Het proefballonnetje dat in Cyprus is opgelaten om spaarders te laten meebetalen aan het redden van banken is een groot succes geworden voor de bankiers. Aanvankelijk ontstond er internationaal veel commotie over deze maatregel, maar die ebde in de loop van afgelopen week ook weer weg. Zelfs de beurzen maakten zich niet druk om deze maatregel en stegen door naar nieuwe records. De Nieuw Zeelandse Minister van Financiën, Bill English, heeft een plan uitgewerkt die, als het wordt aangenomen, het wettelijk maakt dat Nieuw Zeeland het eerste land ter wereld is waar spaarders moeten gaan meebetalen als hun bank een bailout nodig heeft

Het plan heet Open Bank Resolution (OBR) en de minister wil dit maar al te graag implementeren. De Centrale (Rothschild) Bank is al bezig voorbereidingen te treffen voor de implementatie van het OBR-systeem. In het het geval van een bailout zal dit worden uitgevoerd zonder enige waarschuwing vooraf. De spaarders zullen, bij  het opvragen van hun saldo, opeens zien dat een deel ervan is verdwenen. Hiermee wordt door de politiek wederom een knieval naar de bankiers gemaakt en worden zij in staat gesteld om de mensen nog meer geld afhandig te maken. Lees meer op Gewoon-Nieuws.

8 reacties

  1. Ik snap niet dat er nergens te lezen is dat de spaarders van boven de 100.000 40% tax moeten betalen. Volgens mij wordt dit bewust uit het Nederlandse nieuws gehouden.

  2. Politiek is VAN de bankiers. Het zijn hun trekpoppen die de plannen van de bankenfamilies onder de illusie dat wij wat te kiezen hebben.

  3. English? Familie van Johny English? (Mr. Bean). Wat heeft een politicus die voor zijn volk werkt, toch?, hiermee te winnen?

  4. Poltiek is al sinds 200 jaar op de knieen door de bankiers (en als je niet op de knieen gaat wordt je gedood!)
    De bankiers zijn onze echte meesters.

  5. Tja.. Of we die bailouts nou moeten betalen via extra belastingen en bezuinigingen (zoals het voorheen iedere keer is gegaan), of door een deel van je spaargeld ineens kwijt te zijn.. Ik vind misschien het laatste nog wel eerlijker, omdat daardoor vooral de rijkere mensen het meest moeten betalen.. Maar de eerste methode is alleen onopvallender, omdat je het niet zo hard merkt.

    Hoe je het ook wendt of keert; met het systeem dat de banken hebben gecreëerd, zijn we sowieso de lul. De enige oplossing is volgens mij het opbreken van de europese muntunie en ieder land haar eigen centrale staatsbank op te laten richten. Maar ik zie dit niet gebeuren, aangezien dit totaal tegen de belangen van de bankiers is. En aangezien politici alleen maar naar die bankiers luisteren wat ze moeten doen, is dit heel moeilijk te realiseren..

  6. Banken moeten worden opgesplitst in commerciele banken en nutsbanken. Beleggers/investeerders/spaarders bij een commerciele bank zijn hun geld gedeeltelijk of geheel kwijt als er dan iets mis gaat, want beleggen/investeren/commercieel sparen=risico’s nemen. Het kan niet zo zijn, dat de belastingbetaler (=degenen met een lage inkomen, de hoge inkomens weten met allerlei trucs de belastingen te ontduiken, pardon ontwijken) moet opdraaien voor financieel gokken van beleggers.

  7. Ik weet niet wie er nu allemaal in de propaganda trappen van de Media-maffia, die knechten van de 1%.
    Volgens mijn bescheiden mening heeft de 99% geen €100.000,= om op de Bank te zetten.
    De 1% wel en vooral in Belastingparadijzen zoals Cyprus.

    Tot nu toe moesten de belastingbetalers opdraaien voor de kosten van de Bankencrisis en dat zijn de 99% en het MKB, want de grote concerns betalen al bijna geen belasting meer.
    Dat zal de grootste schok geven, wanneer de EU (en de BRIC-landen) de verdagen te voorkoming van dubbele belasting aanpassen van “elders belast” naar “elders betaald”… 😮

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: