Uit een peiling van de Financial Times blijkt dat 75% van de Duitsers verwacht dat Griekenland de euro moet verlaten. Een steeds groter deel van de Duitse bevolking denkt dat Griekenland nooit zijn noodleningen zal kunnen aflossen. De extra financiële injecties voor de Europese landen met schuldenproblemen hebben de Duitse staatsschuld al met zo’n 390 miljard euro doen groeien. De D-Mark vergeten de Duitsers niet. Er zijn zelfs nog winkels in Duitsland waar je met de Deutsche Mark kan betalen. Dit idee is niet zo gek, want volgens de Bundesbank zijn er nog 13 miljard Deutsche mark in omloog. De huidige wisselkoers ligt rond de 2 mark per euro.

6 reacties

 1. Straks is het DM 1,- voor twee euro. En laten we de target-2 schuld van zuid Europa aan Duitsland niet vergeten, 600 miljard euro. Totaal heeft Duitsland een ’tegoed’ incl. garanties e.d. van 1,5 biljoen euro. Waarvan m.i. nog niet de helft terugkomt.

 2. Het is niet eens een gek idee. Duitsland, Nederland, Finland een eigen valuta. Of de zwakke landen een eigen valuta. Zit uiteindelijk niets anders op.

 3. Opsplitsing gaat totaal niet gebeuren. En als we de peilingen mogen geloven hebben we na de verkiezingen snel een kabinet met VVD, PvdA en D66. Waarmee er een “frisse” pro EU wind zal gaan waaien.

 4. Elke oplossing zonder Euro is beter dan met de euro.
  De euro wordt anders onze gezamenlijke ondergang.
  Pechtold gehoord?
  Hij zegt : “Samen vooruit…….”
  Wat hij er niet bij verteld is ” … samen de afgrond in”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: