Inflatie en de oorlog in Oekraïne blijven het gesprek van de dag, zelfs op Koningsdag waar we schrikken van de prijzen op de terrassen. Een biertje kost zomaar een euro meer dan voor corona, maar het mag de pret niet drukken want we hebben lang niet kunnen feesten op straat. De oranjebitter smaakte wel heel erg bitter. Toch haalden we collectief de schade in van 2 jaar beperkingen. Echter vrezen velen een nieuwe lockdown als straks nieuwe coronavarianten hun viruskop op steken. Anderen vrezen een totale oorlog tussen de EU en NAVO-landen met Rusland. Meerdere sombere scenario’s passeerden de revue achter de oranjebitters, het voelt alsof er wat broeit.

Nog steeds een noodwet

Mensen zijn net dieren en voelen instinctief aan dat er onraad dreigt. Tijdens de coronajaren zijn wakkere mensen gaan snuffelen naar verborgen feitelijkheden. De waarheid die niet verteld mocht worden aan de massa die alleen het mainstream journaal tot zich nam. Gelukkig zijn er onafhankelijke burgerjournalisten die instinctief ruiken dat er iets stinkt. Ze steken hun voelsprieten uit en zien dat verdachte kruitdampen uit Oekraïne naar West-Europa waaien. De mainstream media doen alleen aan oorlogsverslaggeving en laten zich gebruiken als propagandakanaal van de overheid, want we leven in tijden van Nood. Vergeet niet dat er nog altijd een noodwet van kracht is, ondanks dat we vrede hebben gesloten met corona. Waarom nog steeds die overheidsrepressie? We leven niet in China, Noord Korea of Rusland.

Nooit meer een wapen

Veel mensen vergeten dat we leven in een tijd waarin de macht corrumpeert en ons burgerlijke vrijheden worden ontnomen. Eerst vanwege een nieuwe ontastbare vijand die onze lichamen binnen drong, zoals griepvirussen altijd al deden, en ineens is er een tastbare  vijand op enige afstand waarvoor opnieuw angst wordt gezaaid. Een (vi)Rus in de vorm van een dictator die landjepik doet. Het is maar hoe je een oorlog beschrijft. Ik doe dat als pacifist die na zijn militaire diensttijd heeft gezworen te willen aanraken. Mijn motief: in oorlogen tussen mogendheden vallen er burgerslachtoffers door foute beslissingen van narcistische politici voor wie een mensenleven niet telt. En helemaal niet wanneer ons vaderland wordt geregeerd door technocraten van een Europese Unie die een machtsblok willen vormen tegenover andere mogendheden die in het bezit zijn van zware wapens.

Atoomwapens

De huidige wapenwedloop verrijkt alleen elitaire beleggers die investeren in de oorlogsindustrie. Soldaten en vrijwillige burgers die er mee vechten leggen het loodje. Niet mijn wereld maar ik denk dan ook simpel. Waar zijn we mee bezig als we steeds zwaardere wapens leveren aan onze vrienden(?) in Oekraïne die een verloren strijd vechten tegen een sterke tegenstander. We kunnen van mening verschillen over het verloop van de strijd en de werkelijke motieven van de vijand, maar ook over die van de EU om zo vol in te zetten. Deze oorlog is een schimmig steekspel waarbij de ingestelde sancties alleen burgers over en weer treffen en waarbij het leveren van wapens ons vrijstelt om zelf te vechten. Dat vraagt om escalatie. Juist omdat de vijand dreigt met atoomwapens als een overwinning met conventionele wapens te lang uitblijft. Hoe lang duurt deze oorlog nu al?

Schuldigen gezocht

Soms is er een duistere reden om oorlog te voeren om daarmee andere problemen te maskeren. Westerse landen, en ook China, gaan namelijk gebukt onder een enorme schuldenlast terwijl op hetzelfde moment monetaire beleidsmakers geen weg meer zien om de hoge inflatie af te remmen. Centrale banken hebben hun kruit verschoten en moet lijdzaam afwachten tot schuldenaren in gebreke blijven en de grote aftocht van verlies nemen gaat beginnen. Als faillissementen accelereren, als economische groei ombuigt naar krimp, als de euro nog verder daalt, als de consument nog dieper in de buidel moet tasten voor onbetaalbare energieprijzen(olie en gas). Kortom, als alles en iedereen op de rem gaat staan dan zijn de rapen gaar. Dan worden schuldigen gezocht en komt een agressieve vijand die z’n pijlen op het Westen richt heel goed uit. Dan zijn de werkelijke daders van de economische ellende uit zicht. Zo werkt de slimme tactiek van sluwe bestuurders die op veilige afstand aan de touwtjes trekken.

Hoe bitter

Het wachten is op stagneren van de economie. Op onvrede van de massa falende globalistische beleidsmakers kunnen wijzen naar een agressieve dictator. Onderdrukkers verafschuwen we, die zijn per definitie fout. Ondanks de handelsbetrekkingen is Rusland ineens een vijand van het westen en veroorzaker van de economische ellende. Oorlogsleed, vluchtelingen, ontelbare slachtoffers, het is allemaal de schuld van Poetin. Niet van onze monetaire en politieke beleidsmakers. Centrale banken brachten immers economische groei met hun lage rentetarieven en overheden beschermden ons tegen een killervirus en hebben alle mogelijke middelen ingezet tot een Noodwet aan toe. Het gat op de begroting van 100 miljard gaan we collectief dichten door ons solidair op te stellen in de strijd tegen een ‘oude’ vijand. We investeren in de wapenindustrie om eerst de vijand op de knieën te dwingen. Als Poetin is verslagen ligt een groot land open voor het Westen met een schat aan delfstoffen en goedkope olie. Eerst even op de tanden bijten, volg de instructies van de overheid. We hebben alvast een beetje in het klein kunnen oefenen met mondkapjes, vaccins en lockdowns. Straks gaan we voor het grote spul. Mondkapjes worden gasmaskers, vaccins worden antistralingspillen, lockdowns worden schuilkelders voor wie ze bezet. Sorry, dit klinkt erg bitter, komt door die laatste oranjebitter.

GW

9 reacties

 1. Mooi en goed beschreven Gerrit. De ellende veroorzaakt door het wanbeleid van ecb, fed en de westerse regeringen wordt voor het volk weggehouden.
  En opeens is daar een “ vijand”.
  Als ze in het verleden voor samenwerking gekozen hadden, dan was het voor ons allen beter gelopen. Maar nee hoor, oompje Bill , die ver weg zit, ziet
  Liever Europa naar de donder gaan en geeft zijn opdrachten via wef. En de marionetten voeren dat beleid uit.
  Maar als het echt tot wo3 komt, dan komt ook usa er niet ongeschonden vanaf. Daar ben ik van overtuigd. Russia en China zijn samen wel heel sterk.
  Dag dollar, dag pleuro. Arm gewoon volk, die zoals altijd de pineut is.

  1. IK ben het niet eens met : ” opeens is daar de vijand”

   Hier is 10tallen jaren voor gewaarschuwd.
   Met Rusland bashen werd dit allang voorbereid.
   Of Rusland of Islamitische landen( die hebben hun portie al gehad)
   Dom volk is overal. De westerse wereld heeft in verhouding de meeste dommerds.
   Maar ik neem de universiteiten eigenlijk het meeste kwalijk

   Qua kennis delen over

   Economie ( schuldenberg)
   Medicijnen ( over corona en gezondheidszorg in het algemeen)
   Geopolitiek ( over inzichten in machten)
   psychologie ( over het kunnen manipuleren van de mensen)
   journalistiek ( onbeschrijfelijk. Deze studie moet zichzelf opheffen. schuurt aan tegen de ellende uit WOII)

   en al jaren roep ik het.

   maarja iets van woestijn en zo

   1. De opmerking” opeens is daar een vijand” is bewust door mij zogekozen en is ironisch bedoeld.
    Ook ik weet dat het westen al jaren ( in opdracht van usa / wef zooi) bezig is om Rusland te bashen. Met “ dank” aan de MSM en de Westerse marionet regeringen. Usa weet en ziet dat haar macht over de wereld hard naar beneden gaat en zal alles uit de kast halen om dat te behouden. Onder Obama heeft de denktank Statford gezegd: een alliantie tussen Duitsland ( machinebouw) en Rusland ( grondstoffen) moet ten allen tijde voorkomen worden. Europa zou eens een sterk continent worden en concurrent van usa.

 2. Even wat info van een seculiere jood die enkele tientallen jaren geleden (al) zich bekeerde tot het christendom.
  En zelfs een (Russisch-Orthodox) priester werd.
  Hier even zijn ‘rant’ tegen Zelensky, u weet wel, dat “CIA-pionneke” in Oekraiene :

  https://www.realjewnews.com/?p=1533

  Het is alleen SUPERjammer dat Brother Nathanael niet beseft dat Poetinneke NET ZO GOED deel uitmaakt van “the world wide cabal”.

  Tant pis pour lui.

  Maar bladert u voor de rest gerust even rond op zijn site 😉

  https://www.realjewnews.com/

 3. Dit is onderdeel van het proces, waarbij de economische (en militaire) macht verhuist naar Azie.

  De economie in de Westerse wereld gaat haperen, omdat die steeds meer afhankelijk is geworden van import uit Azie. Er liggen miljoenen lege containers in de Westerse havens te wachten op goederen voor export, maar die zijn er onvoldoende. Er wordt nog weinig in de Westerse wereld gemaakt. De maakindustrie is met de noorderzon vertrokken naar Azie en iedereen stond erbij en keek erna. In Azie is dus (vooral na covid) een gebrek aan containers , waarbij de wachttijden toenemen van weken tot maanden. Uiteindelijk zullen de Aziaten zelf (koopkracht neemt daar toe) hun geproduceerde producten gaan gebruiken ipv te exporteren.

  De uitkomst is eenvoudig te voorspellen, het welvaartsniveau in de Westerse wereld gaat afnemen en eindigd in armoede en (burger)oorlog.
  Als mooi voorbeeld…….het uitblijven van de AOW koppeling (Rutte)……als eerste worden de zwakke gepakt. Frankrijk (Macron) trekt de pensioenleeftijd op van 62 jaar naar 64 jaar etc. etc.
  In heel Europa zal de broekriem aangetrokken worden.

  Ofwel geschiedenis in herhaling.

 4. Uiteindelijk zal Europa weer zelf gaan produceren. Nu half China opnieuw opgesloten zit en de export naar het Westen hapert moeten we inzien dat het globalisme teveel nadelige effecten kent. We moeten weer terug naar kleinschaligheid en desnoods maar importheffingen invoeren op goederen uit goedkope-lonen-landen. Deed Trump ook, en met instemming van Democraten.

  De macht van Big Tech en cs moet worden gebroken. Zal vanzelf gebeuren als een heuse beurscrash hun aandelenkapitaal doet krimpen. Die crash zal versterken als de meute in beweging komt en inziet dat het globalisme heeft geleid tot enorme inkomensongelijkheid. Pas als de massa zich afwendt van Big Media en ziet dat het echte verhaal wordt verteld op alternatieve kanalen zoals bv: https://www.youtube.com/watch?v=eeq9mt5f6WM

  1. YouTube hoort, als sociaal video-platform en zusje van Google, onder de vleugels van moeder Alphabet, met jaarlijkse vrije kapitaalstromen van $ 70 miljard.
   Wel ‘sociaal’ dus, maar hoezo ‘alternatief’? Ze vormen, samen met o.a. Facebook, Amazon, Microsoft, Apple e.a. de reuzen techneuzen, wier macht volgens u ‘moet worden gebroken’… (?)

 5. Doarum leever ’n Limburgs Elske. Moste preuve! Zelfs ‘Willem-de-Allerlaatste’ toonde zich onder de indruk en lachte naar de zon. Die nog elke dag schijnt. Voor iedereen. Helemaal voor niets. Je kunt nog steeds vrij kiezen, voor azijn, maar ook voor de zoete geur van de meidoornbloesem. Voor een jeremiade over de dreiging van een misschien wel ellendige toekomst, maar ook voor de vogels die blij en bedrijvig nestjes bouwen voor hun kroost. Voor het eindresultaat maakt het niets uit.

  “’t Kan toch zoeë sjoeën zin, vergaet dat toch neet.
  Al hubste dien zurrug en auch dien verdreet.
  Wat ooit maog gebeure, verlees noeëts de mood.
  Want vreug of laat kump toch alles weer good.” (Sjef Diederen, Troubadour, uit ‘Geneet van ’t Laeve’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: