Zakelijk financieren is de laatste jaren steeds populairder geworden. Zo maken ondernemers er gebruik van om de uitbreiding van hun bedrijf te financieren, maar ook om een grotere voorraad aan te leggen. Klinkt dit je als muziek in de oren? Dan ga je zelf misschien ook op zoek naar een financiering voor je bedrijf. Als je hier niet bekend mee bent, kun je hier ongetwijfeld nog wel wat hulp bij gebruiken. Daarom volgen hier drie manieren waarop je dit aan kunt pakken.

1. Verdiep je in de mogelijkheden

Lang hoef je niet te zoeken naar een zakelijke financiering, want de meeste geldverstrekkers bieden er meerdere aan. Het is alleen niet verstandig om direct met het aanvraagproces te starten, want je kunt uit verschillende financieringsvormen kiezen. Verdiep je daarom eerst in de mogelijkheden. Om je hier een handje bij te helpen, hebben we de belangrijkste onder elkaar gezet.

– Zakelijke lening
Wie een langlopende investering in zijn bedrijf wil financieren, gebruikt hier een zakelijke lening voor. Je kunt deze financiering gebruiken om in een nieuwe machine of nieuw voertuig te investeren, maar bijvoorbeeld ook voor zakelijk vastgoed financieren. Het bedrag wordt volledig naar je overgemaakt, waardoor je het direct kunt gebruiken.

– Zakelijke hypotheek
Ben je op zoek naar financiële middelen om de aankoop van een bedrijfspand te financieren? Sluit dan een hypotheek voor je bedrijfspand af. Deze lening heeft vaak een looptijd van tien jaar, maar het aflosschema is gebaseerd op twintig jaar. Hierdoor los je een laag bedrag af per maand. Als je de lening aan het einde van de looptijd nog niet hebt afgelost, kun je hem in één keer afbetalen of herfinancieren.

– Zakelijk krediet
Als je klanten niet of (veel) te laat betalen, kun je mogelijk niet investeren op momenten dat je kansen ziet. In dat geval biedt zakelijk krediet uitkomst. Er staat geld voor je klaar op een speciale rekening en je neemt hier iets van op als je het nodig hebt. Het grote voordeel is dat je afgelost geld weer opnieuw kunt gebruiken.

– Zakelijke lease
Wil je niet direct de volledige prijs betalen voor een bedrijfsmiddel? Dan is zakelijke lease iets voor jou. Een geldverstrekker financiert de aankoop en jij lost iedere maand een deel af. Aan het einde van de looptijd bepaal je zelf of je de leaseperiode verlengt of het bedrijfsmiddel verkoopt.

2. Vergelijk geldverstrekkers met elkaar

Ondernemers die op zoek zijn naar een financiering voor hun bedrijf, moeten niet vergeten om geldverstrekkers met elkaar te vergelijken. Ondanks dat geldverstrekkers vaak soortgelijke financieringen aanbieden, kunnen ze inhoudelijk veel van elkaar verschillen. Zo betaal je bij de een bijvoorbeeld een hogere rente dan bij de ander. Door een vergelijking te maken voorkom je dat je spijt krijgt van de zakelijke financiering die je afsluit.

3. Lees de voorwaarden goed door

De gemiddelde Nederlandse ondernemer wil zijn uitgaven tot een minimum beperken. Herken jij je hierin? Dan focus jij je misschien vooral op de kosten van een zakelijke lening. Het is niet erg om hier aandacht aan te besteden, maar laat de kosten nooit de doorslag geven. Wie de beste zakelijke financiering af wil sluiten, moet de voorwaarden ook goed doorlezen. Je voorkomt zo dat je achteraf voor verrassingen komt te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: