Nomad Capitalist: de beste landen voor cryptobezitters

Het zijn welgestelde Amerikanen, cryptobezitters, die de bijstand van Nomad Capitalist zoeken om te emigreren. Weg van de hoge taxatie over hun bezit aan cryptomunten. De veranderende en onduidelijke wetgeving errond. Naar diverse landen waar deze financieel geslaagde crypto eigenaars welkom zijn. Het systeem heet ‘citizenship by investment’. Je investeert in een bepaald land een bedrag en verkrijgt in ruil het burgerschap. Tal van Europese landen bijvoorbeeld passen dit systeem ook toe. De hele procedure van nationaliteit verandering duurt wel van 6 maanden tot 2 jaar. Dit wanneer je alles helemaal zelf doet. Nomad Capitalist kort die periode in omdat het bedrijf goed de weg weet in de diverse administraties.

Nomad helpt nomaden

We schrijven ‘nationaliteit verandering’. Want inderdaad, het volstaat niet voor een NoordAmerikaan om te emigreren om zo belastingen op cryptomunten te vermijden. Elke burger van de VS is waar ook op de planeet onderhorig aan de IRS. De nationale belastingdienst. Vandaar dat zo iemand wel verplicht is zijn en haar Amerikaanse nationaliteit op te geven. En burger, inwoner van een andere land te worden. Het lijkt heel wat moeite en dat is het ook. We kunnen ons voorstellen dat je al héél veel waarde aan digitale munten moet bezitten alvorens zo’n stap te zetten. Maar Nomad Capitalist staat zo iemand dus bij.     

Nergens veilig

‘The Trump tax reform made the taxation of cryptocurrencies worse according to Henderson (stichter van Nomad Capitalist). So if you’re an American living overseas with crypto income you can’t pay zero taxes. “Basically, there is no way to escape tax if you’re in crypto. Even if you live outside of the US 365 days a year, you will probably pay a substantial amount of tax of your crypto,” he lamented. Obviously, some people in this situation will just not report their cryptocurrency earnings to the IRS, but that opens them up to legal problems.’

Restricties, richtlijnen en verboden

Het gaat ook niet alleen om minder of niet getaxeerd te worden op je bezit aan crypto’s. Een Amerikaan kan niet overal in de wereld zaken doen omdat banken restricties opleggen. Vaak kan hij of zij niet zomaar ergens een rekening openen. Plus er bestaan richtlijnen waarbij zaken doen met bepaalde landen (denk aan Iran bijvoorbeeld) verboden is. Hier leest u een interessant interview met de oprichter van Nomad Capitalist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: