Prinsjesdag: Koopkrachtverbetering is een wassen neus

10

Prinsjesdag is alleen een ceremonie met pracht en praal. De voorgekauwde Troonrede heeft Alex keurig voorgelezen. Naar mijn mening zelfs veel beter dan het laatste zegje van Frits Wester.

De geloofwaardigheid in de Miljoenennota is bij de massa al lang verdwenen. De mooie cijfertjes van 2,1 procent koopkrachtverbetering voor de familie Doorsnee is natuurlijk een wassen neus. Ben benieuwd hoe snel de mooie cijfertjes worden ingehaald door de werkelijkheid. Zou wel eens heel snel kunnen zijn als volgend jaar de gepensioneerden gekort gaan worden. Dan gaan er miljoenen op de rem staan. Zelfs de 50-plussers en minners zullen boos worden als ze zien dat hun pensioenaanspraken worden aangetast.

Big spenders

Onze regering gaat helemaal prat op de lage werkloosheid en de flinke werkgelegenheid maar vergeten dat juist miljoenen gepensioneerde big spenders minder gaan uitgeven. Dat kon wel eens de trigger zijn van toenemend wantrouwen richting de EU die met zijn euro en het ECB-beleid enorme repressie toepast op de NL-bevolking ten gunste van de zuidelijke eurolanden. Kranten staan inmiddels vol met reacties van meerdere bankiers die het absoluut niet eens zijn met de ECB besluiten.

En het ECB beleid?

In de Troonrede geen woord over de toenemende onrust inzake het ECB-beleid, terwijl juist de ECB nu volop aan de teugels trekt met hun beteugelende rentebeleid. Ach ja, de Troonrede is daar niet voor natuurlijk. We moeten vooral solidair blijven en keurig in de pas lopen. We laten graag voorbeeldig gedrag zien. En daarvoor is de hele Prinsjesdagceremonie met gepoetste koetsen en glad geborstelde paarden een prachtige gelegenheid. Een heus volksvermaak met rijen dik langs de koetsenroute. Een soort van Koningsdag voor de liefhebbers.

Gelukkig hebben we nog…

Wat hebben we weer genoten van de hoedjes en het diepe decolleté van Maxima, althans zoals de Telegraaf beschrijft. Heb zojuist wel mijn leesbril op moeten zetten om op mijn beeldscherm toch iets van haar ‘mooie glooiingen’ te kunnen bespeuren. Toch werkt dat door op ons gemoed want men schrijft er over in de media en zelfs op dit platvorm doe ik er aan mee. Slimme afleidingsmanoeuvre van ons koninklijke paar.