Noord-Korea voert grote nucleaire test uit

9

Noord-Korea voert de druk verder op. Zondag 3 september heeft Kim Jong-un een succesvolle nucleaire test laten uitvoeren. Hierdoor ontstonden een aantal aardbevingen, van onder andere 5,7 en 6,3 op de schaal van richter.

Explosie atoombom krachtiger dan vorig jaar

Het is volgens Noord-Korea een atoombom die op een intercontinentale raket kan worden gezet. Het is inmiddels een jaar geleden dat Noord-Korea voor het laatst een nucleaire test uitvoerde. Volgens Japan waren de trillingen die werden gemeten na de explosie vele malen krachtiger dan de laatste keer.

Spanningen lopen verder op

Eerder waarschuwde de Russische president Vladimir Poetin al dat Noord- en Zuid-Korea ‘balanceren op de rand van een grootschalig militair conflict’. De spanningen tussen Amerika en Noord-Korea lopen afgelopen maanden steeds verder op en volgens Putin is de aanpak van Noord-Korea door Trump een ‘doodlopende weg’.

Ook dreiging voor Europa?

Ook de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian waarschuwde dat Noord-Korea binnen enkele maanden beschikt over een nucleaire langeafstandsraket die de VS en Europa kan bereiken. Noord-Korea neemt de woorden van Trump (Fire & Fury) klaarblijkelijk niet heel serieus. De grote vraag is hoe Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten zullen reageren na deze kernproef

Over de auteur

Biflatie.nl publiceert artikelen over de crisis en de huidige (macro)-economische situatie. Ook nieuws over bitcoin & cryptocurrencies, de huizenmarkt, goud & grondstoffen, de machthebbers en het monetaire systeem. Twitter: @Biflatie