Record van de Dow Jones is nep

Via IEXprofs kwamen we bij onderstaande grafiek van Reuters & Bespoke Investment Group. Sinds 1994 heeft de inflatie ervoor gezorgd dat de helft van de winst van de Dow Jones is weggevallen. Als er helemaal geen rekening met de inflatie zou worden gehouden, dan zou de Dow Jones 140 keer zo hoog te staan als 100 jaar geleden. Wordt de inflatie wel meegerekend, dan staat de Dow Jones nog maar 7 keer zo hoog.

dow jones nep

17 reacties

 1. ik snap het niet:

  AMSTERDAM –
  De Amerikaanse bank Goldman Sachs waarschuwt voor het ‘productiviteitsrisico’ in de VS. ,,Sinds 2003 is er een dalende trend in productiviteit te zien”, stelt Charles Himmelberg van de bank. Onderschatting daarvan jaagt beleggers uiteindelijk weg uit de VS en kan de rente in het land opstuwen.

  Himmelberg vreest voor dat scenario wanneer er een inhaalvraag optreedt. Hij vreest dat de bezettingsgraad van de Amerikaanse economie feitelijk veel te laag is, en er zodoende een grote inflatie en stagflatie optreedt in het land.

  Ik mis een paar tussen stappen.
  Of de schrijver bedoelt dat je bij een lagere bezettingsgraad een hoger e kostprijs krijgt en daardoor inflatie en dus ook dat de factor arbeid relatief zwaarder weegt in de kostprijs.
  Als dat zo is, kun je concluderen dat de dow jones en andere aandelenkoersen overgewaardeerd zijn.

  (bron: http://www.telegraaf.nl/dft/21362596/__Goldman_Sachs__vrees_voor_inflatie__hogere_rente_VS_dreigt__.html)

 2. “Record DOW is nep” luidt de aanhef.

  Ja, natùùrlijk is die nep, en misschien al wel sinds het ontstaan van die DOU. hihi

  “There IS no ‘free market’, there are only market interventions”

  Rotthen interventions …

 3. Nog iets : kan iemand mij uitleggen waarom (oa) de zilverprijs op RTLZ sinds een week wordt aangeduid met een bizar getal ?

  ” 0,038 ” of zoiets … waar slaat DAT nou ineens op ?

  Wààr zijn de $/Oz-jes gebleven ?

  Koen, suggestie cq uitleg ..?

  1. Maar wie kijkt er dan ook naar RTLz. Als deze mensen het allemaal zo goed weten, waarom wonen ze dan niet in Monaco ? Nee ze werken in loondienst bij de tv.

 4. Het is nu wachten totdat de Dow Jones compleet in elkaar klapt en er helemaal niets meer van over is. Dat zal een gigacrisis veroorzaken. Wat moet er gebeuren om de Dow Jones in elkaar laten klappen?

 5. In de link van KTM staan 2 leuke opmerkingen: 1- het just in time principle en 2- de voorraad die aanwezig was een 20 tal jaar geleden. Vooral die laatste is van belang. Gesuggereerd wordt dat die voorraad van 2 biljoen ounces er niet meer zou zijn. Zou dit werkelijk zo zijn? Ik geloof daar niets van.

 6. Deze records zijn inderdaad nep. Er is maar 1 reden waarom er nieuwe records zijn en dat is door het geldpompwerk van de FED. Yellen van de FED deed onlangs een uitspraak dat QE3 onverminderd door zou gaan en toen ging de DJIA door het dak.
  Als je kijkt naar de volume op de DJIA…NADA, NIHIL, ZIP, ZERO!
  Kijk maar naar het laatste filmpje van Gregory Mannarino en toevallig is ook Rob Koenders dit opgevallen…

  http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/robkoenders/21366687/__Het_nieuwe_tijdperk_van_gratis_geld__.html

  In het verleden was het altijd Game Over. Great Depression 2.0 is here…

  http://www.iex.nl/Column/96413/Puinhoop-op-de-huizenmarkt.aspx

 7. beste Ktm wat dacht je waarom ze dat doen, dat is toch erg voor de hand liggend nl: wel publiceren maar zonder dat grote prijs schommelingen voor het grote publiek zichtbaar zijn, ge kent toch de echte achterbakse politiek van de banksta gansta,s lekker alles ondoorzichtelijk maken.

  Zo is dat met de Eu ook EU, ltro, emu etc allemaal andere woorden voor gigantische stelen volledig onzichtbaar voor het grote publiek.

  Komaan Ktm jij kent het spel dat ze spelen als geen ander.

 8. @Koen : Ik heb het toch net wéér gezien op RTLZ, eerst krijg je de beurzenstanden te zien op het volle tv-scherm, dan de obligatie-rentes en vervolgens het zilver (dat stond op 1,31) en het goud (op 0,83) !

  Die pagina’s zijn twee keer of zo per uur te zien ; 5 minuten voor het nieuws en voor de reklame komt.

  Wàt zijn dat voor MAFFE getallen ?
  Ik volg al jàren die twee prijzen als ik ‘m toch op die zender heb staan ; dit heb ik nog NOOIT gezien…
  Zeg me niet dat dit door niemand opgemerkt wordt ; dit is overduidelijk expres gedaan, kan niet anders !

  Nou heb ik wel zo’n bruin vermoeden … met die knàllende toekomstige prijzen voor de boeg … mensen dom houden ? (de massa dan)

  Echt màf man …

 9. Natuurlijk is het nep, en niet zon beetje ook. Ik volg deze beurs nu al zo’n 14jaar van dag tot dag. Ik heb het zelfs megemaakt dat de DJ index was gestegen terwijl de onderliggende aandelen per saldo ware gedaald!! Foutje bedankt. Hoezo manipulatie. het si een spel van de banken die gekd willen verdienen, die sturen met een joy stick de beurs omhoog.
  Het moet niet gekker worden daar. Volledig doorgedraaid daar die janks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: