Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds heeft gewaarschuwd dat de wereldeconomie in één klap tot stilstand kan komen door een plotselinge prijsstijging van olie. Volgens de Française is een stijging van 30% mogelijk als de spanningen met Iran nog verder oplopen. Als de distributie van olie door de Straat van Hormuz in gevaar komt, kan de prijs van een vat ruwe olie volgens Lagarde zomaar naar $160,- stijgen. Momenteel kost een vat Brent Oil nog $124,-.

4 reacties

 1. Het is tamelijk vervelend dat die vermalijde wereldeconomie nog niet stilstaat.

  Met een kredietkrisis lukte het niet. Met onroerendgoed lukt het ook niet. Met een valutakrisis lukt het ook nog niet. En de bankenkrisis wil er ook maar niet voor zorgen dat die wereldeconomie stilgaat vallen.

  Tsja wat moeten we als bankiers nog meer bedenken om die wereldeconomie tot stilstand te brengen?

  1. uuuhm olie-crisis dan maar doen?
  2. wereldwijd pest-epidemietje?
  3. terroristisch atoombommetje?
  4. ennnuuuh wereldwijd staken dan?
  5. kunstmatig gecreeerd overstrominkje?
  6. en een tsunami dan?
  7. We kunnen nog wel ergens een financiele luchtbel creeeren maar die moet dan wel wereldwijd zijn. (maar wellicht kan dat pas als we 1 wereldwijde munt hebben die iedereen gebruikt)
  8. alle belangrijke toegangswegen naar de grote steden blokkeren. Duurt een paar dagen maar dan begint men echt wel in protest te komen.
  9. ennuuuh wereldoorlogje al overwogen?

 2. @1 En maar vast blijven klampen aan deze economische consensus, terwijl steeds meer mensen doorzien dat dit niet langer te handhaven is. Zolang we de zaken niet onder ogen willen zien en geen afstand willen nemen van dit systeem zullen de gevolgen onzalig zijn. Met leugens probeert men het zaakje draaiend te houden. Dit zal uiteindelijk kunnen eindigen met behoorlijke voedselproblemen veroorzaakt door olieschaarste. Ook olieoorlogen etc zijn niet uit te sluiten. Wat je werkelijk ziet is niet alleen de financiële crisis, maar ook resource en energieproblemen.

  Je kunt hele theorieën over deze crisis formuleren, maar uiteindelijk is dit een bewustzijnscrisis. Een crisis die ons de neus op de feiten drukt dat we de aarde en de natuur moeten respecteren en niet tot het oneindige kunnen uitbuiten. Pas als we dit doorzien kunnen we de crisis uiteindelijk echt oplossen omdat we dan door onze bewustzijnsverandering prima op een kleinere voet kunnen verder leven en zo ook op een fatsoenlijke manier met elkaar en de resterende bronnen om kunnen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: