De leider van Noord-Korea, Kim Jong-un, heeft laten weten dat ze zeer binnenkort Amerika kunnen bereiken met hun nieuwe raketten. Letterlijk heeft hij gezegd: ‘het volledige grondgebied van de Verenigde Staten ligt binnen bereik”. Vrijdag lanceerde Noord-Korea opnieuw een intercontinentale raket. Het is de tweede keer in een maand tijd dat er zo’n lancering plaatsvindt. Deze keer kwamen de Verenigde Staten en Zuid-Korea meteen met een reactie, door ook raketlanceringen uit te voeren.

De spanningen lopen verder op

De Amerikaanse president Donald Trump zei dat de lancering roekeloos en gevaarlijk was, en voegde er in een verklaring aan toe dat de VS alle nodige maatregelen zal nemen om hun grondgebied te beschermen. De Verenigde Staten beschuldigen er Rusland en China van dat ze dekking bieden aan Kim om zijn nucleaire ambities na te streven.

Hwasong-14

De raketten die vrijdag werden gelanceerd, zijn van het type ‘Hwasong-14’. Volgens Missilethreat zijn die raketten die 7000 tot 9000 kilometer kunnen afleggen en dus inderdaad het grondgebied van Amerika kunnen bereiken.

Raketten komen steeds verder

China veroordeelde de lancering van Noord-Korea. Het zijn volgens Geng Shuang, Minister van Buitenlandse Zaken schendingen van de afspraken die gemaakt zijn met de Veiligheidsraad. Hij riep alle partijen op om terughoudendheid te tonen. Het Pentagon zei dat de nieuwe raket van Noord-Korea zo’n 1000 kilometer lang vloog, terwijl Zuid-Korea zei dat er ongeveer 3 700 kilometer was bereikt. Ook Japan liet weten dat deze laatste raket langer in de lucht bleef dan zijn voorganger.

noord korea missle

Nieuwe oorlog met Noord-Korea?

Noord-Korea laat hiermee haar progressie zien met raketlanceringen, maar tegelijkertijd worden de geopolitieke spanningen steeds maar groter. Joseph Francis Dunford is sinds 1 oktober 2015 Chairman of the Joint Chiefs of Staff (voorzitter van de gezamenlijke stafhoofden), ofwel de hoogste functie in het Amerikaanse leger. Hij waarschuwde eerder dit jaar dat door een eventueel gewapend conflict met Noord-Korea Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea, compleet zou moeten worden geëvacueerd. Ook Trump heeft militaire acties tegen Noord-Korea in de toekomst niet uitgesloten.

8 reacties

 1. Unleash “Overwhelming Force” Against North Korea.

  The United States flew two supersonic bombers over the Korean peninsula and tested out its missile defense system as a warning to North Korea after it conducted another successful test of an intercontinental ballistic missile that apparently proved its ability to strike the mainland U.S. Just in case the message wasn’t clear, the commander of the U.S
  http://www.slate.com/blogs/the_slatest/2017/07/30/general_warns_u_s_allies_ready_to_unleash_overwhelming_force_against_north.html

 2. De raketjes van de gestoorde gek kim jonge Oen zijn het probleem niet ,het zijn de chinese communisten die de vs dwars blijven liggen ivm hun claim op de chinese zee,de drukste vaarroute ter wereld.

  1. Nou ja hoe zouden de VS het vinden als Rusland of China duizenden militairen en rakketten plaatsen in Cuba. Wat de VS heeft uitgevreten tijdens de koreaanse oorlog
   zowat 10 miljoen koreanen weg gebombardeerd, dan heb ik het nog niet eens over
   Cambodia, Vietnam etc. Hoe vreemd het klinkt de chinese communisten zijn het produkt van zion kapitalisme vooral uit Wallstreet. Precies zoals Wallstreet de russische revolutie
   heeft gefinancierd en georganiseerd. Uiteindelijk moeten de geldstromen/winsten centraal
   in de handen van een kleine elite terechtkomen zowel in het communisme/kapitalisme in
   de handen van de banksters uiteraard.

   1. Raket technologie van Amerika is nog zo ver achter op Russische wat dan ook de rede is dat er vazal staten zoals EU nodig zijn om dichter bij het doel te komen

  2. Even nadenken, het land heeft uiteraard bescherming van China en Rusland.
   Het land bezit een aantal bijzondere metalen (erts) wat uiteraard de rede van VS is om zijn agressiviteit ten tonele te brengen.
   Helaas voor VS handelen zoals zuid Amerika of het midden oosten gaat hier niet .

   1. Tja, de grondstoffen discussie enzo.Snap ik.Blijft ook een feit dat een tig aantal miljoen mensen in concentratiekampen leeft , waarover alleen de criminele oen zeggenschap heeft over hun lot.Drain the oen dragon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: