Privatiseren van winst, nationaliseren van verlies

81

Ik begin het redelijk zat te worden met die banken! En ook met die hele kliek eromheen van adviseurs en vastgoedmagnaten, die ook verantwoordelijk zijn voor deze verliezen. En met de ministers die overal ja-knikkend mee instemmen. En met de instanties die deze hele situatie hadden moeten voorkomen. Een controlerende macht? Bestaat die eigenlijk nog wel?

dijsselbloem brussel

Dijsselbloem en co

En dan die Dijsselbloem, die liet weten dat de burger wederom zal worden uitgekleed door het wanbeleid van enkele grootgraaiers die nu schuddebuikend op hun vakantieadresje hun flappen aan het tellen zijn. Ook durft Dijsselbloem hardop te zeggen dat we dit geld uiteraard weer terug gaan krijgen… Waar haalt hij het lef vandaan om de intelligentie van ons burgers zo te vernederen! Wederom is de belastingbetaler de pineut. De bailout van SNS Reaal gaat ten koste gaat van bijvoorbeeld gezondsheidzorg of onderwijs. Tevens zullen hardwerkende mensen heel simpel gekort worden op hun pensioen. Want zeg nu zelf, dit geld moet toch ergens vandaan komen en wij burgers kunnen vast nog wel wat procentjes koopkracht missen. Zolang er geen geluid komt vanuit de kant van de burgers ben ik bang dat dit geplunder gewoon door zal gaan.

Wanbeleid van bankiers

Wat is er toch aan de hand met het kapitalisme? Bedrijven die hun zaakjes niet op orde hebben, horen ook daadwerkelijk failliet te gaan! Maar bij banken? Nee, in het geval van banken draait de burger op voor het wanbeleid van enkele criminelen. Ronald Latenstein verdiende zo’n 6 ton per jaar! In totaal van 2002 tot 2011 heeft hij 6 miljoen euro op zijn rekening mogen bijschrijven. Voor welke werkzaamheden? Of zal dat onder de noemer aanwezigheidspremie vallen? Immers kun je niet spreken van werken bij deze wanvertoning. Het is toch niet te geloven. Maar de echte graaier is Sjoerd van Keulen (hier zijn profiel). Hij heeft SNS naar de beurs gebracht in 2006 en Property Finance gekocht. Als beloning heeft hij van 2002 tot 2009 in totaal meer dan 7 miljoen euro gekregen!!

Belastinggeld moet rollen

De berichten over dit soort praktijken lijken nu wel elke dag aan de orde te zijn. Is het niet de woningcorporatie in uw dorp of de ambtenaren in uw gemeente, dan zijn het wel de pensioenfondsen die er een potje van maken. Wat spoken de hoge heren in hun oh zo belangrijke functie allemaal uit? Maar dat er op grote schaal iets mis is, hoe mooi verpakt ook, is nu toch echt wel duidelijk. Belastinggeld moet rollen zullen ze denken, ten koste van de burger!

“Privatiseren van winst, nationaliseren van verlies”

In de comments onder het artikel over de bailout van SNS omschreef Dave het mooi: Hij zei: “privatiseren van winst, nationaliseren van verlies”. Dat is wat mij betreft de spijker op zijn kop slaan. Eerst zoveel mogelijk geld graaien, door vriendjespolitiek goedbetaalde posities bekleden, maar wanneer de incompetentie van deze bankiers boven water komt en er grove fouten worden gemaakt, zijn de consequenties hiervan voor de belastingbetaler. De verliezen worden genationaliseerd en worden via de politiek bij de burger neergelegd. Komt door de markt, onvoorziene omstandigheden, niemand had dit aan zien komen en wat voor smoesjes nog meer. Het is eigenlijk te simpel voor woorden.

De media in de zak

En wat dacht u van de media? Geen enkel kritisch geluid, geen enkele roep om strafvervolging. Nee, die bobo`s hebben de media compleet in hun macht blijkt ook nu weer. Hoe lang zal men dit nog pikken? Hoe lang moeten wij wachten tot een gedupeerd persoon het niet meer trekt en op zijn manier wraak gaat nemen? Ze houden inmiddels wel rekening met de nodige boze burgers, want de beveiliging van de voormalige top van SNS is opgeschroefd. Toch lijkt het credo van de mainstream media: ‘Behoud de rust, hou het moreel hoog en blijf het vertrouwen houden in de status quo’.

De oplossing op een dienblaadje

Ik ben de Nederlandsche Bank, de regering met in het bijzonder de heer Dijsselbloem (hij had het nu goed kunnen doen), de grote accountantskantoren en ander gespuis meer dan zat! Waar ze mee bezig zijn klopt niet en is fout en geeft mij het idee dat al die zogenaamd belangrijke personen geen idee hebben over wat ze daadwerkelijke aan het doen zijn. De oplossingen zullen door de beleidsmakers straks op een dienblaadje aan ons worden opgediend. Dit is wat er gaat gebeuren en niet anders. U mag er wel wat over zeggen, maar u kunt er toch niets aan doen…

– Update-

Gaat er dan toch wat gebeuren?

Kamer wil actie tegen ex-top SNS

De partijen in de Tweede Kamer vinden dat de schadeclaims gerechtvaardigd zijn omdat er sprake is van onverantwoord management. Lees hier meer.

Over de auteur

Meneer Teun ontdekt graag de geheimen van onze instituten, systemen en bankiers. Hij bezit een gezonde dosis scepticisme en wijst mensen er graag op dat veel in ons leven anders is dan het lijkt. Twitter: @Meneer_Teun