Olieprijs kent sterkste stijging in 6 weken

Groeiend optimisme over de wereldeconomie en een terugval van de Amerikaanse Dollar hebben de olieprijzen maandag stevig de hoogte ingejaagd. De prijs van een vat ruwe olie kende de grootste stijging in 6 weken tijd en nadert wederom de $80,-. De decemberfuture voor crude oil sloot maandag zo’n 3,5% hoger.

De forse stijging van de olieprijzen is voor een groot deel te danken aan het groeiende optimisme over de wereldeconomie, en vooral de hoop dat de vraag uit Aziê de komende maanden zal aantrekken. Het afgelopen weekend benadrukten de belangrijkste Aziatische leiders nog eens dat ze nog geen punt zullen zetten achter hun economische stimuleringsprogramma’s. Maar nog belangrijker waren de beter dan verwachte groeicijfers voor de Japanse economie die maandag werden vrijgegeven.

De olieprijs wordt daarnaast ondersteund door de dalende dollar. Een zwakkere dollar maakt olie goedkoper voor houders van andere valuta. De olieprijs noteert al enkele maanden tussen de $75 en $82 per vat en is nu boven het belangrijke weerstandsniveau van $79 gesloten. Dinsdag loopt de decemberfuture af, hetgeen tot een volatiele handel kan leiden waarbij hoogst waarschijnlijk het niveau van $80,- per vat wederom bereikt zal worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.