Privatiseren van winst, nationaliseren van verlies

Ik begin het redelijk zat te worden met die banken! En ook met die hele kliek eromheen van adviseurs en vastgoedmagnaten, die ook verantwoordelijk zijn voor deze verliezen. En met de ministers die overal ja-knikkend mee instemmen. En met de instanties die deze hele situatie hadden moeten voorkomen. Een controlerende macht? Bestaat die eigenlijk nog wel?

dijsselbloem brussel

Dijsselbloem en co

En dan die Dijsselbloem, die liet weten dat de burger wederom zal worden uitgekleed door het wanbeleid van enkele grootgraaiers die nu schuddebuikend op hun vakantieadresje hun flappen aan het tellen zijn. Ook durft Dijsselbloem hardop te zeggen dat we dit geld uiteraard weer terug gaan krijgen… Waar haalt hij het lef vandaan om de intelligentie van ons burgers zo te vernederen! Wederom is de belastingbetaler de pineut. De bailout van SNS Reaal gaat ten koste gaat van bijvoorbeeld gezondsheidzorg of onderwijs. Tevens zullen hardwerkende mensen heel simpel gekort worden op hun pensioen. Want zeg nu zelf, dit geld moet toch ergens vandaan komen en wij burgers kunnen vast nog wel wat procentjes koopkracht missen. Zolang er geen geluid komt vanuit de kant van de burgers ben ik bang dat dit geplunder gewoon door zal gaan.

Wanbeleid van bankiers

Wat is er toch aan de hand met het kapitalisme? Bedrijven die hun zaakjes niet op orde hebben, horen ook daadwerkelijk failliet te gaan! Maar bij banken? Nee, in het geval van banken draait de burger op voor het wanbeleid van enkele criminelen. Ronald Latenstein verdiende zo’n 6 ton per jaar! In totaal van 2002 tot 2011 heeft hij 6 miljoen euro op zijn rekening mogen bijschrijven. Voor welke werkzaamheden? Of zal dat onder de noemer aanwezigheidspremie vallen? Immers kun je niet spreken van werken bij deze wanvertoning. Het is toch niet te geloven. Maar de echte graaier is Sjoerd van Keulen (hier zijn profiel). Hij heeft SNS naar de beurs gebracht in 2006 en Property Finance gekocht. Als beloning heeft hij van 2002 tot 2009 in totaal meer dan 7 miljoen euro gekregen!!

Belastinggeld moet rollen

De berichten over dit soort praktijken lijken nu wel elke dag aan de orde te zijn. Is het niet de woningcorporatie in uw dorp of de ambtenaren in uw gemeente, dan zijn het wel de pensioenfondsen die er een potje van maken. Wat spoken de hoge heren in hun oh zo belangrijke functie allemaal uit? Maar dat er op grote schaal iets mis is, hoe mooi verpakt ook, is nu toch echt wel duidelijk. Belastinggeld moet rollen zullen ze denken, ten koste van de burger!

“Privatiseren van winst, nationaliseren van verlies”

In de comments onder het artikel over de bailout van SNS omschreef Dave het mooi: Hij zei: “privatiseren van winst, nationaliseren van verlies”. Dat is wat mij betreft de spijker op zijn kop slaan. Eerst zoveel mogelijk geld graaien, door vriendjespolitiek goedbetaalde posities bekleden, maar wanneer de incompetentie van deze bankiers boven water komt en er grove fouten worden gemaakt, zijn de consequenties hiervan voor de belastingbetaler. De verliezen worden genationaliseerd en worden via de politiek bij de burger neergelegd. Komt door de markt, onvoorziene omstandigheden, niemand had dit aan zien komen en wat voor smoesjes nog meer. Het is eigenlijk te simpel voor woorden.

De media in de zak

En wat dacht u van de media? Geen enkel kritisch geluid, geen enkele roep om strafvervolging. Nee, die bobo`s hebben de media compleet in hun macht blijkt ook nu weer. Hoe lang zal men dit nog pikken? Hoe lang moeten wij wachten tot een gedupeerd persoon het niet meer trekt en op zijn manier wraak gaat nemen? Ze houden inmiddels wel rekening met de nodige boze burgers, want de beveiliging van de voormalige top van SNS is opgeschroefd. Toch lijkt het credo van de mainstream media: ‘Behoud de rust, hou het moreel hoog en blijf het vertrouwen houden in de status quo’.

De oplossing op een dienblaadje

Ik ben de Nederlandsche Bank, de regering met in het bijzonder de heer Dijsselbloem (hij had het nu goed kunnen doen), de grote accountantskantoren en ander gespuis meer dan zat! Waar ze mee bezig zijn klopt niet en is fout en geeft mij het idee dat al die zogenaamd belangrijke personen geen idee hebben over wat ze daadwerkelijke aan het doen zijn. De oplossingen zullen door de beleidsmakers straks op een dienblaadje aan ons worden opgediend. Dit is wat er gaat gebeuren en niet anders. U mag er wel wat over zeggen, maar u kunt er toch niets aan doen…

– Update-

Gaat er dan toch wat gebeuren?

Kamer wil actie tegen ex-top SNS

De partijen in de Tweede Kamer vinden dat de schadeclaims gerechtvaardigd zijn omdat er sprake is van onverantwoord management. Lees hier meer.

81 reacties

 1. Terecht staat er bovenaan dit artikel :”Het privatiseren van winst en het nationaliseren van verlies”.

  Het ware beter van “het Khazariseren van de bevolking” te spreken.

  Beroven en vervolgens de goot in trappen.

  Want dàt is het !

  1. Je hebt helemaal gelijk met die ashkeNAZI kliek die het hart vormt van de Bankster ELITE.

   Ze draaien hun handen niet om voor 1000 dooien meer of minder.
   Zie ook de TITANic van JP Morgan.1912 en waarom toen de FED in 1913.
   eerst het offer van Guggenheim en JJ Astors..

   JP MOrgan Notorious Banksters.

   Waarom op 5 min de Karpatia en California? Geen rode maar een witte vuurpijl..
   LET”S PARTY the rest are useless eaters. net zulks Khazaren volk. samen met die ZBygniew

 2. En ik ben blij dat Mr T inziet dat de politiek èn de media dit grootschalige ROOF-proces indirekt goedpraten en afdekken.

  Ik vraag me af of Mr T ook inziet wie of welke groep die (volmaakte) controle over politiek en media hebben-gn-gnn …

  Mag ik een gooi doen ..?

 3. Die tegeltjeswijsheid was niet van mezelf… (eerlijk is eerlijk).

  Hoe dan ook, wat er steeds weer gebeurt, is dat iedereen die kritisch is op Europa of de banken, meteen in de populistische hoek wordt weggezet. Vooral die vreselijke Bas Heijne van NRC heeft daar een handje van. Met als gevolg dat niemand in de media meer durft te roepen dat ie kritisch is op Europa en banken, want dan ben je meteen een PVV’er of SP’er. En dat vernaggelt je carriere in die kringen.

  Wat dat betreft vind ik Ewoud Engelen een held (http://www.parool.nl/parool/nl/508/Theodor-Holman/article/detail/3387484/2013/02/02/Nederland-blijkt-net-zo-n-bananenrepubliek-als-Griekenland-Ierland-Spanje-of-Portugal.dhtml). Hoewel ie dus met vuur speelt.

  En Jan Bennink overigens ook (http://www.volkskrant.nl/vk/nl/11105/Jan-Bennink/article/detail/3387082/2013/02/01/Ook-deze-bankfail-kan-de-burger-betalen-Waarom-pikken-we-het-nog.dhtml).

  Beiden MSM (voor zolang het duurt) maar kritische mini-eilandjes in een zee van euro-/banken-hielenlikkers.

  1. Dave, goed gezien waarom de MSM acteert zoals ze acteert. En zo helaas niet alleen de MSM, maar zowat alles en iedereen in de maatschappij van nu (en dat was in het verleden niet veel anders).

   We zitten met ons allen in de dwangbuis om, ter overleving, je eigen hachje veilig te stellen. Dat betekent: doen wat het beste beloond wordt. In onze maatschappij worden de grootste beloningen uitgeloofd voor zaken die de mensen niet dienen.

   1. Goeie columns Dave. Het is wachten op de lege koelkast en een werkloosheid van 25% overall en onder jongeren van 45%…DAN PAS gaan we de straat op.

 4. Helemaal de spijker op zijn kop weer.
  De eventuele Tweede Kamer actie is hooguit een zoethoudertje. Er moet dramatisch meer garen op de klos komen.

  Wat vinden jullie van massief, massaal aansluiten bij en uitbouwen van een beweging als:

  http://zeitgeistbeweging.nl/nl

  Het moet van de massa komen, niet van het establishment, ook niet van het zogenaamd gekozene. Er zijn 3 dingen nodig:

  1) Draagvlak van de massa en neuzen dezelfde kant op.
  2) Draagvlak van de massa en neuzen dezelfde kant op.
  3) Draagvlak van de massa en neuzen dezelfde kant op.

  1. Het is allemaal een kwestie van kritische massa. Bij een toenemend aantal mensen staat de financiele ellende tot de lippen. En katten in het nauw… Bij anderen dringt steeds meer het besef door dat het systeem (financieel en politiek) en de bestuurders die dat systeem voortbrengt (en niet andersom, KTM) door en door verrot is.

   En ergens heb ik het idee dat de MSM dat zelfs in eigen kringen steeds meer merkt. Zie Jan Bennink en Engelen. En dat SNS-gedoe heeft dat besef gigantisch doen toenemen.

   Maar het blijft een ijzeren wet: Brood en spelen…

   1. Ja, hopelijk gaan de gedupeerde mensen zich niet als katten in het nauw gedragen maar gaan ze kritisch uitzoeken wat voor ons allen gewenste oplossingen zijn: neuzen dezelfde kant op.

   2. Dave, dat zie je niet goed. Mensen maken een systeem, en systemen maken geen mensen. Dus verrotte systemen worden voortgebracht door slechte bestuurders, en niet andersom.

 5. Aux armes, citoyens!

  Geplaatst op 02 februari 2013, door Caroline.

  Misschien moet het er toch maar eens van komen, van echte actie.

  Dit schreef A3aan vandaag op DDS:

  Rutte sprak gisteren over “mismanagement”….Onbegrijpelijk dat bestuur en RvC niet voor een rechtbank worden gesleept als staat en bevolking zó benadeeld worden, in feite opgelicht worden door “ondeskundige” bestuurders die ondertussen wel deskundig genoeg zijn om giga hun zakken te vullen…

  Iets anders:

  WAAROM krijgen niet alle Nederlanders een aandeel in bv nu de SNS ? KRIJGEN dus, t.w.v. de schade die we nu in de vorm van “belasting” moeten ophoesten en waarvan we dus nooit meer iets terug zien. Kregen we een aandeel zouden we in de toekomst dus ook iets terug kunnen zien in de vorm van winst of weer verkopen van dit aandeel. In feite is wat men nu doet wederom roof omdat er niets tegenover wordt gesteld !

  Hetzelfde geldt overigens voor ABN/AMRO, ook hier zouden aandelen aan het Nederlandse volk ter beschikking moeten worden gesteld, evenals bij verkopen van electriciteitsbedrijven etc. aan het buitenland. Deze zijn namelijk lang, breed en vet betaald door de Nederlandse bevolking, waren eigendom van de staat dus van ons, het volk.

  Al deze bedrijven zijn in feite van ons, het volk, afgenomen…Sterker, de aankoopkosten die die buitenlandse bedrijven doen om deze “staatsbedrijven” over te nemen worden opnieuw bij ons, de burgers neergelegd.
  Als ze dan echt communisme willen bedrijven zou ik zeggen; ga je gang…Maar dan wel écht alles gemeenschappelijk eigendom maken…Uiteraard zal dit wel minder passen in het beeld die onze “democratische” bestuurders voor ogen hebben….

  In feite vraag ik; is er geen goed juridisch onderlegd persoon (Caroline ?) in ons midden aanwezig die namens ons, bevolking, deze aandelen kan claimen a.d. hand van bovenstaand (zeker wat SNS en AMRO) aangaat, bij onze staat….

  Ik denk dat een rechtsgang graag door alle burgers tezamen bekostigd zal willen worden indien dit doorgang vindt.
  Ik denk ook dat deze claim rechtens niet afgewezen zal kunnen worden !

  De eigendommen van het volk verkopen, de winst in je zak steken en de bevolking nogmaals voor de kosten van aankoop van en verdere kosten voor het bedrijf laten opdraaien, zo krom als wat !!!
  Wat dacht je wat …..?
  Rechtzaak beginnen tegen de staat zeg ik !
  En nu jullie nog…

  Ik voel er wel voor en zie wel mogelijkheden als we een stichting oprichten (nodig om als rechtspersoon te functioneren) om te procederen over de eigendom van de bankaandelen (genationaliseerd = betaald door de belastingbetaler), die meteen kan dienen als juridisch vehikel om andere zaken tegen de staat aan te spannen, of artikel 12-procedures te beginnen naar aanleiding van het niet vervolgen van aandeelhouders en bankiers. Of procedures waarbij de vermogens van politieke partijen met schadelijke ideeën voor de belastingbetalende Nederlanders in hun eigen vermogens worden getroffen. Zie het idee van de SP meer asielzoekers op te nemen, laat de SP nou de rijkste partij van Nederland zijn, dus daar is voor de stichting wel het een en ander te halen.

  Ik wil het wel doen en de rechtszaken tenminste begeleiden, maar dan moeten we wel eens met een echt aanzienlijke groep in actie komen.

  Geef je mening, en ja, geld is er ook voor nodig. Dus een ‘ja, doe maar’ zonder financieel commitment, daar schiet niemand iets mee op.

  De Nederlander zwijgt en gedoogt al veel te lang en te veel.

  Het enige wat nog helpen kan het tij te keren is actie, echte actie!

  Laat je horen hier als je mee doet aan dit initiatief.

  Beantwoorden Allen beantwoorden Doorsturen

  1. Als ik het me goed herinner hebben ze de USSR na de val van de muur op die manier onder het volk ‘verdeeld’: Allemaal een aandeel Rusland. Maar die aandelen waren in een tijd van ja en nee in handen van de maffia (Abramovics e.a.)

   1. Abramovitch is niks anders als een horsemen van de rotschilds net als die Soros.

    Als je oplet ziet je in de Roebelcrises een overeenkomst met de Eurocrises.
    We worden dan ook flink geshort vanuit de City (N.M. Rooieschild)

  2. Ron, er is actie vereist en wel effectieve actie.
   Om effectief te zijn, moet je helemaal helder hebben hoe de werkelijkheid nu in elkaar zit.

   De werkelijkheid is dat procederen in ons rechtssysteem voor de problemen waar we het hier over hebben, geen zin heeft. Hoe komt dat? Ook de wet is op dit soort punten dichtgetimmerd, wij halen bakzeil.

   1. Dag Word Wakker, de genoemde Caroline is meester in de rechten, heeft lang in Brussel rondgelopen: zij wil een poging wagen, eindelijk iets tastbaars anders dan op internet reageren en discussiëren.

     1. Dag Red, DDS staat voor De Dagelijkse Standaard: Hoofdredacteur: Joshua Livestro. Adjunct-hoofdredacteur: Michael van der Galien. … Tim Engelbart, Willem Jan Hilderink, Hans Labohm, Benjamin Livestro, Joost Niemöller, Nick Ottens, Bart Jan Spruyt.
      Caroline heeft haar oproep op Vrije Chroniqueurs staan:
      http://www.vrijechroniqueurs.nl/aux-armes-citoyens/

  3. het Nederlandse volk zou geen aandelen van SNS, ABN etc moeten willen hebben omdat het geen waarde heeft….eerder negatieve waarde.

   De Nederlander mag verlangen dat de functies van banken ter beschikking worden gesteld aan de economie van een land en dat zakenbanken voor eigen geld en risico werken zonder dat het in staat wordt gesteld een hele economie te ondermijnen.

   Om te beginnen moeten mensen beter geïnformeerd worden inzake financiele huishouding; mensen moeten bewuster omgaan met geleend geld en eigenlijk het liefst geen geld moeten willen lenen. Een huis is te groot om even voor te sparen, maar banken en overheden hebben met hun rekenmeesters vele burgers op het verkeerde spoor gezet… HRA is geen aanvullend inkomen, maar slechts een besparing op dure leningen op kosten van het collectief!

 6. Volgens mij is dit SNS-gedoe een typische streek van de Bilderberg-maffia.

  Het wordt tijd dat de bevolking massaal in OPSTAND komt tegen de financiële elite (bankiers, toezichthouders, beleggers/speculanten) die boven de politiek in Den Haag staat en in feite ook nog eens het huidige sociaal-economische beleid bepaalt! Vaak hebben dat soort lieden ook nog banden met de Vrijmetselarij en andere duistere Illuminatie-groeperingen!

   1. Illuminatie zijn de verlichte geesten gesponsert door de ELITE van het wisselagentschap met het rooie schild uit Bankfurt..

    Die ook hun agenten in de machtighste kringen v/h vaticaan en de KGB MI 6 ed hebben.

    Net als de rockenfellers(roggenfelders) uit Frankfurt.

    en streek van de AshkeNazi.

  1. als het volk in opstand komt is dat waarschijnlijk ook voorzien en gepland door ‘de elite’. Uiteindelijk worden uitvoerders bestraft en zgn weggezet en komen de echte leiders ermee weg…ze zijn niet bekend i.t.t. de poppetjes die ze naar voren hebben geschoven. Het is lastig om te bedenken wat gewoon te grondslag ligt aan de menselijke natuur (hebzucht, macht etc.) en wat georkestreerd is…

   1. Yepp juist.
    jesuitenpiste gesponsert door de Rothschilds.

    zie ook protocolen van de Elders van ZION.
    Denk daar maar eens goed over na.Voor de liefhebber.
    Of Eurasia Grand Chessboard of Zbygniew Brzezinsky

 7. Ik denk dat je je met dit soort theorieën marginaliseert, wat er verder ook van zij. Je laat je erdoor in een bepaalde hoek zetten. Je geeft je tegenstanders wapens in handen: Ze kunnen gaan stellen dat je aan ‘complottheorieen’ doet, en dat je waarschijnlijk uit het ‘alu-hoedjescircuit’ komt. Daar help je de zaak niet erg mee.

  Terwijl de feiten zelf al genoeg reden geven om flink kwaad te zijn…

  1. Als je iets onderzoekt en vergelijkt ben je al gauw als het niet schikt een alu hoedje etc.

   Misschien is de grootste schreeuwer wel een dikbetaalde entrepeneur.

   De winnar is tenslotte de schrijver van de geschiedenis.

   Thomson Reutrers is uiteindelijk als je goed door zoekt tenslotte ook eigendom van de AshkeNazi meida circus. Net als Walt Disney..

 8. Punt is, alle banken, verzekeraars, hedgefunds en andere financiele instellingen zitten met hun schulden, bezittingen, leningen, hypotheekportefeuilles, aandelenpaketten, CDS en schaduwbankieren tot over hun oren in het derivaten spel. Hypotheekpaketten die als onderpand dienen voor een lening waarmee shortposities in aandelen zijn genomen. Diezelfde lening is weer een garantie/onderpand voor vastgoed dat is aangekocht, en dat vastgoed is weer onderpand voor een andere transactie bij een andere instelling.

  De omvang van de derivaten (afgeleiden) is moeilijk in te schatten maar bedraagt naar schatting zo’n 1 tot 1,5 triljoen dollar wereldwijd. Zodra er enkele garanties of meerdere malen verhypothekeerde posities/assets omvallen door een failliete bank geeft dat een kettingreactie waardoor het hele monetaire systeem omdonderd en we wereldwijd 200 jaar teruggaan in de tijd.

  De hele economie is gefinancialiseerd, en u doet mee. Via uw spaargeld, pensioen, hypotheek, verzekering. Dit circus is tbtf. Tot de roofdieren uitbreken, precies tijdens de voorstelling.

 9. Men probeert kosten wat het kost de status quo te handhaven en de kosten om deze leugen overeind te houden kosten de reële economie aka de belastingbetalers steeds meer geld.

  Ik begin steeds meer te denken dat deze economie steeds meer richting schaakmat gaat. Men probeert kosten wat het kost deze mythe in stand te houden, terwijl de bankcriminelen niets hoeven in te leveren, de politiek geen enkele kritiek geeft, justitie liever een paar kruimeldieven opsluit dan die lui te vervolgen en de burger (let op KTM ) het gelag mag betalen.

  Deze waanzin is mijninziens onvoorkombaar mede omdat men een ten dode economie met steeds meer geldkostende truucs van de reële economie overeind probeert te houden. Daarom geloof ik ook absoluut niet in het hervormen binnen dit systeem.

  Het enige wat ons als burger aka de 99% rest te doen is de economie in zijn geheel proberen over te nemen, nieuw geld te creëren. Kan Greenbacking of een LETS systeem zijn en beleid te voeren, die werkelijk naar duurzaamheid leidt. Nee dit wordt geen globale economie 2.0, maar meer kleinschalige en regionale systemen, die juist de menselijke maat en duurzaamheid in het vizier houden.

  De belangrijkste les van deze crisis. Grote mondiale systemen vervreemden en zijn bijzonder gevoelig voor corruptie. Banken en multinationals die de dienst uitmaken en de staten, die naar hun pijpen dansen om in de gunst te komen van hun. En de burger…. Die doet allang niet meer mee.

  Er is mijn inziens maar een antwoord op deze crisis. Maak met een groep bekenden / vrienden / gemeenschap(pen) je eigen onafhankelijke economie. De huidige economie kan uiteindelijk maar een ding. En dat is crashen, nadat de bevolking flink verarmd is. Of het een snelle crash wordt of de weg naar Weimar en wanneer is alleen nog de grote vraag. Ik denk zelf dat dit systeem 2020 niet meer haalt.

  1. Een mythe (1 van de velen) waarin velen geloven is: het gaat om de economie, die is erg belangrijk voor ons.

   Nee, het gaat om MACHT.

   Machthebbers hebben verstand van: macht verweren, behouden en uitbreiden. Zij bestuderen, beoefenen en ontwikkelen dit vakgebied al eeuwen en eeuwen. Machthebbers hebben onze maatschappij gevormd.
   Zo goed als alles wat we kennen is een product van dit vakgebied en het dient de machthebbers, anders hadden ze dit nooit toegestaan.

   Anders gezegd: in enorm veel van wat we kennen, zien we niet meer de beïnvloeding van macht. De meeste van onze systemen en praktijken zijn door macht(sdenken) besmet: geld, recht, onderwijs, media, religie, economie, regering enz.

   Willen we een oplossing die effect sorteert op duurzame wijze, dan zullen we eerst grondig moeten begrijpen wat het probleem is.

 10. We beleven op dit moment de laatste orgastische stuiptrekkingen van het systeem alvorens het als een big crunch in elkaar stort. Zie het als het orkest dat op het bovendek van de titanic vrolijk doorspeelt terwijl het schip al bezig is naar de bodem van de oceaan te zinken. Prettig weekend biflaten!

 11. Prima stuk, ik geef dit al enkele jaren aan, deze ontwikkeling. Daarom ben ik ook tegenstander van privatisering in Nederland (Europa). Dit is geen USA waar topmannen gepakt worden bij fraude, hier heerst enorme corruptie waarbij het addergebroed hun lul uit de broek lacht om het domme volk en de corrupte politiek die ze laten dansen als een pop aan een touw.

  1. Helemaal mee eens wat betreft uw opvatting , ikzelf schrijf dit ook al vanaf 2008 toen Balkenende en Wouter Bos ons al opzadelde als belasting betaler met het falende banken probleem welke door Amerika is begonnen om als een olie vlek uit te waaien all over the world .
   Toen heb ik ook via reacties op sites om juridische bijstand gevraagd in de vorm van een oproep aan vele advocaten of die zich in willen zetten voor de goede zaak , nou mag u raden hoeveel reactie hierop kwam , ik zal het u zeggen , niet een .
   Wel veel reactie van medestanders zoals hier op deze site , maar van een advocaat of advocaten , ho maar , alsof op dit soort zaken een bepaalde vloek rust.
   Een ding houd mij steeds bezig , als ik diefstal pleeg op burgers , word ik opgepakt , berecht en veroordeeld , als een groep bankiers diefstal pleegt op burgers , word hij op vakantie gestuurd met een gouden handdruk en krijgt later een goud omringde baan aangeboden , als een groep incapabele politici de belastingbetaler besteelt van zijn geld door bezuinigingen door te voeren voor foutief beleid , heet dat redding van het monetaire systeem en gaan vrijuit , en mogen zelfs liegen en bedriegen met kiezersbedrog verder orakelen in de kamer , dan vraag ik mij af voor welk deel in de grondwet moet ik dan voor de rechtsongelijkheid opdraaien .
   Hier krijg ik maar steeds geen duidelijk antwoord op .
   Zo blijf ik maar weer zitten met een hoop gebruikte energie die geen steek opgelost heeft .

   1. Beste,

    Het is niks anders als een europesche MANDRAKE CONSTRUCTION ontworpen door de Horsemen van het Rooieschild op Jekyllisland..
    De Horsemen zijn niets anders dan 32 en 33 graad freemason Illuminatie geschoeid op de Zionistische leest. van de Khorzaarse AshkeNazi uit Bankfurt. Beieren.
    De Bakermat van de Skulls and Bones 3.22 pelgrimfathers (de Beheerders van het grootkapitaal van de Roggenfelders .Morga’n’s ed).
    Google maar eens who owns de FED. of who sunk the TITANic.

   2. 100%, kan niet anders zeggen.
    Er moet nog wat meer leeggezogen worden voordat we allemaal in aktie komen. Ik weet wel…dat ik even een dag of 3 van mijn vakantiedagen apart zet mochten we gaan demonstreren op het Malieveld.

 12. Meneer Teun,
  Complimenten voor uw bijdrage.
  Uw boosheid en frustratie deel ik met u, maar uw verbaasdheid iets minder. Alles, maar dan ook alles, is een weldoordacht complot van de elite tegen de fatsoenlijke burgers. Sla de bijdragen van KTM er nog maar eens op na, hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontmaskering van de Khazaren. En zo is het gewoon, een complot, laat je niets anders wijs maken.
  Ik ben de verbazing over de gang van zaken wel voorbij.
  Het geloof in instituten, van DNB, politiek, CPB tot dopingsautoriteiten is stompzinnig. Zelfs geleerde meneren met stropdassen en titels hechten belang aan wat deze instituten te melden hebben. Ik hoef alleen maar de stress-tests te noemen. Al de economen hebben gewoon niet door dat die ook onderdeel van het complot waren. De enige bedoeling daarvan was te voorkomen dat banken gesplits zouden worden om het spaargeld van fatsoenlijke mensen te isoleren van de activiteiten van onfatsoenlijke mensen( gokken met geld van spaarders ). Het is natuurlijk een flauwekulletje om te geloven dat het een ander doel had.
  Ik noemde ook het instituut ‘dopingsautoriteit’ om aan te geven dat de verrotting, corruptie en verloedering ALLE SECTOREN van de maatschappij in haar greep heeft.
  Jawel, alles is verrot en gaat ten onder. Wij zijn gewoon de zoveelste beschaving in de geschiedenis die ten onder gaat. Niets bijzonders. Wij zijn toevallig op dit moment aanwezig, en zijn er getuige van. Best fascinerend.
  Overigens meneer Teun, sla het intellect van de gemiddelde burger liever maar niet te hoog aan, want anders zult u nog vaak teleurgesteld raken. Als die gemiddelde burger wat slimmer ( en dus kritischer, want slimme goedgelovige mensen bestaan niet, wel domme volgzame mensen ) waren dan zaten we nu niet met dit kabinet opgezadeld met leeghoofd Rutte als opperhoofd. Toch?
  En de media, daar kan juist een kritisch burger als u en ik alleen maar heel verdrietig van worden. Deels zijn ze natuurlijk het werktuig van de elite, maar de rest is gewoon te onbenullig om voor de duvel te dansen. Verloren zaak, met deze luie, volgzame, geindoctrineerde, hoog opgeleide ( niet verwarren met slim of intelligent ) journalisten is de oorlog verloren.
  Maar ik ben niet pessimistisch, de ontwikkelingen raken in een negatieve spiraal naar beneden. Ik geloof echt dat tegen het einde van dit jaar in Europa de gevestigde orde gaat wankelen. Één druppel die een belangrijke bijdrage kan leveren, is bijvoorbeeld het besluit tot extra bezuinigingen als gevolg van het SNS debacle.
  Het worden spannende tijden.

  1. beste VB, bedankt voor je compliment. Voor je beeldvorming over mij, ik heb alle boeken van robin de ruiter waarvan ik de protocollen. van de wijzen van Zion het meest boeiend vindt, net als boeken over A. Crowley. Biflatie.nl is echter een economie gerelateerde site. Probeer mensen echter wel aan het denken te zetten…

   1. Dan ben je we geslaagd in je missie. Overigens, maar dat is mijn persoonlijke mening, zijn economie en politiek niet val elkaar te scheiden. Op Biflatie gaat het ook vaak over sociale rechtvaardigheid, en ja dat raakt ook weer de economie.
    Sociaal rechtvaardige landen ( ok, is weer subjectief ) doen het ook economisch vaak beter dan….
    Maar nu ben ik toch iets teveel politiek.
    Hoe dan ook, ik ervaar Biflatie als een politiek/ economische site.
    Wel met nadruk op financiële vraagstukken.
    Overigens kan ik de stukken op Biflatie goed waarderen.

 13. Goed verwoord, VB !
  en ehh … heb je m’n linkje in m’n zojuist toegevoegde reaktie gelezen ; zo’n 10 reakties boven deze van jou ?

  1. Goed zo Ruben. Zo behoort dat te gaan ineen rechtstaat. Alleen jammer dat die niet zo goed functioneert. Ik hoorde feutmans Distelbloem zojuist zeggen dat onslag voor die falende bestuurders voldoende straf is. Ik denk niet dat ie überhaupt zin heeft om te kijken naar de mogelijkheden om ze aan te klagen voor wanbestuur.
   Het gaat mij natuurlijk niet om die paar miljoen, al hoewel ik hoop dat ZIJ het wel voelen. Het gaat om de vernedering, dat is wat die narcistische psychpaten verdienen. Ze zijn gewend lof en respect te ontvangen. Kritiek, distespect, en hoon gaan ze niet leuk vinden. Reden dus om die weg in te slaan. Maar ja, met deze k-regering komt er geen genoegdoening. Ze moeten vooral JOU hebben, en niet het elitaire tuig dat ons land overlevert aan Brussel, zodat mensen als jij en ik NIETS meer in te brengen hebben.
   Stelletje landverraders, en tevens volksverraders.

 14. Afijn, wat ik werkelijk wilde zeggen is dat OOK nederlanders er beter aan doen zich alvast maar mentaal voor te bereiden om nog véél maar ‘SNS-burgerroof-scenario’s’ te ‘mogen’ gaan meemaken.

  Want ‘SNS’ is een ‘lachertje’ vergeleken bij wat er ons te wachten staat.

  U leest het goed : een lachertje.

  1. Klopt, ik kijk er helemaal niet raar van op. Ik voorspel nog dit in heel Europa en dus ook in Nederland een rebellie onder het volk die de EU de genadeklap zal toebrengen.
   Mensen gaan eindelijk begrijpen dat het systeem onhoudbaar is geworden en de tijden van groei definitief en voor altijd voorbij zijn. Krimp, stijgende werloosheid, stijgende armoede, stijgende uitbuiting, stijgende ongelijkheid, stijgend machtsmisbruik, stijgende onzekerheid.
   Donkere wolken pakken zich samen boven Europa en ten einde raad gaan de geestelijk gezonde burgers afrekenen met de vijand. De zieke besmette burgers gaan alleen maar toekijken, en zich achter de winnaar scharen. Zo zijn ze.

 15. Man man wat trekt dat gel*l over Kazaren deze site omlaag. En dan de uitleg dat NIET ALLE Kazaren ‘slecht’ zijn. Wat heeft het dan uberhaupt voor zin om de culturele afkomst van SOMMIGE machthebbers te benoemen? Als ik ooit word beroofd door een vent met een baard, moeten dan alle baarddragers in het gevang? En die rovers zonder baard?

  Gevolg van dat gel*l is dat racisme en haat weer een dankbare afleiding zal zijn voor degenen die de shit ECHT op hun geweten hebben. De bestuurders, graaiers en bankiers.

  Het is net zo stupide als wat die Grieken op het moment doen. Ze worden genaaid door politici en vervolgens reageren ze zich af op buitenlanders terwijl ze politici ongemoeid laten. Je zou verdomme nog gaan denken dat die Wilders met zn moslimhaat in het zadel is geholpen door de machthebbers om de aandacht van hen af te leiden. Effe dat domme volk ophitsen tegen moslims zodat ze zelf er tussenuit kunnen piepen. En het domme volk trapt er nog in ook.

  Das het eerste en laatste wat ik over die onzin heb te zeggen…

  1. Het gaat er ook niet om welke sites je bezoekt of welke sprookjes je geloofd.
   Op tijd je conclusies trekken en inderdaad, eigenwijs is soms nog steeds wijs.

  2. Rustig maar Dave. Met Khazaren wordt gewoon bedoeld de machtswellustigee elite. Is een begrip, kan het ook niet helpen. We denken er hetzelfde over. Ook over wat er in Griekenland gebeurt momenteel, heel triest.
   Maar dat van Wilders zou je wellicht wat serieuzer kunnen nemen. Ik denk dat de eilite inderdaad blij is met de PVV, als afleiding. Dat geldt ook voor de Griekse fascisten. En het werkt want die belastingontduikende volksverraders ontspringen de dans. Chapeau voor die terechte constatering.
   Verder doe ik niet aan taboes, en bespreek de zaken gewoon, ook als het gaat om etniciteiten etc. Maar als je mijn mening goed begrepen hebt weet je dat het mij daar dus NIET om gaat. Het gaat om de meningen, de ideeën.
   Ik ben het persoonlijk ook niet eens dat het de kwaliteit van site omlaag haalt. Maar daar kun je natuurlijk van mening over verschillen.

   1. Ja, natuurlijk dat kan, fijn dat je vind dat het mogelijk moet zijn om met elkaar van mening te verschillen.

    Je kunt geen ei bakken zonder de schaal te breken.

    Het iedere keer weer breken van dezelfde schaal is echter nogal saai.

    1. Met alle respect Pietjes, maar jij ziet het als saai, prima, is het ook. Maar ik zie het ook als een missie en werk.
     Het is de kracht van herhaling die toegepast moet worden om een boodschap er letterlijk in te pomen, daar geneer ik me niet voor, het is belangrijk dat het gebeurt.
     Kijk, naar de laatste reactie van freeman. Ok, het zijn niet mijn woorden, hij bedoelt het ook niet letterlijk. Maar belangrijk is dat ook hij begrijpt waar het probleem zit. Het willens en wetens niet afrekenen met de schuldigen ( als Madman dit toch eens zou horen ). En die schuldigen gaan steeds meer macht krijgen, en straks gaan zij ook ons hun moraal opleggen. DAAR verzet ik me tegen. En nog dit jaar beste Pietjes gaan al die kleine verzetjes opgeteld escaleren. En daarvoor wil ik mezelf wel opofferen door zo nu en dan in herhaling te vervallen. Ik bespeur trouwens al dat de goede boodschap steeds duidelijker overkomt en ook begrepen wordt. Volhouden dus.

 16. Beste T,

  Het is zo jammer dat de grote massa nog niet in de gaten heeft hoe ze worden vernaggeld door een kleine groep politici/banksters die elkaar telkens de bal toespelen. We zitten in NL gewoon in een communistische dicatuur helaas is het niet anders. In echt kapitalisme zou een bedrijf of bank in dit geval gewoon pleite moeten gaan.

  Helaas zijn onze politici vrijwel zonder enige uitzondering gekocht en doen wat hen word opgedragen.

  Het probleem is dat de gem nederlander uiteraard tijdens zijn scholing perfekt wordt gehersenspoeld en geen idee heeft hoe de economie in elkaar steekt. Vraag bv 10 nederlanders wie de eigenaar van de DNB of wat fraktioneel bankieren is?

  Toch is het zo dat een land de regering krijgt die het verdient. Even terugkijken in de geschiedenis van bv Duitsland in de jaren 20-30 werden dagelijks politici/banksters naar de andere kant van de wereld geholpen. Mede door dezelfde roof en oplichtings praktijken.

  Een samenleving waar geld geen onafhankelijk goed en waardevast is zal telkens ten prooi vallen van een of andere groep.

  Gratis geld voor een kleine groep en belasting voor de meerderheid is geen goede basis voor een maatschappij. We zouden flinke bankruns moeten hebben en een flinke crisis die grote banken doen sluiten dat is de beste oplossing voor deze gigantische fiat/duivels/vals geldsystemen.

  Zolang ik elke dag wakker word en ik zie dat de centrale banken nog open zijn dan weet ik dat het spel gewoon doorgaat zoals eeuwen ervoor. Dus wees voorbereid en speel je eigen centrale bank.

  1. Ok, goed verhaal!!
   Dus Rutte is een communist !
   Marx Rutte dus.
   Maar zit er nog een verschil tussen, laten we zeggen Brezjnev en Rutte?
   Wat ik wel constateer is dat beide systemen ( communisme en kapitalisme ) er op uit draaien dat een elite de macht volledig naar zich toe trekt.
   Communisme omdat het gewoon niet werkt, letterlijk en figuurlijk, hi, hi.
   En kapitalisme werkt wel, maar appelleert teveel op de minder goede eigenschappen van de mens, en biedt derhalve geen, of onvoldoende tegenwicht aan het principe van ‘het recht van de sterkste’ ( sociaaldarwinisme ). De ‘sterksten’ grijpen dus de macht, ook al zijn ze in de minderheid.
   Nou Pietertoupa, nu heb ik het zo helder verwoord, dat je het er wel bijna mee eens moet zijn. ( grapje ). 🙂

   1. @ VB heel goed gevonden van je Marx Rutte en echt je zit niet ver van de waarheid zoals je nu zelf kan konstateren.

    Zoals je weet heb ik geen enkel vertrouwen in de overheid en je kan de geschiedenis erbij pakken overal waar oorlogen en miljoenen werden vermoord telkens was diezelfde overheid de architekt en uitvoerder van dit soort uitwassen. Daarom ik kan er nog niet bij dat iemand Ueberhaupt nog vertrouwen heeft in een overheid, jou natuurlijk inbegrepen al ben je tegenwoordig steeds sceptischer maar dat komt door de verlichting van je kennis die je bezit.

    Ik ben ervoor om zoals eerder gezegd om duizenden kleine leichtstein,s te creeeren teneinde de tiranie van een of andere overheid een halt toe te roepen.

    Ik blijf erbij kapitalisme echt dan gecombineerd met eerlijk geld dat niet door politiek of banken gecontrolleerd word (goud en zilver) de beste garantie is voor een moraal en stabiele samenleving waarbij de rechten en spaartegoeden van het volk altijd gewaarborgd zijn.
    In het echte kapitalisme faalt degene die bankroet is en kan niet aan het infuus als een echte zombie van belastings geld leven.

    Nu grijpen de “zwakste en de meest corruptste” de macht en het volk mag er voor bloeden. Wacht maar tot Rabo en Ing straks in de rij staan voor weer meer geld want de NL huizenmarkt gaat imploderen dit is nog maar het begin.

    Maar ik vind wel je bent goed op weg om een echte anarcho kapitalist te worden: lees eens Haydek, Mises, Hoppe e.a en een wereld gaat voor je open.

    1. Pietertoupa, bedankt voor je reactie en vleiende woorden. Het is altijd goed te horen dat je op de goede weg bent. Ik doe mijn best zal ik maar zeggen.
     Het klopt dat als je de geschiedenis er op naslaat het meestal de overheden zijn die zich bezondigen aan allerlei geweldsuitspattingen.
     Meestal direct, soms indirect.
     Dat is niet zo vreemd omdat de overheid nu éénmaal het geweldsmonopolie heeft, en tot op de dag van vandaag zie geen andere oplossing. Overheden kunnen dus vaak ‘legaal’ geweld gebruiken, en dat maakt het laagdrempelig om het zo maar eens te formuleren.
     Overigens zijn het wel vaker de dictaturen ( zijn ook overheden ) die nog minders drempels hoeven te nemen op weg naar geweld.
     By the way, ook Europa gaat ontaarden in een dictatuur, met Brussel als centrum, waar alle aanvallen op de beschaving, de democratie, de waardigheid van het volk beraamd worden.
     Dat is nu terwijl ik dit schrijf gaande.
     Als het tij niet keert, zal er niets dan dwingelandij en manipulatie uit Brussel komen. Gewoon terreur, kun je het ook noemen.
     En zonder fatsoenlijke de,ocratische controle zullen zij steeds makkelijker en vaker naar het terreurmiddel grijpen.
     Dit is in mijn ogen niet off tic maar een reactie op het verhaal van Pietertoupa.

  2. Oh ja vergeten te zeggen ( echt vervelend dat je nie even kunt corrigeren, maar goed ).
   Omdat communisme niet werkt, is het ‘noodzakelijk’ terreur te gebruiken. Uiteraard kan dat alleen als alleen een ‘uitverkoren’ elite-groepje dit recht heeft.
   Jammer deze noodzakelijke toevoeging. Doet toch afbreuk.

 17. Jammer, alhoewel ik het begrijp en respecteer dat de inbreng van Freeman en mijn steunbetuiging is verwijderd.
  Mijn bedoeling was de hypocrisie van burgers aan te tonen als het gaat om fatsoen en zo, en dat je dat moet doen.
  IK sta daar namelijk WEL achter, maar dat heeft wel consequenties. Dat betekent dat uit respect voor de doodgemartelde mensen tijdens het Videla-regime en hun nabestaanden, onze overheid in de meest heldere en krachtige bewoordingen afstand dient te nemen van de familie van Maxima, en dat er geen sprake kan zijn, nu niet, en in de toekomst niet, van enig contact van regeringsfunctionarissen met de vader van Maxima.
  Dat is voor mij fatsoen moet je doen, laat dat geen holle retoriek zijn, maar voeg de daad nij het woord, als je een vent bent, of een vrouw.

 18. Mijn opa vertelde me al dat je goed moet uit kijken en vooral voor kerken en banken.

  En verteld mij het zo; kerken houden je dom, en banken houden je arm.

  En ik moet toegeven dat hij een goede kijk op de toekomst heeft gehad, hij is al 43 jaar dood.

  1. Fenke: 80% van de lopende hypotheken zal nooit volledig worden afbetaald omdat ze zijn afgesloten op te lage inkomens en daardoor veel te hoog zijn. Velen kunnen nauwelijks de rente opbrengen laat staan dat ze kunnen aflossen Dus je huisje wordt je kruisje……..

  2. Of zoals mijn pa vroeger al zei: als je rijk wilt worden jongen dan moet je de handel in of de criminaliteit. Het lijkt er op dat de bankenjongens deze les wel hebben opgevolgd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: