Niet alleen hebben Rusland en China een dikke deal gesloten na ruim tien jaar onderhandelen en zijn ze hun economische banden al sinds geruime tijd aan het versterken, nu lijkt het er ook nog eens op dat Rusland binnenkort een overeenkomt sluit met Iran om daar acht nieuwe kernreactoren te bouwen. Twee reactoren kunnen gebouwd worden bij de Bushehr elektriciteitscentrale en zes reactoren op andere plaatsen.

De Russische president Vladimir Putin zei recent nog dat de Russisch-Iraanse samenwerking zal doorgaan ondanks de internationale druk tegen Iran. Niet alleen zijn het buurlanden, ook zijn beide landen langdurige betrouwbare partners.

Irans enige kerncentrale in de buurt van Bushehr is sinds september 2011 inwerking getreden en draaide na een jaar op volle capaciteit. Deze kerncentrale is van Russische makelaardij en is sinds afgelopen september overgedragen aan de Iraniërs.

Wanneer deze deal wordt gesloten tussen Rusland en Iran is het niet onwaarschijnlijk dat het direct dan wel indirect gesteund wordt door China. Hierdoor dreigt het buitenlandse beleid van de Amerikaanse president Barack Obama, dat onder anderen juist gericht is op het voorkomen van de bouw van deze kerncentrales in Iran, te mislukken. Israël en Saoedi Arabië zullen in ieder geval ‘not amused’ zijn met het slappe  buitenlandse beleid van hun Amerikaanse partner wanneer Rusland en Iran deze deal zouden sluiten.

40 reacties

 1. Volgens Alan Watts bestaat de mogelijkheid dat het doel van het leven op aarde is geweest om een diersoort te laten evolueren die in staat zou zijn om een manier te vinden om deze aarde te ontsteken zodat deze een ster wordt. Wij hebben daartoe nu de kernbom uitgevonden. Probleem waar we nu voor staan, is of we kiezen voor ons egoistisch eigen belang en voortbestaan en weigeren om de boel te ontsteken, dan wel voor het algemeen aardse belang en de boel alsnog laten exploderen.

  Duidelijk is dat in het Midden Oosten het laatste belang prevaleert. Maar in het westen zouden we graag nog even verder shoppen bij de Ikea en houden we het dus nog even aan…

  1. @Yoep, heb je misschien een linkje waarin Watts het hier over heeft kan zo gauw niets vinden op google.
   Ben net bezig een theorie uit te spitten die hier erg op lijkt, nl dat leven en met name de vuurmaker mens is uitgevonden om de afkoeling van deze planeet tegen te gaan en daarmee ook onze afnemende omloopsnelheid rond de zon zodat we daar nog even niet invallen.
   Een atoomoorlog zou dit probleem voor langere tijd kunnen oplossen.
   Wel slecht nieuws voor ons dan.
   Ben zeeer benieuwd.

     1. Dank voor de links Youp. Heb vanwege mijn werk ome Wubo meerdere malen mogen ontmoeten. Aardige man maar wel wat te idealistisch.
      Alan Watts ben ik voorlopig nog wel even mee bezig, blijkt dat deze man veel heeft nagelaten.

 2. Iran is groot, weet dus niet waar in Iran maar ze bevindt wel zich de breuklijn tussen de Euraziatische en de Indische Plaat.

  Strakke actie weer… Ach in Fukoshima gaat ook nog alles lekker..

 3. Hm, hier te lande is men ook een behoorlijk explosief mengsel aan het brouwen: de maatschappelijke ‘onderbuik’, ‘The 65%’, de gefrustreerde non-voters.

  Dat is een mengsel dat je natuurlijk prima kan ontsteken door in de media heel vaak dit te roepen:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3660286/2014/05/23/Dijsselbloem-verblijd-door-verlies-PVV-bij-Europese-verkiezingen.dhtml

  of dit:

  http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/27042_gefaald/

  ‘Stoken’ noemden ze dat vroeger. Lekker effe in die 65%-heksenketel roeren. Het gefrustreerde deel van de natie natrappen en op basis van een opkomst van 35% die te wijten is aan volslagen ondemocratisch gedrag en schijt aan het volk de eigen overwinning van de daken roepen (D66).

  Poeren in een open wond. Net zoals het Duitse volk na 1918 tot op het bot vernederen en dan verbaasd zijn dat ze uit de bocht vliegen.

  Zet m op Dijsselbloem! Trap ze na! Verneder ze!

  Ga ik met mn armen over elkaar kijken wat er allemaal gaat gebeuren…

  1. Bij wijze van uitzondering ben ik het deze keer wel helemaal met je eens…..in Europa gaat deze giftige cocktail het eerst Frankrijk uit de bocht laten vliegen….in navolging nog wat zuidelijk Europese landen….de gewone nederlander kijkt de kat uit de boom en durft uiteindelijk mischien op straat hard “boe” te roepen…..wel zie ik mogelijkheden voor het groeiende leger “Tokkies” en grote groepen cultuurverrijkers om als hooligans de gelegenheid te grijpen dit land goed op stelten te zetten…..

   1. Het wordt een soort van Brazilië. Veel meer criminaliteit en vooral veel moorden. Tijd om eea. aan te schaffen. Als men namelijk weet dat je niks in huis hebt, dan kon je weleens een doelwit zijn.
    Brazilië is al decennia een failed state. De democratie stelt hier geen ene reet voor want het interesseert echt niemand ene hol. Het draait hier alleen om vandaag, namelijk je medemens geld afhandig maken en morgen weer ladderzat in de bar zitten. De politici doen dat en de man op straat ook…
    Yoep is een van de weinigen hier die tenminste snapt hoe het werkt.
    Yoep weet hoe het werkt op straat en KTM weet hoe het werkt op globaal niveau. Apen zijn nog beter af…
    Face it, we are screwed!

    Jongeluy

  2. Zo zeg, the ‘belly of the beast’ (the non-voters):

   https://twitter.com/went1955/status/470843012772548608/photo/1

   VK: 64%!!!! Frankrijk 56%!!!! Hoe groot zouden UKIP en FN zijn geworden als de rest wel was komen opdagen???

   De lijsttrekker van het CDA zei deze partijen de komende tijd maar te zullen negeren… Kop in t zand, struisvogel, stinkende wonden, heksenketel… Gewoon negeren…

   Deal with it, b*tch! Want als je je op dezelfde arrogante manier blijft opstellen als de afgelopen 15 jaar, dan pomp je die onderbuik op tot onhandelbare proporties.

   Daarom: De Eurofielen van nu, die gewoon door blijven gaan alsof er niks aan de hand is zijn volledig verantwoordelijk voor het opstoken van de onderbuik en de radicalisering van de burger. Als het uit de klauwen giert, mogen ze zich melden bij het Strafhof, de Verhofstadts, Rompyuys en Van Baalens. Ze creeren WOIII. Moedwillig, willens en wetens, met hun arrogante koppen…

 4. Eigenlijk is die overwinning van D66 te vergelijken met de Nederlandse medailleoogst op de winterspelen. Je verkleint eerst het speelveld dusdanig dat alleen je eigen mensen meedoen (door na het ‘nee’ in het referendum van 2005 je reet daarmee af te vegen), en daarna ga je uitgebreid staan juichen als je een medaille haalt.

  The 65%!!!!

  1. Het is D666 hoor!
   Demonen 666…
   Hans van Mierlo zou zich in zijn graf omdraaien…
   Dat ik dit allemaal nog moet meemaken.
   Afbraakmissies, alles wordt afgebroken…

 5. Moerstaal, gààrne een béétje respekt voor onze volgende mnister-president, ja ?

  Ik heb ’t natuurlijk over bilderbergertje Alexander.

  ‘Mannetje Pechtold’ …

 6. En de 52 centrales in Japan zijn ‘gesloten’ door de Fukushima consequenties. Waardoor haar handelsbalans negatiever uitpakt dan haar geprognotiseerde manipulatieve ‘Abenomics’ vooruitzicht.

  Mooi he, biflaten, ‘vooruitzichten’ als voorloper op ‘vergezichten’, uiteraard aangepast aan seizoensinvloeden.

  Seasonable adjustments, als de creatie van nieuwe schuld, de tergend uitblijvende regens op de steppen van de hongerige grazers….

  De noodzakelijke groei voor 7 miljard+ homo sapiens’s valse beloften van eeuwige groei….

  In een land waar zandbakgeloofsfanaten strijden tegen de monumentale krachten van eeuwige groei.

  Waaruit blijkt dat elk geloof bereid is tot compromissen……

  ……

  En geloof (dus) slechts de zoveelste marginale hoop is tot extensie van valse profetien…

 7. Het is m.i. definitief klaar als een klontje: De EU maakt een einde aan vrijheid en democratie. En dat dat tot de redelijke mens aan het doordringen is, blijkt wel uit het volgende rijtje:
  – op mn Partij voor de Dieren-stemformulier stonden A.F.Th. van der Heijde, Paulien Cornelisse en Ewald Engelen als lijstduwers,
  – Jurgen Habermas: http://www.filosofie.nl/nl/artikel/40924/jurgen-habermas-de-politiek-wil-de-bevolking-erbuiten-houden.html
  – Rob Wijnberg: http://www.groene.nl/artikel/vreemde-eend

  Allemaal mainstream-lui bij wie het begint te borrelen, en bij wie eindelijk doordringt dat het HELEMAAL DE VERKEERDE KANT OP GAAT!!!

  Euro-kritiek is geen ‘PVV-ding’, het is een kwestie van gezond verstand.

  En nu dat eindelijk in de hoofden van de mensen aan het doordringen is, moet worden vastgesteld dat de eurofielen TEGEN BETER WETEN IN de hele godganse democratie en de mensenrechten om zeep aan het helpen zijn.

  Oftewel: fascistische lui.

  Ze zijn de boele willens en wetens de vernieling in aan het helpen. De Van Rompuys, Verhofstadts en voormalig Joop Glimmerveen-fan Hans van Baalen lokken oorlog met de Russen uit en drijven de Zuid-Europese landen recht in de armen van het racisme en maatschappelijke oorlog.

  Wie stopt deze mafkezen? Want de Verhofstadts zijn in staat om miljoenen doden te maken ten faveure van hun waanzin.

  STOP ZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. 8 kernreactoren maar..
  Ik heb Poetin c.q russ ambassade een brief gestuurd met de vraag en verzoek om bij ons in de achtertuin er ook ene te bouwen.

  Bovendien..erg .handig hoef ik verder ook niets in huis te hebben aan ander wapentuig.
  Heb nog geen brief terug gehad doch vermoedelijk en hopelijk kan de russ. ambassade de brief waarderen.

 9. Eindelijk ruggengraat….

  Cypriotische spaarders klagen EU aan

  Cypriotische spaarders die geld hebben verloren tijdens de financiële crisis van hun land, hebben vier rechtszaken aangespannen tegen de Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese Commissie. De klagers eisen bij het Europees Hof van Justitie compensatie van de verliezen.

  Amazon heeft over 2013 ‘slechts; 13 miljard Zwart gedaan.
  Via Luxemburg– het hof van Justitie Eu-ropa-.

  Beter hadden ze t niet kunnen doen. Bij de z.g. hoogste’ rechters’ in het nieuwe Eu-ropa.
  Werk je niet zwart ben je een oen d.w.z. doe jezelf je vrouw en gezin en Nederland te kort.

  Voor heel Nederland is het een uitkomst als je zoveel mogelijk zwart kan of gaat werken.

  Ik herhaal; dat wat AMAzon niet betaalt betaal jij erbij… beter erbovenop.
  Voor veel onderdelen van hun activiteiten moeten ze 52%
  afdragen.
  Amazon komen nu op 0.55% als de cijfers aan de Sec kloppen.

  Je mag stellen dat de lezer beter is en een kwalitatieve bijdrage levert aan Nederland.

  Amazon op-betalen aan belastingen 0.55 % Google op 0,022% Apple op 1,9 % zuigen uit…..zuigen uit.
  Voor uitzuigers heb ik geen enkel respect.

  Probleem waarom moeten is geworden. Met het komende vrij handelsverdrag wordt je ‘ Bijdrage’.. nog hoger.

  Probeer een berekening te maken van de extra belastingen welke je betaalt door Zwart werken Multinationals en Banken.
  B banken betalen gemidd. 2,5%

  De 500.000 aan R.egels R.egelgeving en W.etten in 2015 waarvan er 400.000 ten gunste van Multinationals zijn.

  Zie hoe ze verdere toename in je afdracht al incalculeren en plannen?
  Eu is niet zomaar een organisatie. Ze is veel en veel beter als de maffia omdat ze met iq werken > R.R.W. gebruiken als wapens.

  Hoe is belangrijk…. dat toont hun aard.

 10. De site van roguefaction, beyondjimwillie, is na enkele weken uit de lucht gehaald wegens het ‘uitdagen’ van tbtf:

  http://beyondjimwillie.blog.com/author/rariochourc/

  Post is nog wel te lezen hier:

  http://srsroccoreport.com/holding-on-to-gold-in-a-post-western-world-the-ecstacy-of-gold-part-2/holding-on-to-gold-in-a-post-western-world-the-ecstacy-of-gold-part-2/

  “After just one week of posting on my latest platform for the expression of these decidedly ‘rogueish’ ideas… I have been shut out of my own site – a signal compliment – since it serves as proof of the potential accuracy of the ideas humbly conveyed by your rogueish messenger.”

  Iemand die weet te melden dat de collapse van het westen abusievelijk is ingezet, om een communistisch/fascistisch ‘systeem’ in te voeren. Zorgelijk…. KTM, maar dan engels.

  Ik weet het niet hoor, meerdere feiten wijzen hierop, maar eea kan worden ingezet in de info-oorlog / desinformatie campagne om het plebs af te leiden van andere feitjes. Ben niet zo’n alu hoedje. Maar het stinkt wel.

  1. In Brazilië en dan in het bijzonder in deze achterbuurt van Rio de Janeiro krijg ik een idee wat jullie te wachten staat.
   Dat is niet zozeer de welvaartskloof alswel de menselijke soort die zich buiten de kleine zelfvoorzienende stam het hoofd verloren heeft. Bovenal is onze maatschappij een broedplaats van psychopaten. Alles draait om concurrentie en het veilig stellen van eigen huis en haard. Wie geen empathie heeft zal beslist veel verder komen. Egoistisch gedrag wordt beloond, uiteraard met een leuke verpakking eromheen.
   Het laagje beschaving is flinterdun en de kerk om de boel nog enigszins bij elkaar te houden.
   Welvaart heeft van jullie makke schapen gemaakt. Gespannen zijn de beesten wel maar ze komen nog niet in beweging… Het zit tevens ook in de volksaard; samenwerken. In de meeste Amerikaanse landen is iedereen op zichzelf en is de maatschappij als los zand. Daar gaat die polder straks ook aan ten onder.
   De westerse maatschappij met de dominantie van het grote graaien zoals wij die kennen vreet de hele aarde en zichzelf op. Van klein tot groot zijn we alleen maar bezig met graaien en het eigen hagje veilig te stellen.
   Het systeem wil niet veranderen en de meeste mensen ook niet.
   Het gaat pas veranderen als de wal het schip keert.
   Na de grote klap of geleidelijk verder wegzakken van de welvaart zal het roer om moeten. Op weg naar een duurzame maatschappij waar het draait om kwaliteit. Tot die tijd zullen de egootjes de koppen nog stevig laten stoten. WO3 is niet langer theoretisch maar kan elk moment praktijk zijn. En als het geen grote WO3 wordt dan wel oorlog in het klein tussen boze mensen…

   Biflaten

   1. Dus wat je zegt is dat er eigenlijk nu al geen verschil zit tussen de ‘achterbuurten’ van Rio en het overgecultiveerde platte polderlandschap, hooguit een door het waakzame oog waarneembare marginale diversiteit tussen ’tribaal gedrag’ en ‘valsheid in geschrifte’?

    Reeds zijn wij allen inwoners van favela’s, velen zonder geld in zuid Amerika, velen met schuld in de polder.

    We zitten al lang in hetzelfde schuitje, alleen draagt jouw buurvrouw een bril zonder glazen, en mijn neef een roze bril.

    1. Zelfde systeem, andere cultuur en… jullie hebben inderdaad schulden, Brazilianen waren al arm. Brazilianen steken zich steeds meer in de schulden, jullie gaan net als die Brazilianen alles ad hoc en houtje touwtje oplossen. Het zal helaas net als in Brazilië vooral wantrouwen zijn wat de boventoon voert. Samenwerken is blijkbaar iets voor apen…

     1. Wij zijn uniek Moerstaal. Wij vormen een voedselketen binnen één en dezelfde soort.

      😉

 11. En nog eentje

  “If reality is too much for you, then I should cease putting myself at risk.”

  Lees nog een keer; “putting myself at risk”

  http://www.paulcraigroberts.org/2014/05/25/war-inevitable-paul-craig-roberts/

  Oorlog is onontkoombaar. PCR is niet de eerste de beste, en vraagt zich af of het maken van een blog het risico nog wel waard is.

  Overigens, biflaten, wist u dat het verleden van Herman Wijffels,voormalig topman van Rabobank, en voormalig bewindvoerder bij de Wereldbank, systematisch is nageplozen op bevel/verzoek van Wolfowitz, na het in diskrediet brengen van laatstgenoemde ivm de aanstelling van een familielid van laatstgenoemde, om hem zwart te maken?

  Tussen neus en lippen door genoemd, in een interview met Wijffels.

  Zo werken die krachten.

  1. Ja dat van Wijffels was bekend en een deel daarvan kun je terugvinden op de site van Karen Hudes, maar dat is oude koek. Je zult trouwens nog verbaasd staan over het aantal Nederlanders dat zij in haar geschriften noemt, die overigens allemaal met haar ontslag te maken hadden op de één of andere manier.

   1. Je had de gezichtsuitdrukking moeten zien van Wijffels toen hij dat zei. De walging droop eraf. Terecht dunkt me.

 12. Toine:

  Om de verwarring omtrent belastingontwijken en belastingontduiken.
  te verduidelijken:
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2014/02/toine-manders-over-belasting-ontwijking/

  Waarom is het belangrijk belasting te ontwijken..?

  Er wordt gerekend en berekend
  Hoe minder zij afdragen hoe meer U moet afdragen

  U betaalt hun deel altijd.

  Daarom gaan de huren zo sterk omhoog en allerlei heffingen.
  Verder zal elk sociaal recht met de grond gelijk gemaakt worden.

  Daar komt bovenop :
  Het geld aan IMF 15 miljard per jaar en Brussel 10 miljard komt uit de lengte of de breedte
  IMF en Brussel verbruiken 25 miljard van je betaalde belastinggeld.

  Zij welke het geld hebben en elke minuut vollopen betalen tot 0,022% Google Naast Apple het grootste concern welke zwart wegwerkt.

  In hoeverre de nederlander gewoon blijft betalen aan absurde organisaties als IMF – Brussel en Redden van allerlei Banken in europese landen is een geliefd model.

  Zolang dit model blijft werken zal de afdracht van Google& Co alleen maar afnemen.

  Zodra er soevereiniteit ruggengraat zwart werken ontstaat bij de nederlander kan hun model niet meer werken.

  Dit is waarom die Eu is opgericht en waarom ze deze willen behouden.

  Er is geen andere reden, Geen.

  In Griekenland heb ik gezien hoe het redden van banken de reden was dat Griekenland toetrad tot de eu.
  Ze konden alleen door eu-burgers van hun slechte posten op de balans afraken.

  En de griekse multinationals kunnen hun percentage van rond de 1% blijven afdragen .
  Als een Griek dit niet begrijpt gaat t nooit beter.

  Als een Nederlander dit niet begrijpt gaat het helaas alleen verder down.

  Dus redding ligt klaar. Het is n.m. geen keuze.
  Ook zal dat de opheffen van de Eu tot gevolg kunnen hebben en de redding van ons MKB .

  MKB kan met te betalen percentage vaak 52% nooit concureren met een bank of multinational.

  Dit is de kern en essentie van hun Eu. Lach terug.

 13. …..We have never seen theft like this before…

  http://thebullionhouse.nl/goud-prijs/2791/

  Glen Beck. Met Goud en ons goud gelijke gebeuren.

  Zorg goed voor je Goud zie eerder.
  Er is een reden voor.

  Goud belasting ontwijken Banken en Multinationals zijn gelijke methodieken.

  Als je naar je bank gaat en eigen bedrag opvraagt is dit er niet eens.
  Werk belastingontwijkend dus- zwart mag ik niet zeggen.

  Alleen ECB FED Brussel Banken en multinationals mogen zwart werken.

  1. Met rond 55ste minuut: “Het moment waarop een Griekse voormalige eurocommissaris rechtstreeks aan Jeroen Dijsselbloem vroeg: ‘Weet je wat jullie in Griekenland en in andere Zuid-Europese landen hebben aangericht?!”

   De EU: in het belang van het grootbedrijf mensen uitknijpen en extreem-rechts/links maken.

   Als de pleuris uitbreekt, dan dient het hele zooitje politici-tuig ter verantwoording te worden geroepen. Warmongers.

   1. “Sarkozy’s uitspraak dat binnen de eurozone geen sprake kan zijn van gelijke rechten voor kleine landen toonde de ware aard van het Europese eenheidsproject. Vergeet idealistische vergezichten over Europese samenwerking, de Europese Unie dient volgens Frankrijk in de eerste plaats de belangen te behartigen van de grootste lidstaten, Frankrijk voorop.”

    http://www.ftm.nl/column/waarom-de-fransen-een-zwakkere-euro-gaan-afdwingen/

    Zijn die pro-EU-lui van PvdA, D66, CDA en VVD eigenlijk wel toerekeningsvatbaar?

   2. En als iemand dan toch in deze video wil stappen, kan je beter beginnen vanaf de 49ste minuut waarin Ewald duidelijk uitlegt dat de democratie gewoon door het bedrijfsleven wordt geregeerd.

    En ik heb zeker (nog) niet de gehele video gezien maar volgens mij kan je deze video met de titel “Het verdriet van de PvdA” uitleggen in 1 zin:

    De PvdA is als een hoer in zee gegaan met de VVD en dat zint men niet !

   3. Ik geloof dat meneer Timmermans niet helemaal goed in de gaten heeft wat er aan de hand is:

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3662504/2014/05/27/Kamer-applaudisseert-voor-anti-racismetoespraak-Timmermans.dhtml

    Dat het racisme een gevaar zou zijn voor zijn Europese project… Ik denk dat dat project juist een van de grote aanstichters is van dat racisme.

    Maar het incestueuze Brusselse en Haagse circus doet gewoon alsof er niks aan de hand is en zet zelfs een tandje bij. Ouwe achterhaalde mensen worden weer aan een baantje geholpen:

    http://www.trouw.nl/tr/nl/31285/Europese-verkiezingen-2014/article/detail/3662518/2014/05/27/Juncker-zoekt-meerderheid-voor-topbaan-Europese-Commissie.dhtml

    Ik zou zeggen: Blijf vooral die middelvinger opsteken naar de 65%-heksenketel. Blijf ik met mn armen over elkaar kijken wat er gebeurt. Een interessant maatschappelijk experiment, die struisvogelstrategie. Ik vrees echter dat de Eurofielen in hun onverantwoordelijke gedrag het racismevuur dusdanig gaan opstoken dat het mensenlevens gaat kosten. Waar dat Brusselse tuig dus verantwoordelijk voor is.

    1. … terwijl meneer Timmermans net in Saoudie Arabie een centraal lichaamsdeel van eoa antisemitische sjeik aan het afzuigen was… om geld…

     Hoe heet dat ook al weer in plat Amsterdams???

     Maar goed, ‘het’ is natuurlijk allemaal de schuld van ‘nationalistische krachten’, zeggen de Eurofielen die graag een Grote Europese Staat met bijbehorende prullaria – volkslied, grondwet, vlag – willen…

     Ontoerekeningsvatbaar…

 14. Stel: We eens gas gaan geven…en de kraan eens open draaien

  Waarom heeft je Koning geen Sofienummer…..?

  Trix.. Bea…kids allen zonder BSN …..bij hun geboorte…>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: