Planet of the Humans: nog te redden of reddeloos verloren?/Groen is niet altijd groen

Paniek binnen de internationale milieubeweging want zij voelt zich aangevallen door uitgerekend de linkse docufilmmaker Michael Moore (VS 1954). Met ‘Planet of the Humans’ zou hij deze namelijk voor het hoofd stoten. Haar beschuldigen van zo ongeveer mee in bed te liggen bij de vervuilers, het Grootkapitaal. ‘Michael Moore and the filmmakers behind “Planet of the Humans” have a discussion with the co-founder of Extinction Rebellion Clare Farrell.’ Deze werd live gestreamd op 4 mei 2020 en kijkers hadden de kans om vragen te stellen. We tonen u drie YouTube video’s zodat u zelf kunt oordelen wie gelijk heeft en wie fout zit. Wie te goederrouwe is en wie niet. Of de kritiek van Michael Moore maar ook de verontwaardigde reacties terecht zijn of niet. Laat het duidelijk zijn dat Michael Moore, die wij zoals tallozen een zeer warm hart toedragen, de planeet en haar welzijn op de eerste plaats zet.

De stoelzitters

Mag je als beroemde politiek linkse persoon ook kritiek op het eigen nest geven? Dat vindt ondergetekende wel een interessante vraagstelling. Moore is in ieder geval in méér aan linkerzijde diep teleurgesteld. Teleurgesteld, ja zo zouden we zijn houding, vooral van de laatste jaren kunnen omschrijven. Wie zijn voorlaatste docufilm Fahrenheit 11/9 (2018) gezien heeft, zal dit waarschijnlijk beamen. De meermaals met de hoogste eer bekroonde filmmaker, schrijver en activist was altijd al een Democraat. Maar minder en minder enthousiast; meer en meer teleurgesteld mettertijd. In de politiek in het algemeen en zelfs in de Democratische partij. Die hij verwijt…in bed te liggen met de powers that be. We kunnen dat alleen maar beamen. Bernie Sanders verdiende de nominatie reeds voor de laatste Amerikaanse verkiezingen. In plaats van Hillary Clinton. Net als recent is de man gezwicht voor de Partij, die hem au fond toch ’te links’ en ‘uitgesproken’ vond. En daarom toch Joe Biden naar voren schoof. Opnieuw verkiezen de Democraten zeker te zijn van verlies, liever dan te riskeren te winnen. Te winnen eventueel, met Bernie dan. Sanders maakte teveel ‘golven’, waves. En zou misschien zelfs een bedreiging vormen voor de postjesjagers, de carrièristen. Die er zelfs in de oppositie bestaan. Het schijnt daar toch ook goed toeven, zolang je maar ‘eeuwig’ op je stoel blijft zitten…

Reppen

De tweede YouTube film die we tonen hier is de documentaire zelf. Die naar verluid nog slechts een tiental dagen gratis te zien is op dat kanaal. Dus profiteer ervan! De derde en laatste video is dan van het onovertroffen Cafe Weltschmertz. Marcel Crok spreekt er met Ramon Bril, onderzoeksjournalist gespecialiseerd in het klimaat(debat).

https://www.youtube.com/watch?v=Zk11vI-7czE

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: