Wie gedacht had dat met een Democratische president van de Verenigde Staten (Joe Biden na de Republikeinse Donald Trump) er rust zou komen op geopolitiek vlak, is eraan voor zijn moeite. Dat is toch voor ondergetekende het geval, en dus alweer een illusie armer. Dat is dan ondertussen illusie nummer 937, of 938…? Just kidding – ik maak me geen enkele illusie meer over wat dan ook, en zeker niet over nationale (!) of internationale politiek. Niet toevallig vond dan ook net een gesprek plaats rond politiek en waarheid. Heel wat interessants is hierrond te vragen en beantwoorden, dunkt ons. Kun je altijd de waarheid vertellen, als politicus dan? Dit is zelfs een moeilijke voor elke niet-politicus, nietwaar. Want wat indien die ´waarheid´ een enorme paniek zou doen uitbreken onder de bevolking? Met geweldige commotie, verwarring, spanningen, geweld misschien ook en slachtoffers?

Wat is waar(heid)?

Ook nog: wat is ´de waarheid´, want is de werkelijkheid niet voor ieder van ons anders? Houden we niet allemaal vast aan ´onze´ waarheid? Hangt die niet helemaal of grotendeels af van wie je bent, van het standpunt dat je inneemt? Jouw visie op e.e.a. Jouw deels aangeboren, deels meegekregen met de opvoeding, unieke manier van kijken naar de wereld, wat zich daarin afspeelt, wie daarin zoal rondloopt? Ik kan wel honderd van dergelijke vragen bedenken, u vast ook. Met de juiste antwoorden ligt dat iets moeilijker… Benieuwd wat hier in De Nieuwe Wereld over gedebiteerd wordt:

Het is hommeles, weeral, om andere redenen ditmaal maar toch, tussen de VS en China. Misschien was onderstaande klacht, beschuldiging aan het adres van China er wel de start van, op 31 maart 2021:

Even overwoog de Biden administratie nog een streng protest tegen een aantal landen die een zogenaamde digitaks wilden handhaven tegen big tech, mastodonten van technologiebedrijven die in de praktijk eigenlijk zelden of nooit hun ´fair share´ aan belastingen betalen. Dat is eigen aan de meeste multinationals, en belastingontwijking is nog geen belastingontduiking. Het eerste is niet wettelijk strafbaar maar laakbaar en onethisch. Het tweede is wel onwettelijk en strafbaar. Het ziet er echter naar uit, en dit komt met een verklaring/oproep vanwege Justitieminister Janet Yellen, dat er een wereldwijde minimumbelasting gaat komen voor álle multinationals! Als dat geen schok op de beurzen geeft of zou moeten geven, dan weet ik het ook niet meer?

 

Maar we hadden het over politieke spanningen eigenlijk. Dan laat de EU ook van zich horen, niet alleen met sancties voor schendingen van mensenrechten door individuen. Maar er wordt ook overwogen om lánden te sanctioneren. En niet van de minste; ook nog eens enkele heel machtige naties:

5 Responses

 1. De waarheid heeft vele gezichten, de leugen ook. Van pragmatisch ‘leugentje om bestwil’, om onnodige bezorgdheid weg te nemen, tot structureel patroon van pathologisch geheugenverlies om verantwoordelijkheid te ontlopen.
  Het eerste kan gereedschap zijn om op een ‘onschuldige’ manier eenmalig op de been te blijven, het tweede vermoordt definitief de betrouwbaarheid.

 2. Bij onze oosterburen klinkt de waarschuwing voor politieke en sociale onrust, ondernemers zouden zich daarop moeten voorbereiden: https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/511006/Allianz-Bericht-Unternehmen-muessen-sich-auf-weitere-politische-Unruhen-und-Gewalt-vorbereiten

  Opvallend dat onze msm weinig beelden hebben laten zien van de verschillende (Europese) steden waar ondanks de Paasdagen behoorlijk veel mensen demonstreerden. Gezien de vooruitzichten in GB zullen ook de Britten het coronabeleid flink zat worden: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1382224568/onrust-onder-britten-tot-in-verre-toekomst-strenge-coronamaatregelen-ondanks-positieve-cijfers

  De bevolking raakt duidelijk aangeslagen door de repressieve coronamaatregelen, de samenleving blijft deels op slot terwijl de financiële markten records breken. Die worden nu juist nog verder opgeblazen door de mensen die thuis zitten en geld overhouden om te beleggen. Hoe groot kunnen tegenstellingen worden voordat de echte bom barst?

  1. Dag Gerrit. Je leest zo veel en ieder denkt er inderdaad het zijne over. https://www.xandernieuws.net/algemeen/bekende-socioloog-politicoloog-noemt-corona-beleid-psychologische-terreur-en-oorlog-tegen-het-volk/ En dan verschijnt alweer Pierre Capel om te waarschuwen voor de coronavaccins. https://www.ninefornews.nl/verplicht-bijlesje-door-professor-pierre-capel-voor-hugo-de-jonge-over-bijwerkingen-coronavaccins/ En dan kom je terug tot de vraag van Joost. Wat is waarheid?

   1. Ha, ha, da’s een goeie, wat is de waarheid. Zullen we dat aan Rutte vragen?
    Het is heel opvallend momenteel een tijdperk van de grote verwarring. Lijkt wel of het bewust wordt gecreëerd. Als niemand het meer weet dan kijkt het volk verlangend naar de grote leider, de almachtige die de mensheid redt uit handen van de dictatuur van Big Tech en WEF met hun agenda 2030. We weten alleen nog niet waar en wanneer die grote leider opstaat. Ik vrees echter dat 1 persoon denkt dat ie de grote leider is. Klaus Schwab van het WEF. Die goeie ouwe sukkel.

 3. Ik denk dat het nu toch voor eenieder erg duidelijk is dat de westerse democratien volledig gekocht en diep in de zakken van de banken en multi nationals zijn. Het centraal banksysteem dat dmv fraktioneel bankieren zo enorm rijk is geworden over de rug van de massa die dat nog niet doorheeft.
  We zitten nu op een kritisch moment dat mensen door gaan krijgen dat ze beroofd zijn en berooid zullen achterblijven en een klein groepje met de buit gaat lopen. Er komt hoe dan ook een reset met of zonder Klaus Schwab. Het WEF kan de mooiste plannen maken en iedere politicus omkopen maar de ontwikkelingen die eraan komen kan niemand precies in goede banen leiden.
  Het kan nog wel eens zijn dat de banken de grote verliezers zullen worden samen met het huidige politiek systeem. De blockchain en crypto maakt dat de overheid wel eens enorm verkleind zal moeten worden door gebrek aan inkomsten. Goede zaak een veel kleinere overheid betekend meer vrijheid en geld voor de meeste mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: