Prinsjesdag 2013 vanuit een ander perspectief

De Troonrede voor Prinsjesdag 2013, vanuit het perspectief van René Tissen | Landgenoten. De regering is voornemens om in 2014 de economie terug te geven aan de  burgers. Mensen moeten zelf weer het heft in handen krijgen en aan hun eigen toekomst kunnen werken. Hiertoe zal geleidelijk de loondienst van werknemers worden afgeschaft en plaats maken voor het zelfstandige ondernemerschap op contractbasis voor iedereen.

Tegelijk hiermee zal aan alle burgers vanaf de leeftijd van 18 jaar een vast basisinkomen van 400 euro per maand worden uitgekeerd tot het einde van hun leven, jaarlijks te indexeren -naar boven en naar beneden- op basis van de kracht van onze economie. Voorts zullen onderwijs en gezondheidszorg voortaan gratis ter beschikking van de bevolking worden gesteld. Alle andere vergoedingen en toeslagen van staatswege aan burgers zullen geleidelijk worden afgeschaft.

De regering erkent de grote bijdrage aan het opbouwen van de welvaart in Nederland door de oudere generaties van de bevolking, maar erkent ook de hoge schuldenlast voor particulieren die naar aanleiding daarvan is ontstaan. Daarom zal het fiscaal mogelijk worden gemaakt om in 2014 en latere jaren, de spaar-, pensioen- en erfenis-tegoeden van de bevolking in te zetten voor het aflossen van hun hypotheken. Alleen zo ontstaat nieuwe ruimte voor consumptie. Tegelijkertijd zullen nieuwe maatregelen worden geïntroduceerd om de schuldenlast van bedrijven te verminderen en wel op een wijze die het risico voor hen en de kredietverlenende banken aanzienlijk terugbrengt. Het kwijtschelden van schulden zal in dit verband tot de mogelijkheden gaan behoren. Alleen zo ontstaat nieuwe investeringsruimte.

De Nederlandse economie zal in snel tempo zelfvoorzienend worden gemaakt. Maatregelen zullen worden genomen die het mogelijk en aantrekkelijk maken om de duurzame productie en distributie van basisbehoeften zoals eten, drinken, energie en communicatie in eigen land te laten plaatsvinden, door Nederlandse ondernemingen. De wet zal worden aangepast om de meerderheidsdeelname van Europa en van het buitenland aan deze ondernemingen onmogelijk te maken.

Nederland zal opgeruimd worden. Leegstaande kantoren en verlaten industrieterreinen zullen worden afgebroken en het land zal terug worden gegeven aan de natuur. Alleen zo kan de verpaupering van Nederland worden tegengegaan. Eigenaren zullen fiscaal vriendelijk tegemoet worden getreden, onder andere via versnelde procedures van afschrijving. Lees meer op RTLZ.

7 reacties

 1. Ik heb vele malen liever dat Tissen de Nederlandse boekhouding gaat doen, dan de huidge Jeroen Dijsselbloem. Eurofiel voor het leven. Overigens deed zijn voorganger, de heer Bos het niet veel beter, dank nog voor ABN, waar we 10 tot 15 miljard op mis gaan lopen.

  Verder: Het kwijtschelden klink allemaal heel nobel en niet eens als waanzin, de vraag blijft denk ik; hoe gaat dat allemaal geregeld worden??? De financiële sector is nu al een grote chaos en je kan er vergif om innemen dat de banken, zoals eigenlijk altijd, aan het einde weer de grote winnaars zijn. Maargoed, er moet natuurlijk IETS gebeuren

 2. Wishfull thinking van Tissen. Reken er maar op dat met Prinsjesdag maatregelen bekend zullen worden die vooral weer de lage en de middeninkomens hard zullen raken, en chronisch zieken en gehandicapten krijgen weer en enorme stapeling aan maatregelen, waardoor die in bittere armoede zullen belanden.

 3. Rene Tissen is misschien een beetje … uhhhh, wereldvreemd?

  De man ontvangt een leuk salaris voor het schrijven van een hoop kinderachtige onzin.

  Altijd makkelijk, vanuit een comfortabele positie wat kletskoek produceren. Van dat soort goedbetaalde doch wereldvreemde leunstoel analisten is in Holland zeker geen gebrek.

 4. Voornemens de economie a/d burgers teruggeven is toch wel de lacher van het jaar. De overheid ziet door de bomen het bos niet meer en geeft dat nu ruiterlijk toe. Als er dan ook nog eens over een vast inkomen van 400€ vanaf 18 jaar wordt gesproken dan kan dat niet anders dan uit de koker van de pvda komen. Geldt zeker ook voor alle buitenlanders die zich overal nestelen en we nu al niet meer weg krijgen. Wordt natuurlijk ook onbetaalbaar.
  Gemakshalve wordt ook nog eens vergeten dat we a/d leiband van de EU lopen. Ook wordt vergeten dat de mentaliteit in Nederland en België niet de mentaliteit is die ons er bovenop zal helpen.
  Je ziet het bij de jeugd. Hebben ze een dure opleiding gevolgd die al nauwelijks aansluit bij de vraag in de markt gaan ze als ze geen baan kunnen krijgen voor een volgende pretopleiding. Het is zo langzamerhand echt een zootje en zeker niet ondenkbaar dat we dezelfde kant als Spanje op gaan als gevolg van teruglopende inkomsten maar wel stijgende woonlasten.

 5. Weer veel tekst en geen inhoud van deze René Tissen, Business Universiteit Nyenrode
  Te veel om alle onzin te noemen. Hieronder een paar voorbeelden.

  “De regering is voornemens om in 2014 de economie terug te geven aan de burgers.”
  Zolang het geldsysteem blijft privaat kan er geen sprake zijn van een economie van de burgers.

  “De Nederlandsche Bank zal gevraagd worden om als coördinerend centrum voor maatschappelijk bankieren op te treden.”
  DNB moet allereerst de Nederlandse Staat dienen en niet de private belangen van de voormalige eigenaren ( http://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/laatste-n …)
  DNB moet overgaan op Soevereine Munt.
  DNB moet de banken splitsen conform de Glass-Steagall norm.

  “Economie is er voor mensen en niet slechts het geld.”
  Eerst EIGEN geld scheppen en dan pas is herstel mogelijk, dan pas zal de economie voor de mensen werken en niet voor het (door de Federal Reserve geschapen) geld.

  … te vermoeiend om op alle onzin in te gaan. Als een droom geformuleerd maar wel misleidend door wat het niet ter discussie gebracht wordt: een als “geldsysteem” vermomde SCHULDENFABRIEK.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: