Noord-Korea voert de druk verder op. Zondag 3 september heeft Kim Jong-un een succesvolle nucleaire test laten uitvoeren. Hierdoor ontstonden een aantal aardbevingen, van onder andere 5,7 en 6,3 op de schaal van richter.

Explosie atoombom krachtiger dan vorig jaar

Het is volgens Noord-Korea een atoombom die op een intercontinentale raket kan worden gezet. Het is inmiddels een jaar geleden dat Noord-Korea voor het laatst een nucleaire test uitvoerde. Volgens Japan waren de trillingen die werden gemeten na de explosie vele malen krachtiger dan de laatste keer.

Spanningen lopen verder op

Eerder waarschuwde de Russische president Vladimir Poetin al dat Noord- en Zuid-Korea ‘balanceren op de rand van een grootschalig militair conflict’. De spanningen tussen Amerika en Noord-Korea lopen afgelopen maanden steeds verder op en volgens Putin is de aanpak van Noord-Korea door Trump een ‘doodlopende weg’.

Ook dreiging voor Europa?

Ook de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian waarschuwde dat Noord-Korea binnen enkele maanden beschikt over een nucleaire langeafstandsraket die de VS en Europa kan bereiken. Noord-Korea neemt de woorden van Trump (Fire & Fury) klaarblijkelijk niet heel serieus. De grote vraag is hoe Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten zullen reageren na deze kernproef

9 reacties

 1. Niemand zal reageren omdat elk land dat over atoomwapens en een raket beschikt niet aan te vallen is.
  De rede in dit geval dat zuid Korea het eerste reactie slachtoffer word en dan is Zuid Korea uitgeschakeld als goedkoop leverancier voor de VS.
  En dat nu even niet de bedoeling temeer hoe reageert China en Rusland op een Amerikaanse aanval en voor zover mij bekent staan er S-300 en S-400 van Russische makelij en bediening dus een Amerikaanse raket aanval gaat sowieso mis maar wat dan.
  In het geval een VS aanval gepareerd word door Rusland komt de VS politiek en publiekelijk in de status dat hun materiaal NIET opgewassen is tegen Russisch materiaal en worden het lachebekje in de media.
  Mijn gedachte dat VS politici het heel begrijpen en dat Nord Korea onder de paraplu China en Rusland ook politiek misbruikt word door deze landen en de VS zijn knopen geteld heeft dus gezellig in media flink op de borst trommelen gelijk aan Bokita maar verder niets kunnen uitrichten omdat VS de enige is die er heel grote schade van gaat ondervinden.
  Feitelijk het gelijke scenario Syrië

  1. Rusland en China gaan helemaal niets oplossen. Zowel Rusland als China
   gaan vrolijk verder met handel met NK; ze hebben er ook totaal geen
   belang bij om zich te mengen in dit conflict.
   Ze hebben beiden als communistisch regiem geen vijand aan NK. NK’s aartsvijand is kapitalisch USA.
   En inderdaad China wijst officieel de acties van NK af, maar zowel China
   als Rusland vinden het alleen maar mooi dat het de USA ondermijnt.
   Zolang de USA hier druk mee is, hebben zij hun handen vrij voor hun
   eigen agenda.

 2. China is in deze kwestie de hypocriete derde.China gebruikt NK als proxy voor hun macht over de Chinezen zee, de grootste handelsroute ter wereld.Dat NK moet gewoon geannexeerd worden eventueel door hun grote broer China, en anders de VS. Een monster regeert daar met ook nog kernraketten , is dat zo moeilijk te begrijpen?

 3. Stel dat de V.S. Noord-Korea aan gaat vallen en Noord-Korea slaat keihard terug. Is de kans groot dat Rusland dan op zijn beurt NAVO-bondgenoten als West-Europa en ook Israël aan gaat vallen? Israël ziet zijn kans schoon om Iraanse stellingen in Syrië aan te vallen.

 4. Niemand durft het hardop te zeggen, maar de Noord Koreaanse dictator is nu de baas.
  Wat ,als hij van Amerika of welk land dan ook 10 miljoen auto’s eist voor zijn loyale bevolking?
  O…….Amerika wil niets geven, dan gooi ik wel een bommetje en weg is Amerika!

  De “Westerse Wereld” heeft jaren lang de kop in het zand gestoken, nu is het te laat.
  Vaarwel naieve domme “Westerse Politici” , jullie hebben je eigen ondergang veroorzaakt!

  Het is geen kwestie of er een kernoorlog uitbreekt, maar wanneer!

  Ik zal het er de resterende tijd maar goed van nemen, zolang dat kan.
  O, naieve domme burger, wel braaf naar je werk gaan en door ploeteren tot je 70e.

  1. Yep.Werken zullen we , het maakt niet uit voor welke tiran.Voornamelijk voor de sauds, de Goldmannetjes, de putinnetjes,de oranjeclans, en straks weer braaf voor de ruttekliek, de azijnboeren van juncker zuipschuit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: