Sommige dingen veranderen nooit, zoals de afkeuring door de Rekenkamers van de EU verantwoording van uitgaves:

”De Rekenkamer geeft nu opnieuw, en al 22 jaar lang, een negatieve verklaring af over het financieel beheer. Maar het gaat wel steeds beter”, vindt het Nederlandse lid Alex Brenninkmeijer.

”Hoe het zeker niet moet, toont een project in Italië, waar EU-subsidie voor de verbreding van een pad werd gegeven. Bij controle bleek tienduizend euro echter aan de plaatselijke kerk te zijn gegeven.”

Hoewel de EU en NL rekenkamers niet akkoord gaan met de verantwoording van de EU over de uitgave van uw belastinggeld, gaat de Tweede Kamer wel altijd gewoon akkoord. De fouten en de afkeuringen worden gewoon genegeerd, als altijd. De EU is immers heilig en kritiek op het financieel beleid is gelijk aan godslastering. De EU hoeft zich nergens te verantwoorden aan het volk, want is uiteraard door niemand gekozen. Daarbij is de EU boven de NL overheid en NL wet geplaatst, en heeft de Tweede Kamer hier feitelijk niets meer in te brengen anders dan ja-knikken en het proberen te verkopen als ‘zinnig beleid’ aan de kijkers thuis.

”Nu is het een jaarlijks terugkerende rondedans. De Rekenkamer geeft geen goedkeurende verklaring af, de Europese Commissie wijst naar het gedeelde management met de lidstaten en de nationale regeringen houden hun mond.” — Dennis de Jong, SP

Mocht u zich afvragen hoe het komt dat de EU zoveel verkwist in kansloze projecten en illegaliteit (zoals deze, deze, deze, deze, deze en deze), dat komt vanwege het feit dat geen enkel land zich hoeft te verantwoorden wat het doet met de EU subsidies. Slechts drie landen doen dat op vrijwillig basis, geen van die drie is gelegen zuidelijker dan Nederland. Grootschalige financiële fraude (dit jaar minstens 5 miljard euro volgens de EU zelf) met het uitgeven van belastinggeld is een standaard onderdeel van de EU, nu al 22 jaar volcontinu.

13 Responses

 1. De EU rekenkamer opheffen, het is dus al 22 jaar een baantjes machine, er wordt dus geen enkele meerwaarde aan toegekend door de EU.

  1. Ben ik het geheel mee eens, met deze bewuste analyse.

   Het is een ondergeschoven onderdeel van het gigantisch geldverslindend apparaat, dat de Europese Unie wordt genoemd.

   Het heeft de Europese burgers inmiddels al 10 tallen, zo niet honderden miljarden aan persoonlijk vermogen gekost, om deze hele misleidende, verderfelijke toestand en systeem in stand te houden.

   Maar, de kruik gaat zover te water tot hij barst.
   En de smeerlappen zien wanneer hij gaat barsten.

 2. Door de aanhoudende stroom van EU-subsidies aan teveel nutteloze objecten die vaak geen enkel voordeel opleveren zien we een enorme verkwisting van ons belastinggeld. Soms leuke bruggetjes voor de lokale bevolking of een nieuw verbindingskanaal voor de lokale pleziervaart. Maar nauwelijks voor projecten die er economisch toe doen. Projecten die inkomsten genereren of flinke besparingen opleveren laat men vaak links liggen. Dat is te ingewikkeld voor de EC en z’n bange politici die maar al te goed begrijpen dat die inkomsten en voordelen alleen maar toevloeien aan de lokale bevolking. Liever belastinggeld van de grote gulle gevers weggeven als zijnde een filantropische instelling. Alleen daarvoor hebben ze een mandaat. Niet te moeilijk doen.

  Wat men vergeet is dat nu precies op deze wijze economische groei wordt afgeremd. Belastinggeld behoor je te investeren in maatschappelijke projecten waarbij de eigen nationale bevolking een direct voordeel opdoet. Denk aan onze motorrijtuigenbelasting en de miljarden die daaruit toevloeien aan wegenaanleg en onderhoud. Denk aan de loon- en inkomstenbelasting wat wordt aangewend voor ons onderwijs, sport en cultuur en andere algemene middelen waarvan wij burgers een duidelijk profijt hebben. Daarnaast hebben we in NL de gemeentelijke belastingen die bijvoorbeeld de renovatie van de riolering in de Dorpsstraat en het Dorpshuis in de Schoolstraat hebben gerealiseerd.

  Wat opvalt is dat bv een toeristische verbindingskanaal waarvoor de aanliggende gemeenten te weinig geld bij elkaar kunnen leggen met miljoenen aan EU-subsidiegeld alsnog kan worden gerealiseerd. Heel leuk voor de lokale bevolking, maar onjuist t.o.v. van de burgers van een ander land die met hun belastinggeld hebben bijdragen aan projecten waar ze zelf niets aan hebben. Op deze manier halen we geld uit de economie wat beter geïnvesteerd had kunnen worden in winstgevende projecten in de eigen omgeving. Nu gaan er miljarden naar Brussel waar volgens de normen van “verdeel en heers” allereerst veel geld aan de strijkstok blijft hangen en vervolgens een afgeroomd bedrag terecht komt als gift voor zogenaamde goede doelen. (Begin nu de zwarte Piet discussie te begrijpen, Sinterklaas is al vertrokken naar Brussel).

  Ook het geld in de collectezak in de kerk verdwijnt naar goede doelen in vaak arme werelddelen. Maar dat bepalen we zelf als goede gever. In Brussel wordt ook gecollecteerd met dat verschil dat we met ons allen onvrijwillig bijdragen voor de goede doelen. Naar mijn idee verdwijnt op deze wijze enorm veel belastinggeld uit het echte macro economische circuit en komt het terecht in onrendabele microprojecten. Dus gaan er miljarden verloren die anders hadden kunnen bijdragen aan echte economische groei. Behalve de euro zijn ook de enorme EU-subsidiepotten geldverslindende projecten die totaal niet bijdragen aan economische groei maar juist het tegenstelde veroorzaken. Een krimpende economie door het doen van donaties i.p.v. investeringen. Het typische kenmerk van een luilekkerland waar men denkt niet meer te hoeven investeren maar gewoon het belastinggeld bij de burgers weghaalt om te verdelen onder de armen. Lang Leve Europa!!!

  1. Met alle respect, maar ik vind dit een nogal onduidelijk, volledig openlijk uit de kast verhaal.

   Zoals ik het nu begrijp, wil je de Euro’s uit Brussel liever naar het multinationale bedrijfsleven zien stromen, dan naar de onderklasse, middenklasse en armlastigen in onze samenleving.
   .
   Bedrijfsleven/multinationals, minder belasting en niet investeren.

   Dan vraag ik mij af, waar moet de middenstand dan van overeind blijven?

   Of je bent de weg kwijt, of je gaat de weg weer vinden.

   1. Wat ik probeer duidelijk te maken is dat de EU een transferunie is. Goed geld naar kwaad geld. Belastinggeld van de “rijke” EU-landen naar de EU-schuldenlanden. Veel belastinggeld, wat beter ingezet had kunnen worden in economische groei stimulerende projecten en in belastingplannen die meer koopkracht opleveren, wordt nu verkwist in idealistische subsidie-verslindende projecten. Het geld wat wij in NL met ons allen verdienen(BBP) wordt via Brussel voor een deel besteed aan nutteloze regionale projecten waar alleen een klein deel van de plaatselijke bevolking profijt van heeft. Pure verkwisting. Regionale projecten moet je vanuit de eigen regio bekostigen en niet met vreemd geld van een andere natie. Of zijn we met ons allen al één Europa? Het subsidiegeld tolt rond via een groot ambtenarenapparaat, de Europese Commissie. Blijft op die manier weer voor een deel aan de strijkstok hangen. Nogmaals, pure verkwisting. Houd de besteding van belastinggeld in eigen hand en bedenk korte lijnen v.w.b. de besteding daarvan. Hoe langer de EU bestaat, hoe minder economische groei we genereren. Zonder afdracht aan de EU had NL meer welvaart gekend. Een Europese samenwerking in de vorm van de vroegere EEG, zonder een gemeenschappelijke muntunie, is een veel betere oplossing op het gebied van samenwerking en het wegnemen van handelsbelemmeringen. Geen verkwistende afdrachten aan een centraal politbureau. Zolang de EU-landen een eigen “democratisch” parlement met regering hebben, een eigen cultuur en totaal verschillende fiscale klimaten, is het godsonmogelijk om een gezamenlijk economisch machtsblok te vormen. Het enorme gesteggel over de EU-begroting kunnen we ons beter besparen en de miljarden investeren in belastingverlichting in de eigen naties.

    1. De eerste 6 alinea ga ik volledig in mee.

     Beetje lastig tellen, omdat alles aan elkaar geschreven staat.

     “Zonder afdracht aan de EU had NL meer welvaart gekend. Een Europese
     samenwerking in de vorm van de vroegere EEG, zonder een
     gemeenschappelijke muntunie, is een veel betere oplossing op het gebied
     van samenwerking en het wegnemen van handelsbelemmeringen.”

     Dit is voor mij allang en voor vele anderen een volledige waarheid.

     Alles, wat eenzijdig, geforceerd wordt doorgedrukt door machthebbers, zonder de Nationale bevolking te raadplegen, is zeer verdacht en op termijn niet houdbaar.

     “Zolang de EU-landen een eigen “democratisch” parlement met regering
     hebben, een eigen cultuur en totaal verschillende fiscale klimaten, is
     het godsonmogelijk om een gezamenlijk economisch machtsblok te vormen.”
     Dit leek/lijkt me wel mogelijk, wanneer het economisch geleidelijk, gecontroleerd en met respect naar alle Nationale Europese culturen met gezond verstand was op/uitgebouwd.

     We zijn nu reeds een paar bruggen te ver hiervoor, omdat alles tot nu vanuit Brussel werd/wordt gedicteerd.

     Maar deze gigantische Europese opvreters bende, zijn/gaan hun totalitaire macht verliezen aan de bevolking, waar ze zich als God en zelfverrijkers hebben boven gesteld.

     Maar zoals altijd, toestanden moeten altijd eerst escaleren tot het extreme voor er daadwerkelijk verandering gaat plaatsvinden.

 3. De EU is verworden tot een subsidie verstrekker wat totaal niets te maken heeft met innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten en economische ondersteuning.
  En wat er nog bijkomt dat de meest machtige in de EU het meest vergaren of zich toe-eigenen.
  Kocht een boerderij in Polen met de nodige ha landbouw en mijn bedoeling ook uitgevoerd een camping begonnen.
  Kreeg toen te maken met de EU subsidie tombola te weten landbouwsubsidie wat geen enkele binding heeft met wat er geproduceerd word en de hoeveelheid product.
  Woning in Boerderij renoveren ook subsidie voor de meest zotte zaken zoals riolering naar een nieuwe giertank en weet ik veel wat te zot voor woorden.
  Bv. windmolens, een boer die deze pleuris apparaten op zijn land toelaat krijgt per molen 750 euro subsidie per maand gedurende 5 jaar resultaat in het gebied waar ik woon 1 van de 2 windstilte gebieden van Polen staan vele molens die nauwelijks energie opwekken maar interesseert niemand.
  De subsidie dat telt.te maf voor woorden.

 4. Die rekenkamer is gewoon een ondergeschikt onderdeel van de EU.
  Die mogen ook elk jaar een positieve of negatieve noot laten horen.

  Hier zal die kliek ook wel weer een reden of bedoeling voor hebben.
  Hoe je ze ook neerlegt, het blijven ratten, besmet met basillen.

  Blijf ver uit de buurt van dit soort ongedierte.

 5. ik plak hem maar onder deze, vandaag in het nieuws, “het economisch herstel van nederland”
  de werkloosheid neemt af en vooral bij ouderen, maar : https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2012/17/babyboomers-rimpelingen-van-een-geboortegolf
  als je 2016 minus 65 jaar doet dan kom je uit op 1951, pak en beet de piek van de na-oorlogse geboortegolf, handig om de cijfers op te poetsen, het gekke is dat de minister nooit spreekt over het aantal toegenomen banen , die cijfers zien er anders uit, tsja wanneer mensen met pensioen gaan dan zijn zij niet meer werkloos en is dat heel gunstig voor de werkloosheidscijfers, zoals kees de kort altijd zegt: aplaus voor jezelf.

 6. En ondertussen wel met het beschuldigende vingertje naar afzonderlijk lidstaten wijzen als ze de boekhouding niet op orden hebben en maatregelen eisen die lidstaten totaal vernietigd.
  Schijnheilige donders in Brussels met een lading boter op hun hoofd waar de honden geen brood van lusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: