Rutte 4 is marionettenkabinet: wie trekt er aan de touwtjes?

De gevestigde media schrijven er bijna dagelijks over en columnisten vallen over elkaar heen om verslag te doen over onze verdwaasde regering. Ik gooi er nog een schepje bovenop en ga op de Europese tour omdat ik denk dat de onkunde van de zittende marionetten bewust is gecreëerd door invloeden van buitenaf. De vaste lezers hier snappen al waar ik naar toe wil. Mijn kritiek op de EU met een eigenwijze Europese Commissie is genoegzaam bekend.

Handelspositie VS

Het is de EC die o.l.v. Ursula von der Leyen de lijntjes uitzet. Ursula komt niet over als een sterke leider maar lijkt een marionet die wordt beïnvloed door bestuurders van de VN/WEF. Ze is bepaald geen Margaret Thatcher. Ze is geen “Iron Lady” maar een ‘soft lady.’ Ursula is een muts die op vele hoofden past. Zelfs haar verschijning is niet indrukwekkend. Ze probeert het gemis aan charisma meer kleur te geven door haar kleding opzichtig aan te passen in de kleuren van de Oekraïense vlag. Als ze weer eens het Europees Parlement toespreekt, met de oorlog in Oekraïne als onderwerp, dan heeft ze haar blauw/gele outfit aan. Zo werkt dus de oorlogspropaganda. De lidstaten van de EU moeten dus Oekraïne steunen in de strijd tegen Poetin. Hier begint mijn afkeer van Ursula. Die oorlog is niet mijn oorlog, hoewel ik absoluut meelij heb met de grotendeels onschuldige bevolking die er ongewild wordt in gerommeld. Zo gaat dat met oorlogen die worden uitgelokt door machtswellustelingen. Poetin wil grondgebied terug veroveren dat eerder in de Sovjet Unie lag, terwijl de EC graag meer Oost-Europese landen wil toevoegen aan de EU. Daarbij komt dat de VS niet wil dat een as wordt gevormd tussen de economische grootmachten Rusland en Duitsland. Het zou de handelspositie van de VS met West Europa verzwakken.

Klimaat is religie

Er spelen dus behalve geopolitieke ook economische belangen. Hier spreekt het kapitaal van de elite een stevig woordje mee. De globalisering brengt via de internationale handelsbetrekkingen veel geld in het laatje van de multinationale beursgenoteerde bedrijven waarvan de machtige Big Tech is gezeteld in het schatrijke Sillicon Valley. De verstrengelde belangen tussen Big Tech, Big Farma, Big Banks, Big Media, Big Brother en alles wat BIG is worden op de achtergrond gestroomlijnd door de VN/WEF en consorten. De beurshandel t.w.v. tientallen biljoenen dollars van “The Big Five” wordt verhandeld door beleggersclubs Black Rock en Vanguard waarvan de bestuurders ook zijn vertegenwoordigd op de internationale bijeenkomsten van het WEF/VN. De Agenda 2030 ligt daar op tafel met als belangrijkste onderwerpen de “Great Reset” en het “Klimaat” dat net als “God” tegenwoordig met een hoofdletter wordt geschreven. Klimaat is nu een religie. De 17 duurzame ontwikkelingsdoelen moeten versneld worden uitgerold nu de onrust groeit vanwege de aanstaande recessie. Opstandige volkeren zouden de uitrol van de Agenda 2030 kunnen dwarsbomen.

Redders in nood

Altijd kom ik weer terecht bij die vermaledijde agenda. Ik begon met ons Kabinet waar we geen vertrouwen meer in hebben. Als oorzaak verwijs ik naar de tentakels van de VN en het WEF die binnen de democratische regeringen de nationale belangen ondergeschikt hebben gemaakt aan de elitaire belangen. Niet voor niets zijn ministers bij belangrijke Kamerdebatten afwezig. Ze vliegen wekelijks naar internationale bijeenkomsten waar de beruchte agenda op tafel ligt, met kostbare agendapunten die alle landen aangaan. De opwarming van het klimaat, de energietransitie met onbetaalbare energierekeningen, het coronavirus, hoge inflatie met naderende recessie, gevaarlijke ontwikkelingen in Oost-Europa en in de Chinese Zee. Zoveel mondiale problemen kunnen alleen worden opgelost als democratische regeringen luisteren naar de VN/WEF, onze redders in nood.

Agenda 2030 is de bijbel

Landsbelang is van ondergeschikt belang als de globe smelt. Daarom worden populaire leiders die opkomen voor het volk niet benaderd om zich verkiesbaar te stellen. Kijk naar de naar voren getreden politicus van de Britse conservatieven, Liz Truss, die vlak voor het overlijden van Queen Elizabeth tot premier werd benoemd. Zij is één van de Young Global Leaders van het WEF. Net zoals de Franse en Canadese presidenten, Macron en Trudeau, opgeleid in het klasje van Klaus Schwab. Toevallig is King Charles ook lid van het WEF. En Rutte en Kaag. Hun devies: regeringsleiders moeten niet alleen oog hebben voor hun eigen volk maar juist de aandacht richten op de globale belangen. Daarvoor hebben we de EU, met de dictaten van de EC, de ECB met de euro, de vergaderingen van de VN/WEF/WHO/IMF/BIS, enzovoort. Zo zijn westerse regeringsleiders als marionetten aan een touwtje vastgebonden aan supranationale organisaties. De Agenda 2030 is hun bijbel.

Minder leven

Conform die agenda moet de helft van onze boeren verdwijnen, want stikstof klinkt erg negatief. Moeten we onze grenzen open houden voor vluchtelingen en immigranten, moeten we ons voorbereiden op de CBDC, moeten we de maatregelen opvolgen van de WHO bij virusdreiging, moeten we omwille van het klimaat in de kou zitten, minder vliegen, niet tanken maar opladen, minder vlees eten, kortom minder leven. Door braaf de bevelen op te volgen redden we ons klimaat, onze gezondheid, zijn we veilig en “krijgen” we centrale bankgeld zodat we geen zorgen hebben voor morgen. Geen ondernemersrisico meer voor de bakker, de slager en winkelier om de hoek wanneer we alles digitaal bestellen onder toeziend oog van de ECB die onze ecologische voetafdruk controleert om te voorkomen dat we gestelde grenzen overschrijden. We doen het voor onszelf en voor de globe. Wees braaf een digitale slaaf.

GW

40 reacties

 1. Helemaal mee eens, Gerrit! Maar jij durft zelf na te denken. Dat doen de meeste mensen niet..
  Te gevaarlijk. … Je zou eens tot de ontdekking kunnen komen dat je nu geschoren wordt en straks geslacht.

 2. Goed stuk. Denk ik. Zeker weet je het allemaal nooit.
  Ik vind het verbazingwekkend dat de mensheid zo gemakkelijk te sturen is. Door verdeel- en heerspolitiek in te zetten. In deze tijd kun je duidelijk zien dat de mensheid één levend organisme is, in plaats van onafhankelijk denkende individuen. Het is gewoon schokkend om te zien hoe weinig de menselijke geest voorstelt. De mens zo gemakkelijk te vangen is. Gedreven door angst en hebzucht.

 3. Gaan de Nederlanders echt door met het geloven van Marx Rutte totdat er echt geen eten meer is en geen verwarming? Die man kan niet eens eerlijk zijn over zijn geaardheid.
  De mensen in de donbas regio willen vaak gewoon bij Rusland horen. En voor die mensen zijn wij hier honger en kou aan het lijden. Het is toch niet te geloven.
  Nederland, redder van de hele wereld, inclusief het klimaat.

 4. Ha-ha !!!

  “Wie trekt er aan de touwtjes ?”

  Voor mij een retorisch vraagje uit de allergemakkelijkste categorie.

  Hier even mijn antwoord :
  WIE richtte de allereerste Cantrale Bank Allertijden op in 1609 te Amsterdam ?
  Zelfs Engeland moest nog 80 jaar wachten om de tweede te worden.
  Overigens met dezelfde (etnische) voorvaderen, logisch.

  WIE O WIE ? ? ?

  Anyone ?

  Vooruit dan,omdat we met het Nederlandse publiek hebben te maken : nog een klein aanwijzinkje :
  117 jaar eerder werden ze uit Spanje geschopt.
  Helààs met medenemen van gigantische hoeveelheden goud waarvoor nooit ècht fysiek gewerkt was. Van de betreffende etnische groep belandde een kwart in het Ottomaanse Rijk, een kwart in de Italiaanse stadssteden van destijds, en de HELFT in … in …

  Precies ja !

  Dus van WIE zijn àlle politici EN het “Oranje-vorstenhuis” àl die 4 eeuwen de (eeuwige) Trekpoppen geweest ? ? ?

  “Moeilijk” hè ?

  Tjonge-jongen zeg …

 5. Nog even “iets” : de (groot-?)vader van onderstaande Rockenfeller DONEERDE het terrein om er het wereldwijde VN-hoofdkwartier in New York te laten bouwen.

  Een KEIHARD feit !!!

  https://www.frontnieuws.com/anti-rusland-probeer-deze-maar-eens/

  Vraagje : sinds wannèèr geeft De Ultieme Etnische Groep, waar ook de Rockenfellers deel van uit maken, ook maar OOIT iets wèg ZONDER dat er “wat” achter zit ?

  Anyone ?

  Niemand ?

  Maakt niet uit joh ; daar ben je tenslotte toch een Nederlander voor hè ?

  “En de boer hij ploegde voort” …

   1. Oh ja dat vergat ik nog!
    Wel met allemaal belangrijke linken ee!
    Om de wereld te redden.
    Of misschien wel om te laten zien hoeveel hij wel niet weet.

    Tis net nick en simon , maar dan in 1 persoon. Ik lees m vooral ’s morgens graag! Helpt met de stoelgang! (gratis tip!)

    https://youtu.be/5B532dmg9zE

 6. Sinds 2009 : Doom and Gloom!
  Alles geven!

  B este Tiepfanaten
  I n Excelsis Deo
  F ree your mind! The rest will follow.
  L erend
  A lsof
  T he end
  I nderdaad het
  E ind is!

  Go for it!
  No more Bolero’s!
  Link me gek met ellende.
  Opdat we het nooit zullen vergeten!

  Voor meer pijn en destructie ga naar :

  http://www.wegaanerallemaalaan.nl

  Of luister naar dit lied (mag ook, we leven ten slotte in een democratie, met vrije keuze) :

  https://youtu.be/ZeMlQEWEg2Q

  ps : tis allemaal de schuld van Poetin. Leefde Chuck Norris nog maar, die zou ze wel leren!
  Prettig weekend.

 7. En teken de petitie!

  #wijpikkenditnietlanger!
  hashtek!
  Trending on twitter!
  Dat zal ze leren!

  Met de nadruk op ZE!
  hihihihi, je weet toch!

  sorry *hips*

 8. @GW: kom op. Een beetje positiever, ja? Globale oplossingen voor globale ‘uitdagingen’: is dat echt zo gek?
  Daarom die vergroeningsagenda, waar je zo tegenaan hikt.

  Wie heeft er suiker in de erwtensoep gedaan? De Marsmannetjes misschien? Want je hebt iets gemist: die verdomde agenda ligt op z’n kont. Omdat er bóven op de inflatie (‘door corona’) en recessiedreiging, ook nog zoiets als een echte energiecrisis ontstond, compleet met een oorlog en een nucleaire dreiging va-heb-ik-jou-daar.

  Je zou dus echt opgetogen moeten zijn, want de ‘Groenen’ staan hopeloos achter.
  Alles en iedereen graait weer schaamteloos naar fossiel, om in ieder geval deze winter de voetjes en de erwtensoep nog een beetje warm te krijge, desnoods op de potkachel, maar vooral zonder ‘groene’ warmtepomp. Want, als die nog te krijgen is, dan is die compleet onbetaalbaar.

  1. Surpise, surprise! Op 25 augustus jl. schreef GW (onder het pseudoniem ‘James’) al: “Agenda 2030 VN/WEF: de grootste mislukking aller tijden. ”
   Dus? 🙁

 9. Het regent op mijn vakantieadres en daarom ging ik even gluren bij de buren. Ook daar zijn wakkere analisten die hun verhaal doen in de alternatieve media. Ernst Wolff legt uit hoe volgens hem de “Great Reset” wordt uitgerold: https://www.youtube.com/watch?v=LOHN7hSfFZU

  Vertaald met google-translate:
  “Ernst Wolff in gesprek met AUF1-hoofdredacteur Stefan Magnet. Economisch analist Ernst Wolff weet het zeker: “Deze hete herfst heeft één motto: frontale aanval op het midden- en kleinbedrijf!” We gaan dingen meemaken die we ons tot nu toe niet konden voorstellen. Een snel, vooruitziend interview… Zullen we dit najaar de grote finale van de Great Reset zien, of is het gewoon weer een intermezzo? De auteur en financieel analist Ernst Wolff beantwoordt in dit interview vragen en geeft inzicht in waar de reis toe zou kunnen leiden. Eén ding is zeker: de Great Reset zal op een harde manier worden aangepakt en alle mensen die iets hebben gemaakt of bewaard, zitten nu in de problemen. Ernst Wolff schetst een groot beeld door erop te wijzen dat dat de huidige prijsstijgingen kunnen worden opgeslokt door de echt grote bedrijven en de staat. De ondernemende middenklasse en de burgers komen echter in grote problemen. En dat hoort volgens Wolff zeker bij het plan. Er moet escalatie en paniek zijn. Want uiteindelijk zouden de burgers moeten smeken om een nieuw monetair systeem en een digitaal basisinkomen, digitaal centralebankgeld met een sociaal kredietsysteem. “Uiteindelijk zullen mensen het ons zelfs willen verkopen als een humanitaire daad”, zegt Wolff. Vroeger moest je naar de VS kijken om te zien wat ons over een paar jaar te wachten stond. Maar nu moeten we naar China kijken, want daar bereiden we voor wat er voor ons gepland staat. De wereldmacht ligt echter noch bij Washington, noch bij Peking: “De macht ligt bij het digitaal-financiële complex. “ Nu het wereldwijde banksysteem zich heeft verbonden met de grote databedrijven, is er een wereldwijde suprematie ontstaan die nooit eerder heeft bestaan.”

  1. Je vergeet iets: ze hebben allemaal eigen energie zat, alleen Europa doet ’t met een kaars. Beetje lastig digitaliseren, vind je niet?

 10. Binnenkort in een bioscoop bij uw in de buurt:

  Gerrit en de Doorzonwoning of Doom.(2022)

  Synopsis:

  Een oude getrainde, gepensioneerde ex-staatsdienaar gaat AWOL en keert zich volledig tegen de globalistische elite.
  Gewapend met een toetsenbord en een tas vol linken gaat hij de strijd aan tegen de satanistische ‘new world order’ en ’the great reset’. Zal hij het redden voor 2030?

 11. Toch blijf ik vertrouwen hebben in “het volk”. Een Nederlander reageert als door een wesp gestoken als het ten koste gaat van zijn portemonnee. Rutte 4 is op d knieën gezet en uiteindelijk overstag gegaan en om een prijsplafond voor energie in te voeren. Kaag is aangeschoten wild en zal de eindstreep niet halen. In haar mooie en veilige wereldje is ze niet gewend aan tegenstanders die er met een gestrekt been ingaan. Het ontbreekt haar simpelweg aan een straatvechtersmentaliteit.

  1. Ha! NL-er als wesp met een gestrekt been. Mooie beeldspraak. Maat WAAR dan? In het parlement, waar Rutte zoals altijd met ‘staatsrechtelijke’ schijnbewegingen de ‘geachte vertegenwoordigers’ voor paal zet? Massabetogingen op straat?
   Nee, in het digitale tijdperk hebben we daar de smartpone en laptop voor. Oeverloos gezeur op de socials. Zolang we nog stroom hebben tenminste. En zolang de woorden van Kaag (“We moeten er maar aan wennen”) nog niet zijn bewaarheid. Wat doen we daarna? Want de beloofde ‘brede overheidssteunsteun’ is natuurlijk niet meer dan een fopspeen of ‘overgangsregeling’, die de pijn in het begin misschien kan verzachten, maar de kwaal niet geneest.

   1. Onderbelicht is trouwens nog de niet onbelangrijke vraaag hoe het komt dat in NL de nominale consumentenprijs voor gas de hoogste is in de Eurozone en de inflatie, met 13,6%, bij de absolute koplopers behoort (eurogemiddelde: 9,1%).
    De overheidsheffingen zullen daar beslist niet vreemd aan zijn.
    Enfin, a.s. vrijdag zijn hiervan de CBS cijfers over de maand sepember gepland.

 12. Jazeker, Baalman, je dagelijkse boodschap is ‘loud & clear’: “De zionisten hebben het gedaan!”
  Is dat ook de reden waarom (niet alleen) Europa het voor de afwisseling nog maar eens over ULTRARECHTS probeert?
  (Als je de gevolgen van het fascisme niet zelf hebt ondervonden zou je je toch iets beter in de meer betrouwbare geschiedenis moeten verdiepen en niet alle spannende indianenverhalen op internet mogen geloven!)

  1. Je moet eens wat lezen over Rusland en China wat daar allemaal gebeurt is in de geschiedenis waar wij als nederlanders beschamend bitter weinig over weten en waar over nog steeds niets over verteld. Hoe is het toch mogelijk dat portret van Mao nog vrolijk overal hangt in China en zelfs op het chinese fiat geld? En dan nog het meest vreemde geen enkele media in het westen wil er zelfs maar over berichten. Daar zou nu toch A Hitler op het euro biljet staan en in heel Duitsland portretten van A Hitler de wereld in het westen zou te klein zijn! Pure hypocrisie.

   https://www.unz.com/lromanoff/stalins-jews/

  2. Dag Harmpke,

   Volgens de fascist Mussolini was de definitie van fascisme “the merge of corporate and governemental powers”.

   Vertel mij nou eens waarom ik “Brussel” NIET als een fascistisch regiem zou kunnen / moeten zien ???

   Dag Harmpke !

   ( ps : “het” gaat helààs veel verder dan “zionisme” dat het terug krijgen van “hun” Beloofde Land omhelsde. Dat hebben de joden inmiddels toch al zo’n 74 jaar bereikt ? Afijn, het zionisme was dan ook maar een façade-operatie. Het gaat hen / ging hen altijd al om de totale wérelddominantie ; het druipt er inmiddels gewoon vanaf jongen ! Doe anders je goy-oogjes maar eens een paar milimeter open. Als je dat tenminste durft ! )

 13. Een oorlogsdaad van de eerste orde. Jegens Europa.
  Kunnen we de bewuste vernietiging van de Nord Stream pijpleidingen tussen Rusland en Europa anders zien?
  De weg terug is plotseling afgesloten. Juist nu het besef (met name in Duitsland) begint door te dringen dat we ons op een heilloos en steeds verder escalerend oorlogspad bevinden. Met (wederom) de toenemende dreiging van een allesverliezend Europa, nu door zijn chronische energie-afhankelijkheid.

  De oplossing leek helemaal niet zo moeilijk en werd door steeds meer critici van het officiële beleid gesteund: 1) met alle middelen en op het allerhoogste niveau vrede in het Oosten afdwingen. 2) Nord Stream 2 (tégen de US-’verdrukking’ in) in gebruik stellen.

  Tot afgelopen maandag. Toen een gerichte commandoactie, met het opblazen van de transportleidingen, een einde maakte aan het (beginnend) streven naar normalisatie en de-escalatie, en daarmee de huidige confrontatiepolitiek feitelijk onomkeerbaar maakte.

  1. + 1

   Juiste inschatting. Het onderzoek naar de dader(s) zal waarschijnlijk resulteren in een uitkomst vergelijkbaar met die van de MH17-ramp in 2014, waarin -volgens Rutte- ‘de onderste steen’ moest bovenkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: