gaan tellen…
    Mag gerust maar ik zeg net, ik geloof daar niet meer in.

  1. T is ook echt een teken van achterlijkheid hoe ze zich gedragen bij het aanhoren. Bijna zou je je afvragen of het allemaal geen opgezet toneelstuk is…of ga ik nou te ver?

 5. Op gezette tijden roept Nigel maar wat. Vanuit het bolwerk der (on)macht. Ook híj wordt er immers dik voor betaald. Net zoals de andere eurocritici. Maar niemand ligt er wakker van.
  Omdat het Europarlement NIETS te vertellen heeft. Slechts figureert als ‘democratische’ vlag die de lading bij lange niet dekt.

  Het Eurobeleid wordt gemaakt door niet gekozen regeringsleiders en technocraten die daarvoor geen verantwoording verschuldigd zijn aan het parlement.
  Dáár en nergens anders zit de pijn van Farage. Zelfs een meerderheid (in het Europarlement) van de anti’s zal niet meer kunnen zijn dan een symbolisch protest.

  De laatstgehouden verkiezingen voor het Europarlement lieten een kiezersopkomst zien van niet meer dan 30%.
  Was er iemand van de verantwoordelijken die zich hardop afvroeg of een dergelijke, geringe ‘betrokkenheid’ van het volk überhaupt nog representatief mocht worden genoemd? Zich daarom zorgen maakte over de geldigheid van de uitslag?
  Nee, er bestaat immers geen minimum opkomstgrens. De koek werd op de gruikelijke manier onderling verdeeld en niemand eiste verantwoording. Ook Farage niet of één van de andere politieke critici; zij hadden alleen oog voor hun eigen politieke belangen, de aanwas (of het verlies) van hun eigen partij.

  Stemmen of niet stemmen voor het Europarlement: de schuimkloppers en bellenblazers zijn weer volop actief, maar het is in feite lood om oud ijzer. Pas daarná wordt het op een heel ander niveau spannend. Bij de onvermijdelijke vraag naar de toekomst van de EU. Méér Europa, in een politieke unie, of juist mínder?
  Het is te hopen dat het volk díe slag in ieder geval niet mist en zich duidelijk uitspreekt, vóórdat staten hun zelfbestuur volledig opgeven in ruil voor één Brusselse regering

 6. Ben persoonlijk SP lid.
  Wou PVV gaan kiezen.
  Maar kom daar op terug.
  De EU is niet democratisch.
  De EU is een dictatuur.
  Waarom, dan niet de PVV ?
  Ik heb geen behoefte om de ene dictatuur in te ruilen voor een andere.
  Stem nooit op een partij waarvan de financiering geheim is.
  Vandaar dat ik de SP ga stemmen.

 7. Dat UKIP dan weer indirect een relatie heeft met de SGP dat maakt Europees stemmen dan weer nodeloos complex en dat zegt dan wel weer voldoende over Europa. Of stemmen nou zin heeft of niet. Ik denk dat ik nu toch wel Europees ga stemmen en dan in elk geval Europa-kritisch. Mocht dit bijdragen aan een onverwacht groot signaal van medestanders dan hebben ze tenminste nog wat uit te leggen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: