Bij het lezen van dit artikel, wist ik het zeker. Italië ontmoedigt het gebruik van contant geld en in Zweden bijvoorbeeld wordt nog maar voor 3 procent contant afgerekend. Als straks het contant geld en de flappentappers uit de roulatie gaan dan is de overheid met centrale banken er klaar voor. De grote schuldkwijting kan beginnen.

contant geld

‘Geen contant geld, (bijna) geen misdaad’

Het is al het zoveelste bericht waaruit valt op te maken welke kant het opgaat. Volgens de weg van de geleidelijkheid. Het volk wordt langzaam de oren gewassen met een constante stroom nieuwsberichten dat het een goeie zaak is als het contante geld uit roulatie wordt genomen. Het grote witwassen in het criminele circuit kan daarmee worden bestreden, althans zo is telkens de motivatie richting de goedgelovige MSM. En valsemunterij behoort tot het verleden. Goed voor de misdaadcijfers, zo wordt ons burgers voorgehouden. De overheid waakt goed over ons en probeert alles in de strijd te werpen om de misdaad de kop in te drukken. Alsof de sluwe criminelen niet in staat zijn om hun louche transacties op andere duistere methodes af te rekenen. Vaak is de onderwereld het logge opsporingsapparaat van politie en justitie te slim af als het gaat om ‘afrekenen’. Natuurlijk is het grote kul om ons voor te houden dat het een goede zaak is om ter vermindering van criminaliteit het contante geld af te schaffen.

Totale controle door Banken en Belastingdienst

Ook wordt ons uitgelegd dat het een flinke kostenbesparing oplevert voor de centrale bank en het bankwezen. De drukpersen kunnen naar het museum. Mooi stukje geschiedenis voor ons nageslacht. Geen uitpuilende ‘porte-met-niks’ in onze kontzakken, oh wat een zaligheid. De girale transacties waren we gelukkig al kwijt, tenzij ouderen of digibeten onder ons nog hun verschuldigde bedragen overmaken via de acceptgiro. Het internetbankieren is toch een zegen op aarde? Even inloggen bij de bank en met een paar muisklikken ben je weer een paar tikken armer. Heerlijk achterover leunend worden onze bankzaken grotendeels digitaal en bij de bank volledig geautomatiseerd verwerkt. Wat een tijdperk, alles onder controle. En zo is het maar net. Alle databases bij de banken en bij de Belastingdienst zijn op een structurele manier geordend en zijn makkelijk raadpleegbaar door Big Brother. Zonder contant geld zijn alle transacties tussen personen en bedrijven, dus in alle richtingen traceerbaar. Oké, prima toch! Kan de overheid met hun belastingdienst een eenvoudige controle uitoefenen op alle belastbare feiten. En de banken, die juist veel dienstverlenende taken kwijtraken, kunnen zich dan volledig storten op alle mogelijke dubieuze financiële transacties. Door verdergaande automatisering bij banken, wat uiteraard ten koste gaat van behoorlijk wat banen, kan het bankwezen zich toeleggen op een totale controle van het financiële transactieverkeer.

Banken hebben geen keus

Door de lage rentetarieven van deze tijd wordt het verdienmodel van het bankwezen aangetast en moet er iets worden bedacht ter compensatie daarvan. De banken hebben geen keuze, door de nood gedwongen moeten ze wel. Dus gaan wij kosten betalen voor een totalitair systeem, wat zogenaamd ten dienste staat van de burger. Vrijwel geen bankmedewerker komt er meer aan te pas. Dus gaan we betalen voor een systeem dat de totale controle houdt over onszelf. In feite een vorm van verkapte belastingheffing. En dat is waar ik in dit artikel naar toe wil. Behalve belasting heffen op de meest eenvoudige wijze, nu ook belasting innen op onze financiële transacties. Belasting heffen op arbeid via de loonheffing zal over een jaar of tien verleden tijd worden. Met een daling van de werkgelegenheid zal dat minder gaan opleveren. Dus zoekt het totalitair systeem naar een alternatief. En het allergrootste voordeel van dat systeem zou de lang verwachte, en alsmaar uitgestelde, grote schuldkwijting kunnen zijn. Een Big Reset dus!

Schuldenberg groeit tegen de klippen op

Stel je voor dat over een jaar of tien inderdaad al ons digitale geld in dat totalitair systeem ronddraait. Geen bankbiljetten meer achter het behang, onder het kussen of onder de vloer. Brandkasten alleen voor de juwelen of andere emotionele kleinoden. Hoe makkelijk is het dan om een begin te maken met de grote schuldafschrijving. Dat is toch waar ons huidige systeem van schuldenopbouw uiteindelijk naar toe gaat? Schulden die wereldwijd altijd nog groeien, ondanks tussentijdse aflossingen, nemen een steeds groter deel van ons (mondiale) inkomen in beslag door de rente- en aflossingsverplichtingen. Niet voor niets is de rente door centrale banken naar benden gemanipuleerd, waardoor het geld bijna voor niets is. Heel gevaarlijk natuurlijk, want door de grote verleiding wordt hierdoor juist de schuldenberg alleen maar groter. Overheden lossen hun leningen af met leningen met lagere rentes. Niet vanuit begrotingsoverschotten, want die bestaan niet meer. Kortom, de tijd nadert dat onze schuldenberg onbetaalbaar wordt. De oninbare leningen op de balansen bij veel banken gaan hun uiteindelijk de kop kosten. Tenzij…. Nou ja, tenzij we allemaal keurig binnen de gestelde termijnen gaan aflossen. Maar ja, in deze tijd van gemak dient de mens, en onder het parool van het geld is bijna voor niets, wordt veel te gemakzuchtig geleend en zien we de huizenbubbel door goedkoop geld en de kredietbubbel weer enorm toenemen. Terwijl de kredietcrisis uit 2008 alleen maar vooruit is geschoven door renteverlagingen. Als de ene zeepbel de andere raakt dan raken ons de uiteen spattende spetters allemaal. Onze overheid en centrale banken zien dat heel goed in, als zouden ze in een complot samenwerken.

Verplichte collecte

Wat is er nu makkelijker dan op het moment van een totalitair financieel systeem rechtstreeks een bedrag af te schrijven van onze tegoeden ten gunste van de grote finale schuldkwijting. Bij weigering volgt een blokkade, zo simpel werkt dat. Een bedrag van bijvoorbeeld 10, 20 of 30 procent van ons saldo kan zomaar worden afgeschreven. De meest gemakkelijke manier om de helft of meer van de wereldwijde schuldenberg af te boeken zodat de rest weer betaalbaar is. En wie zijn dan de pineut? Precies, wij burgers met alleen nog ‘online-tegoeden’. Niet de superrijken met belegd vermogen in bijvoorbeeld onroerend goed en edele metalen. Het is gewoon de makkelijkste weg. Onder het mom van, anders gaan we met ons allen failliet, wordt van eerzame spaarzame burgers een grote som digitaal geld afgenomen om de immorele schuldenaren tegemoet te komen in hun verkwistende gedrag. Een zogenaamde verplichte collecte, of zeg maar pure diefstal, om het wereldwijde financiële systeem te redden. Een ongelooflijke vorm van schaamteloze belastingheffing ligt ons in het verschiet als mijn boze droom bewaarheid wordt. Het wordt tijd dat we met ons allen inzien dat het contante geld absoluut moet blijven en dat we ons moeten verzetten tegen het stiekem invoeren van een totalitair systeem. Zonder na te denken gaan we er allemaal in mee. We denken dat het past bij de voortschrijdende technologische ontwikkeling van deze 21ste eeuw. “Big Brother Is Watching You,” komt stapje voor stapje wel heel erg dichtbij.

Piet Pineut

19 Responses

 1. Ik denk dat regeringen de creativiteit van onderschatten van hun bevolking .
  Ze willen cash afschaffen om een bankrun en zo een meltdown te kunnen voorkomen .
  Ze willen cash afschaffen omdat het financiele stelsel vast dreigt te lopen en zelfs de huidige generatie domme politici gaat dat ook inzien.
  Oke je gaat de cash verbieden als regering maar als je dan denkt dat de mensen hierop niet gaan anticiperen en andere middelen van transacties gaan uitvinden dan moet je als politicus wel heel erg naief zijn om dat te geloven.
  Als het contante geld wordt afgeschaft en dus het zg. zwarte geld dan gaan gouden en zilveren munten het zwarte circuit overnemen , de ruilhandel gaat giga vormen aannemen en regeringen staan buitenspel . Dat politici geen juiste lange termijn visie hebben weten we inmiddels wel en dat ze vrijwel alles fout inschatten wat de gevolgen zijn van hun acteren is inmiddels ook een publiek geheim.

  Het financiele systeem kan maar met een ding gered worden roep ik al hele lange tijd en normaal hebben we daar een oorlog voor nodig maar aan een wereldwijde schuldsanering is allang geen ontkomen meer aan zo groot zijn alle schuldenbergen links en rechts geworden.

  1. We zullen er ooit aan moeten geloven. Er wordt steeds meer over geschreven en economen zijn het met elkaar oneens. En politici weten al helemaal niet hoe een wereldwijde schuldsanering moet worden aangepakt. Zij zullen de harde aanpak uit de weg willen gaan. Met impopulaire maatregelen wordt je niet gekozen of herkozen. Hoe je het ook wendt of keert, een sanering van schulden zal ontzettend veel pijn doen. Er moeten enorme verliezen worden geleden. En het ligt natuurlijk voor de hand dat deze worden neergelegd bij ons eerzame burgers. Het zomaar afschrijven op de balansen bij de grote beleggers, zoals banken en pensioenfondsen betekent een enorme afwaardering van o.a. onze pensioenen. Hoe dan ook, ook dan zijn we de pineut.

   Toch zal er op een goed moment een masterplan moeten worden uitgevoerd waarmee de pijn zo gelijk mogelijk wordt verdeeld. Als dat niet mondiaal wordt uitgevoerd dan ontaarden we in een enorme chaos. Maar zoals zo vaak als er slechte tijden aanbreken zal men er voor weg willen lopen en wil de één na de ander er niet voor opdraaien. Wat daarvan de gevolgen zijn kan ieder voor zich wel invullen. Gezien de spanningen welke er momenteel om ons heen heersen lijkt een wereldomvattende oplossing niet voor handen.

   Ik blijf er op hameren dat iemand in de persoon van een sterke leider het schuldenprobleem moet oppakken. Centrale banken zijn straks uitgespeeld. Als straks de rentestijgingen echt gaan beginnen breekt de pleuris uit. 1 tot 2 procent rentestijging betekent voor veel schuldenaren met de huidige laagste rente al een verdubbeling van de rentelast. Rentestijging gaat hand in hand met oplopende inflatie, en dan gaat de boel gierend uit de klauw lopen. Obligaties zijn niets meer waard en worden gedumpt. De financiële markten gaan crashen en niemand heeft er dan nog vat op. Een goed geregisseerde big reset kunnen we dan vergeten.

   Nogmaals, ik hoop bij mijn volle verstand dat er iemand opstaat en de regie echt ter hand neemt en ons op een nette manier uitlegt wat er nu werkelijk aan de hand is. En niet alles vooruit schuiven zoals nu gebeurt. Vraag mij eigenlijk ook af wanneer goud en zilver explosief gaan stijgen. Heb zelf al eens zilveren munten aangeschaft in de stellige overtuiging dat ik die bij een monetaire reset beslist een poosje nodig zal zijn.

   1. Waarom uit je je tegelijkertijd onwetend en ook weer wijsgerig en vervolgens weer vragend?

    Voel jezelf niet aangevallen, maar trek er duurzame lessen uit.

    Wie zal er nu werkelijk moeten opstaan, behalve uw laffe zelf?

    U bent al bijna 40 jaar werkzaam bij de overheid, goed loon, dik pensioen verzekerd ( betaald door belastingbetalers ).

    Wat voor nuttige sociale tegenprestatie aan de armlastige samenleving kunt u hier tegenover zetten?

    Denkt u alleen met uw gezin te profiteren van het u toegekomen belastinggeld?
    De keus is nu geheel aan u zelf.

  2. Goud en zilver zijn een prima alternatief, maar veel wordt nu aan landen buiten Amerika en Europa verkocht.
   Landen als Kazachstan hebben meer goud in de bankkluizen dan Nederland.
   Rusland en China kopen tonnen in.
   Als je straks geen goud meer hebt als land, dan ben je een ontwikkelingsland.
   Bovendien kan goud en zilver ook verboden worden, en je bent dan in principe een crimineel als je het hebt, net als nu als je grote sommen geld hebt.
   Ook als je niks hebt gedaan, mag je even met oom agent mee om het uit te leggen.
   In de winkels kun je er ook niks mee kopen, want ieder product is van productie tot consument te traceren.
   De supermarkt heeft ook wat uit te leggen als er wel 10.000 pakken melk ingekocht zijn, maar nooit officieel lijken te zijn verkocht.
   Van ieder bedrijf is bekend wat ze op voorraad hebben, waar het vanaf komt, en wie het koopt.

   1. Ja John, het is een erg kortzichtige, egocentrische bende geworden.

    Alles en iedereen gaat zich met een ander bemoeien, om maar niets van de zogenaamde buit te missen.

    Het enige dat ze echt zullen missen op het eind, dat zichzelf.

 2. Waarom zou de dollar niet te gebruiken zijn? of een andere munt?
  Echter, op het moment dat je gaat winkelen, zal deze waarschijnlijk alleen digitaal geld willen zien.
  Ik ben benieuwd hoe dit afloopt. Van de massa hoef je niets te verwachten. Ruilhandel kan interessant worden.

 3. Goed artikel piet.
  Girale overboekingen zijn overigens ook online betalingen alleen uitgevoerd door een bankmedewerker.
  De huidige onhoudbare schuldenberg met haar toenemende crisissen zijn de reflectie van de valutaoorlog. Dat gaat niet meer om economie maar om macht.Het militaire industrie complex in de VS is bijvoorbeeld 10 keer groter dan wat daar aan 50 miljoen inwoners aan voedsel bonnen per maand wordt uitgedeeld. Het land met de grootste wapenindustrie bepaalt de waarde van een munt, de rest kiest en volgt,…..de afgrond in.

 4. Geld (Valuta gecreëerd door de overheid) is een illusie, je denkt dat je er iets voor kunt kopen. Helaas blijkt dat in de praktijk wel eens tegen te vallen, neem India, waar van de ene op de andere dag de grotere bankbiljetten waardeloos werden.
  Mocht men dus in Europa tot een dergelijke drastische maatregel overgaan, dan is het niet ondenkbaar, dat naast de € 500 ook de € 200 en de € 100 biljetten gaan verdwijnen.
  In de praktijk worden deze biljetten ook niet vaak gebruikt voor transacties. Deze biljetten zijn in gebruik als zwart-geld, iets waar de overheid een hekel aan heeft.

  Het waardeloos verklaren van deze biljetten van de ene op de andere dag is zeer onwaarschijnlijk, omdat daarmee de burger zich tegen de overheid keert. De overheid moet immers te vertrouwen zijn, of niet! Nee, een persbericht of een aankondiging van Rutte op TV in de trend van …..we gaan deze biljetten afschaffen in een termijn van 1 jaar. U kan de biljetten bij de bank omruilen.
  Hardere maatregelen zijn niet nodig, omdat in de westerse landen het percentage transacties met contant geld beperkt is en geenszins te vergelijken is met India.
  In landen als Nederland ontvangt ieder zijn salaris giraal, betaald ieder giraal vaste lasten en grote aankopen. Mogelijk dat men nog een brood bij de bakker contant afrekent of in het restaurant, zodat het personeel een tip kan ontvangen, maar dat was het wel.
  Contante valuta zijn dus voor de Nederlandse overheid geen grote bedreiging.

  Waar je vraagtekens kunt plaatsen is in landen als Griekenland, waar men de voorkeur geeft aan contante betalingen (van klein tot groot). In deze maatschappijen hebben de burgers zich ontpopt als ware belasting ontduikers .Op grote schaal wordt de (slecht georganiseerde) belastingdienst in de maling genomen. Dit treft niet alleen Griekenland, maar ook Portugal, Italië, Spanje en een aantal Oostbloklanden.
  Het is dus veel slimmer en effectiever om daar orde op zaken te stellen, door de belastingdiensten te hervormen en te verplichten transacties boven de € 50,- te pinnen.
  Dit gaat vele honderden miljarden opbrengen en zorgt dat de schaduw economie daar gaat verdwijnen……dat was ook de reden waarom de overheid in India zo hard ingreep.

  Dus ten eerste belastingdiensten in de knoflooklanden hervormen en daarna contante valuta, de grotere biljetten afschaffen. Niet andersom, anders valt 60% van de Griekse economie stil en kunnen wij weer bijlappen. Hopelijk heeft de Eurotop iets geleerd van India.

  1. Ik heb er eerder al voor gewaarschuwd Martin, weekend bijltjesdag van de valuta in devaluatie zin.

   Ze willen ons altijd verrassen met zulke asociale maatregelen.
   Maar ze worden met volledige instemming van de zittende regering genomen.

   Al was het alleen maar, om u van uw zo moeizaam opgebouwde AOW en Pensioen opbouw te beroven.

   Het vet van de samenleving blijft doorgaan met stelen tot u het loodje legt.

 5. Hebben we 2 jaar lang op vele site`s verhalen gelezen over het reilen en zeilen van de Dollar.
  De munt zou van de aardbodem verdwijnen enz enz.
  De dollar is schijnbaar uit gekauwd maar bestaat nog steeds en is zelfs weer stijgende en heden zien wij dat het contant geld gaat verdwijnen met de rede dat er teveel schuld is die alleen verdwijnen geruisloos verdwijnen kunt indien de consument geen geld (papier) via de flappentap tot zich kan eigenen.
  Voor een ieder deze stellingname is al vele jaren terug uitgevoerd.
  Heel simpel u en ik verkrijgt een aantal papiertjes met daarop een prachtige foto en een vertegenwoordigen waarde van het feitelijke werkelijke geld namelijk edelmetalen.
  Daarnaast geeft elke staat hoe rijk of arm ook de garantie dat deze papiertjes de waarde vertegenwoordigen.
  Ik ken geen enkel verschil ontdekken tussen de vroegere uitgeschreven cheque en heden de pin transactie waar dan ook alleen is de laatste heel snel.
  Want bij beide word er aan de bank opdracht gegeven om een geldhoeveelheid bij de bank naar een andere bank te betalen.
  Daarnaast is in het Neo liberaal kapitalistisch systeem geheel niet de bedoeling dat geleend geld word terug betaald aan bank of staat.
  Er is tot heden maar een land die dat wel heeft gedaan en dat is Rusland en die kon dat doen omdat dit land zijn waarde van bodemschatten vele malen zijn geld systeem dekt.
  De rest van de wereld heeft heden een megastaatsschuld maar 5 jaar een inflatie van 3-5% en het is verdwenen als sneeuw voor de zon.

 6. Het grootste deel van de westerse bevolking, laat zich met open ogen hun keuze mogelijkheden inperken hoe ze bewust wenst te betalen.

  Heb het al eens eerder verwoord.
  De overheid en de banken hebben al sinds 2008 bewust een fuik uitgezet, om het betalingsverkeer naar hun hand te zetten.

  Hierbij werden de banken aangespoord om de consument zo veel mogelijk te dirigeren in de richting van automatische afschrijvingen, app handelingen, nog vrijwillig betalen via de betaalpas, afschaffen van acceptgiro betalen en het systematisch de €500 en straks de €200 uit het dagelijks betalingsverkeer te halen.

  Hoe slaperig, dom en gemanipuleerd moet een naïeve burger wel niet zijn, om hier het naderend gevaar van in te zien.
  De echte horror, wat het uiteindelijke doel is, moet nog aan de oppervlakte gaan komen.

 7. Geen zorgen er blijft altijd contant geld… we zijn nu bezig met onze eigen munt in het heuvelland en deze is alleen maar voor de lokale ondernemers , werkt perfect ?
  Banken gaan langzaam helemaal verdwijnen net zoals Europa al afbrokkelt …

 8. Inderdaad, Spanje en sinds kort Italië laten zich voor zo lang het in hun eigen voordeel is leiden door de EU regels.

  De politieke en lokale elite wil ook nog zo lang mogelijk de plaatselijke bevolking blijven leegzuigen en beroven voordat ze over stuurboord gaan.

  Hetzelfde is momenteel in Nederland het geval.
  Wij lopen Internationaal altijd 5-10 jaar achter.

  Als het volk zich in meerderheid tegen zich lijkt te keren, zullen ze weer 180 graden omdraaien.

  1. U gaat de komende 5-10 jaar nog geknipt, geschoren en uiteindelijk de keel doorgesneden worden door die bende.

   U kunt dom in paniek doen wat u maar wilt, maar het zal u op termijn geen uitkomst gaan bieden.

 9. Op termijn, is het voor iedereen het beste, dat zij van al hun geld, bezittingen, status en hun persoonlijke zaken worden ontdaan.

  De onverbeterlijke elite mag zich natuurlijk nooit in onschuld gaan verschuilen, daar hebben de Fransen immers de guillotine voor uitgevonden.

  Zij zullen alle mogelijke middelen gaan inzetten, om te voorkomen dat zij hun macht, financiële middelen en bezittingen zullen kwijtraken.

  Het zal langer en pijnlijker worden dan nodig, omdat het merendeel van de mensen nog spiritueel achterlijk en verstoord is.

  Er zal een schifting moeten gaan plaatsvinden.

  Amen.

 10. “Door de lage rentetarieven van deze tijd wordt het verdienmodel van het
  bankwezen aangetast en moet er iets worden bedacht ter compensatie
  daarvan. De banken hebben geen keuze, door de nood gedwongen moeten ze
  wel. Dus gaan wij kosten betalen voor een totalitair systeem, wat
  zogenaamd ten dienste staat van de burger. Vrijwel geen bankmedewerker
  komt er meer aan te pas. Dus gaan we betalen voor een systeem dat de
  totale controle houdt over onszelf. In feite een vorm van verkapte
  belastingheffing. En dat is waar ik in dit artikel naar toe wil. Behalve
  belasting heffen op de meest eenvoudige wijze, nu ook belasting innen
  op onze financiële transacties.”

  Ben het volledig met u eens, digitale kolonisatie van de massa.

  En wat denkt de massa hier tegen te ondernemen?

  De massa blijft liever op de bank hangen met een zak chips en een fles cola, kijkend naar een zinloos programma op TV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: