René Tissen: Europa de nieuwe Titanic?

9

Net als de Titanic stevent Europa op een enorme ijsberg af. De vraag is hoe fataal de klap zal zijn. Maar het tegenovergestelde kan ook gebeuren. Dan hobbelt Europa gewoon weer verder, van niets naar nergens. In niet mis te verstane woorden waarschuwde superspeculant George Soros het afgelopen weekeinde voor de snelle ondergang van de Euro en de Eurozone. Hij liet er geen twijfel over bestaan. Het Europa van de muntunie is gedoemd te mislukken en wel op korte termijn. Misschien wel binnen twee tot drie weken. Daar zorgt namelijk het kersverse Europese begrotingspact voor.

Gaat George Soros gelijk krijgen? Hij was de afgelopen week in ieder geval niet de enige persoon van formaat die riep dat het op korte termijn misgaat. Dat deed ook de beroemde Amerikaanse econoom Joe Stiglitz. Hij maakte klip en klaar duidelijk dat de exportsituatie in de wereld ( waarin iedereen wil exporteren en niemand kan importeren) snel uit de hand aan het lopen is en Duitsland hard in de portemonnee zal raken. Ook de econoom Paul Krugman spreekt van de aanstaande en onafwendbare zelfmoord van Europa. Hoe realistisch is hun visie? Verhalen als deze hebben we al zo vaak gehoord. Toch zijn de Eurozone en de Euro er nog. Lees het hele artikel van René Tissen op RTLZ.

9 REACTIES

 1. Het referentiekader veranderd met de jaren onder de paraplu van de globalisatie. In 1996 deed Ahold de grootste beursemissie uit de nederlandse geschiedenis ongeveer 5 miljard gulden en over wat voor bedragen hebben we het nu wel niet.
  Eerst vinden 5 miljard normaal 5 jaar later is 20 miljard noodzakelijk en anno 2012 dienen we toch wel even 1000 miljard euro in een pot te doen om zodoende de economie nog draaiende te houden.
  Dat is het belastinggeld van de toekomst. En op dit moment weten we ook nog steeds niet zeker of dat wel genoeg is.
  Het is een fuik waar de belastingbetaler steeds dieper ingetrokken wordt en dat terwijl de belastingbetaler zelf ook dikke schulden heeft die hij/zij waarschijnlijk nooit zal kunnen terugbetalen, wordt zijn/haar nog te betalen belastinggeld al uitgegeven. Dankzij financieel naieve en niveauloze en inhoudloze politici is dit mogelijk maar zolang de parlementen het toestaan.
  Er komen steeds duidelijkere signalen dat men het in duitsland niet meer wil.
  En wat gaat er dan gebeuren?
  weer nieuwe maatregelen om net voldoende vertrouwen te houden bij beleggers en belastingbetalers en bij al die mensen die gebruik maken van de euro valuta?
  Of is in het najaar van 2008 het begin van het financiele einde ingezet?

 2. Ik vind het een beetje zwak dat Amerika al zijn munitie op Europa afschiet. Eigenlijk toen de crisis begon in Amerika hadden we Amerika ook flink moeten afbranden. Laat Amerika maar kapot gaan. Maar ja het stomme is. We laten ons hoofd iedere keer weer naar Amerika hangen. Als het aan mij lag had Amerika een dikke vinger gekregen. En ik had ze lekker voor deze crisis laten opdraaien. Want eigenlijk gaat deze crisis een anderen rol spelen. Het lijkt nu net als of wij de boos doeners zijn.

 3. Eigenlijk dat er Amerikanen in Europa zijn gevestigd op de positie waar de president zat best wel erg.

  Want Italië, Griekenland en Spanje zijn gewoon overgenomen. En zonder dat mensen konden stemmen. Dus het volgende traject is dat Rutte in word genomen en we worden gijzeling genomen door de Amerikanen of zo?

 4. De alarmbellen rinkelen, lees het maar op http://xandernieuws.punt.nl/?id=658045&r=1&tbl_archief=&:

  [quote]IMF waarschuwt voor het eerst officieel voor instorten eurozone
  Meerderheid Centrale Banken vlucht weg uit euro en dollar en investeert in goud – NWO komt eraan: Goldman Sachs topman wil politieke Unie Europa.

  Het Internationale Monetaire Fonds houdt in zijn meest recente rapport voor het eerst officieel rekening met het instorten van de eurozone in 2012. Dit zou tot ‘totale paniek op de financiële markten en een vlucht van investeerders’ kunnen leiden en wereldwijd een nieuwe Grote Depressie veroorzaken. Gisteren haalde het rapport weliswaar de reguliere media, maar zij spraken -geheel in lijn met de pro-euro propaganda van de overheid- met geen woord over de ernstige waarschuwing van het IMF….[/quote]

 5. De eurolanden hebben nog maximaal drie jaar te gaan, het is heel wel mogelijk dat op korte termijn dit al het geval zal zijn.
  De insiders hebben de reddingssloepen al te water gelaten.
  Het IMF koopt fysiek goud op
  De Centrale Banken van over de gehele wereld kopen fysiek goud.
  De mijnbouwers verkopen slechts fysiek goud, direkt benodigd voor de bedrijfsvoering, de rest blijf op stok.
  Onze kroonprins koopt het zoveelste optrekje, wil ook van zijn dollars/Euro s af
  China heeft de banken toestemming gegeven om shortte gaan(verkopen) op de dollar
  Japan stelt het IMF 60 miljard beschikbaar, wil ook van zijn dollars af.
  De insiders ruilen hunnen dollars/euro s om in echte assets
  De Eurolanden gaan ten onder te beginnen bij Frankrijk, dit weten de isiders, maar mag niet openbaar worden.
  Na de Eurolanden volgt de VS, er wordt naarstig gezocht naar de vervanging van de wereld reserve munt.
  Typisch dat fysiek goud nu door de Instituten wordt aangeschaft.
  Mensen droom maar lekker door
  Gaat u maar rustig slapen, er is niets aan de hand.
  mvg.

 6. Je moet in crisis jaren positief denken. Hoe positiever je denkt hoe beter je uit de strijd komt. Pssss probeer gewoon je koopgedrag te minderen. Want dat is een genadeklap als je straks helemaal niks meer kan kopen. Want kopen is verslaafd. Dus probeer het af te bouwen. Dan komt de crisis het minst hard aan. Dan pluk je in deze crisis tijden de vruchten er van. Want het is een groot probleem als je blijft kopen en kopen en je geld valt weg. Dan kom je in een zwart dal. Dus maak het dal minder zwart dan kan het positief uitvallen voor je. En dan overleef je de crisis het makkelijkst 🙂

 7. Typisch:
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/bedreiging-fd.html

  Terwijl ik nou juist zo blij was door een rechtelijke uitspraak:
  http://tweakers.net/nieuws/81415/piratenpartij-hoeft-generieke-proxy-niet-offline-te-halen.html

  OT:
  Ik denk al lang dat het op deze manier niet kan blijven duren.
  Toch weet men iedere keer weer op slinkse manieren de ijsberg te mijden. Best wel knap want naar mijn idee zijn we jaren geleden al vol op die ijsberg gevaren alleen de kapitein staat ontspannen te wezen met een whiskey aan de bar.

  Geld geef ik de laatste jaren best veel uit eigenlijk.
  Goed handgereedschap bijvoorbeeld dat zonder elektra functioneert, snap je.

 8. Reactie op mister x
  Er is binnenkort geen fiat geld meer, danwel je salaris is niet vodoende meer om een brood te kopen, laat je brood snijden in 30/31 sneetjes, heb je elke dag er een.
  mvg

 9. @Patricia

  Je kan meel kopen en zelf broodbakken.

  Zoek een recept hoe je brood kan bakken. De kosten zijn 80 cent. En dan kan je aardig een groot broodje bakken.
  Dus je zou er meer sneetjes uit kunnen halen waardoor de kosten lager uitvallen. 😉 En heb je geen oven dan kan je altijd nog in een pan een broodbakken 🙂 Beetje creatief zijn en je eet heel goedkoop 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.