De media staan momenteel bol van onheil spellende berichten over de situatie in de Krim. Zie bijvoorbeeld: Political pressure mounts as Kiev accuses Moscow of ‘declaring war’. & Ukraine calls up all military reserves. De grootste aandacht gaat uit naar een eventueel wapengekletter tussen het Russische leger en het veel minder sterke leger van de Oekraïne. Het wordt interessant de komende dagen want er zal druk vergaderd worden tussen de internationale beleidsmakers. Diverse regeringsleiders doen dreigende uitspraken waarmee de spanning nog verder wordt opgevoerd.

russia ukraine

Spanningen lopen op

De aandacht van de media zal dus geheel gericht zijn op het straatbeeld in Kiev en de Krim waar de bevolking zich aan het organiseren is. Klein duimpje tegen de reus. Door een ongelijkheid in strijdkrachten zal snel worden gegrepen naar het middel van terroristische aanslagen met mogelijk grote gevolgen. Een grote blokkade van het vrije handelsverkeer ligt zeker op de loer, ook al vanwege de dreigende woorden van Obama met een grote politieke en economische isolatie. Gevolgen: spanningen op de valutamarkten en de beurzen. Nu is dat een redelijk normaal verschijnsel wanneer er  sprake is van oorlogsdreiging. De aandelenmarkten koersen een poosje naar beneden en gaan, nadat we weer gewend zijn aan de ontstane situatie, weer gewoon omhoog als het blijft bij kleine schermutselingen. Maar juist dan schuilt er een nog groter gevaar.

De burgers in de Oekraïne kijken naar het Westen

Wat er zal gebeuren de komende tijd is allemaal onzeker op dit moment. De tijd zal het ons leren. Wat echter al wel duidelijk is, is dat de Oekraïne geheel bankroet is. Nog voor Putin de Krim binnenviel was al een oproep gedaan door de nieuwe interimregering om een flinke kapitaalinjectie te mogen ontvangen van vele tientallen miljarden. De oproep was gericht aan het IMF en aan de EU. De staatskas is helemaal leeg en de Russische gasleverancier Gazprom vordert per direct 1,5 miljard aan achterstallige betalingen. Ook zijn er beelden verschenen van lange rijen burgers voor de Oekraïnse banken. Men kan nog maar een beperkt bedrag opnemen, er is dus duidelijk sprake van een bankrun. Wat in de MSM onderbelicht blijft zijn de ‘capital controls‘ die momenteel in Oekraïne worden doorgevoerd. De bankrun is namelijk in volle gang. De bevolking zal dus volledig beperkt blijven met al hun financiële middelen en economische activiteiten. Dit gaat natuurlijk snel escaleren wanneer blijkt dat niet meer in de dagelijkse levensbehoeften kan worden voorzien. Er zal dan een dringend beroep worden gedaan op hulp uit Europa. De ogen van de westelijke bewoners zijn al vele jaren gericht op Europa in de hoop om ooit te mogen toetreden tot de EU. We zullen de komende weken beelden gaan zien van smekende burgers met de arm uitgestoken naar het Westen.

Bailout voor Oekraïne?

We weten inmiddels wel hoe de beleidsmakers van de EU denken. Als er een noodoproep is dan wordt daar aan gevolg gegeven. Gewoon een berichtje naar de ministers van Financiën van de EU-landen met een verzoek om even een aantal miljarden te reserveren voor weer een nieuw noodfonds. Al vele miljarden zijn gestort in het noodfonds voor de warme EU-landen. Kon wel worden gemist door de koude landen. Of het allemaal terug komt daar zeuren we niet over. We drukken het niet meer terug te vorderen bedrag gewoon als zijnde afgeschreven bij onze staatsschuld op. De rente is toch laag nietwaar? Wat opvalt is dat in Nederland de winter opvallend zacht is verlopen. Zou dat betekenen dat wij binnenkort ook bij de warme landen horen met een niet meer af te lossen schuld? Ik vrees het wel. Uit pure menslievendheid zal onze minister van Financiën de knip gaan trekken en een leuk bedrag overmaken naar giro 555. Omdat er toch al een begrotingstekort dreigt kan deze paar miljard daar wel bij, zo zal politiek Den Haag gaan denken. Dat is althans mijn voorlopige inschatting.

Europese Unie in verdeeldheid

Het zou ook heel anders kunnen gaan verlopen nu minister Timmermans van buitenlandse zaken heeft geroepen dat de bevolking in Oekraïne zelf over hun toekomst gaat en zelf hun onderlinge problemen moeten oplossen. De verschillende meningen van de verschillende EU-politici zouden nu wel eens ver uit elkaar kunnen liggen. De besluitvorming om als EU een duidelijk standpunt in te nemen en miljarden noodsteun toe te zeggen zou best wel eens tot grote onenigheid kunnen gaan leiden met onvoorspelbare afloop. Men voelt de hete adem in de nek van de Europese burgers met de EC-verkiezingen voor de deur. De burgers zijn het zat om opnieuw het slachtoffer te worden van een miljardengat in de begroting van hun eigen natie. Wordt natuurlijk weer het beloofde economische herstel op de lange baan geschoven i.v.m. de onrust bij de (verre) buren. Voor veel Nederlanders is de Oekraïne een ver-van-mijn-bed-show en zal er zeker geen bereidheid zijn om weer bij te dragen aan andermans ellende. Het gaat weer spannend worden in Europa.

Gerrit Welbergen

43 reacties

 1. Verhofstad en Van Baalen hebben de totale krankzinnigheid van onze “leiders” duidelijk gemaakt met hun actie in de Oekraine…..jarenlang doorzichtige leugens over “nooit meer oorlog” in Europa….en juist die twee joker brengen ons dichter bij een oorlog dan we ooit geweest zijn sinds ’45…..mensen wordt wakker….

 2. ‘First they take your money, then they take you to war.’ Een uitspraak die ik Gerald Celente meerdere malen heb horen doen. Vond dat eerst nogal zwaar aangezet, een beetje ‘over the top’. Nu ben ik daar niet meer zo zeker van. De ‘colour wars’ in Oost Europa, de aanval op Irak en Libie, de Arabische Lente, de afluisterschandalen, de Fluwelen Staatsgreep in de EU, de aanhoudende zwendelpraktijken bij de banken. Er lijkt geen eind te komen aan almaar langer wordende lijst met intriges en bedrog. Steeds minder ook kunnen dit soort zaken afgedaan kunnen worden als de stolpaardjes van aluhoedjes en conspiracy-malloten. De VS en de EU als oorloghitsers in de Oekraine. Twee fucking Nobelprijs winnaars voor de Vrede. Ha, conspiracy tegen het algemeen belang IS de norm zou je bijna gaan denken.

 3. Beste Gerrit,

  Ik neem de vrijheid om deze bijdrage ban je tegen te spreken.
  Inzet van de coup in Oekraïne is een mega-roof nu in wording,

  http://mario828282.wordpress.com/2014/03/03/inzet-coup-in-oekraine/

  Er zijn beproefde draaiboeken voor de technische uitvoering van “spontane revoluties” en ze lopen allemaal af met een megagraai.

  Hier is een bron voor revolutie technieken studie:
  http://larouchepac.com/node/29914

  De hele clip is vol info, maar let vooral bij min. 7:50 op het boek
  “From DICTATORSHIP to DEMOCRACY
  A Conceptual Framework for Liberation”
  van Gene Sharp.

 4. Dit heeft zeker enorme gevolgen voor de Europese economie, wie zien nu al namelijk dat de aandelenbeurzen fors dalen en dat de gas-, olie-, en de tarweprijzen oplopen t.g.v. het conflict met Oekraïne. Dit kan heel gemakkelijk leiden tot de gevreesde grote oorlog in het Midden-Oosten wanneer Syrië en Iran er zich mee gaan bemoeien. En dan is het echt hommeles!

 5. Europa…daar mag je niet teveel van verwachten. We lijken teveel op het vetgemeste Romeinse rijk. De besluitvaardigheid (als die er al was) heeft plaatsgemaakt voor een soort van praatcafé met vetgemeste en zichzelf overschattende beleidsmakers. Neen…eer dat wij iets gaan beslissen en gaan doen….is het te laat. Onze EU beleidsmakers gelijken op de Romeinse heersers juist voor de ondergang van hun rijk.
  Wat US betreft geloof ik niet dat daar nog iets van gaat komen. Europa heeft niet echt de interesse meer en economisch valt hier nog maar weinig te behalen. De echte groei zit elders en daarmee ook de US belangen. Waar zit Uncle Sam in Syrië of waar was hun inmenging in Joegoslavië etc.. Neen Troepen worden teruggetrokken, besparingen doorgevoerd en het aloude US als )EU’ beschermheer of global politie man is niet meer.
  Wat er overblijft valt af te wachten. Ieder voor zich en God voor ons allen.
  Rusland is geen communisme meer maar eerder kapitalistisch met een grote K. Ondanks dictatoriale trekjes krijgen de inwoners het snel beter en het land beschikt over grote rijkdommen om hier nog een hele tijd mee door te gaan. Niet iedereen profiteert mee maar in het algemeen is men in de USSR er heel wat op vooruit gegaan de afgelopen 10 a 15 jaar en ik kan mij wel iets voorstellen waarom men de USSR prefereert boven ons Romeinse rijk waar ik hetzelfde gevoel van welvaartsvooruitgang niet direct aan de lijve heb ondervonden

 6. “de burgers van de oekraine kijken naar het weten’ vanuit mijn persoonlijke ervaring denk ik eerder dat de bevolking daar de fantasie heeft dat de westerse levensstandaard gelijk is aan die je in televisiereclames ziet, kortom een wereldbeeld gebaseerd op pure fantasie en wensdromen,

  alle burgers die ontevreden zijn, zijn ontevreden omdat ze niet kunnen consumeren, wat de burgers in de oekraine vergeten is dat hun economische fantasieen niet vervuld gaan worden door de EU. Kijk eens hoe snel bijvoorbeeld Hongarije weer aan het instorten is, gigantisch veel daklozen (natuurlijk met schulden overladen) en grote aantallen Hongaarse hoeren in het westen, allemaal dankzij de EU. kortom een prachtig eu model voor de Oekraine

  indien de oekraine rusland verlaat en bij de eu komt, is het gedaan met het onder de marktprijs geleverde aardgas en kunnen de oekrainse gastarbeiders die nu met honderdduizenden/ miljoen in rusland werken weer terug naar huis, zonder baan, De oekraine is na al een gesubsidieerd land door rusland, als ze bij de eu komen worden ze on life-support geplaatst door de EU, totdat de EU onder zijn eigen schuldenberg bezwijkt.

 7. Dit zijn altijd interessante dingen om te lezen, europa’s verwachtingen voor 2025

  http://ec.europa.eu/research/social-sciences/pdf/the-world-in-2025-report_en.pdf

  als je dit leest is een van de belangrijkste thema’s schaarste, schaarste in grondstoffen, water en bevolkingskrimp in west europa,

  Uit dit rapport blijkt dat de EU nog steeds uitgaat van een immigratiemodel in plaats van een technologiemodel, voor het vinden van problemen voor de krimpende bevolking, ze kunnen ook kiezen voor de optie van meer kinderen bij de autochtone bevolking, maar ja, de EU denkt alles op te kunnen lossen met migranten.

  ander punt van aandacht is de groeiende macht van Azie en de bevolkingsgroei aldaar, dit soort rapporten zijn interessant om te lezen omdat je er enigszins de denkwereld van de elite kan afleiden uit dergelijke raportages,

  Raakvlakken van dit rapport met de oekraine zijn, arbeidsmigranten voor de EU en grondstoffen.

  1. Dat was zeker een interessante link en ook je gevolgtrekking over de denkwereld van de elite lijkt me volkomen op zijn plaats. Of het realiteit zal worden is natuurlijk een andere vraag. Wat me trof was de opmerking die er gemaakt werd over resources en demografie. Het bevestigt naar mijn idee precies wat er in China al jaren plaatsvind. Maar ja, zij werken dan ook steevast met meerjarenplannen. Bedankt J 80.

   1. de groeiverwachting van de Aziatische bevolking, moet je je eens indenken wat dit voor de goudprijs gaat betekenen, als een paar miljard extra mensen erbij een trouwring en gouden kettinkje gaan kopen voor hun partner of traditioneel hun vermogen opbouwen in goud

 8. kleine update wat betreft de media,

  gisteren was het mogelijk voor lezers van de telegraaf om te reageren op artikelen over de oekraine (‘Schrijf een reactie’), bijna alle reacties waren negatief tov de EU en de VS, voorbeelden van de tendens van de reacties:: de vs zou ook ingrijpen als het vs burgers zou aangaan, dus niet vreemd dat rusland ingrijpt, niet mee bemoeien kost veel te veel geld, of reacties dat hier de belasting verhoogd wordt om het geld door te kunnen sluizen naar de expansiepolitiek van de EU.

  Vandaag zijn lezersreacties niet meer mogelijk bij berichten over de oekraine, hoe zou dit toch komen?

  1. Ik word al zeker 6 jaar uitgemaakt voor gestoord enzo maar steeds vaker blijkt dat ik gelijk ga krijgen. Schoorvoetend zie je het door en door getergde gepeupel terug komen op hun mening. Ik ga ook steeds een stapje verder waar ik eerder hoopte dat het niet zo erg zou zijn.
   Er is een agenda beste luytjes!
   Telegraaf heeft ongetwijfeld van iemand een belletje gehad dat de reactiemogelijkheid beter uit kan. Bij NuJij krijg je een ban als je netjes en zonder schelden kritische geluiden laat horen over bijv. NAVO. Uiteraard krijg je altijd dezelfde mensen met teveel tijd op je dak die keihard je mond snoeren en wie weet in opdracht van…

   Jongeluy

  2. Gelukkig merk je toch duidelijk dat er meer mensen op zoek gaan, ipv de msm klakkeloos achterna te hollen. Waarschijnlijk de enige winst die uit de vorige verkiezingen is gekomen.

   Ondertussen lijkt deze winst juist een verlies voor Brussel. Ik ben toch echt heel erg benieuwd in hoeverre mensen in Mei naar de stembus komen om hun stem te laten horen.

 9. Het kan maar zo dat dit conflict zich uitbreidt, de gas- en olieprijzen torenhoog worden en het financiële systeem onderuit gaat! Wat zullen de gevolgen zijn van een grote oorlog, terwijl het financiële systeem is ingestort?

 10. Hoewel er in Ukraine momenteel nog weinig te halen valt is roof is inderdaad een reden, maar er spelen ook grotere belangen een rol. Europa heeft zeker nog de interesse van de VS, de VS en EU zijn immers 1. Altijd geweest.

  Rusland is zeker geen kapitalisme met grote K. Wel aartsvijand van de VS/EU. Het is de vraag wie van de twee de strijd om Syrië zal winnen. Misschien is Ukraine wel een propagandastunt om de haat jegens Rusland en Poetin te vergroten, om zo uiteindelijk van het Russische vetorecht af te komen. De MSM doen er iig goed aan mee, en bij de massa werkt het vooralsnog.

  De VS is weldegelijk nog steeds de agressor van de wereld (met de grootste bijdragen aan bijv. het IMF het liefst uitgesproken door anderen). Een beetje willen bezuinigen op defensie zegt niets, levert credit op voor Obama. Als de spanningen oplopen krijgen ze toestemming juist weer meer uit te geven, maak het volk een beetje bang voor Rusland en het is gedaan. Misschien nog een false flag aanslag erbij. Daarnaast heeft de US inmiddels ook de beschikking over nieuwe technologische ontwikkelingen die geboekt staan onder science in plaats van defense uitgaven. Voorbeeld hiervan is HAARP. Dus bezuinigingen aan de ene kant, meer uitgaven aan de andere.. De U.S. zullen nooit echt bezuinigen op militaire macht.

  Vergeet niet dat Poetin tegen de big banks uit het Westen is. Heeft snel naar zijn aanstelling alle schulden aan deze partijen afbetaald, en ze zijn niet meer welkom. In de tijd van Jeltsin kreeg het Westen macht in Rusland. Kijk naar de lijst van landen op de wereld waar bijvoorbeeld de bank(en) van Rotshild geen belangen hebben. Maar natuurlijk spelen dit soort zaken geen rol in dergelijke conflicten, wat dat zijn complot theorieën, en de wereld wordt zeker niet geregeerd door het grote geld. Wel door de politici die we in de poppenkast zien optreden.

  1. Wheel, ‘ deze opmerking van jou is een hele interessante:

   Misschien is Ukraine wel een propagandastunt om de haat jegens Rusland en Poetin te vergroten, om zo uiteindelijk van het Russische vetorecht af te komen.”

   dat Rusland in de veiligheidsraad zit is voor de westers georienteerde veiligheidsraad een doorn in het oog, gewoon de EU de plaats van VK/Frankrijk/Rusland laten innemen

   het liefst zouden ze ook de permanente zetel van china laten rouleren met india en japan, zodat ook China wordt beperkt.

   Dan voor het democratisch sausje mag een zuid-amerikaans land in de veiligheidsraad.

    1. Heel Brazilië misschien? Boinnk deed het ook weken totaal niet en nu opeens weer wel alle dagen…

     Koen, wat anders, ik reageer vaak direct zonder inloggen. Bij NuJij ben je dan automatisch ingelogd, zou hier ook wel handig zijn. Ik log namelijk niet meer in omdat ik de website moet (moest) verversen en dan vaak weer kwijt was waar ik was (weer moeten scrollen) …

 11. Sorry Dre, maar dat artikel is niet goed maar juist heel erg slecht. Het is geschreven vanuit een Westers perspectief, en geschreven alsof men iedere dag met Poetin aan tafel zit. Vaak is iemand die roept dat een partij zich schuldig maakt aan propaganda zelf de schuldige als het op propaganda aankomt.

  Alles wat Poetin doet is slecht, of heeft slechte intenties. Net zoals de EU en de VS alles goed zouden doen uit naam van mensenrechten en democratie. Alsof Poetin niet weet dat bepaalde acties eventuele gevolgen zullen hebben. Trap niet in deze onzin. Poetin doet zeker niet alles goed, maar is ook zeker niet slechter dan de EU bonzen of de VS (Obama).

  Dat er helemaal geen geld vanuit Rusland naar belastingparadijzen gaat zal ik niet zeggen, is waarschijnlijk niet te voorkomen, maar door te zeggen dat dat het Russisch beleid is weet de schrijver niet echt waar hij over praat. Is het trouwens niet een Westers beleid om geld te stallen in belastingparadijzen? Waar komt de 32.000 Miljard dollar die gestald staat vandaan? Rusland? Hoe zijn dan de enorme staatschulden van Rusland onder Poetin afbetaald? Hij heeft juist het tegenovergestelde gedaan van wat de schrijver van het artikel beweerd.

  Zoek eens op waar een groot gedeelte van het vermogen van Chodorkovsky is beland, bij een rijke Europese bankiersfamilie waarvan ik de naam niet zal noemen. En wij denken dat deze man geheel eerlijk binnen een paar jaar, helemaal alleen, de rijkste man van Rusland werd? Hij werd door Poetin terecht opgesloten vanwege Russisch geld doorspelen naar Westerse bankiers. Iets wat wij in het Westen allemaal dagelijks accepteren, maar Poetin dus niet.

  Poetin heeft gedaan wat Rutte in Nederland zou moeten doen, de Rotshilds van deze wereld de deur wijzen. Maar vanuit ons perspectief heeft men in Rusland het slecht omdat men geen zes flatscreens aan de muur heeft hangen, van geleend geld.

  Een land zo groot als Rusland opbouwen doe je niet in tien jaar, op http://www.indexmundi.com/map/?v=94&l=nl kun je zien dat ze het niet slecht doen in vergelijking tot veel Westerse landen. Helaas ondervind Rusland al 100 jaar tegenstand van het Westen, we zijn toch allen tegen communisten? We vergeten weleens dat we dankzij de Russen geen Duits praten. We denken dat het door de Amerikanen kwam, maar dat denken we omdat we het niet belangrijk vinden dat juist de Amerikanen zaken deden met de nazi’s en de oorlog financierden. Of Engeland, het nieuws dat deze week naar buiten kwam over MI5, de Britse geheime dienst die juist Nazi groepen leidden in Duitsland, weinig ophef over zulke nieuwsberichten, maar vele malen belangrijker dan de antipoetin campagne. Of maakt het ons niet uit dat juist de geallieerden in de tweede wereldoorlog ook op de hand van Hitler waren? Doet me denken aan Saddam, die werd ook door de U.S. en Frankrijk als president in Irak geplaatst, totdat er zogenaamd een excuus was om hem weer met geweld weg te halen.

  Poetin heeft de wereld een dienst bewezen door het ingrijpen van de VS in Syrie te voorkomen, of daar nu eigenbelang bijzat of niet, dat was een goede zaak. Helaas werd dit door de U.S. anders gezien. Zien we dan nog steeds niet in, dat iedereen die tegen de VS is, of een ander systeem hanteert dan de VS, uiteindelijk moet worden neergeslagen? John Perkins kan je er alles over vertellen.

  En wij zijn boos, want Poetin neemt Nederland niet serieus. Poetin heeft duidelijk aangegeven dat Nederland de zaak Demmink serieus moet nemen, iets wat tot op heden niet is gebeurt. Als je kinderverkrachters de hoogste functies geeft wordt je in sommige landen niet serieus genomen, tsja, dat is echt absurd. En dan gaan wij zeuren over homorechten…..stoute Poetin.

  Kortom, als je alles van twee kanten bekijkt zal je zien dat de schuld elders ligt dan slechts bij 1 partij.

  1. Putin bewijst de wereld een grote dienst, veel westerlingen zijn nog onder de koude oorlog doctrine dat alles wat rood is slecht is, je moet wel naief zijn om de illusie te hebben alsof de wereld zwart en wit is.
   De Russen en Chinezen hebben bijna 60 jaar lang hun mond gehouden, wij hebbben nooit last gehad van Rusland en China, onze ouders hebben nooit last gehad van Rusland en China en onze groot ouders hebben ook nooit last gehad van Rusland of China.
   Waar we de afgelopen decennia wel veel last van hebben gehad zijn de Amerikanen en hun “crony kapitalisme” en de papieren welvaart en lege beloftes van onze eigen Europese leiders.
   Putin probeert de stabiliteit in Ukraine en Syrie te bewaren daar is hun alles aan gelegen.
   Europa en Amerika probeert Ukraine en Syrie juist te destabiliseren, moet je Irak Afghanistan en Libie nu eens zien nadat we ze ” vrede” gebracht hebben door kruisraketten op die bevolking hun huizen af te schieten zijn ze daar nog vele malen slechter af en is het nog onveiliger en onstabieler dan het daar al was.
   In Syrie financieren we nu onverhuld en onbeschaamd het brute geweld van de Sectarische extremisten en andere Al Qaida gelieeerde terroristische groeperingen (Iets waar we in 2001 zogenaamd nog tegen vochten een zogenaamde oorlog tegen terrorisme waar ook onze eigen soldaten in zijn gestorven) en in Ukraine financieren we nu het brute geweld van Neo Nazi en andere extreem rechtse terroristische groeperingen om daar door middel van dwang de macht over te nemen en Ukraine naar de pijpen van de EU elites en politici te laten dansen.
   In China hebben ze de afgelopen 30 a 40 jaar 500 miljoen mensen uit de armoede geholpen, nog nooit ind e geschiedenis van de mensheid zijn in zo een korte tijd zovelelen uit de armoede gered, 500.000.000 in 30 a 40 jaar denk daar maar eens over na.
   Hier in Europa hebben we nu 125.000.000 mensen die onder de armoede grens leven en te arm zijn om eten te kopen en werkloosheid en bezuinigingen zijn stijgende, hebt u hier de ongekend lange rijen voor de voedsel banken al eens gezien? Zo niet dan raad ik u aan eens te gaan kijken.
   In Amerika hebben ze 50.000.000 mensen die te arm zijn om eten te kopen die op voedsel bonnen leven van overheids uitkering naar overheids uitkering ook daar is de armoede en werkloosheid stijgende en neemt de productiviteit af.
   Op een dag zult ook u de oorsterse landen dankbaar zijn voor hun standvastigheid zodra u uwzelf ontdaan hebt en afscheid hebt genomen van uw normalcy bias en uw totaal misplaatste westerse exceptionalisme.

  2. Wheel, ik wou dat ik dit geschreven had. Doe iedereen een lol (of juist niet hehehe), bewaar de tekst en plemp hem -al dan niet aangepast- ook elders neer. Je bewijst er de mensheid een dienst mee. Serieus!

  3. Zo is het maar net.

   Stelletje EU-idioten die al in een vroeg stadium gaan roepen dat ze voor de oppositie zijn, en ze 100% steunen, inclusief EU kaart. Zonder na te denken over de complexiteit die het met zich meebrengt, mede door de 10 miljoen Russische inwoners van Ukraine. Bovendien niet iets verder uitgezocht wie dan wel in de interim/oppositie-regering zouden komen. Zelfs extreem rechtse idioten, en miljardairs aanstellen als gouverneurs. Is dat allemaal toeval of wist men al vooraf wat er zou gaan gebeuren?

   En de EU burgers staan er weer bij en kijken ernaar. Moest er niet eerst gecheckt worden wat de huidige inwoners van de EU willen? Is dit wat EU democratie inhoud? Waarom hebben wij Verhofstadt bij terugkomst uit Ukraine niet direct met pek en veren naar huis gestuurd? Hij sprak namens ons, wie heeft hem toestemming gegeven?

   Dreigementen op economisch vlak aan Rusland, “het zal voor Rusland lekker erger zijn dan voor ons”, alsof wij ons op economisch vlak nog iets kunnen permitteren.

   Wat een enorme display van de eendimensionale blik van onze regeringsleiders in de EU. Het definitieve bewijs dat ze puppets on a string van de U.S.A zijn. En nogmaals; wij staan met miljoenen EU burgers weer aan de zijlijn te koekeloeren, zonder ook maar iets te doen…het wordt zo langzamerhand een wel erg trieste bedoeling, hebben we (inclusief ikzelf) dan helemaal geen zelfrespect?

  4. Goede comment W, je slaat de spijker hier meermaals op zijn kop. Het beeld van Putin dat door onze angelsaksische “vrienden” is gesponnen deert hem weinig. Poetin maakt als leider indruk.

 12. Gelukkig….we hoeven ons geen zorgen te maken over de banken in Oekraïne….

  http://www.nu.nl/economie/3716855/geen-zorgen-europese-banken-in-oekraine.html

  En, de woorden van John Kerry, “je kunt niet zomaar een land binnenvallen” deden me niet alleen aan Irak, Afghanistan, Libië, Vietnam en Syrië denken, maar ook aan Panama 1989, een bijna vergeten totaal legale actie van de VS. Doelstelling 1: veilig stellen van de Amerikaanse bevolking in Panama, natuurlijk mag alleen de VS haar bevolking legitiem beschermen Putin, dat weet je toch. Mooi detail, Noriega, ex CIA.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_Just_Cause

 13. Vreemd, ik moest afgelopen weekend ineens denken aan het begin van wo III.
  Dat is voor het eerst in mijn leven. Als de vs en eu rusland hun gang laten gaan,kunnen we zo weer overgaan tot de orde van de dag zo niet dan wordt het minimaal KO II.ko is koude oorlog en wellicht wordt het veel erger. Een paar incidenten kunnen het collectieve referentiekader ernstig veranderen. Geef mij de macht van de centrale bank, de media en ik lijdt en of leidt natuur,arbeid,kapitaal en hsar bevolking naar dw kwantitatieve afgrond.

  Ik wil dan ook afsluiten met een liedje van de nederlandse raeggee groep doemaar en het liedje is dit alles:
  ga zitten want ik wil eens met je praten.

  Wellicht kunnen vladimir en barak beter even een jointje roken met elkaar. Mischien kunnen ze dan 1 keer in hun leven lachen om elkaars foute grappen.
  Ik vrees het ergste met het nederlandse en eu leiderschap dat we nu hebben.

 14. Er worden straffe maatregelen getroffen door de EU komt uit de tijd:
  “Als de angel niet snel uit het conflict wordt gehaald, zal de EU gesprekken met Rusland op diverse terreinen opschorten. Het gaat bijvoorbeeld om de gesprekken over versoepeling van de visumplicht. Voor de Russen is visumvrij reizen naar de EU een langgekoesterde wens.” als Rus wordt je daar stil en doodsbenauwd van… 😆
  Had dan gezegd: Poetin trek je troepen terug of we pakken uwene tutter (fopspeen) af.
  Met zo’n flutverhalen maken ze het nieuws om het volk op te hitsen.
  In realiteit dreigt één of meerdere van die rijke oligarchen miljarden te verliezen en heb je meteen ook de reden van dit machtsvertoon. Allez de misdaadfamilies zullen nog eens vergaderen achter gesloten deuren over compensaties. Meer moet je daar echt niet achter zoeken.

 15. Op http://www.nu.nl/buitenland/3717342/rusland-waarschuwt-vs-dreiging-met-sancties.html lees ik het volgende:

  Rusland waarschuwt VS na dreiging met sancties
  Rusland heeft de VS gewaarschuwd dat het de economische afhankelijkheid van het land “tot nul zal reduceren”, als Amerika sancties oplegt.

  Volgens een vertegenwoordiger van het Kremlin zou het Amerikaanse financiële systeem instorten als Rusland inderdaad “besluit” niet meer afhankelijk te zijn van de VS.

  Dus eigenlijk voert Rusland een financiële oorlog tegen de VS met als doel om het gehele financiële systeem op te blazen!

 16. Dank voor je comment Moerstaal. Zoals je weet staan helaas maar weinig “schapen” open voor een ander standpunt dan dat van de MSM.

  @DrM, ik denk niet dat Rusland een economische oorlog voert tegen USA, in ieder geval is het geen oorlog begonnen. Misschien is het andersom wel het geval. Zijn reactie op de dreigementen van de VS is overigens wel duidelijk (en terecht). Als Rusland met bondgenoot China (en mss India) besluit op het wereld handelstoneel de Dollar niet meer als currency te gebruiken/accepteren treft dit Amerika hard. Dat zou weleens het einde van de Dollar als wereld reservemunt kunnen betekenen. Daarom denken de EU vertegenwoordigers mss iets te gemakkelijk. De gaskraan kan niet alleen dicht, maar kan ook open blijven door betaling van Roebels o.i.d. ipv Euro’s en Dollars.

  Anyway, waar ook de precieze waarheid ligt, en of Poetin nu door ons als goed wordt bevonden of niet, als je zijn woorden van vandaag tot je neemt, ervaar je hoe een echte politicus zou moeten spreken. Met één speech laat hij zien dat de EU stumperds en McUSA’s eigenlijk maar amateurs zijn, en altijd roepen voor dat ze nadenken. Zeker uit Amerika komen achterlijke uitspraken, is Obama slechts een acteur? “Poetin leeft aan de andere kant van de geschiedenis”….wat??? En ik blijf het niet passend van de EU vinden door Rusland weinig bij het probleem te betrekken als bondgenoot, maar slechts als vijand. Kan geen toeval zijn.

  Waarschijnlijk krijgen we vandaag weer vanuit de MSM te horen dat we tussen de regels van Poetin door moeten lezen/luisteren, omdat hij absoluut niet eerlijk is en blablabla….

  1. Dat zou zo maar kunnen, maar er is ook nog zoiets als een zwijgende meerderheid, als die al een mening hebben. Los daarvan begin ik steeds meer argumenten te vinden voor een soort van twee of meer stromenwereld. Iets waar ik al eens eerder op gewezen heb. Niets nieuws onder de zon hoor, Spanje en Portugal hebben de wereld ook al eens verdeeld, totdat er meerdere kapers op de kust kwamen in de vorm van andere kolonialiserende landen. En daar vallen in ieder geval aan aantal andere Europese landen waaronder Duitsland, Nederland, Frankrijk, Italië, Engeland.

 17. het is wel heel opvallend dat tijdens het stemmen in de veiligheidsraad over de oekraine in azie een vliegtuig ‘verdwijnt’ en China als een van de eerste zegt dat het gekaapt is.

  indien in nederland een vliegtuig zonder radiocontact en transponder ons luchtruim nadert stijgen de F16’s op, wat zou china doen?
  wereldpolitiek en economie is globaal en beperkt zich niet tot enkele regio’s

  heeft iemand al trackers voor grondstoffen aangeschaft? de prijzen zullen gaan stijgen/dalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: