Op zoek naar de waarheid: hoe vermeende complottheorieën werkelijkheid worden

Bij het lezen van de commentaren onder mijn columns zie ik soms interessante opmerkingen voorbij komen die er toe doen. Ze komen van meedenkende lezers die net als ik op zoek zijn naar de waarheid, naar feitelijke achtergronden en naar mogelijke oplossingen. Veel lezers zijn kritische denkers die zich niet laten misleiden door het voorgekauwde nieuws van de mainstream media.

Gebonden en verbonden

Slimme mensen zoeken online naar nieuwskanalen die geen gebruik maken van de invloedrijke persbureaus Reuters en ANP. Men zoekt publicaties van onafhankelijke nieuwsjagers die scherpzinnige analyses maken van opvallende ontwikkelingen die niet overeenkomen met de principes van het menselijk bestaan. Ik heb het niet over de dagelijkse ellende van ongevallen, moordpartijen, de NL-narcoticastaat en de lokale politiek. Ik bedoel de mondiale, geopolitieke en technologische ontwikkelingen die enorme invloed hebben op het maatschappelijk leven. De globalisten die met hulp van kapitaal, met hulp van hun multinationals, van hun politieke marionetten en van hun technologie(ze zijn mede-eigenaren van Big Tech), in belangrijke geledingen van de maatschappij een vinger in de pap hebben. Ze zijn de 1 procent superrijken die gezamenlijk overleggen in hun eigen digitaal netwerk en elkaar fysiek ontmoeten op de bijeenkomsten van het WEF, de VN, WHO en andere supranationale organisaties die ik regelmatig aanhaal in mijn schrijfsels. Door kritische analisten worden deze schatrijke machtswellustelingen omschreven als de regenten van de Nieuwe Wereld Orde(NWO). Het lijkt een parallelle, of beter gezegd overkoepelende, wereldregering die samenspant boven gekozen regeringen van democratische westerse landen waarvan regeringsleiders direct dan wel indirect zijn verbonden aan de VN, WEF, WHO, IMF, EU, enzovoort.

Onderzoeksjournalisten

Omdat de onofficiële NWO steeds meer wordt genoemd op de alternatieve media sijpelen theorieën over deze regentenclub vaker door naar de mainstream media. Het bestaan van de NWO werd jarenlang ontkend en afgedaan als complottheorie. Dat is het ook omdat duidelijk sprake is van een samenzwering op sociaal economisch (geo)politiek gebied. Officiële media berichten liever over aantoonbare feiten om geloofwaardig over te komen. Feitelijk is dat correct want burgers willen geïnformeerd worden over gebeurtenissen die bewijsbaar zijn. Om die reden publiceren de msm geen complottheorieën maar zijn die berichten voorbehouden aan de alternatieve media. Ook dat is heel correct omdat er dan onafhankelijke onderzoeksjournalisten zoeken naar achtergronden en feiten die ze eerst met een beperkte groep lezers delen. Sommigen laten hun fantasie de vrije loop maar de echte analisten graven dieper of nemen een kijkje ter plaatse. Stiekem bezochten ze bijvoorbeeld de prestigieuze verblijven op het eiland van miljardair Jeffrey Epstein om een beeld te krijgen hoe machtswellustelingen zich vermaken buiten het zicht van nieuwsgierige pottenkijkers.

Goeie miljonairs en foute miljardairs

De misbruikverhalen rondom deze mysterieuze miljardair, die zelfmoord pleegde, lijken nogal fantastisch en vallen daarom onder de complottheorieën. Zo worden veel geruchten rondom belangrijke invloedrijke personen aangemerkt als samenzweringen, soms doelbewust door bepaalde media die onder controle staan van elitaire invloedrijke miljardairs. Zo werkt de macht van het kapitaal. Als hardwerkende burgers kijken we op tegen bekende miljonairs die hun rijkdom tonen en dromen we weg in hun wereldje met het idee om zelf een keer de Staatsloterij te winnen. Geld geeft aanzien. Let wel op de verschillen. De hardwerkende ondernemer die z’n hele leven hard heeft gewerkt en geïnvesteerd in z’n eigen onderneming en vervolgens succesvol voor miljoenen heeft verkocht om zorgeloos van z’n ouwe dag te genieten. Foute rijkaards zijn de sluwe CEO’s van machtige multinationale bedrijven die zich via zogenaamde foundations met zakken vol geld hebben ‘ingekocht’ in de besturen van supranationale en intergouvernementele organisaties. Deze lieden hebben andere intenties dan de geslaagde miljonairs die zich hebben verrijkt met gedurfde investeringen en hard werken.

Totale controle

Voor de geslaagde rijken kan ik respect opbrengen. Dat kan ik niet voor de sluwe agitator die zich opwerkt binnen de machtige elitaire club miljardairs die gezamenlijk borrelen na afloop van de bijeenkomsten van de VN, WEF en al die andere supra’s. Het is allemaal super multinationaal, internationaal, intergouvernementeel, en vooral ver boven nationaal. Het is één en al verstrengeling van belangen van de elite die door de globalisering elkaar hebben gevonden in een nieuwe wereld vol met technologie, beheerd door Big Tech. Langzaam wordt duidelijk hoe deze technologie gebruikt wordt voor een totale controle over de mensheid. Daarvoor is een centrale macht(NWO) wel handig om aan de digitale touwtjes van het internet te trekken en uiteraard aan de touwtjes van de marionetten van democratische kabinetten. Langzaam beginnen uit de alternatieve media de geluiden over complotten tegen de mensheid door te dringen bij de argeloze burgers die merken dat in snel tempo diverse controlemiddelen worden uitgerold. Bedoeld om een pandemie te bestrijden, om witwassen van crimineel geld tegen te gaan, om terreurorganisaties vroegtijdig te bestrijden, om opruiende populisten de mond te snoeren, om fakenieuws te bestrijden, om ongevaccineerde burgers onder druk te zetten, etc., etc.

Makke schapen

We worden bedreigd met een totale surveillance om mensen te controleren op hun doen en laten. Het doel heiligt de middelen is de veelgebruikte slogan van politici die de rechtmatigheid van de uitgezette controles uitleggen als ethisch verantwoord. Een mak schaap is immers beter te leiden dan een opstandig ram. Dit is ongeveer het beleid van elitaire bestuurders verenigd via supranationale ‘borrelclubjes.’ Een beleid dat bijna onopgemerkt is overgenomen door nationale regeringen die zich verplicht voelen hun bang gemaakte burgers te beschermen tegen een ‘moordlustig virus.’

Zelfbeschikking

Wat is de moraal van mijn verhaal? We verkeren in een transitietijdperk. We zitten gevangen in de technologie van Big Tech. We kunnen niet meer zonder tenzij we ons los koppelen van Big Tech, Big Farma en Big Financials. We moeten blijven betalen met contant geld en fysiek met elkaar praten zonder, maar ook met whatsapp, facebook, sms en andere digitale kanalen. We moeten blijven bewegen op eigen kracht, met en zonder technologische hulpmiddelen. Zelfstandig beslissen over onze gezondheid en lichamelijke integriteit. Alleen medische hulpmiddelen en geneesmiddelen toestaan bij invaliditeit en voorkomen van ernstige ziekten, puur op basis van behoefte. We blijven betalen met cash en via het digitaal betaalnetwerk van private bankinstellingen. We laten ons niet verleiden door centrale banken met hun elektronische centralebankgeld(CBDC). Kortom, we moeten strijden voor behoud van ons zelfbeschikkingsrecht om eigen keuzes te maken in ons leven. Zou graag wat aanvullingen zien van kritische lezers om te voorkomen dat belangrijke opties over het hoofd worden gezien. Ik groet u en ga een weekje in retraite.

GW

19 reacties

 1. Mark Rutte maakt al openbaar reclame voor het WEF. Loopt met een tasje van die club over het Binnenhof. Persoonlijk loop ik met een gratis jute tasje van mijn vakbond CNV, cadeautje bij mijn 50-jarig lidmaatschap, voorzien van enige inhoud. Vraag mij af wat de inhoud was van Rutte z’n gratis tas. Een tas wordt meestal niet leeg cadeau gedaan. (Zie filmpje op ongeveer 16 min): https://www.youtube.com/watch?v=UzKEW94PDcI

 2. Die foute rijkaards zijn niet zozeer de CEO’s van multinationals maar de grootaandeelhouders die via investeringsmaatschappijen als Blackrock en Vanguard overal een vinger in de pap hebben. Een klein aantal van hen (zoals
  Gates, Soros en Rockefeller) opereren wat meer op de voorgrond.

  1. @Tijn: ‘Ze’ hebben natuurlijk overal een dikke vinger in de pap; dat is logisch en niet nieuw. Maar misschien wordt te vaak over het hoofd gezien dat de z.g. ‘elite’ absoluut geen gesloten, homogeen machtsblok is. De belangentegenstellingen zijn ook (en vooral) in die kringen enorm.
   Dat de grootbezitters bij de eindafrekening niet de grootste verliezers mogen zijn, daar zullen ze het van harte mee eens zijn. Zeker niet in alle gevallen met de manier waarop hun bezit op een zo veilig mogelijke manier kan worden geconsolideerd.

   Het systeem staat al jaren in de crisismodus; monetaire experimenten moeten er voor zorgen dat de hoofdpijlers hun draagkracht voor rendement en solvabiliteit niet verliezen.
   De tijdelijkheid hiervan zal voor alle betrokkenen duidelijk zijn, maar de switch naar een nieuw begin laat op zich wachten, hoogstwaarschijnlijk vooral door een moeilijk te lijmen tweedracht tussen de verschillende interessen.
   Waarschijnlijk zal een ‘force majeure’ (overmachtsituatie) nodig zijn om de knoop door te hakken.

 3. Het allergrootste en wat tevens het probleem van alle tijden is, dat de burger eerder in een leugen geloofd dan in de waarheid!

  En als ze in een later stadium er dan eindelijk achterkomen, dat wat ze niet geloofden wel de waarheid was, zich dan ook nog verschuilen achter de meest verachtelijke en domme opmerking dat het in de krant stond en/of in één van de vélé belachelijke talkshows werd gezegd.

  Maar helaas vindt dit keer op keer plaats en het kan maar doorgaan, dit ondanks het spreekwoord dat ook die “mondige” en “weldenkende” ezel(in) zich niet twee keer aan dezelfde steen zou stoten.

  Nee neem van mij aan, ze lachen zich achter de schermen te BARSTEN hoe simpel ze hun ideeën in de samenleving kunnen zetten!

 4. Beste Ivo we kunnen nog veel leren van de oude meesters.

  None are more hopelessly enslaved than those who believe they are free.- Johann Wolfgang von Goethe (1749–1832) Weimar

  https://twitter.com/i/status/1436942143000662020
  leuke video 911 van de zgn aanslag door vliegtuigen een groot hologram maar het komt allemaal uit dit soort zaken kunnen zomaar een burgeroorlog veroorzaken, het vertrouwen in de overheid is naar 0 punt gedaald

  1. Overtrouwen in de overheid naar 0 gedaald?

   Ja, dat zou je mogen geloven gezien alle ontwikkelingen.

   VVD +3 t.o.v. Tweede Kamer verkiezingen 2021
   Dus met ruim 25% van de stemmen (op dit moment) is voor velen Jinping Oen Rutte nog steeds de enige schikte leider van dit parlementaire “democratische” maar overvolle land.

 5. We konden er op wachten, de invoering van vaccinatiepaspoort is nu definitief: https://nos.nl/artikel/2397568-25-september-einde-aan-1-5-meterregel-wel-coronapas-in-horeca-en-theater

  Door sommigen gezien als een versoepeling van de maatregelen maar in feite onderdeel van de oorspronkelijke complottheorie dat een totale sociale controlestaat aanstaande is. Het begint met medische controle, of medische apartheid, zo u wilt. Straks sociale credits voor klimaatgelovigen, daarna extra punten voor overstappers naar bankrekening bij centrale bank(CBDC), etc., etc.

  Merendeel gaat er in mee. Als we met grootste gemak mondkapjes accepteren en experimentele vaccins dan is coronapas een eitje zou je denken. Gelukkig niet voor Horeca. Duizenden ondernemers zien de bui al hangen, kost extra personeel en kost klanten: https://www.telegraaf.nl/nieuws/409509277/horecabranche-woedend-dit-is-effectief-een-verzwaring

  1. Volgens mij gaat en kan de Horeca zo en zo niet controleren, ze beschikt immers niet over de daarvoor benodigde apparatuur en kan ze dus alleen vragen aan de klant EEN bewijs te laten zien.

   Er moet dan EEN bewijs worden getoond en iedereen kan wel EEN bewijs tonen.
   Of dit getoonde bewijs wel of niet toebehoord aan een persoon die aan de voorwaarden voldoet daar kan de horeca niet op worden afgerekend.

   En mochten ze het voornemen hebben om klopjachten te gaan houden door grootscheepse controles te gaan voeren waar iedereen letterlijk een ausweis moet tonen dan vindt ik het ook prima, hou ik toch mijn centen in mijn zak!

  2. Vermits het virus zal blijven zijn we ook niet meteen van die coronapas af. https://www.parool.nl/wereld/who-uit-twijfels-over-einde-pandemie-door-alleen-coronavaccins~b4e62902/ Het snel muterend virus maakt dat er telkens updates van het vaccin nodig zijn. Zou het niet meteen handiger zijn om die gegevens van de coronapas gewoon op de identiteitskaart te zetten? Voor ons eigen comfort natuurlijk, want onze portefeuille puilt nu reeds uit van allerlei kaarten en pasjes.

  3. Een coronapas voor horeca en theater….. je kunt ook niet gaan natuurlijk.

   De extra kosten voor de ondernemer worden doorgerekend aan de klant, die dat uiteraard makkelijk kan betalen. Sommige mensen gaan vier keer per week naar een terras.

   Verder koop je voor een schijntje een gesubsidieerd kaartje voor het theater, dus ook daar zit voldoende ruimte.

  1. Ik roep al jaren dat een warm dak boven je hoofd, eten en stromend water duur worden en dat we blij mogen zijn dit te behouden.

   Helaas is dat voor veel mensen al heel moeilijk geworden.

 6. Opnieuw een mooi artikel van Dhr Welbergen !

  ( al ziet hij nog steeds door de bomen het bos niet, daar niet van )

  Maar stèlt u zich die New World Order nu eens voor als een gewelf, dat de héle wereld, dus àlle continenten omvat. De hélé mensheid.

  Nèt als een natuurstenen gewelf dat u in kathedralen en kastelen vindt ; een gewelf gebouwd op vier pilaren, waarvanuit de vier bogen elkaar ontmoeten in de zgn “sluitsteen”.

  Wel, stà mij aub toe eens even wat te gaan pulken en trekken aan die (figuurlijke) Sluitsteen Bij Uitstek middels het plaatsen van onderstaande link :

  https://holocaustdeprogrammingcourse.com/

  Ik zie zojuist dat de betreffende site (weer eens) onbereikbaar is. (zondag 23u45)
  Overigens om ‘begrijpelijke’ redenen voor de “bouwers van dat Gewelf (van leugens)”.
  De mensheid zou namelijk wel eens “het bos” kunnen gaan zien, en dat màg natuurlijk niet !
  Save dus even de link voor later en probeer ’t de komende dagen nog eens, zou ik zeggen.

  Laat deze reactie nou eens gewoon 48 uur hier staan en verwijder haar daarnà pas ( en niet al maandagochtend vanuit een Geprogrammeerde Zelfcensuur, danwel vanuit de Aangeleerde Angst voor de ‘gevolgen’).

  Alleen ZO behandelt u de lezers hier als Zèlfdenkende Volwassenen !

  Sterkte !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: