’s Werelds eerste digitaal token ondersteund door fysiek goud én een overheid

0

Dat is wat InfiniGold in de markt gaat zetten. Reuters, 10 oktober 2019: ‘Fintech firm InfiniGold said on Thursday it would launch a digital token backed by gold stored in the vaults of Australia’s Perth Mint, one of the world’s largest precious metals refiners.’ Het aantal tokens en munten gedekt door fysiek goud groeit in aantal. Zo bestaan er reeds onder meer DigixGlobal in Singapore en Goldmint in Russia. 

Twee in één

Perth Mint is eigendom van de overheid van West-Australië. Welke betere garantie bestaat er niet (eeuh…nou ja) Bedoeling is een graantje of meer mee te pikken van de toenemende populariteit van cryptomunten. Maar dan zonder de bijbehorende volatiliteit. Eerder had ook de Royal Mint van het VK dit plan, maar moest dan uiteindelijk toch forfait geven. De regering stelde haar veto tegen de listing ervan op een cryptobeurs. Nou ja, zo zie je maar weer: het is niet goud of crypto, maar goud én crypto. Binnenkort dus de twee in één met genoemd digitaal token. Het perfecte huwelijk als bescherming tegen de recessie van 2020 misschien? Cryptomunten in het algemeen krijgen trouwens nogal eens het label ‘digitaal goud’ opgespeld.

Overheden en goud

De eerste helft van 2019 zag niet alleen gewone beleggers, maar vooral overheden goud kopen. Voor een historisch hoog bedrag in totaal. Waarom doen ze dat, wat weten zij dat de gewone burger niet weet? Hoe zit dat in Nederland trouwens: