Boko Haram is Arabisch en staat voor “mensen die toegewijd zijn aan de verbreiding van het woord van de profeet en de jihad”. Over de exacte betekenis van “jihad” bestaat enige onduidelijkheid maar het is zoveel als streven, inspanningen doen om een bepaald doel te realiseren. Er is het innerlijk streven tegen verleidingen en het ego – de innerlijke of grote jihad die een plicht vormt voor elke moslim; en een uiterlijke of kleine jihad die oorspronkelijk betekende de gewapende strijd tegen degenen die de islam bedreigen. Maar volgens sommige islamitische rechtsscholen mag de term ook geïnterpreteerd worden als de uitbreiding van het islamitische rijk en de strijd tegen ongelovigen, zij die niét de islam aanhangen dus, en zelfs tegen moslims die opstandig zijn of afvalligen.

Boko Haram in Nigeria is zeker wel deze laatste interpretatie toegewijd want de terreurbeweging plundert, ontvoert, verkracht en moordt er op los, en is berucht geworden met de kidnapping van een grote groep schoolmeisjes in 2014. Vaak zijn kinderen het slachtoffer omdat deze nog zeer kneedbaar zijn. Meisjes en jonge vrouwen dienen als seksslaven en jongens en jongemannen om ingelijfd te worden als soldaten. Fijne lieden dus weer, nietwaar? (Op 12 januari 2017 verklaart de Nigeriaanse president wel dat de terreurbeweging definitief verjaagd is, maar ieder mens met gezond verstand en een brede blik op de wereld wéét dat tegenwoordig voor elke verslagen of gedode of verjaagde terrorist er tien anderen opstaan, toch? Dus we nemen dit bericht aan als kennisgeving en laten e.e.a. bewust in het midden).

Sinds 2016 heeft Boko Haram zich verbonden met die andere, haast nog ontaarder organisatie: IS oftewel Islamitische Staat. Tot voor twee jaar had niemand ooit van IS gehoord, maar door de maatschappelijke en politieke turbulenties ontstaan na de dood van de Iraakse dictator Saddam Hoessein, sloot heel wat ongeregeld zich aan bij IS, die elke dag in omvang lijkt toe te nemen. De leider van Boko Haram noemt het grondgebied waarover hij binnen Nigeria heerst “de West-Afrikaanse provincie van IS”.

Boko Haram
Boko Haram (CC BY SA 3.0)

De zelfverklaarde “islamitische staat” (IS) heerst genadeloos over een gebied waarin een tiental miljoen mensen woont, verspreid over Irak, Syrië, Libië (waar niet toevallig ook leider Moammar al-Qadhafi weg viel) en dus Nigeria. Het betreft hier een meerderheid van zogenoemde soennieten, die gelooft dat de profeet Mohammed zijn nalatenschap aan schoonzoon Ali en enkele kaliefen heeft doorgegeven, en daarmee aartsvijand is van de minderheid die de sjiieten vormen, en die de neef van Mohammed aanziet als diens volwaardige opvolger. De scheiding tussen de twee stromingen dateert van het jaar 680, meer dan duizenddriehonderd jaar geleden dus, maar werkt nog fanatiek door tot op de dag van vandaag!

Met alle respect voor religies en geloofsovertuigingen maar zeg eens zelf, en ik richt me nu direct tot alle islamieten, moslims ter wereld:
wat…doet…dit…er…vandaag…eigenlijk…nog…toe?! Ok, jullie verschillen van mening – en dit is de typisch westerse down to earth benadering maar echt, zonder enige bedoelde betutteling hoor! Waarom niet gewoon dit als een feit aanvaarden en zeggen, in jullie taal dan, het Arabisch: “so be it”. Of “let it be”. De Beatles! Hm? Nooit van gehoord, ok, soit. Jullie soennieten als zijnde in de meerderheid, zouden trouwens best het goede voorbeeld geven ja? Dat heet dan respect tonen voor de ander, zeker tegenover een minderheid. En wanneer je beiden aldus de onderlinge verschillen op religieus vlak hebben bijgelegd, waarom dan niet meteen vrede sluiten met ons, volgens jullie de “ongelovigen”? Tja, het is ook maar een méning die jullie hebben he, je kùnt immers, misschien, ook ongelijk hebben ja, toch, geef toe? Waarom dan niet ineens ook ons erkennen als “gewoon maar mensen die over bepaalde (geloofs)zaken anders denken”. Wat zeggen jullie ervan, hm? ‘t Is slechts een voorstel, maar wel een praktisch, goed doordacht, zakelijk en nuttig voorstel hoor! Om gewoon sàmen, met elkaar of desnoods naast elkaar te leven. Geen drang en dwang en kopzorgen meer als “wie moeten we nu nog allemaal vermoorden” en “wie is er allemaal op uit om ons te doden”… Neen, gewoon: niét meer vermoorden, niet meer doden, niet meer hoeven te ontvoeren of martelen, of zelf gedood worden. ‘t Scheelt veel tijd en moeite, en het brengt gemoedsrust, innerlijke vrede én vrede over de ganse wereld zelfs. En al die dan vrijgekomen tijd en inspanningen en al dat geld, kunnen we dan allemaal gebruiken om ons eigen leven en dat van onze geliefden, familie en vrienden en ja, zelfs van compleet vreemden, waarom niet, te verbeteren! Wat zeg je d’r van, hm? Doén?! Ik hoop het, mensen, ik hoop het van harte – dat er met jullie überhaupt nog te praten, te redeneren vàlt…

Laat me tot slot nog dit zeggen: ik wéét wat precies jongeren vanuit alle hoeken van de wereld ertoe aanzet om zich bij jullie, IS, Boko Haram en al die andere sympathieke clubjes aan te sluiten. Enerzijds zijn het onwetenden, slecht opgeleiden die zoals in Afghanistan alleen maar wat techniek en wiskunde onderwezen krijgen en voor de rest de Koran of eerder een interpretatie van dat “heilige” boek. Noem het zij die zijn opgevoed met oogkleppen, die dom worden gehouden.

Verder zijn er anderen die gewoon het mes op de keel gezet wordt, vaak letterlijk, om méé te vechten voor…ja waarvoor eigenlijk? Voor de wereldheerschappij soms? Dat is al vele malen eerder geprobeerd en telkens faliekant mislukt, dus keep on dreaming…

En een derde groep jongelui komt vanuit in principe welvarende en moreel vooruitstrevende landen en werelddelen (nou ja, wij noemen onszelf nu eenmaal zo) als West-Europa en Noord-Amerika – maar toch voelen zij zich uitgesloten, niet erkend; zonder veel scholing, niet passend in, niet aangepast ook. Zonder geld en zonder toekomst. En dan lonkt daar “een” beweging, een groepje merry men, die wèl in the spotlights staat, wereldwijd zelfs, zij het eerder berucht dan beroemd maar dat doet er au fond weinig toe. Aandacht is aandacht. Waar je à volonté vrouwen en geld en wapens van krijgt en onderdak en erkenning; aandacht dus en zelfs een zeker verwrongen soort succes. Het enige dat je hoeft te doen is vechten; doden, anderen vermoorden en occasioneel ook martelen, anderen (de vijand!) fysiek doen lijden zeg maar. Maar hé, hebben die “anderen” ooit iets voor jou gedaan? Heeft er iémand behalve jouw nieuwe vrienden ooit iets voor jou over gehad? Nou dan?

Maar kom, let’s cut the crap, domme jongens en mannen-die-beter-zouden-moeten-weten, gij allen van zéér bedenkelijk pluimage. Ik vraag me af of jullie de Koran wel ooit gelezen hebben, of jullie kùnnen lezen zelfs! Want zegt uw heilige boek niet – en dit komt van het CIE Gent, het Centrum voor Islam in Europa, experten in de materie:

Nou dan?! Zo handelen diegenen die zich moslim of jihadi noemen en zichzelf opblazen om daarbij slachtoffers te maken, of op elke andere manier zogenaamde “niet-gelovigen” geweld aandoen, niét volgens de oorspronkelijke koranische boodschap! Het is dezelfde soort fanatici dat zich christenen noemt maar wel aanslagen pleegt (tegen abortusklinieken bijvoorbeeld) en anderen doodt; ook zij handelen tegen de oorspronkelijke bijbelse boodschap. Niets meer en niets minder.


(Bronnen : Bogaert Linda, “De Martelaren van de islam – en de fameuze ‘72 maagden’’”, Koran Notities, website C.I.E. http://www.cie.ugent.be/bogaert/bogaert32.htm
Leemhuis Fred, “De Koran. Een weergave van de betekenis van de Arabische tekst in het Nederlands”, Uitgeverij Unieboek (Houten), 1989 (regelmatig herdrukt), ISBN 90 269 40785)”.

Dus Wee u zo gij verder gaat op dit treurige pad van wreedheid en onmenselijkheid, aldus door bloed en tranen wadend, almaar verder naar…waarheen eigenlijk? Zeker niét naar uw paradijs hoor! De rest van de wereld kotst u uit, gij lieden zonder geweten of hart! Gij zult de consequenties van uw wandaden moeten dragen, en dit alles zal niét prettig voor u eindigen, al zeker niet hier op aarde…

80 reacties

  1. propaganda van de elite, staat nog net geen george soros onder , das al.

   Zoals ik al zei, alles is veloren hier, t misnisterie van waarheid, valt me nog mee dat we heir niet geband worden. Te ziek.

    1. media not supported on this device zegtie, maar dat kan natuurlijk ook komen door de user agent switch-plugin, hehe

     1. Hm, ok, en als dit al waar zou zijn, hoeveel misdaden worden er dan per dag gepleegd door autochtonen, Duitsers? Gaan we nu de misdrijven/misdaden per nationaliteit indelen en rangschikken? “Rechts” rukt nu al op van alle kanten, op alle mogelijke manieren, doordrenkt onze maatschappij meer en meer – gaan we deze beweging nog een zetje bij geven (naar rechts)…?

     2. Er is niets sociaals aan socialisten, dit is een bijzonder intolerante groep (vandaar dat ze zo islam knuffelig zijn?). Ter illustratie; kijk naar de (letterlijke) agressie richting trump die toch wel democratisch gekozen is.
      Rechts rukt niet op omdat dit een “actie” is, maar een reactie vanwege het falen en het destructieve gedrag van links.

     3. Oei, daarmee moet ik het toch zeer oneens zijn hoor. M.i. is het eerder: eerst de negatieve (rechtse) krachten, die altijd zouden moeten ingetoomd worden, beteugeld (zoniet krijg je bv wild west kapitalisme…en laat dit nou net het geval zijn de laatste jaren!!). Links reageert, verdedigt, probeert tegenwicht te geven (wat altijd zwakker is dan de initiële, negatieve, rechtse actie). Ik zeg ook maar mijn weloverwogen, doordachte en op velerlei wijzen (op aanvraag) onderbouwd mening… En wat de socialisten betreft: er is goed en slecht in elke partij…meestal moet je kiezen voor het minst slechte, helaas. Zo zou Mrs. Clinton de minst slechte keuze zijn geweest voor het Amerikaans presidentschap, maar “het volk”, de goegemeente, de domme massa zeg maar (ook een bijzonder teleurgestelde massa hoor) verkoos anders…en de ganse wereld zal het nu alvast vier jaar moeten uitzweten. Stel u Gordon Gekko (Wall Street) in het kwadraat voor, een miljardair die zich nu eens even lekker zal uitleven zie…!

     4. We hebben beslist geen wild west kapitalisme gehad de afgelopen jaren. We zitten al een tijdje in een communistisch bewind. Één van de kenmerken van communisme is over-regulering. Moet ik daar over uitweiden? En al die “vrije handels verdragen” die door onze strot geduwd moeten worden. Zodra er voor vrije handel een verdrag nodig is, is het geen vrije handel meer.

      Vreemd dat kapitalisme altijd zo in negatief daglicht staat, wat is er mis met vrije markt werking? Ja voor socialisten is het mis, want stel je voor dat je buurman het beter heeft dan jij omdat ie harder gewerkt heeft, of gewoon slimmer is of geluk heeft gehad. Dat is voor socialisten niet te verkroppen, zij vinden dat iedereen die meer heeft dan zij dat gedeeld moet worden met hun.
      En nee killary zou haar nickname eer aan gedaan hebben.. Maar doet dat er toe? We kijken naar een beweging. Je kan hooguit je eigen plan er op aanpassen, maar verder ligt het ver buiten je invloedsfeer, dus druk maken is zinloos, tenzij je socialist bent natuurlijk…

     5. Communisme? Dat was Roemenië, China, Rusland en al haar vazalstaten voor 1989, en Cuba nu (lichtste vorm) en Noord-Korea (zwaarste vorm) hoor. Wat het Westen en Noord-Amerika aangaat, wij leven in het neo-liberalisme, en laten het Kapitaal (kapitalisme) zijn vrije gang. Het recht van de sterkste. In Europa gelukkig nog iets beperkt en beteugeld (nog, nu nog, maar dat verandert ook allengs), in de VS niet. De Trumps in een appartement van 100 miljoen dollar (één van hun eigendommen slechts), en honderduizenden in tentenkampen of regelrecht op straat in een kartonnen doos. Het is op sommige plaatsen aldaar net de derde wereld, ipv de eerste. Natuurlijk moeten, of zouden we het wilde kapitalisme moeten intomen, want het is nietsontziend. De miljarden oppotten op de Bahamas, Google en Apple die weinig of geen belastingen betalen, terwijl de gewone man en vrouw wel 60 of 70 procent van hun loontje afgepakt zien. De Staten halen hun geld (nooit genoeg, nooit genoeg) waar ze het kunnen halen en gaan bewust niet achter dat grote geld. Ik heb niets tegen rijken, geen enkel probleem, zolang ze hun geld eerlijk verdienen, wat zelden het geval is en was. Het is Mario Puzzo (van The Godfather) die eens geschreef: Achter ieder fortuin schuilt een misdaad; en dat klopt ook meestal hoor. Kinderarbeid, slavenarbeid, uitbuiting van werknemers overal ter wereld – vindt u dat we dit zomaar moeten toelaten? En niet alleen horen zij hun fortuinen eerlijk te verdienen, ze moeten ook naar vermogen belastingen betalen. Hun fair share, weet u wel? Er zijn bedrijven die dit doen en méér, bv Ben en Jerry’s (Amerikaanse ijsmakers) die eerlijk betalen in eigen land (!) over wat ze verdienen, plus nog eens vrijwillig 10 % van hun inkomen aan liefdadigheid schenken. Sterren-multimiljonairs die eerlijk met hun schitterende talenten miljoen vermaken, maar ook sociaal geëngageerd zijn, bv Sting, Bono, DiCaprio, Matt Damon,… Alle respect, enorm veel respect. Verdienen, voor mijn part ongelimiteerd, eerlijk belastingen betalen, liefdadigheid bedrijven; zo hoort het. Moeten we ons niet druk in dit alles maken? Ik denk het wel, waarmee zijn u en ik bv nu bezig, met dit schrijven, reageren? Anderen lezen het en contempleren, en veranderen hun houding tegenover e e a misschien een beetje aan (mogen we misschien naïef hopen?). Verandert het iets, veel? Nou…neen natuurlijk. Maar over onrechtvaardigheid, daarover kan ik me tot in woede toe enorm opwinden, dus ik schrijf, fulmineer, het is ook een uitlaatklep voor frustratie net omdat ik (en zovele anderen, schrijvers) eigenlijk weinig of niks kunnen veranderen. Politici, zij kunnen sturen, veranderen, dirigeren, verdelen. Maar weinigen doen het écht Voor mijn part mogen politici veel meer dan nu verdienen hoor, àls ze hun geld maar waard zouden zijn… In België kennen we de PVDA, vroegere communisten, die nu als van de heel weinigen (Groen nog, en enkele socialisten, jawel) voor gelijkheid, eerlijke verdeling en correctheid ijveren. Zo is er een parlementslid van die PVDA, een dokter, die vrijwillig slechts 1500 euro zelf houdt van zijn verdiensten als parlementslid (6700 euro). Want meer heb ik niet nodig, zegt hij. DIT zijn MANNEN, Heren, zij die achting en respect en navolging verdienen. Maar naar wie wordt vandaag echt en eigenlijk opgegeken, kijk maar naar de vele tv-programma’s eraan gewijd in België, het VK, de VS en misschien ook in Nederland (?): naar de schatrijken die geld als water verdienen én…verspillen. Het duurste huis van de VS is net af, prijskaartje 250 miljoen dollar. Ik twijfel er niet aan (de bouwers ook niet) dat het snel verkocht zal raken. In een land waar duizenden tentenkampen zijn, landlopers, bedelaars, armen, ja ook kinderen. Is dat eerlijk, is dat correct? Verdient dit kapitalisme soms geen regulering, beteugeling? Maar laat ons vooral het oorspronkelijke onderwerp niet uit het oog verliezen: het huidige terrorisme zoals bedreven door IS en consoorten, ja? Nog een prettige nacht, we “praten” vast wel verder nog…

     6. We gaan het waarschijnlijk nooit eens worden, en dat hoeft natuurlijk ook niet.
      Ik vraag me wel af wie bepaalt wat “eerlijk” is? Het getuigt van redelijk wat arrogantie dat socialisten dat alleenrecht lijken te hebben. Het is eigenlijk ook een soort “geloof”, en dat maakt socialisten in mijn ogen net zo eng als de islamitische tereurgroepen. Ik bepaal voor mezelf hoeveel ik nodig heb, daar heb ik geen religie (in welke vorm dan ook) nodig.
      Iemand die (terug)steelt van een dief (de roverheid) is in mijn ogen geen dief.

      En hiermee heb ik eigenlijk alles wel gezegd wat ik er nog over wil zeggen…

 1. Beste Madman en Money as Debt, wat een bizarre reacties toch, zo jullie mij permitteren? “Biflatie als weblog is verloren” – hoezo? “Hokjesmentaliteit” en een “bullshitverhaal”? Ik schets de historische context van deze terreurbewegingen, die in feite ontstaan zijn na de onttroning en terechtstelling van Saddam Hoessein – wat klopt hier niet van? Ga toch eens in op de kern van dit betoog? Schelden, en dan nog in het wilde weg, compleet besides the point, is zo goedkoop; (tegen)argumenten aandragen heel wat moeilijker, niet? Of staan jullie misschien aan de kant van deze monsters? Dat kan ik moeilijk geloven… Het “ministerie van waarheid”? Neen wij hebben de waarheid niet in pacht op Biflatie, maar toch zeker alles in dit bepaalde artikel klopt als een bus hoor! En neen, inderdaad wordt niemand hier “geband”, maar we dringen toch aan op enig respect en staan altijd open voor – gegronde – kritiek hoor. Madman: u “kotst” op ons? Zo vreemd, zo vreemd – misschien iets slechts gegeten? Mensen: ga toch eens in op de inhoud zelf; als daarmee iets verkeerd zou zij, dan horen we dit graag! Nog een prettige dag verder gewenst van Biflatie.

  1. ” Ik schets de historische context van deze terreurbewegingen, die in feite ontstaan zijn na de onttroning en terechtstelling van Saddam Hoessein – wat klopt hier niet van? ”
   Klopt geen fluit van.. Je hebt waarschijnlijk naar FOX NEWS zitten kijken… Die extreme gasten waar jij het over hebt worden gekweekt door het achterlijke mensonterende gedrag van het Amerikaanse leger wereld wijd. Komt de Amerikanen goed uit dat ze daardoor ook een eeuwige strijd kunnen voeren tegen het ” terrorisme ”
   Zal jij zelf mister nice guy blijven als je als Pakistaan het maar moet pikken als je vader per ongelijk door een drone geraakt word.. Of je halve land aan gort word geschoten…

   Je schrijft alsof iedere moslim een jihad strijd aan het voeren is.. Wat totaal niet zo is..Waarom zo ver weg zoeken ? In Nederland worden ook kinderen verkracht , alleen wijzen dan de feiten naar hoog geplaatste heren..

   Boko plundert wat in Nigeria… Wat heeft de Joodse kapitalistische elite al dan niet kapot gemaakt door oorlogen te financieren.. ? Wat heeft Shell vernietigd in Nigeria.. ? Schei toch uit man… bij Xandernieuws zijn ze vast blij met dit soort bed time stories…

   1. Beste Madman, wegens ziekte lees ik nu pas uw reactie, en kijk: ik ben het nog grotendeels eens met u ook, in uw kritiek op (leger en regering van) de VS. Zeker ook op die-hard-Israeliers, die al tientallen jaren de Palestijnen vreselijke dingen aandoen, nog niet zo erg als het Joodse volk werd aangedaan, maar soit. Lebensraum, nietwaar, zo’n term met heel erge consequenties… Dus wanneer ik in het artikel schrijf “voor elke…terrorist…tien in de plaats”, dan blijkt daaruit dat we ook daarin niet van opinie verschillen: Amerika plus Israel KWEKEN terroristen, en dit dateert vrees ik al van toen ikzelf nog niet geboren was… Maar mijn artikel ging specifiek over IS, en deze is wel degelijk ontstaan na de terechtstelling van Hoessein, nietwaar? Oh ja, tenslotte nog dit (en nu vraagt de griep dat ik direct onder de lakens ga): het kan mits een enorm groot hart en zeer veel inteligenteligentie, zelfs begrijpelijk zijn, de diverse (er zijn er nogal wat) terroristische acties/reacties, hoewel er altijd (nog meer) onschuldigen bij sterven, maar geweld (martelen zoals verdrinken, verbranden…?) – kan dit ooit tot een duurzame oplossing leiden, denkt u…? Wij horen het graag..

  2. “Zeker alles in dit bepaalde artikel klopt als een bus”

   Ehhh,

   Waar de slager haar vlees keurt
   Zoals reeds vele malen bewezen
   Zijn haar belangen niet de mijne
   Terwijl uw waarheid ons meesleurt
   Ons maakt tot slaven en wezen
   Uiteindelijk uw woorden doet verfijne

   1. En als u t nou nog nie snapt, dan is er altijd nog william blake…

    “If the doors of perception were cleansed every thing would appear
    to man as it is, Infinite. For man has closed himself up, till he sees
    all things thro’ narrow chinks of his cavern.”

    Natuurlijk niet aan jou bedoeld, houts, maar aan meneer m.h.

     1. An answer from Sweden

      Is a hell of of a lot better

      Than a a quote from beneden

      ?

 2. Madman , ze zoeken nog auteurs hier kun je rechts boven lezen ,
  maak eens een mooi stuk en dan kunnen we een inkijkje krijgen in jou motivatie om in een hut op de hei te gaan zitten met zg. overleven met bijna niets .
  Als we allemaal zoals jou gaan leven namelijk dan stortte de zaak wel heel snel in elkaar volgens mij. Ben benieuwd hoe jij je dagen vult anders dan muziek luisteren.

 3. Je spreekt wel tegen de moslim alsof het 2e rangs volk is. ik ben zelf NL uit de vinex, maar het op deze manier aanspreken van moslims creëert juist boosheid bij de islamitische gemeenschap. Leer je gevoel normaal te uiten zonder mee te werken aan het hokjesdenken aub

  1. Beste, als dit zo zou overkomen dat is dit zeker niet de bedoeling! Laat mij dus uitdrukkelijk stellen dat we (ik toch) het hebben over een paar rotte appels in een mand vol heerlijk sappig fruit. Helaas is het zo dat net over dat “rot fruit” in de media bericht wordt, het is dat ook dat mensen onthouden, het is dit dat de aandacht trekt. Nogmaals voor alle duidelijkheid: voor mij zijn àlle volkeren EERSTErangs (maar vaak hebben ze slechte bestuurders, en altijd zit er kaf tussen het koren). Ik hoop dat u het hiermee eens kunt zijn….

 4. “Dus Wee u zo gij verder gaat op dit treurige pad van wreedheid en
  onmenselijkheid, aldus door bloed en tranen wadend, almaar verder
  naar…waarheen eigenlijk? Zeker niét naar uw paradijs hoor! De rest van
  de wereld kotst u uit, gij lieden zonder geweten of hart! Gij zult de
  consequenties van uw wandaden moeten dragen, en dit alles zal niét
  prettig voor u eindigen, al zeker niet hier op aarde…”.

  U spuit er van alles en nog wat meningen en veronderstellingen uit, maar wie bent u nu zelf in persoon?
  Waarom heeft u angst om u bekent te maken?

  Je plaatst wel een artikel, maar wilt/durft u niet bekent te maken.
  U zult in de schaduw blijven dolen.

  Eigenlijk, ben je een fractie van de elite.

  1. Beste Bertus, is “Bertus” dan zoveel duidelijker of minder mysterieus dan “M.H.”? Ik ken u niet, u kent mij niet, en dat stoort (mij toch) niet, dacht ik? Kijk, liefst zou ik publiceren onder A. Nonymous, maar dit schijnt niet gesmaakt te worden, dus vandaar mijn initialen. Geen angst hoor maar moet hier echt mijn naam, adres, telefoonnummer enz. komen? Ja, maar dan ook van alle reageerders hé? Daarbij acht ik mijn persoon als onbelangrijk, echter wel is, meen ik, wat ik schrijf minstens van enige waarde. Oh ja, nog dit voor de “fans” en “vijanden”: méér artikels zullen volgen, zo Biflatie mij toestaat…

 5. Trouwens, mensen, zien jullie deze stroom van aanslagen, terroristische aanslagen, ooit nog eindigen? Zoals ik al eerder schreef, vrees ik wel dat voor elke dode of uitgeschakelde terrorist er tien bijkomen. En uiteraard is stààtsterrorisme, officieel en officieus goedgekeurd door the American/Jewish powers that be, door CIA en andere terreurbewegingen uitgevoerd, nog duizendmaal erger, maar dat bestond al, en dit krijgen we er sinds korte tijd bij – het lijkt me wat teveel van het slechte, niet?

  1. & beste MH heb jezelf wel eens afgevraagd wie er toch achter al dit soort terrorisme zit? goede hint cia/mossad maw volg de shekels dan zit je al een eind in de goede richting. Wel eens wat gelezen wie er achter de zgn opstanden in Syrie, Lybie, Oekraine etc zit en zat? Kortom het is allemaal zo gepland en uitgevoerd het volk moet sidderen voor de terrorist desnoods halen we er miljoenen naar de EU.

   1. Ik vond dit wel een boeiende uitleg over de (boeken van) islam: https://www.youtube.com/watch?v=YjBDDC4wVxk
    Conclusie is dat de islam niet alleen een “geloof” is maar vooral een politieke doctrine.
    En ze zullen best “opgeleid” worden door cia en weet ik veel nog meer, maar feit is dat je wel een debiel moet zijn met een debiel geloof om daar vatbaar voor te zijn. En ja, gelukkig zijn er ook nog mensen die er niet vatbaar voor zijn. Helaas neemt dat niet weg dat het “geloof” net zo debiel blijft.

    1. beste P.rutse, ben je vergeten wat er allemaal sinds 2001 is gebeurd het westen heeft 7 veelal moslim landen binnen gevallen en miljoenen slachtoffers gemaakt op basis van valse zio info. De zio pers gaat volledig voorbij aan het feit wat het zgn “vrije westen. De misdaden die in het midden oosten zijn gepleegd en nog steeds plaatsvinden daar zie je of lees je niets van in de gecontroleerde pers maar ze gebeuren wel! Het word tijd dat we eens reflecteren het zgn “vrije westen” allemaal uitvreet globaal.

     1. Ja dat weet ik inderdaad wel. Toch doet dat niets af aan wat ik schreef lijkt me.
      Ik hoop dat je niet bedoelt dat het dus “logisch” is wat er gebeurt vanwege wat het westen uitvreet. Wie is “het westen” eigenlijk? Ik woon er maar ben echt niet degene die in het midden oosten dingen uitspookt. Maar laten we eerlijk zijn, ze zijn er zonder “onze” bemoeienis net zo debiel, getuige hun eigen oorlogen onder elkaar, intolerantie naar homo’s en vrouwen enz. Het ottomaanse tijdperk wordt ook weer leven ingeblazen door erdogan, en dat is echt niet vanwege wat het het westen uitspookt.
      In het westen heerst veel te veel een gevoel van dat wij ons “schuldig” moeten voelen omdat we het hier zo goed(?) hebben en dat onze voorouderen ooit eens een scheet in een kolonie hebben gelaten. Dat is misschien wel eerder het probleem dan de islam zelf…

     2. Heel interessant en ook juist wat u zegt! We dragen allemaal vandaag (en voor onbepaalde tijd als je het mij vraagt, want deze “genie” is voorgoed “out of the bottle”) de gevolgen van daden, gebeurtenissen, wantoestanden en misbruiken uit het verleden. Zo kunnen we teruggaan tot de periode na WOII (koude oorlog, creatie van de staat Israël, massale immigratie uit niet-Europese landen,…), en nog verder naar de kolonisatie vanuit Europa (wat voor een gevolgen dàt allemaal niet kreeg!), naar…de ‘ontdekking” van Amerika of nog veel vroeger? Daar zijn gegronde redenen toe, inderdaad, maar dit interesseert de “man in de straat” niet, en dat krijgt hij ook nooit te horen (wel draagt net hij/zij die gevolgen!!). Daar moet je zelf naar op zoek gaan, bv door de juiste boeken/schrijvers te lezen, de (zeldzame) tv-programma’s te bekijken ook. Iets ander nog en wel markant vind ik, en ik hoop hier binnenkort een diepgravend artikel over te publiceren: de (on)vrijheid van meningsuiting. Is het niet opmerkelijk dat bv Amerika’s grootste critici, neem Noam Chomsky en Michael Moore (die beiden enorm van hun land houden en het daarom ook tercht kastijden, de leiders ervan toch) wel vrij mogen schrijven, zeggen, verfilmen wat ze maar willen? Terwijl je in Turkije bv je vrijheid voor drie keer niks van kritiek kwijt bent; idem in Thailand, en zelfs je léven in bv Saoedi-Arabië? Om maar een paar voorbeelden te geven: “hier” kan véél, nog altijd (nog…), “ginder” kan niks, helemaal niks… (En bega ik daarmee nu zelf ook al de fout door van “hier” en “ginder” te spreken…?)

     3. Natuurlijk weet ik ook wel dat de gem kaaskop er ook niets mee te maken heeft, het zijn een paar satanische banksters die graag oorlog voeren want het is zo super winstgevend zo doen ze het al eeuwen. Heb je ooit wel eens in een moslim land gewoond? Er zijn er tientallen en echt niet allemaal hetzelfde. Ik vind het eigenlijk wel tamelijk onbehoorlijk dat onze zio pers gewoon verzwijgt wat er elke dag gebeurt in die landen waar wij als europese landen klakkeloos de VS volgen. Heb je ooit de europese gschiedenis een beetje gelezen hoeveel oorlogen en barbarij hebben wij op dit continent niet meegemaakt? Ik bedoel maar het is wel erg makkelijk om de Islam aan te vallen. Lees eens wat over de Talkmud en Tora wat een gorigheid daar geschreven staat, uiteraard zwijgt onze zio slaaf pers daarover ook in alle talen. Het is gewoon zo leven en laten leven.

     4. Nee ik heb er nooit gewoond, en ja ik ben vaak (en langer) in meerdere islamitische landen geweest en heb op basis van eigen ervaringen dus mijn mening mogen vormen.
      En het is inderdaad makkelijk om de islam aan te vallen, vooral omdat het een barbaars debiel geloof is, en niet omdat ze “slachtoffer” van het westen zijn. Het zijn hun eigen credits. Dat onze (en hun) pers een omgekocht zooitje strond is, is ook nog steeds geen reden (of verklaring) voor hun gedrag. Is de pers eigenlijk ooit wel eens objectief geweest in de geschiedenis? Volgens mij heeft het altijd voornamelijk als doel “stemmingmakerij” gehad.
      Onze tolerantie naar de islam is onverklaarbaar als je deze vergelijkt met hun intolerantie naar ons(maar dan moeten we het cultuur noemen haha..). Hoe lang en hoe ver moet je in onze geschiedenis terug gaan om jezelf maar met het schuldgevoel te blijven opzadelen? Misschien heeft dat schuldgevoel wel iets met onze eigen debiele christelijke roots te maken…

     5. Heel juist, grotendeels mee eens! Regeringen in het algemeen en zeker “regimes” (soms is het onderscheid moeilijk te duiden) hebben nu eenmaal een “vijand” nodig om hun bestaan te ratificeren. Sinds W0II waren dat de Joden, de “communisten”, de “vreemdelingen”, immigranten, nu zijn het de vluchtelingen (veelal Syriërs er Irakezen, onschuldige mannen, vrouwen en en helaas ook kinderen die zich trachten te redden van een oorlog die WIJ mede hebben doen ontstaan) die we gemakshalve “mengen” met echte terroristen. Terroristen zijn de nieuwe vijanden en…dit is een Godsgeschenk voor the powers that be, omdat déze vijand diffuus, anoniem, ook wereldwijd-verspreid is. Volop reden dus om ons nog méér te gaan bewapenen (en wie wordt daar nog rijker en machtiger van…?). Hoe groter de angst bij de diverse bevolkingen, hoe luider de roep om soldaten in de straat en een Machtige Man! En zie, daar zit al een Trump op de z.n. machtigste plaats in de wereld, en iedereen met gezond verstand houdt zijn hart vast voor wat deze olifant in de porceleinkast die de wereldpolitiek is, gaat aanrichten…

     6. Tja, de Amerikaanse en Joodse politici dicteren, en de Europese volgen als schoothondjes. En die worden op hun gestuurd door het grote geld van banken, wapenhandelaars en big businesses=grote industrieën. De moraal wijkt wanneer het geld verschijnt. Goed geld, slecht geld, zwart geld, vuil geld, bloedgeld – dat is onbelangrijk… Arme sukkelaars als het Palestijnse volk bijvoorbeeld worden dan “gelukkig” wel gesteund door landen als Saoedi-Arabië met onmetelijke middelen, waarvan echter ook een groot deel naar “terroristen” gaat. Terroristen of vrijheidsstrijders, de termen zijn inwisselbaar: wat voor de ene een terrorist heet wordt voor de ander een strijder voor gerechtigheid, voor vrijheid…

   2. Ik kan zeker met u meegaan in wat u zegt ivm CIA/Mossad, die op hun beurt natuurlijk gedekt, aangevuurd en gesteund worden door hun respectieve regeringen, want let wel: dit zijn slechts de UITVOERDERS!! Zij doen dit binnen hun,het, “wettelijk” kader he? Zoals je honden kunt trainen, de opdracht kunt geven om te doden – of om braaf te zijn en gehoorzaam. De eerste president (die er nooit zal komen hoor) die àlle Amerikaanse troepen terugtrekt (was dit niet een van de zovele fake beloften van Donald Trump, de nieuwste?), de CIA opdoekt, het leger tout court doet inkrimpen, én zijn (of haar) excuses aanbiedt voor alle grove mensenrechten-schendingen, coups, inmeningen in de politiek van andere landen etc, zal de eerste ware, échte Mens zijn aan het hoofd van de VS. Helaas zou dit ook zijn, of haar, eerste en laatste dag op aarde betekenen… Iedereen mee eens, of niet? Idem wat Israël betreft, want ze zijn beide de grootste oorlogsstokers en dit al héél, héél lang… Maar vergeten we toch niet wie àchter dit soort politici zit: de grote geldschieters zijnde wapenhandelaars en banken!

    1. U weet toch ook wel dat diepe staat de VS en Europa en vele andere landen bestiert de pres is enkel het gezicht/marrionet. Inderdaad geen enkele vs pres zal ooit alle amerikaanse troepen terugtrekken want dat is
     het mes op de keel op de bezette landen om vooral netjes geld te betalen blijven tot dat dez troepen weg zijn. Over Israel kunnen we kort zijn zodra dit land geen geld meer ontvangt van haar parasieten VS en EU dan is het morgen vrede.

     1. Dit laatste klopt zeker. De oprichting van een onafhankelijke, mondiaal erkende Palestjnse Staat (maar écht en in de praktijk dus ook he) is trouwens dé oplossing voor vrede in dat gebied. Chomsky poneerde dit al in de jaren zeventig (zijn speeches staan op YouTube, bekijken en beluisteren mensen!), Carter deed zijn best, Clinton probeerde het zeker maar kreeg geen tijd en medewerking genoeg, en nu kijkt niemand er nog naar om, niemand met màcht en zeggenschap toch. Iederéén heeft danige schrik om Israël een strobreed in de weg te leggen (met alle respect voor de Joodse mannen en vrouwen-in-de-straat die ook alleen maar in vrede en veiligheid willen hun kinderen opvoeden natuurlijk)… Jammer, zo jammer en triest… Het is helaas slechts één van de vele brandhaarden op deze aardbol, maar wel de significantste denk ik, degene met de wijdsverspreide gevolgen; wat denken jullie daar over?

  2. Ik zie de stroom van aanslagen alleen maar toenemen omdat onze wet en regelgeving een aanfluiting om dit soort gasten op andere gedachte te brengen.
   We hebben te maken met zieke geesten en wat erger is met een heel laag IQ die niet verder kijken dan hun neus lang is .
   Als wij zo tolerant blijven om bijv, moskeeën toe te laten , haat imams waar niets aan gedaan , en criminele opgepakte mafkezen binnen een dag weer vrij te laten zullen we te gronde gaan aan de politieke correctheid die hier heerst en het totale onvermogen van onze politici het probleem bij de kiem aan te pakken.

   1. Er zit zeker iets in, in wat u schrijft, Goof: ondergaan aan de zogenaamde politieke correctheid (alsof er ooit veel corrects uit die politiek gekomen is, haha)… Ik meen toch ook dat de slinger te ver door is geslagen, in dit opzicht. Wat eerder een vorige reageerder al stelde: alsof we ons nu moeten schamen…dat gaat inderdaad toch te ver hé? Dit is precies wat, meen ik, Wilders tot de populairste politicus van Nederland maakt: de man zegt…wat de meerderheid denkt – en wordt daardoor vervolgd, bedreigd, want je mag e e a wel denken, maar zeker niet zeggen he?! Hij kan dan wel “extreem” zijn of lijken in bepaald opzicht, maar eens zei wijlen VDB (ook een enorm populair politicus van België, mijn land): Trop is teveel! Is dit nog wel een tijd om met fluwelen handschoenen te werken, te reageren? Prààt er nog iemand met bv IS? Kùn je überhaupt nog met zo’n mensen vreedzaam discussiëren? Dus dan maar keihard terugslaan? Hard tegen hard? Ik vréés dat dit in ieder geval de weg is die we zijn opgegaan, omdat zij die zijn opgegaan, omdat wij die zijn opgegaan, omdat…- en we zitten in een spiraal van geweld waaruit niemand nog uitgeraakt. Vinden jullie niet? Zoals ik al vroeg: bestaat er nog een alternatief? Want we weten waaraan we nu, als gewone burgers alvast, toe zijn: nergens zijn we nog veilig; niet op een strand of in een museum in Tunesië, niet op straat in Turkije, niet op een Parijs terrasje, niet in de luchthaven van Zaventem, België…Nergens, nooit meer…?!

    1. beste MH, de kans dat je ooit door een “terrorist ” aangevallen zult worden is vrijwel nihil, denk eraan de meeste van dit soort”aanslagen” zijn valse vlag acties. Denk en lees eens wat over operatie Gladio dan zal er een wereld voor je open gaan. IS is toch 100% een cia/mossad organisatie dat
     is nu toch wel duidelijk voor de meeste mensen die wat onderlegd zijn. Heel die Is dat is zo nep als het maar kan. Oorzaak de VS heeft de oorlogen in midden oosten verloren en organiseren dit soort groeperingen al tientallen jaren om toch hun politieke doeleinden te bereiken. Lees eens voltaire.org gaat wereld voor je open.

    2. nog wat info over cia/mossad onbekende info voor velen zeker:
     * The Gehlen Org.
     * Golden Triangle. Asian heroin.
     * Overthrow of Jacobo Arbenz (Guatemala).

     * Operation Gladio.
     * Air America.
     * Murder of Patrice Lumumba (Congo).

     * MKULTRA.
     * Central American cocaine. Mena.
     * Bay of Pigs.

     * Operation CHAOS.
     * The Contras.
     * JFK assassination.

     * Nugan Hand Bank.
     * Henry Luce. William Paley. Arthur Sulzberger.
     * Diem assassination.

     * BCCI Bank.
     * Operation Mockingbird
     * Rafael Trujillo assassination.

     * Sukarno. Suharto.
     * Gulf of Tonkin.
     * The Khmer Rouge.

     * East Timor genocide.
     * Operation Phoenix.
     * El Salvador death squads.

     * Military coup—Greece.
     * Laos bombing.
     * Overthrow of Mohammed Mossadegh (Iran).

     * Allende.
     * Sihanouk.

     On and on it goes…

     See Mark Zepezauer’s book. The CIA’s Greatest Hits.

     Overthrow, assassination, regime change, mind
     control, covert war, mass destruction, drugs, financial theft, co-opting
     the press…

     1. Wauw…hier zit heel wat bij dat ik tenminste inderdaad nog niet ken! Ga asap naar de bibliotheek en zoeken op het net, dank! Altijd blij wanneer ik iets aangereikt krijg dat mij nog niet of niet voldoende bekend is. Natuurlijk moeten we oppassen niet alles op één hoop te gooien en overàl complotten in te zien. Dat klopt gewoon veelal niet, m.i., en zo dreigen we paranoïde te worden hé? Kleine (nou ja) “complotten” en samenzweringen ok, maar laat ons er niet één groot wereldcomplot van maken door de Illuminati erbij te halen, te stellen dat de eerste landing op de maan nooit plaats heeft gevonden, of dat de aanslag op de Twin Towers een inside job was? Dàt is mij toch al een statie te ver, niet? Maar ikzelf ga toch al zeker achter een aantal voor mij nieuwe boeken, onderwerpen aan, dus nogmaal bedankt Pietertopa!!

     2. beste MH 9-11 was een cia/mossad insid job de bewijzen zijn overweldigend en als je geintresseerd bent kan ik je deze info zo sturen. Denk eens na het je gelooft toch zelf niet dat een paar zgn yihad “strijders” zomaar een
      boeing kunnen besturen. En dan nog ooit gehoord van WTC 7 die storte spontaan in, want het andere “vliegtuig” had zgn vertraging ha ha. Na de 9-11 werden zoals gepland 7 landen binnen gevallen. Lees eens hoe deze twin towers gebouwd werden? De sterkste gebouwen ter wereld. Wist je bv dat kerosine een te lage verbrandings temp heeft om staal te laten smelten. De heer Silverstein was maar wat blij want hij verdiende miljarden shekels aan verzekeringspremies die hij net tevoren had afgesloten op zijn net gekochte Twin towers. Klein detail op de bewuste 11 sept was hij op afspraak bij de doktor. Als de beerput open gaat dan word het bijltjes dag in de VS.

     3. Beste meneer m.h.

      Complotten , of samenzweringen zoals u dat noemt, zijn niets meer of minder dan afspraken om de massa uit te buiten. Gemaakt door een kleine groep die daar hun levensdoel van gemaakt hebben. En de zogenaamde illuminati (lees machtswellustige psychopaten) zijn diegenen die aan de top staan van dit streven. Er is op deze wereld een top van slechts weinig mensen die de dienst uitmaken over de massa. Uitgekookt en uitgekiend hebben ze ervoor gezorgd dat via de onzichtbare halsband, die geld heet, iedereen denkt in vrijheid te leven , maar via de leiband slechts als slaaf voor hen functioneert. Geld, in hun beheer, oneindig bij te drukken is niet hun doel, en zelfs macht niet. Het is aanzien van hun persoonlijkheid en pochen met hoeveel onderdrukking ze kunnen veroorzaken waar ze uiteindelijk op draaien.
      Je kan er boeken over lezen, of je ziek zoeken op t internet, je zal uiteindelijk, op t eind , steeds op hetzelfde uit komen, de voorbeelden zijn legio. Verkijk je niet op de stropoppen die zij gebruiken, omdat ze zelf , natuurlijk slim, liever in de schaduw blijven, en t volk de illusie geven wb keuze van de stroppoppen, die op hun beurt daar ook weer met aanzien (het zij minder) voor beloond worden.

      Elke ambitie die u heeft , buiten uw levensbehoeften, zal uiteindelijk grotendeels naar boven stromen, in de vorm van belasting en schuld.
      Wanneer je dat goed beseft wil je uiteindelijk met t geheel totaal niets meer te maken hebben.

      Leven in eenvoudigheid en met basisbehoeften opgevuld is meer dan genoeg, maar niet gewenst.

      Denk er eens over na.
      Ten slotte, als 1 voorbeeld een intervieuw met Aaron Russo (rip) die uitgenodigd werd door rockefeller om met de club mee te gaan doen, maar weigerde. Succes ermee, m.h.

      https://www.youtube.com/watch?v=7gwcQjDhZtI

     4. Beste no ambition AT ALL (waarom nemen zovelen hier van die rare namen toch?), maar met alle respect voor u, de persoon achter deze schuilnaam. Het is zoals geloven dat er in de misdaad, één groot masterbrain zit dat alle crime associations ter wereld bestuurt, unificeert achter de schermen. Dat klopt ook niet. Wat wel realiteit is: samenwerking tussen vele “kleine” (nou ja) groepen: de Italiaanse maffia met de Russische, de Albanese met de Colombiaanse, de triaden met de yakuza, ik geef maar een paar voorbeelden, ze zijn louter illustratief. Af en toe wordt inderdaad wel iemand dé grootste drugsbaron ter wereld, maar lang blijft die niet aan (de Mexicaan El Chappo bv die zonet uitgeleverd werd aan de VS en de rest van zijn leven achter de onplezierige tralies aldaar zal slijten), om opgevolgd te worden door een andere tijdelijke “grootste”. Van dit onderwerp weet ik heel veel af. Economisch, industrieel is het net hetzelfde, financieel ook. Samenwerkingsverbanden ja, één of enkele masterbrains die achter de schermen “alles” bestieren, besturen? Neen, dat maakt niemand mij wijs, sorry. En ik ken deze en andere sites al lang (Infowars.com) en af en toe bracht bv I.W. iets heel interessants en geloofwaardigs, maar sorry. Je kan alles en het tegendeel “bewijzen”, zeker tegenwoordig, met tal van technieken om e e a in scene te zetten, maar dat is het dan ook. Net als Spectre in de James Bond-films fictief was en is, zijn dergelijke complottheorieën precies wat ze zjn: theorieën.

     5. M.H.

      no ambition AT ALL

      12 uur geleden

      Pardon? Verwijt u mij soms een enge blik? Net nu ik over mezelf dacht een OPEN blik te bezitten en bezigen…?
      jep

 6. Met een open brief sla je bij die monsters geen deuk in een pakje boter, die lachen zich een breuk. Een gesloten brief met een bepaalde inhoud zet meer zoden aan de gesubsidieerde dijken daar. Ook een oplossing is alle illegale kokosnoten terugschieten.

  1. Heel cru gesteld, maar wel grappig, hihihi… Zo moest ik onlangs ook vreselijk lachen om wat iemand uit mijn kringen (van wie ik me altijd gedistancieerd heb hoor maar soit) zei. Jullie kennen het gezegde wel: “Ik weet van alles iets”, hé? Als je dat kunt, durft en mag zeggen over jezelf, dan sta je toch intellectueel al ver me dunkt. Nou, die persoon zei dus over zichzelf: “Ik weet van alles niets”! Ik lachte me een breuk – en ik ken hem goed, het was nog wààr ook wat hij zei!! En daar bovenop nog dit: zo lopen er véél, héél veel rond hoor…! Grappig, maar ook schrijnend natuurlijk, want dit soort mensen is als was in de handen van (de meeste) politici hé: je kunt ze wijsmaken wàt je maar wilt…

   1. Beste mad m.h.17,
    Ik ben ook gek op fakenews, van het echte nieuws is er bijna niets en dus ga je dan veel sneller door de krant heen, en dus hou je meer tijd over voor echte dingen.Op de fiets en je weet niets dan moet je ook niets. Of zo iets.

   2. Ik vind dat een uitspraak die waar is, want wie weet t?

    Ik weet van alles niets is nederig. Kijk , zonder vals licht, naar de sterrenhemel en besef je nietigheid.Ik ken die gast natuurlijk niet , en weet ook niet hie hij het echt bedoelde, maar de woorden kloppen.
    We zijn hier op aarde zo basssal en opposiet aan de harmonie met de wereldbol bezig dat t te dom is om erover te berichten.

    Ik probeerde eerder al wat filmlinks te posten, maar door dickskuss worden die reacties verwijderd omdat ze niet aan de copyrechten voldoen. Gaat automatisch. Maakt nie uit. Laat alleen maar meer zien over de ‘vrijheid’ waarin wij leven.

    Hee, M.H. , jij bent toch ook in vrijheid geboren, of nie?
    Kies er dan eens in al je vrijheid voor om in zelfvoorzienendheid je vruchten van je werk niet te laten belasten.
    Graag eens kijken hoe lang dat duurt voor een de gestapootjes ze komen halen.

    https://www.youtube.com/watch?v=0k4pXwmis7A

     1. Inderdaad, én de meest vermoeiende, uitputtende – je kan je erin verliezen. De AA heeft een zeer goeie spreuk/houding vind ik: Heer, help mij te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, te veranderen wat ik veranderen kan, en leer mij het onderscheid te maken tussen beide. Slim hé?!

    1. Nee nee hoor, deze jongeman is 25 en heeft het mentale, morele en intellectuele niveau van een 12-jarige. Game addict, begrijpt u, en dan telt niks anders nog op de wereld, sterker nog: die wereld bestààt gewoon niet. Het was Socrates als ik het goed heb die zei: het enige dat ik zeker weet is…dat ik niks weet. Wanneer een zeer intelligente mens dit zegt over zichzelf, dan geldt inderdaad wat u aan het begin schrijft. Wanneer een dommerik dit over zichzelf zegt…is het gewoon een dommerik, die het eindelijk begint te dagen dat hij niks weet, en dit nog laconiek opvat. Laatst hoorde ik hem met nog iemand zich afvragen of Afrika een land of een werelddeel is. Er was ook twijfel over of Zuid-Afrika nu…Afrika is, of dat er nog andere Afrikaanse landen bestaat. U begrijpt…? Ja dit soort mensen is Godgegeven voor malafide politici hé… Verder schrijft u heel ware woorden die echter, zoals u zelf al zegt, meer vragen oproepen dan beantwoorden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: