Dit is de derde aflevering van Madelon Navigeert, Seizoen 2! Hierin praat Madelon Vos opnieuw met Arno Wellens; publicist, journalist én schrijver. ´Hij weet alles over banken en in het bijzonder, bank balansen en de producten die hierop staan. Ongeveer een jaar geleden verklaarde Wellens De Deutsche Bank, technisch failliet. Wat is er in de tussentijd gebeurd en waarom stijgt zelfs de beurskoers van deze bank weer?! En hoe belangrijk zijn die huizenprijzen voor deze banken. Kunnen deze prijzen überhaupt wel omlaag? Het levert een prachtige discussie op over de toekomst van banken, huizenprijzen en onze welvaart.´ Watch and learn: 

2 reacties

  1. Een economie kan alleen maar groeien door steeds meer schulden (of een positieve handelsbalans). Al de rest is geruis. Besparing hier, investering daar, hogere uitkeringen etc….is mi allemaal gerommel in de marge. Bottom line…elk jaar moeten we meer nieuwe schulden maken dan dat we ’terugbetalingen op schulden’ doen. Op die manier creer je geld in de economie. De vraag is dus….hoe kunnen we jaar in jaar uit de schuldnemers verleiden tot het nemen van steeds meer schulden. Is er ergens een onzichtbaar schuldplafond voor burger/bedrijf en/of overheid? Wanneer gaat de economische positieve invloed van het nemen van schuld veranderen in een last voor de economie.
    De centrale banken hebben idd geld gecreeerd maar wat men niet verteld is dat tijdens Covid er weinig nieuwe schulden gemaakt zijn maar 99,9% heeft wel zijn hypotheek netjes terugbetaald….maw meer terugbetaald dan nieuwe schulden….en de ECB heeft (meer dan) verschil bijgedrukt om de economie niet te laten ontsporen.
    Vreemd eigenlijk…..(gevoel van) WELVAART = hoogte van SCHULD nivo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: