Oud goud kan behoorlijk veel geld opleveren. Daarom besluit je misschien om gouden sieraden of munten van vroeger te verkopen. Voordat je oud goud verkoopt, is het belangrijk dat je weet hoe je dit aanpakt. Veel mensen denken dat dit niet bijzonder lastig kan zijn, maar dat is wel degelijk het geval. Oplichting ligt namelijk op de loer. Om te voorkomen dat jij hier slachtoffer van wordt, zetten we in deze tekst drie tips voor oud goud verkopen op een rijtje.

1. Probeer nooit zelf de waarde van oud goud te achterhalen
Wie denk dat de verkoop van oud goud standaard veel geld oplevert, heeft het mis. Daarom ben je vast en zeker benieuwd hoeveel jouw oude goud waard is. De kans is groot dat je in een zoekmachine iets als ‘waarde oud goud bepalen’ intypt. Tussen de resultaten kom je ongetwijfeld sites tegen die een aantal manieren voor je uiteenzetten. Hierdoor denk je misschien dat het niet lastig is om zelf te bepalen hoeveel oud goud waard is.

Ondanks dat er op het internet verschillende manieren te vinden zijn om zelf de waarde van oud goud te achterhalen, is dit niet verstandig. Je moet namelijk kennis hebben van dit edelmetaal om een goede inschatting van de prijs te kunnen maken. Daarbij komt dat een verkeerde handeling schade aan jouw goud tot gevolg kan hebben. Reden genoeg om oud goud altijd te laten taxeren. Dit kun je het beste overlaten aan een goudexpert. Hij kan je binnen de kortste keren vertellen hoeveel je voor jouw oude goud kunt vragen.

2. Staar je niet blind op de goudprijs
Een veelgemaakte fout bij oud goud verkopen is dat mensen alleen maar naar de goudprijs kijken. Zij denken dat deze prijs bepaalt hoeveel de verkoop van oud goud oplevert. De goudprijs wordt vaak als uitgangspunt genomen, maar hij is niet altijd leidend. Bij oud goud wordt er soms amper naar de goudprijs gekeken. Oud goud kan namelijk verzamelwaarde hebben. Wanneer je in het bezit bent van goud dat verzamelwaarde heeft, levert verkoop je vaak een veel hoger bedrag op.

Ben je benieuwd of er sprake is van verzamelwaarde? Neem jouw oude goud dan mee naar een goudexpert, zoals Goudwisselkantoor. Doordat zij gespecialiseerd zijn in oud goud taxeren, kunnen ze je binnen een mum van tijd vertellen of er sprake is van verzamelwaarde. Zo’n taxatie is meestal helemaal gratis, waardoor dit zeker de moeite waard is.

3. Denk goed na aan wie je oud goud verkoopt
Blijkt jouw oude goud veel geld waard te zijn? Dan kun je het zelf te koop aanbieden op het internet. Als je een eerlijke prijs wilt krijgen voor jouw goud, is dit alleen niet verstandig. Verkoop oud goud daarom liever aan een goudexpert. Zij betalen je altijd een eerlijke prijs voor jouw goud. Bovendien hoef je er niet te wachten op jouw geld, want je wordt er vaak direct contant uitbetaald. Gezien de naam denk je misschien dat je bij een goudexpert alleen goud kunt verkopen, maar dat is niet het geval. Je kunt hier namelijk ook zilver en diamant verkopen.

5 reacties

 1. Hier in FR krijgen we sinds een jaar of tien een paar keer per jaar een foldertje in de brievenbus voor van die rondreizende goudopkopertjes die op die en die dag in die en die plaats ergens voor een middag een zaaltje hebben gehuurd om er hun business te doen.

  Ik ging er voor de gein naar toe met een 1 ounce Krugerrandje van de overbuurman (…).

  Wat dènk je ?
  Ze boden iets minder dan de hèlft van de prijs die mijn overbuurman er ‘zo’ in NL voor kon krijgen !!!

  PURE OPLICHTERIJ dus !!!

 2. Ik heb voor de lol het woord oud goud eens vervangen door huis ;):

  Een huis kan behoorlijk veel geld opleveren. Daarom besluit je misschien om uw huis te verkopen. Voordat je uw huis verkoopt, is het belangrijk dat je weet hoe je dit aanpakt. Veel mensen denken dat dit niet bijzonder lastig kan zijn, maar dat is wel degelijk het geval. Oplichting ligt namelijk op de loer. Om te voorkomen dat jij hier slachtoffer van wordt, zetten we in deze tekst drie tips voor uw huis verkopen op een rijtje.

  1/ Probeer nooit zelf de waarde van uw huis te achterhalen want het is maar een hoop oude stenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: