In 2019 kwam Russell Okung, die voor de Carolina Panthers in de American National Football League (NFL) speelt, overeen met zijn werkgever om in BTC, bitcoin betaald te worden. De helft van zijn jaarsalaris om precies te zijn, dat in totaal (slik) 13 miljoen dollar bedraagt. Okung toonde zich daarmee een groot voorstander van de digitale munten, maar het gaf nog een hele heisa om effectief zo vergoed te worden.

Wat je zelf doet, doe je beter

Die NFL is namelijk nog niet méé in cryptobetalingen, dus het werden toch dollars die de speler ontving. Die hij prompt via een start-up zelf omzette in BTC. Het zal hem geen windeieren gelegd hebben, de helft van zijn salaris in bitcoin beleggen. Want BTC meanderde dat jaar tussen 3.500 en 10.500 dollar. Op moment van schrijven, woensdag 30 december 2020, is dat bijna 28.000 dollar!

Promotor van bitcoin

Buiten misschien De Bitcoin Familie, die vier jaar geleden all in in bitcoin ging, is er denkelijk geen betere promotor van digitale munten te vinden. Dit is wat de sportman postte op Twitter: “When we are all paid in Bitcoin, no one can tell us what to do with the value we create. If you think elections are rigged wait until you learn about the US dollar. You can make ‘x’ a year and watch it slowly erode with inflation or you can protect your hard-earned money with Bitcoin.”
https://www.financemagnates.com/cryptocurrency/news/nfl-player-receives-6-5-million-salary-in-bitcoin/

Tien procent in bitcoin

De tweede rijkste man van Mexico, de zakenman Ricardo Salinas Pliego, is ook zeer te spreken over de koers prestaties van bitcoin. Zijn eerste aankoop deed hij nog als probeersel, met bitcoin aan 200 dollar en dat was in 2013 (!) Hij hoorde erover van Grayscale Investments, wat nu de grootste digital asset investment manager ter wereld is. Een vertegenwoordiger van Grayscale vertelde hem dat bitcoin ´´is going to take over´´. Een boude uitspraak toen, maar Salinas Pliego volgde toch wel diens raad. Hij bleef verder bitcoin kopen en ging in zee met Grayscale. Aan 10.000 dollar, en ook toen de munt bergafwaarts ging tot 6.000 dollar, telkens kocht hij bij. In november 2020 verklaarde hij reeds 10 procent van zijn miljardenfortuin in bitcoin te hebben belegd. De zakenman gaat de digitale munten naar eigen zeggen nog een jaar of vijf of tien bijhouden. Afspraak in 2025 op Biflatie.nl voor het vervolg…? https://ambcrypto.com/lessons-in-bitcoin-heres-what-this-billionaire-plans-to-do-with-his-btc/

Bitcoin in India

Nog een voorstander van bitcoin maar om heel andere redenen, is India. Het land kent al jaren voorstanders en tegenstanders tot op het hoogste, wettelijke niveau. Op een gegeven moment stond er zelfs een zware gevangenisstraf op de handel in cryptomunten, no kidding! Biflatie berichtte u daarover ook. Dan zouden ze er wel voor gaan, en dan later plots toch weer niet. Als er iets is waar ondernemers een bloedhekel aan hebben, is het wel onzekerheid wat wetten betreft. Want voor je het weet bega je een stommiteit, een overtreding, misschien zelfs onbewust. (Kijk naar wat Ripple Inc. met haar XRP overkomt; het eerste juridische steekspel met de Amerikaanse SEC is gepland voor februari 2021 en wat dat zal geven…?)

Opportunisme wint

Maar uit opportunisme (lees: de schatkist dient nodig aangevuld) is ze toch al uit één ding uit. Bitcoin, bitcoinhandel mag nu wel, mits een belasting, een taks op alle transacties. Van maar liefst 18 procent! Maar het is en blijft het tweede grootst bevolkte land ter wereld, en ook daar staan (blockchain)bedrijven te springen een graantje of graan van mee te pikken. Dus hopelijk doodt de wetgever ook in India niet de kip met de digitale eieren… https://cryptopotato.com/india-reportedly-considers-18-tax-on-all-bitcoin-transactions/

Ons kent ons

Ook de Israëlische schatkist kan wel enige pecunia gebruiken blijkbaar. Want tientallen inwoners van het land, burgers, hebben bericht gekregen van de Israeli Tax Authority (ITA). Of ze eventjes willen opgeven welke en hoeveel digitale munten ze bezitten! De instantie nam daarvoor contact op met de plaatselijke cryptobeurzen en kwam zo aan een klantenlijst. ´For the information the tax authority applied EU Common Reporting Standards regulations and the Foreign Account Tax Compliance Act and shared U.S. Internal Revenue Service data with Israel´. https://www.coindesk.com/israelis-must-now-disclose-crypto-holdings-report. Israëliers die cryptomunten bezitten zijn onderworpen aan een winstbelasting van 25 procent, en dan alleen nog wanneer ze er geen beroep rond uitoefenen. Alstublieft, daar gaat de veronderstelde anonimiteit van cryptocurrencies, recht de vuilnisbak in…

Groot, groter, grootst

Bitcoin, BTC, heeft een marktkapitalisatie van 500 miljard dollar bereikt. Het is daarmee de tiende grootste beursgenoteerde waarde geworden! We schrijven woensdag 30 december 2020 en BTC tikte eerder op de dag al 28.600 dollar aan. Groter dan VISA, JPMorgan Chase, Mastercard en zelfs PayPal. Terwijl het net deze Amerikaanse betaalprovider is geweest die de recentste hausse in gang zette. Door alle Amerikanen toe te laten rechtstreeks bitcoin en nog een viertal andere digitale munten te kopen. PayPal heeft een klantenbestand van (slik) 361 miljoen. De 28 miljoen professionele klanten zullen die mogelijkheid begin 2021 krijgen, dus dat kan nog wel wat geven, prijsgewijs?


Een appeltje voor de dorst

Aan 28.600 dollar marktkapitalisatie is het zelfs Warren Buffetts imperium voorbijgestreefd in waarde. Terwijl Warren meermaals verklaarde dat bitcoin nul en gener waarde heeft. Rattengif in het kwadraat heette het, al kan die uitspraak ook van zijn compagnon Charlie Munger komen. Maar het feit blijft dat BTC vandaag net ietsje groter is geworden dan Berkshire Hathaway. Bovenaan die top tien staan giganten als Alphabet, Microsoft, Apple,… Deze laatste is op de beurs wel 2,2 biljoen dollar waard, dus meer dan vier keer nog die van BTC. Besluiten we dit nieuwsartikel met fijntjes, heel fijntjes de prognose van PlanB te onderstrepen. Bitcoin aan 100.000 dollar tegen het einde van 2021? Dan, ja dan zou bitcoin zelfs het almachtige Apple kunnen benaderen. Wat u?
https://bitcoinexchangeguide.com/bitcoin-on-track-to-become-the-10th-largest-asset-in-the-world-beat-warren-buffetts-berkshire-hathaway/

Wij geven geen financieel advies. Mocht u besluiten in crypto te willen investeren, wij zelf hebben goede ervaringen met Bitvavo en Binance als gebruiksvriendelijke en betrouwbare exchanges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: