Technisch gezien op zijn minst: inderdaad. Wanneer je aanhangers met duizenden richting het Capitool stuurt, de bakermat van wat de Amerikaanse democratie voorstelt sinds eeuwen. Wanneer deze mensenmassa gehoor hieraan geeft en reeds honderden Trump-fans het Amerikaanse Capitool binnengedrongen zijn. We zien beelden van dit soort opgewonden lui, inclusief baseball bats, sommigen met helmen op. Dat Capitool waar vandaag, 6 januari 2021, eigenlijk als een formaliteit de verkiezing van Joe Biden als volgende president moest bekrachtigd worden. Niet zo dus, door alle commotie, rumoer, geschreeuw, geduw en getrek. Hallucinante beelden eigenlijk die eerder passen bij een zogenaamde Bananenrepubliek. Doch helaas maar waar: zie hier de duidelijk ONverenigde Staten van Amerika. LIVE en in actie!!

De oproep tot protest komt van ´hun´ president. President Trump dan en niet president-elect Joe Biden. Ondanks alle processen, protesten en hertellingen die in tal van staten gebeurd zijn, blijft Joe Biden de overwinnaar. Nergens een spoor van de vervalsingen, het bedrog, de ´diefstal´ van de verkiezingen door de ´valse, linkse Democraten´ en ´de media´. Want die hebben het al vier jaar verkorven bij Donald Trump. Of hij bij hen door de pers te beledigen en betichten van partijdigheid. Eerder afgelopen week heeft een tiental topmilitairen gezamenlijk en openlijk besloten geen bevelen van president Trump aan te nemen, moest die tot militaire actie over willen gaan. Daaruit bleek al duidelijk dat Trump mogelijk zoiets van plan was. Hij voert zijn raid echter vandaag, woensdag 6 januari 2021 uit, door middel van zijn overgebleven supporters.

Dat Vice-president Pence hem niet wilde steunen door de bevestiging van Joe Biden als nieuwe president vanaf 20 januari aanstaande te verhinderen, was er over, in de verwrongen gedachtengang van Trump. Leerde zijn pa immers niet dat je alles moet pakken wat je wilt in het leven, en dat alle middelen daartoe veroorloofd zijn? Zelfs al moet je tegen de wet ingaan. Dus wanneer je niet de herverkiezing tot president van de VS wettelijk krijgt, maar vindt daar wel recht op te hebben, dan doe je dit. Watch LIVE:

10 reacties

 1. Het einde van een wereldmacht? Er waren al genoeg signalen in een land met een Deep State en gepolariseerde samenleving. Ook door de enorme inkomens- en vermogensongelijkheid was er veel onvrede onder de bevolking. Een land waar Big Tech regeert en alleen nog presidenten op hoogbejaarde leeftijd zich verkiesbaar stellen. Een land waar een groot deel van de bevolking lijdt aan overgewicht door ongezonde voeding daar is er duidelijk wat mis. Als een wereldmacht in zo’n chaos geraakt dan is het einde verhaal. Zal nog veel lawaai geven. Wat zal de dollar nu doen? Nog verder dalen?

  1. 2021 zou het jaar van een beter perspectief moeten worden maar negatieve zaken beheersen nu volledig het nieuws. Er verschijnen meer dan ooit virologen op tv en in de andere media en beheerst corona onze levens als nog niet eerder tevoren. Nu ook de VS waar alle frustraties nu een kookpunt hebben bereikt en een burgeroorlog niet langer ondenkbaar is. Buitenlandse mogendheden zullen deze situatie gebruiken om de VS verder te destabiliseren. Waar zullen de volgende reeksen “extra journaals” over gaan?

 2. The New York Times:
  ´Here’s what you need to know:
  Pence and lawmakers evacuated as mob storms the Capitol, halting Congress’s counting of electoral votes.
  Trump, speaking to protesters, declares ‘we will never concede.’
  An explosive device is found at the R.N.C., and the D.N.C. is evacuated.
  Pence rejects Trump’s pressure to block certification saying he ‘loves the Constitution.’
  Democrats are ebullient as they appear headed for a Senate takeover.
  Biden plans to nominate Merrick Garland for attorney general.
  A Democratic takeover of the Senate would redefine Biden’s presidency in dramatic ways.´

 3. NYTimes: ´Breaking News: Democrats have won the U.S. Senate: Jon Ossoff beat David Perdue in Georgia, assuring a Democratic majority for President-elect Biden’s agenda.´

 4. Buitengewoon cynisch, dat de gevolgen van het decennialang volledig ontbreken van democratie in chocoladeletters worden geannonceerd als ‘Aanslag op de democratie’.
  De beer is los, ook Europa komt aan de beurt.

 5. Bij het ochtendgloren zien de financiële markten de zon weer schijnen. De onrust in Washington is bedwongen en de Democraten hebben hun 2 zetels er bij waardoor ze de absolute macht hebben. Beleggers verwachten flinke (fiscale) stimuleringen en de beurzen zien donderdagochtend de zon weer schijnen. Zelfs achter de wolken schijnt de zon. In Europa gaan beurzen alvast omhoog en de futures in de VS staan gewoon in de plus alsof er maatschappelijk niets aan de hand is. Dit zegt wat over het korte termijn denken van beleggers. Met de Democraten straks ook gratis geld naar de massa. Is dit dan de ‘American Dream?’

  Het feit dat een populistische president aan de macht was zegt genoeg over de maatschappelijke verdeeldheid in de VS. Beleggers verkijken zich daarop. Een Democratische regering wordt sterk beïnvloed door de elite vanuit de ‘Deep State.’ Deze onzichtbare en invloedrijke elite trekt achter de schermen op sluwe wijze aan de touwtjes. Een behoorlijk deel van de Amerikanen ziet dat en voelt dat in hun portemonnee. Niet de president regeert maar het systeem. Trump is in de val gelopen.

  De vraag is nu hoe het verdeelde Amerikaanse volk op korte termijn reageert. Zal men de angst voor covid-19 vergeten en verder achter de schermen gaan stoken? Een echte revolutie zit er voorlopig niet in. Met Joe Biden zal de legerleiding de orde handhaven en zullen kleinschalige relletjes in de grote steden de onrust verder opstoken. We moeten niet vergeten dat er grote armoede heerst in de onderlaag van de bevolking. Bij die mensen gaat het er niet om of je Democraat bent of een Republikein. Men zal in opstand komen tegen het systeem.

  Vanuit extreem rechtse kringen zullen aanslagen gepleegd worden. In de media waren al berichten over onschadelijk gemaakte tijdbommen. De destabilisatie in de VS zal verder escaleren. Zoveel is zeker. Wanneer zullen de beleggers tot bezinning komen en inzien dat een ontevreden volk in absolute aantallen sterker is dan een handjevol elitaire regenten. Dat gratis geld niet gelukkig maakt en dat groeiende ongelijkheid altijd eindigt in een revolutie.

  Het eerste voorproefje hebben we mogen aanschouwen. De film is net begonnen maar de regisseur weet nog niet hoe het eind er uit gaat zien.

  1. Inderdaad, heel vreemd wat hier gebeurt. Nu het zeker is dat de democraten de komende jaren zowel het congres als het presidentschap zullen hebben is het zeker dat er meer regels zullen komen welke de bedrijven weg zullen jagen. De bestorming van het Capitool duidt op een grote maatschappelijke instabiliteit wat ook niet echt aan een positief investeringsklimaat bij draagt. Daarbij is het ook zeker dat de geldpers nog grotere overuren gaat draaien.

   Maar tegelijkertijd floreren de beurzen en DAALT de prijs van het goud en zilver. Zijn de beleggers echt zo dom of zien zij iets aankomen wat wij niet zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: