Olieprijs blijft hangen in dalende trend

Al eerder schreven we over de opmerkelijke daling van de olieprijs van afgelopen donderdag. Nu vijf dagen later is de olieprijs nog eens met meerdere procenten naar beneden gestort. Eerst waren het de berichten over de gigantische voorraden olie van Amerika die voor een enorm overaanbod zorgde op markt. Vandaag blijkt dat Saudi-Arabië zich mogelijk niet heeft gehouden aan de afspraken die de OPEC gemaakt heeft.

Het is met deze dalende olieprijs de vraag hoelang leden van de OPEC, maar ook Rusland, zich kunnen houden aan het beperken van de olieproductie nu de opbrengsten met deze dalende olieprijs steeds verder afnemen. De Saudi’s verklaren dat hun productie hoger uitgevallen is om de binnenlandse opslag op peil te brengen. Achteraf blijkt dat Saudi-Arabië een grote order uit China had gekregen. Hiermee hebben zij inbreuk gemaakt op de gemaakte afspraken.

Mochten andere leden van de OPEC volgen, door te kiezen voor gewin van eigen marktaandeel, dan valt de gemaakte afspraak van de OPEC in duigen. In combinatie met een gigantisch overaanbod wereldwijd zouden we ons dan kunnen opmaken voor gigantisch lage olieprijzen.

41 reacties

 1. Olie, waarom is t zo belangrijk?

  Ja meneer, olie is een energiebron.Uitgebuit door de enkelingen want (opgelegde) noodzaak van energie bij de velen.
  Net zoals uw levensenergie ook uitgebuit wordt door de enkelingen via t medium wat geld heet.

  http://www.azquotes.com/picture-quotes/quote-you-re-already-a-financial-trader-you-might-not-think-of-it-in-just-this-way-but-if-tony-robbins-67-87-49.jpg

  Er zijn al legio manieren voor alternatieve energie, maar natuurlijk worden en werden de patenten opgekocht door de status quo, die t begrip van patenten opkopen uitvonden. Ten einde in t zadel te blijven.

  Een tevreden mens, levend op natuurlijke basisbehoeften, niet meer vragend wat wat nodig is en in harmonie met de natuur, ondermijnt de machtswellustige psychopaten.

  Ieder doet zijn deel.

  1. Denk nou eens na, met boerenverstand.

   Je hoeft geen professor te zijn om te snappen dat je misbruikt wordt.

   Media is an illusion.

     1. Wat een stelletje dwalende idioten met elkaar.
      Een wonder, dat ze nog spreekrecht hebben, maar altijd wel grappig om te horen.

 2. Schepen vol liggen te wachten voor de kust op een hogere prijs.. Op het land hetzelfde met de opslag tanks.. Plastic word door dit alles ook goedkoper dus de Actions en de Euro shops vinden het wel okay.. Nog meer goedkope troep in de winkel..

   1. Ach… jomanda heeft natuurlijk weer wat te zeiken… je hebt nog nooit zelf n waarheid uit gesproken.. leugenachtige dronkelap…!

    1. Uw reacties aan mij, zijn steeds doordrongen van ergernis, dogma’s en collectief zwartgalligheid kweken.

     Uw acties lijken geen grond te hebben, maar u probeert toch uw eigen plaat zo vaak mogelijk te draaien, opdat u anderen kunt overtuigen.

     1. Wees nou eerlijk, kunt u anderen Universele waarheden vertellen?, ik zeg nee, daar bent u nog lang niet klaar en bereid toe.

      U heeft ook niet de nieuwe kennis en sociale vaardigheden om dit te bewerkstelligen.
      U wilt het wel, vanuit een egocentrisch perspectief, maar dit gaat niet werken.
      U kunt de Kosmos niet voor de gek houden, net als al die andere soortgenoten.
      u zult daar veel harder uw best voor moeten gaan doen.

     2. Je houd jezelf voor de gek , Je denkt dat je het allemaal weet maar wat zal jij nog op je bek gaan zeg..
      Maar ga jij je Universele Waarheden maar in een boek schrijven ofzo… Gek dat je hier eigenlijk alleen maar onzin uit kraamt

     3. U reageert precies zoals van u verwacht wordt, dus in dat opzicht geen nieuwigheden.

     4. Had u niet al 2 uur geleden op bed moeten liggen, op uw Hollandse strobaal, om morgen weer een beetje fris op uw kantoortje aanwezig te zijn, om uw loon te rechtvaardigen voor deze week?

     5. WHAHA… over zwevende kiezers gesproken.. Neem nog wat van je ingestraalde water..

     6. Uw reacties aan zo’n beetje iedereen die hier reageert, zijn steeds doordrongen van ergernis, dogma’s en collectief zwartgalligheid kweken.

      Uw acties lijken geen grond te hebben, maar u probeert toch uw eigen plaat zo vaak mogelijk te draaien, opdat u anderen kunt overtuigen.

     7. U noemt bijna iedereen hier een sukkel of een leugenaar. Dat is niet vanuit uw intelligentie bekeken maar vanuit uw zwartgallige wantrouwende houding ten opzicht van anderen .
      Dat minderwaardige toontje van u , verpakt in mooie woorden met als uitgangspunt een nare belediging richting de ander begint vervelend te worden.
      Sukkel en rat richting anderen getuigd niet van intelligentie of enige inhoud. Veel mensen hier zijn wijs genoeg om helemaal niet op je onzin te reageren en de frustratie die dat bij u teweeg brengt is overduidelijk en zorgt dat u niet meer in staat bent om normaal te reageren. Dat je dat zelf niet inziet en eens een andere toon probeert is dan wel weer een beetje triest…

     8. U weet ook,dat dit een valse ongegronde en persoonlijke uitlating is van uzelf, uit het voorgaande tijdperk waar u nog in verkeert.
      Iemand, die niet dogmatisch, gefrustreerd en verward reageert, zal ik nooit zo op reageren, als op iemand van uw soort, zoals u zich zelf terecht beschrijft in uw 2e alinea.

      U heeft veel van mij kunnen leren, daarom kopieert u ook zoveel teksten van mij.
      Dank u voor dit onderhuidse, stiekeme respect.
      Als je weer meer echte kennis wil vergaren van mij, zal je hier natuurlijk weer dom op gaan reageren.
      Ik zou ook wel eens van u iets wezenlijks willen leren, maar dat zit er zeker niet in.

     9. Je reageert zo op iedereen stumper.. ben je dan zo vergeetachtig aan het worden ? Je bent de enige die hier meerdere mensen hebt beledigd ? Het uitlokken van reacties op allerlei kinderachtige manieren.. Maar als je vandaag alweer vergeten bent wat je gisteren hier gepost hebt.., tja dan houd het op.. Sterkte verder..

     10. Weer veel spelfouten, geestelijk dogmatisch en vormen van plagiaat.
      Vertel me welke mensen ik onterecht heb beledigd, met naam en wanneer en ik zal mij desnoods verontschuldigen, wanneer het onterecht was, als ik dat al niet gedaan heb.

  1. Madman, jij gaat vast nooit klagen. Ik heb veel respect voor de man die met gevaar voor eigen leven mijn belangen verdedigd. Voor hem ga ik graag even langs om te stemmen

 3. Vele sites vertellen halve waarheden.
  De prijs van eindproducten voortkomend uit aardolie en aardgas word voor 15 tot 18% bepaalt door de ruwe olie en gas prijs.
  Er zijn 27 kwaliteiten aardolie van het grootste bocht in Saoedi Arabië tot de bijna zuivere olie in de Kaspische zee de 2e bepaalde factor is transport van de olie en vooral gas.
  Gas geleverd via pijpleiding is goedkoop tot zeer goedkoop vloeibaar gas LNG is 250% duurder als normaal leiding geleverd gas daarnaast is de opslag van normaal gas heel simpel en LNG heel duur en arbeidsintensief.
  De 3e grote factor is politiek die de prijzen bepalen zeker nu VS heden schalie producten levert op de wereld.
  4e factor is economie van de wereld en ook regio`s, heden is Rusland de grote leverancier aan het worden van China niet door de lage prijs maar door iets waarmee de Russen even slimmer zijn als de westerse producenten door China mede eigenaar te maken van de immense voorraden Yamal en Sachalin maar niet alleen China ook Qatar, India en Iran deze continenten gaan de komende decennia hun gas en olie betrekken uit Rusland en laten ons westerse met onze grote bek straks gezellig de restanten uit de aarde zien te krijgen.
  Dit omdat de olie die in Zuid Amerika en het bocht wat schalie olie genoemd word nog slechter is als het toch al slechte wat in Saoedi Arabië.
  Dat oa China er ingestapt is is het gevold dat de Sovjets reeds een immens olie en gasleiding systeem hebben aangelegd.
  Dat zelfs Qatar heden ook daar al van profiteert doordat het grote gasveld wat gedeeld word met Iran er al op aan gesloten is en het zou mij niet verbazen dat Amerika eieren voor zijn geld kiest en het aanbod van Rusland(Putin) het VS aardgas en olie op het Russische leidingnet word aangesloten.
  Waar word anders de nieuwe pijpleiding naar noord Canada en Alaska gelegd nu het vrijwel zeker is dat er alleen in het Russisch deel van de noordpool gas en olie zit.
  Beste mensen al deze ontwikkelingen en projecten moet betaalt worden dus dient de prijs heden minimaal 60 dollar te zijn

  1. de nepheid kan als waarheid dienen
   totdat u uwkeuze maakt om uit de nepwaarheid te stappen en genoegen neemt met uw basisbehoeften.

   Wat heb je nodig om te leven?

   de rest is allemaal bullshit

 4. Enkel Saudi-Arabië maakt nog winst bij een olieprijs van $20 per vat. Zij laten even zien dat zij nog steeds de baas zijn in het oliespel. Zij moeten gewoon even laten voelen wie hier werkelijk over goedkope olie beschikt. Het is een groot spel. De grootste fout van het westen is door te laat te zijn begonnen met het zoeken naar alternatieven. Tesla is 20 jaar te laat. Nu moeten we politieke spelletjes spelen om de tijd te overbruggen. En nee, waterstof is geen optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: