Overstromingen met doden in diverse landen – is het de Zondvloed?Après nous, le déluge…!

´De zondvloed (Oud Hoogduits: sinvluot of sintvluot, “altijd vloed” of “overal vloed”, later het Middelnederlandse sintvloed, “aanhoudende vloed”) is in verschillende culturen en religies een belangrijk mythologisch thema, waarin een grote overstroming, meestal gezonden door een god of goden, een beschaving of de hele wereldbevolking – met uitzondering van een enkeling en zijn gezin – vernietigde, vaak als straf.´ Aldus Wikipedia.org. Nou, gestraft als mensheid mogen we gerust worden. Dat verdienen we beslist, zoals ´wij´ (nou ja…) de aarde, met alles erop en erin, fauna en flora, beschouwen als ons eigendom. We ageren, doen en laten –  alsof we de eigenaar zijn. Terwijl we slechts zijn: huurders, zeer tijdelijke passanten. Probleem is dat wie het ergst getroffen worden meestal, vandaag weer, donderdag 15 juli 2021, zelden de grote boosdoeners zijn. Weeral zijn het de gewone man en vrouw in de, tja…ondergelopen straat. Er zijn al tientallen doden gevallen! 19 In Duitsland staat al vast, maar er zijn nog heel wat vermisten. 200.000 Mensen (geen nationaliteit vernoemd) zitten ook zonder stroom. Dit is heel, héél ernstig…

Nood is groot

Vandaag worden zowel Limburg als buurlanden België en Duitsland zwaar getroffen door noodweer, wateroverlast; dijken die begeven, rivieren die buiten hun oevers treden (treden?) Ondergelopen kelders en huizen, wagens die door de straten zwalpen in plaats van te rijden, want dat lukt op vele plaatsen niet meer. De Vlaamse krant De Standaard:

´Het noodweer slaat hard toe in het zuiden van het land:
 • De federale fase van het crisisbeheer is afgekondigd. De federale regering neemt de hulpverlening voor de getroffen gebieden dus tot zijn rekening
 • In België zijn er al zes doden gevallen door het noodweer
 • In Luik treedt de Maas uit zijn oevers
 • 140 woningen geëvacueerd in Voeren, 1.700 in Chaudfontaine en in het Groothertogdom Luxemburg hebben de autoriteiten ook besloten preventief te evacueren.
 • In Pepinster zijn een tiental huizen ingestort
 • 15-jarig meisje dat is meegesleurd door de Ourthe is donderdagochtend nog steeds vermist
 • Tientallen jeugdkampen geëvacueerd´

 

Hoogste tijd

Het klimaat, het milieu staat vandaag meer dan ooit centraal, politiek en dus ook in de diverse media. Dat er iets zwaar verkeerd is gelopen met het klimaat, de seizoenen, het milieu, is hopelijk nu wel ook het domste jongetje in de klas duidelijk. ´Klimaatontkenners´, de zoveelste modeterm, het zijn ook en zeker jullie die ik hier vizeer: dit is de zoveelste wake up-call!! Europa heeft zonet een Green Deal afgekondigd, net als de VS maatregelen aankondigen om de klimaatcrisis te beteugelen. Het is de hoogste tijd. We hebben als mensheid de natuur, de aarde, het klimaat, ons milieu verkracht, keer op keer. De mens is het enige dier dat zijn eigen nest bevuilt. Dit is bots wederom bots. Wie kaatst kan de spreekwoordelijke bal verwachten! De overbevolking, politiek wanbeleid, nochalance van ongeïnteresseerden en egoïsme vanwege bewuste uitbuiters van het milieu –  het tierde alom en nog, sedert decennia. De Natuur neemt wraak. Dat is het logische gevolg van onze houding als mensheid van Après nous, le déluge…! Neen dus: we betalen NU al de rekening, zoals het hoort.

NOS Journaal 15-07-2021: Noodweer en wateroverlast in Limburg, Duitsland en België

 

4 reacties

 1. ´BREAKING NEWS

  At least 40 people are dead in Germany and Belgium after violent storms sent water surging from rivers and sewage systems into streets and homes´. The New York Timeshttps://www.nytimes.com/2021/07/15/world/europe/flooding-germany-belgium-switzerland-netherlands.html?campaign_id=60&emc=edit_na_20210715&instance_id=0&nl=breaking-news&ref=headline&regi_id=108036424&segment_id=63541&user_id=448c9ab362f58669d8edd1fa054e142c

 2. Ach die Joost.. jammer dat ik me liet verleiden weer eens een artikeltje van jou te lezen. Nog steeds geen nuchter verstand, maar als schaap achter de politiek correcte elite aanhobbelen. Zou je het aandurven om eens op te zoek te gaan naar een ander geluid? Daar zou je bij mij mee respect mee afdwingen!
  Ga eens googelen op “nieuwe ijstijd” of “Groene Leugen” of een woord als klimaatbedrog.
  Daar is wel moed voor nodig, hoor!

 3. Niets dat we niet al eeuwen kennen. Vooral van andere continenten. Bangladesh, Haïti, Azië, Afrika. Aardbevingen, tsunami’s, overstromingen, hitte, droogte, honger, besmettelijke ziekten, enz. Ver van ons bed. Giro 555 van de gezamenlijke NGO’s.
  Maar, owee, als iets daarvan onze eigen blanke beschaving raakt en onze verheven elektronische maakbaarheid plots tamelijk kwetsbaar blijkt.

  Hélp! Dit is het einde, we vergaan!
  Et après? De zon schijnt. Toch nog geen ‘Big Bang’ of Apocalyps. We ruimen de rotzooi op, gedenken de slachtoffers en gaan over tot de orde van de dag (de verzekering en het noodfonds betalen de schade en Joost schrijft weer als een bezetene over crypto).
  ‘Zuerst kommt das Fressen, dann kommt die Moral!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: