Paniek op de beurzen! Beleggers wereldwijd gooien deze hele week al hun aandelen in de uitverkoop, vooral donderdag 27 februari ging het van dik hout. Maar ook vrijdagochtend 28 februari blijkt weer dat niemand het meer vertrouwd. De uitbraak van het Coronavirus in Europa en de bijbehorende complicaties hebben een zwaar effect op de economie en tevens om de toekomstige winsten van bedrijven. Een bloedbad op de beurs is het gevolg met enorme volatiliteit.

AEX op crash koers

De Amsterdamse beursindex kleurt niet voor het eerste deze week dieprood. Op moment van schrijven staat de AEX-index 4,5% lager, nadat de index donderdag ook al bijna 5% daalde. Ten opzichte van de top staat de AEX nu bijna 100 punten lager. Een daling van ruim 15%.

Onzekerheid troef

Vermogensbeheerders, pensioenfondsen en andere financiële instituties verkopen hun stukken, nu de onzekerheid aan blijft houden. Niemand weet hoe snel het virus zich aan het verspreiden is. Wat wel duidelijk wordt is dat de economie geraakt wordt door deze pandemie en dat het in Europa alle hens aan dek is. Meer updates over het coronavirus en de economische effecten, leest u natuurlijk hier op Biflatie.nl.

15 reacties

   1. Hallo Gerrit, kan jij de daling van de goudprijs verklaren? Dat zou toch, juist nu, een vluchthaven moeten zijn? Maar ook goud daalt nu? Hoe komt dit?

  1. Wanneer een grote oorlog in het Midden-Oosten uitbreekt, zullen de olieprijzen exploderen te midden van de huidige wereldproblemen.

 1. Veel mensen om me heen zeggen hun vakantie nu al af. Toerisme wordt denk ik hardste geraakt. Wanneer wordt de vrije val gestopt???

 2. En waar blijven de centrale banken?? Het is wachten op de nieuwe honderden miljard stimulering (en daarna weer hogere beurskoersen) , let maar op!!

  1. Na een forse daling volgt vaak een opwaartse beweging als professionele partijen kopen op de dip. Momenteel veel paniekverkopen door jongere onervaren beleggers die hun deposito’s van de bank haalden om meer rendement te zien op de beurs. “Mooi stukje kapitaalvernietiging.” Als straks een “verlossend woord” wordt gesproken door Trump of de FED dan zien we weer hogere koersen. Maar voor hoe lang? Dat is de vraag. Als het vertrouwen weg is komt dat niet zomaar terug. Vertrouwen komt te voet maar gaat te paard.

  2. Centrale banken kunnen er helemaal niets aan doen, omdat deze beurscrisis door iets wordt veroorzaakt waar geen enkele renteverlaging en monetaire verruiming tegenop kan. Een groot verschil met 2008.

 3. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1931995801/hek-van-de-dam-escalatie-syrie-dreigt-grote-gevolgen-te-krijgen-voor-europa

  Dit kan er nog wel bij. Een ongelukje komt zelden alleen. Turkije en Rusland staan oog in oog met elkaar nadat bij een luchtaanval in Idlib meer dan dertig Turkse soldaten omkwamen. Om Europese landen tot actie te dwingen, heeft Turkije de grenzen voor vluchtelingen opengezet. De NAVO komt vrijdag bijeen op basis van artikel 4, wat betekent dat de veiligheid van een van de lidstaten in gevaar zou zijn.
  Virusellende, beursellende, wapen gekletter, vluchtelingenstromen, en wat mogen we nog meer verwachten.

  1. Het lijkt wel een perfect storm die zich aan het ontwikkelen is. De relatie tussen Rusland en Turkije is grillig. Het is maar net hoe het onze dictator Erdogan uitkomt. Het ene moment zoekt ie toenadering tot Rusland, een dag later tot de VS. Hij wil z’n macht tot over een deel van het Middellandse- Zeegebied uitbreiden en is een chaos aan het creëren om zijn doelen te bereiken.

   1. Ja, het is echt een perfect storm. Probeer nu te denken hoe het er over 6 maanden uitziet. In tijd van tegenspoed ligt oorlog op de loer. Zoveel tegelijk, veel gevaren en toch tijdens een verjaardag heeft niemand het erover.
    Ja over het coronavirus, maar verder dan dat wordt niet gekeken.
    Ook nog verkeizingen in amerika. 2020 perfect storm.

    1. Hoe dan ook verwacht ik een totale ineenstorting van het huidige economische en maatschappelijke leven, met daarbij ook een grote oorlog in het Midden-Oosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: