“Kunt u garanderen dat door de nieuwe rekenmethode van de EU, Nederland geen extra naheffing krijgt nu blijkt dat de Nederlandse economie meer gegroeid is in de afgelopen jaren?”  Deze vraag stelde Tony van Dijck aan minister Dijsselbloem in april van 2014. Het antwoord was: “Ja.” Hij kon dit garanderen.

[youtube id=”kzbGhJQfrm0″ align=”center”]

Als je iets garandeert dan baseer je dat volgens mij toch op protocollen en vastgestelde regels, anders kun je dit niet garanderen. Hij loog op dit moment dus heel bewust. Een leugen van 642 miljoen euro dat zomaar ineens bovenop de 8 miljard komt linea recta in de zak van Brussel. Omdat zij bedacht hadden zomaar ineens een andere rekenmethode te hanteren.

Naheffing

Grove nalatigheid wordt weer met de mantel der liefde opgelost. Wederom is de burger de pisang. Staatssecretaris Wiebes kwam pardoes nog even met de mededeling dat 5 tot 6 miljoen Nederlanders een naheffing gaan krijgen van enkele honderden euro`s. Een fout in het systeem en de software hebben dit veroorzaakt volgens de verantwoordelijke overheid. Uiteraard, als iets niet samengaat is het wel De Overheid en ICT… Maar door dit foutje, ook al veel eerder bekend en wel zo handig bekend gemaakt NA de Europese verkiezingen, mag de burger weer bijlappen en blijkt niemand verantwoordelijk te zijn geweest voor deze fout. Er wordt door iedereen die betrokken is weer gedraaid en gelogen om de rust te behouden zodat het stemvee het weer genadeloos en volgzaam zal slikken.

Overheid en ICT

Zoals gezegd zijn de overheid en ICT geen goede combinatie, sterker nog, er wordt jaarlijks tussen de 1 en 5 (!) miljard euro verspild aan ICT projecten. Er wordt niet geluisterd naar aanbevelingen van toeleveranciers, er is totaal geen controle over de projecten, geen kennis van de eigen projecten, men leert niet van eigen fouten, waarschuwingen worden genegeerd en er is een gebrek aan interesse aldus de onderzoekscommissie. Zoveel geld weggegooid door incompetent gedrag van politiek Den Haag, wie mag dit weer gaan betalen?

Falende gemeenten en accountants

Gemeenten worden in 2015 verantwoordelijk voor jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen. Ze krijgen zeer veel geld tot hun beschikking met de komst van deze beslissing. Is dat wel een verstandig idee? Wij hebben eerder op Biflatie.nl een interview gehad met Leo Verhoef over de fraude en dubieuze jaarrekeningen binnen de Nederlandse gemeenten en alle aangeschreven bewindslieden verschuilen zich achter het feit dat de financiën goedgekeurd zijn door de accountants. Het overgrote deel van de financiële controle ligt bij de grote accountantskantoren. En wat bleek afgelopen maand? De vier grootste accountantskantoren falen keihard in hun werk en zijn verantwoordelijk voor een vertrouwensbreuk tussen de accountantssector en hun klanten. Wij citeren beleggersvereniging VEB: In één keer wordt ook een stuk duidelijker hoe het mogelijk is dat beleggers afgelopen jaren regelmatig geconfronteerd werden met beursdebacles als gevolg van fraude en andere malversaties. Het bestaansrecht van de accountant staat ter discussie. De politiek zal nu moeten ingrijpen, de sector zelf kan het niet aan.

Dat lijken me rake woorden en zal de toezichthouder en minister Dijsselbloem toch zorgen moeten baren en aan het werk zetten!

De AFM: ”Het wezenlijke product van een accountant is het leveren van een controle van goede kwaliteit. Na ons eerste onderzoek uit 2010 hebben de accountantsorganisaties plannen geformuleerd om die kwaliteit te verhogen, maar we zien de effecten daarvan helaas onvoldoende terug in de jongste resultaten. Dat is een sombere constatering. De AFM hoopt dat nu de basis is gelegd voor de noodzakelijke versterking van deze belangrijke sector en de cultuurverandering die daarvoor nodig is”.

Minister Dijsselbloem: ”De wettelijke controleverklaring van accountants dient boven elke twijfel verheven te zijn. Dat de kwaliteit onder de maat is, vind ik onacceptabel. De door de sector voorgestelde maatregelen zie ik als een eerste stap. Wat nu nodig is, is versterking van de wettelijke kwaliteitseisen en strenger optreden van de AFM. Alleen zo kunnen we de kwaliteit van accountants en de accountantsverklaring structureel verbeteren.”

Somber, onacceptabel, onder de maat, een eerste stap, onvoldoende en hopen dat het nu eindelijk toch echt eens helemaal goed gaat komen. De voorstellen van de sector zelf als een eerste stap zien… minister Dijsselbloem, is dat nu wel zo`n goed idee? Moeten dit soort bedrijven met hun, laten we mild zijn, aparte werkwijze zichzelf gaan verbeteren? Glas, plas en alles bleef zoals het was. Veel corruptie, fraude en graaigedrag in de ambtenarij, gecontroleerd door frauduleuze accountants met een ruggengraatloze toezichthouder, ja, dit gaat helemaal goed komen.

De leugen regeert

De Leugen regeert in politiek Den Haag anno 2014. Ministers die een puinhoop achter laten, worden opgevolgd door nieuwe poppetjes die het weer op mogen lossen en geen verantwoordelijkheid dragen. Niemand wordt ooit veroordeeld voor zichtbare fraude, oplichting, nepotisme en leugens. Neem van Rey of zo`n Erik Staal van Vestia: Spijt vind ik een moeilijk begrip.” Die man ging over miljarden! En wat te denken over Frans Timmermans met z`n leugen over het zuurstofmasker? Je spoort toch niet als je zulke grove en kwetsende leugens bedenkt voor je eigen persoonlijke hachje? Ivo Opstelten en zijn vriendjes beschermen de heer Demmink, ondanks dat er zo veel narigheid aan die man kleeft. Nee, de politiek van dit land is overspoeld met incompetente, leugenachtige mensen waar we niet verder mee komen. Het Nederland van pak `m beet 20 jaar geleden is totaal verwoest en komt nooit meer terug. De topfuncties van “Het Grote Geld” zijn bezet door frauduleuze figuren met winstmaximalisatie als doel, niet het belang van de maatschappij. En geen enkele partij die hier iets aan lijkt te willen doen. Nee, ik stem niet, op niemand.

36 reacties

 1. Een betere vraag:
  Hoe komt het dat mensen de overheid blijven steunen, ondanks dagelijks berichtgeving over het continu falen van dit instituut?
  Waar komt de wijsheid vandaan, dat ondanks scheldpartijen en het vervloeken van de bestuurders en haar ambtenaren, dat bij elk probleem, de overheid DE oplossing is? Zelfs zonder enige vorm van kritiek!

 2. De onvrede onder de bevolking is groot, kijk maar om je heen, op je werk of in de kroeg, ik ken helemaal niemand die wel te spreken is. De onrust neemt inmiddels dusdanige vormen aan, dat we dichtbij een point-of-no return staan. Er hoeft maar een “geniale gek”, op te staan, om de vlam in de pan te doen slaan en het kan z’n weerslag hebben op de bevolking met een domino effect naar andere landen in de EU tot gevolg. Het zal me niets verbazen dat dat met burgerlijke ongehoorzaamheid en opstand gepaard gaat. Dit systeem en de puppets die aan de touwtjes trekken, deugen van geen kant, en er zijn zgn. Politici die het verdienen om linea recta doorgestuurd te worden naar het internationaal gerechtshof, want er zijn erbij die, weliswaar indirect, bloed aan hun handen hebben.
  Nu beperkt de kritiek zich doorgaans nog op sites als deze, maar het volk pikt het op een gegeven moment niet meer…

 3. Veel mensen zullen het ermee eens zijn dat politici vaak onbetrouwbaar en incapabel blijken te zijn, maar weinig mensen zullen het ermee eens zijn dat het hele concept van een overheid in zijn aard al corrupt is, en nooit in welke vorm dan ook iets goeds kan opleveren.

  Dit is voor velen de onneembare drempel waar ze maar niet overheen komen. Men blijft tegen alle bewijzen in maar steeds hopen dat het de volgende keer, of met een andere partij wel lukt.

  Die drempel zullen we met zijn allen wel over moeten om niet eindeloos in herhaling te blijven vallen, en steeds opnieuw dezelfde fouten te blijven maken. Degene die je definitief van dat geloof in politici kan afhelpen is Larken Rose.

  Beter dan duizenden voorbeelden van falende politici is eens naar het onderliggende concept te kijken, en rationeel en logisch uit te leggen en te bewijzen dat dit onderliggende concept niets anders kan dan corrupte, onbetrouwbare en incapabele politici voort te brengen.

  Op youtube staan veel korte filmpjes van hem, maar om het echt klip en klaar, onomstotelijk bewezen uitgelegd te krijgen is het beter om zijn boek ‘Het meest gevaarlijke bijgeloof’ eens te lezen.

  Er is hier al eens een artikel over verschenen op Biflatie, maar dit boek is nu ook in het nederlands te koop: http://www.boekenbestellen.nl/boek/het-meest-gevaarlijke-bijgeloof

  Het is ook gratis als PDF te downloaden: http://www.pumbo.nl/gratis-ebooks/het-meest-gevaarlijke-bijgeloof

   1. Dat is zijn laatste video inderdaad, eigenlijk een beetje een offtopic video van hem, maar lijkt behoorlijk op het MH17 verhaal. Het is echter niet in reactie op het Oekraïne gebeuren, want de video is al van voor die tijd.

    Een video die iets meer de kern van zijn boodschap raakt is: https://www.youtube.com/watch?v=VHpkQZErm7g Tot nog toe de enige die NL ondertiteld is.

 4. Ik ga ook niet meer stemmen. Ik weet niet wat die mensen daar aan het doen zijn. Maar met een land besturen heeft het niets meer te maken. Ik ben 53, werkloos met een levensverwachting van 83 jaar. Ik zal mijn overbuurvrouw van 88 eens vragen hoe zij dat deed met zingeving en daginvulling.

 5. Beste Teun, een hele scherpe analyse van wat er allemaal mis in onze maatschappij. Helemaal met jou eens. Het lijkt er op dat we aan het eind vertoeven van een schuldgedreven welvaartmaatschappij. Bijna overal op financieel gebied gaat iets mis. Is het niet met in de verzekeringswereld met alle bagger van woekerpolissen, dan is het wel het bankwezen waarin ons vertrouwen tot een dieptepunt is gedaald. En als klap op de vuurpijl hebben we een belastingstelsel waar niemand meer wat van snapt met tot gevolg dat politici daar heerlijk mee kunnen rommelen om stiekem de belastingdruk nog wat op te voeren. Tegelijk zijn zelfs de toezichthouders frauduleus of anders wel in slaap gevallen. Het heeft allemaal te maken met een welvaartstaat die ten einde loopt. We zijn overvoerd en totaal verslaafd geraakt aan de grote geneugten des levens. We hebben werkelijk alles in ons polderlandje. Ook al leef je onder armoedegrens, toch zal je niet verhongeren omdat er nog altijd instanties zijn zoals kerken en voedselbanken voor de “kleine noden.” Voor iedereen is volop vermaak in de vorm van TV, de stereo, internet, volksfeesten, pleinfeesten en noem maar op. We hebben het punt van de verzadiging bereikt. Genotmiddelen zoals alcohol, drugs en tabak zijn volop verkrijgbaar. Kortom, het streven van de mens naar een menselijker bestaan in een “paradijs” als NL is niet meer aan de orde. We hebben het paradijs zelf gecreëerd en leven nu als god in Frankrijk. Zo is het dus in de hele wereldgeschiedenis altijd gegaan. Het Romeinse Rijk is ook aan zichzelf ten onder gegaan. Geef het volk brood en spelen, riep Julius Cesar. We maken hier nu hetzelfde mee. We zijn verzadigd. Het is nu de tijd voor de grote graaiers die er voor gaan zorgen dat alles uit balans raakt. Zo is het altijd nog gegaan. Als de expansiedrift is ingezakt, en in eigen land alles binnen handbereik is, dan gaat men binnen de eigen gemeenschap op zoek naar het grote geld. En dat is wat we nu meemaken. NL heeft een groot financieel waterhoofd in de vorm van grootbanken en verzekeraars. Via deze sector bepaalt de financiële elite welke kant het geld uitstroomt. In tegenstelling tot water wat naar beneden stroomt gaat het geld precies een andere kant op, namelijk via de aanzuigende werking van grootkapitaal naar omhoog. Juist in het einde van een tijdperk waarin veel geld is verdiend binnen een begrensde economie ga je het meemaken dat door manipulatie het geld wordt onttrokken aan de massa. Geld maakt macht. We zien het gebeuren dat de balans verstoord raakt, de rijken worden rijker en de armen worden armer. Op een bepaald moment zal de samenleving het niet meer pikken en wakker worden. Wanneer we telkens worden geconfronteerd met onophoudelijke berichten in de media over frauduleuze bestuurders en leugenachtige politici, dan zal het vanzelf de wal zijn die het schip doet keren. Onrust die overgaat in chaos door het weggevallen vertrouwen van de onderlaag in de bovenlaag. Nog een voorbeeldje over een onbetrouwbare politica. Ministers Schippers die deze zomer aangaf dat de zorgverzekeringspremies voor 2015 niet zouden hoeven te stijgen. Maar wat blijkt vandaag, diverse verzekeraars verhogen de premie best weer behoorlijk. Sommige met meer dan 10 procent. De zorgtoeslag gaat straks voor een deel van de bevolking voor het derde jaar op rij weer omlaag. Mijn voorspelling is dat in 2015 het vertrouwen in de politiek tot een nulpunt is gedaald. Reageerder Errol hierboven mij zegt het treffend: “Er hoeft maar een “geniale gek”, op te staan, om de vlam in de pan te doen slaan en het kan z’n weerslag hebben op de bevolking met een domino effect naar andere landen in de EU tot gevolg. Het zal me niets verbazen dat dat met burgerlijke ongehoorzaamheid en opstand gepaard gaat………….”Ik bedoel maar…

  1. “Geld maakt macht”.

   Geld en menselijke macht zijn totaal ondergeschikt aan de universele krachten en principes.
   Angst doet verstijven,dat weten de machthebbers maar al te goed.

 6. @Gea : Laat je niet verleiden tot vrijwillige euthanasie, hè ?

  Dat zou ‘onze’ (?) Staat namelijk véél te goed uitkomen hihi …

 7. @ktm ik laveer mijn leven er tussen door. Drink niet, rook niet, autootje weggedaan wegens werkloosheid. Van mij krijgen ze geen accijns meer. Daarnaast heb ik de wil om oud te worden. Dat zal ze leren.

  Ook zo raar: ik ging niet voor de Europese verkiezingen stemmen en met mij vele anderen. De opkomst was maar 37%. Toch blijven die mensen daar gewoon zitten, terwijl er helemaal geen draagvlak voor is. Dan begrijp je toch wel dat er iets anders aan de hand is dan een ‘democratie’.

  Ik hou een buffer aan van € 1000 voor nabetalen, bijbetalen, terugbetalen, toebetalen. Ik loop voortdurend achter de feiten aan in dit land. Ik kom geen stap verder. Waarom moet ik dit allemaal zo doen? Ik begrijp helemaal geen hout van de regering. Wat is er nou echt aan de hand in Den Haag wat wij niet mogen weten?

  Net wat meneer Teun zegt… dank voor uw opinie en het strelen van onze onderbuiken. Fijn dat we er op mogen reageren.

 8. Gea , jij bent het voorbeeld voor de grote verspillers onder ons. Tevredenheid met de eenvoud en dan ook nog weten rond te komen. “Back to basic” zal wel eens het codewoord kunnen worden in de toekomst.

  1. Nee, er is genoeg voor iedereen, alleen hebben sommige mensen teveel…. giraal geld…. En dan loopt het vast. De olie zit in de tank en niet meer in de motor…

 9. i am mad as hell and i am not going to take it anymore!
  i am mad as hell and i am not going to take it anymore
  i am mad as hell and i am not going to take it anymore

  1. Haha Maud,

   Da moet je hier nie roepen maar door het open raam naar buiten 🙂

   en roep der bij : dit is je finalwakeupcallll!!!!! hihi

    1. NuJij is een advertentie website.
     Ze zullen zo hun regels hebben om de bezoekersaantallen te maximaliseren.
     Dus lange zinloze discussies, op de man spelen, alles mag zolang je de bezoekers maar niet wegjaagd. Dus onderbouwde kritiek op NAVO mag niet, moeilijke verhalen mag niet, sarcasme is ook veel te moeilijk.
     Ik heb al 13 bans gehad en op de verlichte websites http://www.visionair.nl en hier nog geen één terwijl ik gewoon mijzelf ben.
     Dus laat je hart spreken.
     De intellectuele drempel is hier hoger dus je ziet hier ook weinig tokkies die op de man gaan spelen. De onderwerpen zijn voor minstens 90% van de mensen veel te moeilijk.

     1. Daarom zijn de mensen ook zo eenvoudig te manipuleren om dat ze zo kortzichtig denken, in aangeleerde patronen.
      kijk alleen al naar die icebucketgrap….daar stonden ze allemaal hoor op faceboek, een emmer ijswater over hun kop te gooien…
      En zo gaat dat.

 10. Mooi stuk Teun. Ik heb het filmpje nog even bekeken, omdat ik dacht dat het nog wel eens anders in elkaar kon steken. Maar nee, het is volkomen zoals je beschrijft. Waar ik nog meer van schrok was de reactie van Dijsselbloem over Zwitserland. Wat een nonsens verhaal is dat om de aandacht van de vraag af te leiden. Wim Kan zei ooit eens over de politiek en politici: ‘Rekken en erbij blijven’. En dat is precies wat ik Dijsselbloem zag doen. Ik zie niet dat we sinds zijn oudejaars conferences van enige decennia terug veel opgeschoten zijn. Zou de scholing misschien toch het probleem zijn? Gewone boerenwijsheid zou ons veel verder gebracht hebben. Zou het ons de welvaart gebracht hebben zoals we die een paar jaar terug kenden? Waarschijnlijk ook niet, maar de vraag stelt zich wel, of dat soort welvaart wel noodzakelijk is als je je als land niet eens meer kan en mag inzetten om in de basisbehoeften van je eigen bevolking te voorzien, vanwege een of ander Brussels decreet. Er zijn nou eenmaal gewoon momenten in het leven dat je ergens ‘nee’ op moet zeggen en ook doen. En dat begint vaak bij jezelf, maar in de politiek ligt dat altijd bij een ander.

 11. We moeten dit artikel met bijbehorend filmpje gewoon eens ‘bookmarken’. En dan kunnen we (waarschijnlijk binnen niet al te lange tijd) dit artikel tonen met de opmerking: Zie je nou wel !?

  Nog even ter herinnering: Die nieuwe rekenregel beoogt dat sommige schulden niet meer als schulden moesten worden gezien maar als investeringen dus zodoende konden bepaalde schulden worden geschrapt en dus hebben we een ‘betere’ economie. Oh, dus elke investering is DUS per definitie winstgevend ?

  Onderstaand is weliswaar schuld door een ondernemer maar toch, in een paar zinnen lees je over: fraude, banenverlies en het discutabele KPMG:

  “Uitbreken fraude Polen
  Op 4 februari 2013 werd bekend dat Imtech minimaal € 100 miljoen moet afschrijven op Poolse projecten.De specifieke oorzaak was het project van het 240 hectare grote pretpark Adventure World in Warschau met hotels, restaurants en een elektriciteitscentrale. De hoofdoorzaak van de problemen was fraude. Hiernaast waarschuwde Imtech verplichtingen aan kredietgevers niet te kunnen nakomen. De nettoschuld van de groep bedroeg ongeveer € 800 miljoen per 31 december 2012. Beleggers reageerden ongerust op dit nieuws en verkochten massaal het aandeel Imtech. Dat daalde op 4 februari 48% in waarde.

  Het openbaar ministerie in Duitsland stelt een onderzoek in. Directeur Klaus Betz en Axel Glaß, financiën, verlieten het Duitse bedrijf. Opvolgers waren Jos Graauwmans en Jan van Middelkoop. De jaarrekening 2012, uitgevoerd door KPMG, kon niet zoals gepland op 5 februari 2013 worden gepresenteerd. De algemene vergadering van aandeelhouders op 3 april 2013 werd geannuleerd en later gehouden op 28 juni.

  Fraude in Duitsland
  Op 27 februari 2013 werd bekend dat Imtech niet alleen problemen had met projecten in Polen, maar ook met projecten in Duitsland als gevolg van fraude. Hierdoor moest Imtech € 300 miljoen afschrijven en werd er een claimemissie van € 500 miljoen aangekondigd. Mede door de moeilijke marktomstandigheden in Nederland en Duitsland heeft Imtech in april 2013 besloten tot een reorganisatie en daarmee kosten te sparen en de efficiency te verbeteren. De totale verwachte reorganisatielast in 2013 bedraagt circa € 80 miljoen en zal leiden tot het verlies van circa 1.300 banen.

  De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) dreigt de accountant Willem Riegman van KPMG aansprakelijk te stellen. Op 26 april 2013 maakte de VEB bekend dat ze ook de voormalig Imtech-bestuurders Van der Bruggen en Gerner aansprakelijk gaan stellen voor de schade die beleggers hebben geleden vanwege misleidende cijfers die door Imtech zijn gepubliceerd. In de zaak van dochteronderneming Ventilex moest dezelfde KPMG-accountant zich op 6 september 2013 voor de tuchtrechter verantwoorden.”

  Nog meer fraude:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Imtech

  Dit voorbeeld was wat mij te binnen schoot maar er zijn waarschijnlijk betere voorbeelden te geven waarbij bedrijven en politici in elkaar verweven zijn.

  Ja hoor, tuurlijk en een goede AEX staat garant voor een goede economie…

 12. Heel goed stuk Teun. Liegen is voor politici de normaalste gang van zaken is. Je kunt het ze bijna niet kwalijk nemen, het enige wat ze nog kunnen doen is damage control. Het wordt allemaal nog veel vervelender namelijk. Voor hen, voor iedereen. De beurzen mogen dan blijven stijgen, het gaat helemaal niet goed. Zoveel ontslagen nog overal. Centrale banken trekken nu de economsiche kar. En dat kan nie eeuwig doorgaan. We leven in een illusie. Een illusie dat het allemaal weer opgelost kan worden. Noem me een zuurpruim, maar de problemen zijn te gecompliceerd. De olieprijs is 30% lager dan een paar maanden geleden, in 2008 gingen de aandelen mee in de crash, maar nu niet. Kijken voor hoe lang het ‘goed’ blijft gaan.

 13. M’neer Teun; hierbij een aardige annecdote over Vestia.

  Wist je dat Vestia is gesneuveld over rente derivaten, verkocht aan Vestia, door Goldman Sachs? Met enige voorkennis bij laatst genoemde? En dat, via oud Hollandse handelsgeest (een elegante compositie van juristen en politici) het woningbezit van Vestia is ondergebracht in een stichting, vlak na de bewustwording van een faillissement? Waardoor Goldman Sachs genoegen moest nemen met ‘papier voor papier’ en geen zeggenschap verkreeg over de duizenden huurders van Vestia?

  Maar dat terzijde.

  Kijk; zodra een politicus de stekker uit de status quo trekt, is het betreffende land uitgesloten van diezelfde status quo; de, min of meer gedwongen, keuze tussen artificiele welvaart en armoede.

  Pick your poison. Or shut up.

 14. niet enkel politici maar degene die de media controleren ook,

  ik las deze week een artikel (ik geloof Volkskrant) waarin werd uitgelegd waarom de olieprijs zo laag is, volgens dit artikel komt het door de hoge olieproductie van de VS (schaliegas achtige winning) en de opgevoerde productie van Saoedi Arabie, met nadruk werd gezegd dat het niets met geo-politieke achtergronden te maken heeft. waarom wordt dit zo nadrukkelijk genoemd? zou het er toch wel iets mee te maken hebben, meestal als iets met nadruk wordt ontkend door de overheid is het omgekeerde waar, wat wel is, is dat de Russische economie draait op olie, als de prijs van 100 dollar naar 80 dollar gaat is dit een enorme aderlating, zeker als je bedenkt dat de productie van olie ook nog geld kost, dus een prijsdaling van 100 naar 80 heeft een reusachtige impact op de economie van olielanden, Venezuela is ook een olieland wat een regime change nodig heeft en zeer afhankelijk is van een hoge olieprijs. kortom ik denk dat geo politiek heel veel te maken heeft met de olieprijs en dat buiten de currency wars er ook een grondstoffen ‘oorlog’aan de gang is.

  zelf zat ik verder nog te denken aan een artikel wat ik een tijd geleden heb gelezen, in dit artikel werd uitgelegd dat de economie van de VS zou instorten als de olieprijs langere tijd hoger zou zijn dan 100 dollar per vat, ik begin het angstige vermoeden te krijgen dat die grens van 100 dollar per vat inmiddels een stuk lager ligt dan dat, het kan nu als zelfs zijn dat de VS een olieprijs nodig heeft van onder de 90 dollar per vat, om de boel daar draaiende te houden, het is maar een gedachtenkronkel, ik ben benieuwd wat anderen hier over denken.

  samengevat: ik geloof politici voor geen meter en hun spreekbuis, de gevestigde kranten ook niet.

  1. @jaren tachtig

   Ja, altijd raadzaam om dat eens diepgaander te onderzoeken, wat ik hoor is dat men af en toe de kraan simpelweg dicht draait om de prijs op peil te houden. Het is vraag en aanbod manipuleren om het systeem (en machtspositie) in stand te houden. Handig om weten is dat het hier niet gaat over de vrije markt, de grootste leveranciers van olie zijn immers overheidsbedrijven. Als we alles op een rijtje zetten dan leven we nu reeds in een staat van oorlog, het systeem begint langs alle kanten te barsten en dan weten we ook dat het kan ontploffen. Afgewogen tegen de alternatieven is dit werkelijk tragisch absurd, hoe lang kunnen we zoiets nog volhouden en/of wanneer gaat politiek wakker worden? Er resten uiteindelijk (mi) nog weinig vragen, ontkenning zou wel eens nefast kunnen worden, zo meen ik. Is er iets dat we zelf kunnen doen? Wie is daartoe bereid?

   1. in de koude oorlog bestond er een sterke vredesbeweging, maar deze vredesbeweging is de afgelopen jaren sterk van karakter veranderd, zo was de vredesbeweging recent nog voor bombardementen in Irak (saddam-tijdperk). om actief lid te worden bij deze organisatie is tegenwoordig erg lastig, te vredelievenden zijn er niet meer welkom, je komt niet door de screening, pacifisten zal je ook niet meer vinden bij de vredesbeweging, IKV pax christi

    ik weet niet wie het stokje overneemt om de bevolking bewust te maken van op welk kruitvat we momenteel leven, vernieuwde tegenstelling oost-west, oprukkend zeer benauwd middeleeuws islamitisch fundamentalisme, verschuivende machtsverhoudingen wereldwijd, er wordt weer veel geld in nieuwe wapensystemen gestoken, het bezuinigen op defensie is vaak een ander woord voor het afstoten van achterhaalde apparatuur, de bevolking zou bewuster moeten zijn wat er gaande is in de wereld en hoe dit ons economisch raakt. De gewone burger is degene die het gelach betaald, dus dient hij zich ook af te vragen of dit is wat hij wil voor zijn belasting/milieu/ boetes/ afdrachten ect, heffingen centen.

    helaas, helaas, de bevolking onder de veertig staart de ganse dag als zombies naar pda’tjes, het lijkt wel als in de film the bodysnatchers waarin de mensen worden vervangen door een kloon van zichzelf, met het verschil dat die niet meer zelfstandig denken.

  2. Precies jaren tachtig.

   Er woed momenteel een Internationale oorlog op gebied van handel,valuta,grondstoffen,edelmetaal,voedsel,media macht,geografische en militaire invloeden en wat al niet meer.
   Maar deze worden gevoerd door elementen met een negatief karakter,dus moet je als zuiver mens links laten liggen.
   Ik kies zelf voor de heldere middenweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: