Samsungs Galaxy S10: aanzet tot nieuwe cryptorally op 20 februari 2019?

1

Bevat de nieuwste Samsung smartphone nu wel of niet een cryptowallet? Een digitale portefeuille waarin je cryptomunten kunt opslaan? Zoals steeds wanneer een van de drie grootste merken een nieuw model smartphone lanceert, gonst het van de geruchten. (Dat zijn dan Samsung, Apple en Huawei.) Net als de crypto- en blockchainwereld hebben top smartphones ganse gemeenschappen die de laatste nieuwtjes en weetjes opvolgen. Maar op 20 februari 2019 komen mogelijk beide werelden samen. Misschien, mogelijk, waarschijnlijk voorziet de Galaxy S10 namelijk een e-wallet. En leidt dit tot een nieuwe cryptorally.

Aanwijzingen

Het Zuid-Koreaanse Samsung nam op 10 december 2018 het patent op drie namen en toepassingen voor crypto opslag. En dit voor Europa. Het bedrijf deed hetzelfde op 12 december voor het eigen land. Zelfs voor het VK op 27 december. (Ongetwijfeld om op zeker te spelen ivm de Brexit ontwikkelingen.) Blockchain KeyStore, Blockchain key box en Blockchain Core. Voor het VK is het patent ‘(…) simply titled “Samsung Crypto Wallet,” trademark UK00003363431 doesn’t reveal much by way of detail, but its name is unambiguous enough.’ Net als de omschrijvingen van de eerste drie. Smartphones; Software applications for use with mobile devices; Computer software platforms; Application software.  Je kunt er je digitale sleutels (codes voor toegang tot cryptoportefeuilles) in opslaan. Bedrijven nemen constant patenten dus een staalhard bewijs van toepassing is er niet.

Ogen gericht op Azië

Zuid-Korea gaf in januari 2019 officieel goedkeuring aan het openen van 7 nieuwe cryptobeurzen. In de week tot 18 februari heeft de cryptomarkt een winst geboekt van 3,9 procent. De marktkapitalisatie van alle digitale munten tezamen is van 120 miljard dollar tegenwaarde gestegen tot 125 miljard. De handelsbesprekingen tussen de VS en China worden in de week van 18 tot 22 februari 2019 verder gezet in Washington. Ook de Aziatische aandelenmarkten stijgen fors in aanloop naar die voorzettting van onderhandelingen.

Belangrijk

Het Taiwaneese HTC bracht kort geleden al een blockchain smartphone uit, de Exodus 1. Brazilië heeft zijn SikurPhone. Er is de Zwitserse Finney smartphone. Niet dat die daarom al overal te koop zijn. Het lijkt onwaarschijnlijk dat een van de ‘grote drie’ wil achterblijven. Temeer omdat ze de adem in de nek voelen van een aantal Chinese merken, die ondertussen in Europa bijna een derde van de smartphone markt in handen hebben. (Onder meer Huawei, Oppo, OnePlus en Xiaomi.) Meegaan in de wereldwijde trend naar digitalisering lijk dus een must. Zeker omdat de smartphone het instrument is waarop ‘alles’ aan het gebeuren is. En nog zal gebeuren, in deze. De smartphonewereld kijkt dus uit naar 20 februari 2019. De crypto- en blockchainwereld eveneens. En wij natuurlijk ook. Bent u ook méé…?