Paniek op de beurzen – AEX inmiddels ruim 15% gedaald

15

Paniek op de beurzen! Beleggers wereldwijd gooien deze hele week al hun aandelen in de uitverkoop, vooral donderdag 27 februari ging het van dik hout. Maar ook vrijdagochtend 28 februari blijkt weer dat niemand het meer vertrouwd. De uitbraak van het Coronavirus in Europa en de bijbehorende complicaties hebben een zwaar effect op de economie en tevens om de toekomstige winsten van bedrijven. Een bloedbad op de beurs is het gevolg met enorme volatiliteit.

AEX op crash koers

De Amsterdamse beursindex kleurt niet voor het eerste deze week dieprood. Op moment van schrijven staat de AEX-index 4,5% lager, nadat de index donderdag ook al bijna 5% daalde. Ten opzichte van de top staat de AEX nu bijna 100 punten lager. Een daling van ruim 15%.

Onzekerheid troef

Vermogensbeheerders, pensioenfondsen en andere financiële instituties verkopen hun stukken, nu de onzekerheid aan blijft houden. Niemand weet hoe snel het virus zich aan het verspreiden is. Wat wel duidelijk wordt is dat de economie geraakt wordt door deze pandemie en dat het in Europa alle hens aan dek is. Meer updates over het coronavirus en de economische effecten, leest u natuurlijk hier op Biflatie.nl.