Ook China heeft te maken met desinflatie

Via Lukas Daalder’s Best of the Web en Bloomberg, hieronder een grafiek van de ontwikkeling van de inflatie in China. Gister lieten we u al zien dat er in Amerika en in mindere mate in Europa sprake is van desinflatie. Ook in China is dit duidelijk het geval. De Chinese inflatie is in het afgelopen jaar teruggevallen van ruim 6% naar 1,8% in juli 2012. Verrassend is ook de forse daling van de voedselinflatie.

5 reacties

 1. ” Verrassend is ook de forse daling van de voedselinflatie “

  Daar komt het vanzelf helemaal mee ‘goed’, geloof me maar.

  Ik ben benieuwd wat voor effecten de dramatische oogstopbrengsten wereldwijd op de voedselprijzen zullen gaan hebben. Zoals altijd zullen de sterkste munten zichzelf automatisch ‘voorrang’ verlenen.

  Dus is het een geruststellende gedachte dat de eurozone nauwelijks schulden en vètte handelsoverschotten heeft, en ook nog eens aan de goud-standaard is gekoppeld, toch ?

  WOEHHAAAAHHHH !!!!!

 2. @KTM: door de nog steeds heersende extreme droogte in de VS, ze hebben daar het droogste en warmste jaar tot dusver achter de rug, zullen de prijzen van voedsel mogelijk de pan (!) uit gaan rijzen. Wat betreft de goudstanddaard kan ik je mededelen dat het in omloop zijnde geld voor minder dan 15% gedekt is door goud. Dat moet hoe dan ook tot hyperinflatie gaan leiden. Ik doe verder geen uitspraken omdat alles en iedereen door de Khazaartjes wordt gemanipuleerd.

 3. @cynicus : het was ook maar ironie van mijn kant … dat mag ik af en toe graag zijn … net als sarcastisch … nog leuker …

 4. @KTM: dat weet ik man. Ik had net even een helder moment: we hebben krasloten, staatsobligaties etc. Hoe sta jij tegenover zogenaamde “krasobligaties”?

 5. Ik geloof dat Winston Churchill ooit eens heeft beweerd:
  ik vertrouw geen enkele statestiek die ik zelf niet eerst heb vervalst.

  Maar buiten dit je moet natuurlijk nooit een enkele statestiek
  geloven welk door de overheid is gemanipuleerd want echt
  met de waarheid word erg flexibel omgesprongen.

  Helaas is zowat wereldwijd het geldsyteem gegijzeld dmv CB/fractioneel bankieren. Voedsel inflatie is enkel een neveneffect van ons papieren fiat systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: