Gister ging de olieprijs door het spreekwoordelijke putje op bekendmaking van de olievoorraden in de Verenigde Staten. Vandaag zet de daling door en is een vat crude oil onder de $50 gezakt.

De olievoorraden liggen inmiddels bijna 40 procent hoger dan het 5 jaars gemiddelde. Een duidelijk signaal dat het aanbod de vraag nog steeds overspoelt.

Het zwarte goud verliest zijn glans

Ondanks de enorme inspanningen van De Organisatie van olie-exporterende landen (OPEC) om de productie terug te dringen wil het de olieprijs maar niet lukken om de weg terug naar boven te vinden. Het lijkt dan ook op een wanhoopsdaad van de OPEC om ook in de toekomst geld te verdienen aan deze grondstof door de prijs kunstmatig te vormen door het aanbod te beperken.

Meerdere factoren spelen een rol in het spel van vraag en aanbod

We hebben een lange periode van verminderde vraag naar olie achter ons wegens een dramatische wereldhandel. Dit valt duidelijk af te lezen uit de Baltic Dry Index. De wereldhandel klimt inmiddels wel uit een dal. Daarnaast is er de opkomst van alternatieve energie zoals zonnepanelen en windenergie wat de vraag naar olie blijvend doet afnemen. Nog opmerkelijker is de schaliegas-revolutie dat bezig is met een comeback. In de Verenigde Staten is het inmiddels rendabel om olie middels fracking technieken uit de grond te halen voor minder dan $50. Dit zal enkel maar meer druk zetten op de olieprijs. Deze sector lijkt beleggers vooralsnog geen windeieren te leggen.

23 reacties

 1. Ach wat erg toch die kelderende olieprijs, de pvdachterlijken praat al over subsidieregelingen voor de saudi criminelen om hun rolls royces om te laten bouwen naar zonne-energie. Erg, erg die verpaupering van het midden oosten, haal ze alvast allemaal maar deze kant op, nietwaar MH 17?
  10 euris per vat is al dik betaald voor die smurrie. De Russen blijven voor dat geld ook gewoon doorpompen. Lachen.

   1. Rendabel zeg je, rendabel voor wat?
    Voor winstbejag, voor machtsbelang?
    Voor pipootjes die er op willen speculeren maar nog nooit ook maar iets van handarbeid hebben verricht om die olie boven de grond te krijgen?

    T ligt allemaal in the eye of the beholder.

    Het laat zien hoe alles functioneert in deze omgekeerde wereld, deze gemanipuleerde egocentrische ‘economie’.
    Maar ach, dat is weer zo ideologisch he.
    Maakt t niet minder waar.

   2. De criminele saudis leven al 80 jaar van olie zonder een poot uit te steken. Dat zijn 35 miljoen woestijnratten die niets produceren kunnen. 10 euris is nog dikke winst voor ze.

    1. hehe, blame de saudis niet alleen, de ‘westerlingen’ lees bloedlijnen, hebben ook hun deel hierin.

     Verder wil ik mijn waardering uitspreken voor je reacties. Jij bent toch wel 1 van de weinigen die snapt wat er gaande is. Hulde.

     1. Klopt met die bloedlijnen. De deepstate met de verenigde nazi’s van oligarchen verdelen de taart en voor de gevallen kruimels moeten de eussr slaven ook nog betalen, anders ontstaat er hoop op een betere toekomst en dat is niet winstgevend. En voor het idee van vrijheid mogen we ook elk jaar “stemmen”. De diarree uit de mond van de meeste politici en MH 17 “schrijvers” levert overigens genoeg rendabel methaangas op om olie te vervangen,dat wist Richard ook nog niet.

     2. Ik wacht ook met smart op de vervolgthriller over Trump van MH belgiegate , maar ik vermoed dat het voor MH niet eenvoudig is een pagina afgeluisterd fakenews te produceren omdat binbama bijna achter de tralies zit vanwege wikileaks en binbamagate.

 2. Ff off topic, maar niet onbelangrijk na de berichten van wikileaks onlangs. Wanneer je jezelf wilt beschermen tegen gegluur van die vuillakken, installeer dan opera, met ingebouwdde vpn. Dan wordt je informatie versleuteld.

  http://www.opera.com/

  Tenminste, wanneer je geen plannen hebt om de bis een hack te zetten, hahaha, want dan zijn er andere spelletjes van verstoppertje spelen nodig. Maar voor huis, tuin en keukengebruik is dat wel genoeg. (want ws is t ook een vette honeypot).

  http://vpnservice.nl/wat-is-een-vpn-service/

  Daarnaast is t wijs om de ghostery addon toe te voegen aan opera en als zoekmachine : duckduckgo. (slaat je zoekgedrag niet op, zoals bv google zoekmachine wel doet.)
  Laten we t ze niet te gemakkelijk maken he.

  Een check die je kunt doen wanneer je via de opera vpn surft is:

  http://whatismyipaddress.com/

  Je ip adress is verstopt/veranderd en je info versleuteld.
  Voor de geintresseerden. Niet onwijs.

 3. En trouwens, olie of geen olie, er komen weer verkiezingen aan.

  Een van de laatste jaren dat ik in nl woonde had ik bij de verkiezingen een leuke ervaring.
  Ik ging naar t stemburo en ik meldde me aan met mijn ‘gelegitimeerde’ papiertje . En stopte zonder in t stemhokje te gaan mijn stembiljet in de bus. De figuren achter t tafeltje werden bijna gek! NEEE NEEEE! JE MOET JE KEUZE MAKEN, riepen ze. (probeer t ook!, lachen)
  Ik zei: neen, want ik kies niemand. En dat zouden meer mensen moeten doen.
  Wanneer je niet gaat stemmen, heb je ook niet te klagen, zeggen ze. Over honeypotten gesproken. Wanneer komt er de stemplicht?
  Hahaha, laat die sukkels in de waan dat ze wat te zeggen hebben en breek ze met hun eigen opkomst regels.

  http://www.stemniet.nl/stem-niet/?lang=nl

  Denk er VOOR JEZELF over na.

  http://www.wanttoknow.nl/wp-content/uploads/Loesje-democratie.jpg

 4. ” De wereldhandel is ondertussen al tijdenlang aan het inkrimpen, vooral door het tekort aan Dollars. Dit is een direct gevolg van de excessieve wereldschuld (80% luidt in Dollars), die een record heeft bereikt ($ 152,000 miljard — IMF) en minstens tweemaal zo groot is geworden als de wereldeconomie. McKinsey heeft een hogere schatting (300%). Alleen de schuld bij huishoudens, als percentage van de economie, is in sommige landen (Amerika, Ierland, Spanje en Groot-Brittannie), al of niet gedwongen, zoals via huizenveilingen, wel wat omlaag. “…….

  Volgens de heer Diederik Schmull..

  http://schmulladdertjeonderhetgras.blogspot.nl/

   1. Aan je domme reacties hoeft ook niemand een boodschap te hebben , gebasseerd op de inhoud.
    Makkelijk om van de toren te blazen met vreten op je bord..

    1. Om taalkundige mierenneukers voor te zijn… Mn vinger bleef te lang op de Ssss hangen en heb het niet goed gezien..

 5. Tja , als de beleggers maar tevreden zijn… maar dat is een kwestie van slim beleggen.net.. en voor de losers is er de Noord Hollandse Incasso Organisatie.. mooi gevalletje van Partners in Crime..

 6. Verwachte prijs olie per 1 6 17 55 tot 60 dollar.
  Heden prijs 45 dollar dus begrijp even niet waar de gegevens vandaan komen dat de olie prijs is ingestort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: