René Tissen: Tijd voor grote schoonmaak

Nu het Nederlandse tekort op de begroting hoger uitvalt dan waar rekening mee was gehouden (niet 4,6% maar 4,9%), kan het niet anders dan een kwestie van tijd zijn totdat de Europese Commissie ons boetes oplegt en het kabinet Rutte daarin aanleiding en rechtvaardiging zal zien voor een straf bezuinigingsbeleid. In ieder geval staat vast dat Europa verscherpte dijkbewaking heeft ingesteld met betrekking tot de Nederlandse economie en overheidsfinanciën. Er is geen ontkenning meer mogelijk. Het gaat slecht met Nederland. Maar hoe slecht is slecht? De spanningen lopen op.

Onlangs constateerde Mathijs Bouwman dat alle tegenvallers die zich momenteel in de economie voordoen, de neiging hebben om steeds weer én meer tegen te vallen. Dat komt omdat we anders zijn gaan kijken naar de economie. Stond er vroeger een kantoorpandje leeg, dan haalde iedereen zijn of haar schouders op. Nu vragen mensen zich af wanneer de financiële klap komt. De noodlijdende vastgoedonderneming Uni Invest, suggereert een zware klap. Burgers worden vooral onrustig omdat hun gezonde verstand iets anders zegt dan de officiële zienswijze van economen, politici, beleidsmakers, bankiers en (vastgoed) ondernemers. Wie heeft gelijk? Lees verder op RtlZ.

4 reacties

  1. Het harde bezuinigings beleid van Rutte en zijn E.U.-colloega’s is vragen om armoede, chaos en zelfs een burgeroorlog. Wat een stelletje idioten zijn het toch! Of zit er achter al die bezuinigingen een neoliberale ideologie achter om de gehele (semi)publieke sector aan de vrije markt over te laten, zodat de overheid zichzelf kan opheffen en het bedrijsleven het voor het zeggen krijgt?

  2. @3 Men probeert ons nog steeds het neoliberalisme door de strot te wringen, terwijl dit model overduidelijk in 2008 gefaald heeft. Dit leidt tot opstanden of erger. Als de EU burgers slim zijn luisteren ze eens een keer naar Max Igan om te leren van Non Compliance, dus hoe je met grootschalige geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid heel deze machtsmisbruikers geen enkele basis meer geeft. Het gaat om de machtsmisbruik van de 1% van de 1% die onze EU samenlevingen volledig kapot maakt en dat zouden we eigenlijk toch wel baas moeten kunnen als publiek.

    Het is dan niet het gewone bedrijfsleven maar de corporcratie en de oligarchie die het voor het zeggen krijgt. Zelfs een vrij groot bedrijf met 200 mensen personeel heeft 0,00000000 invloed op het systeem. Daarbij hoort er altijd langs publieke weg de economische spelregels bepaald en gehandhaafd te worden.

    Het half-socialistische (Rijnland) model dat we in de jaren ’70 kenden is voor een enorm groot deel van de bevolking enorm goed bevallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: