Nog steeds groot vraagteken rondom Cyprus, Popular Bank staat op omvallen

9

Eerst kwam vrijdagmiddag het bericht naar buiten dat Cyprus in ‘de komende uren’ gered zou worden. Daarna bleek dat de Europese Centrale Bank niet akkoord zou gaan met het nieuwe plan. Op The Guardian staat te lezen dat het nieuwsagentschap NMI heeft laten weten dat de ECB niet onder de indruk was van de nieuwe plannen. De onderhandelingen zullen waarschijnlijk dus ‘de komende uren’ nog wel even doorgaan. Ook de gecontroleerde bank run gaat door. Lange rijen voor de pinautomaten in Cyprus. Vooral de rij voor de Popular Bank was lang, aangezien er geruchten gonzen dat deze bank op omvallen staat. De centrale bank van Cyprus ontkent dat Popular Bank in liquiditeitsproblemen verkeert.

De klanten en het bankpersoneel vertrouwen het niet en proberen zo veel mogelijk geld bij de bank weg te halen. Er wordt momenteel weer gewerkt aan plan A, u weet wel, dan plan dat werd weggestemd door het Cypriotische parlement. Ondertussen tikt de tijd verder. Aanstaande maandag draait de ECB de geldkraan dicht en kunnen de banken geen gebruik meer maken van de Emergency Liquidity Assistance (ELA).. De waarde van de euro is door de geruchten over een mogelijke oplossing naar de $1,30 gestegen. Links en update omtrent Cyprus kunnen worden toegevoegd in de reacties.

9 REACTIES

 1. Geef Europa een dikke middelvinger Cyprus en verklaar jezelf failliet. Haal alle assets uit de banken, zet dit om in goud en start een eigen nieuwe munt gedekt door goud. Boek schulden af en laat die fascisten stikken in hun eigen pyramidespel. Laat de cds’s ploffen zodat de wereld iets anders aan haar hoofd heeft ipv het naaien van burgers uit naam van schuld op schuld.

 2. Tot op het bot zal de elite zijn uiterste best doen over de rug van jan de kleine het systeem in de lucht te houden.

  PvdA
  VVD
  PVV
  SP
  Boerenbond

  Allemaal er aan voor de moeite.
  De individuen die zich staande weten te houden.
  U weet wel Survival Off The Fittest.

  • Ik weet dat sommigen willen dat dit systeem klapt, maar pas wel op wat u wenst. Want armen hebben het nog nooit in de geschiedenis beter gehad dan nu. Welvaart zal nooit eerlijk worden verdeeld, maak u geen illusies. Wanneer dit (corrupte, verrotte) systeem valt, dan vallen we terug in de middeleeuwen.
   De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen, helaas…

 3. Ik kom berichten tegen als zou de Russische overheid ook veel geld in Cyprus hebben geparkeerd… Iemand meer info over? Zou het clubje Dijsselbloem haar hand hebben overspeeld? Dit lijkt mij een serieuze trigger.

 4. at sickworld
  Weet ik niet.
  Ik zit me af te vragen waarom de ecb de absolute deadline op maandag 25 maart heeft gezet. Zijn er geopolitieke belangen die meespelen? Of is het dat cyprus geen systeembedreiging inhoudt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.