Nooit was de vraag naar voedselpakketten hoger dan in de herfst van 2019 in het (niet meer zo) Verenigd Koninkrijk. Het aantal miljardairs in het land is opnieuw gestegen sinds 2018. Iéts klopt hier toch niet…hmm, wat zou dat wel kunnen zijn… Wanneer zal het VK onderstaande landenlijst vervoegen met burgers die…hm, niet zo héél tevreden meer zijn? 

https://twitter.com/Rhythmtrader/status/1194418894984896513

Record vraag naar voedsel

‘More people than ever are being forced to go to food banks, with more than a third of emergency parcels going to children, a charity has warned.’ Dat is dan The Trussell Trust, een netwerk van voedselbanken in het VK. In de zes maanden van april tot september 2019 deelde de organisatie 823.145 noodhulp voedselpakketten uit. Het is een record me een verhoging van 23 procent tegenover dezefde periode in 2018. Voedselpakketten, noodhulp op een record; mensen, in een zogenaamd rijk westers land?!

Londense miljardairs

The Sunday Times publiceerde haar Rich List 2019. Londen heeft met 151 miljardairs het hoogste aantal van dit soort gefortuneerden van alle steden van de wereld. Als land op zich staat het daarmee derde na de VS en China. Wat bedoelen we nu met deze extremen naast mekaar te plaatsen? Dat het de ‘schuld’ zou zijn van deze puissant rijken dat er zoveel armoede heerst, al zeker onder de Britse bevolking? Dat zij hun fortuinen zomaar even moeten overdragen aan of delen met de talloze onfortuinlijken in het land? Neen, natuurlijk niet.

Eerlijk is eerlijk

Wat we wel bedoelen is dat ieder zijn/haar fair share moet betalen aan belastingen. Die niet hoort te ontduiken of omzeilen. Dat die belastingen evenredig gespreid en eerlijk verdeeld moeten zijn. Zodat opnieuw de sterkste schouders de zwaarste lasten gaan dragen. In plaats van wat al minstens 8 jaar gebeurt: de zwakste schouders die de zwaarste lasten torsen. Want vroeg of laat, en misschien vroeger dan later, pikt ook de Britse bevolking dergelijke wantoestanden niet meer. Kijk naar bovenstaande lijst, die heel snel aangroeit trouwens, van miljoenen ontevredenen.

De straat op

Om diverse redenen, jawel. Niet alleen vanwege grove inkomensongelijkheid. Maar het kan dan de zoveelste reden zijn waarom de gewone burgers, van jong tot oud, hun ongenoegen uiten. Dat ongenoegen (eufemisme) houden ze niet langer voor zich. Het blijft niet meer binnenshuis broeden. Of in de mensen hun hoofd en hart. De massa’s komen ermee op straat. They take it to the streets… En overheden van Oost tot West en Noord tot Zuid zullen het geweten hebben!

3 reacties

  1. Als het de Engelsen lukt om uit de EU-gevangenis te komen, kunnen ze straks feestvieren. Ze zijn dan weer de baas over hun eigen land. En verlost van de topzware belastingdruk van Brussel. Voor ons is het al te laat: wij zullen moeten blijven zuchten onder de eisen van de Brusselse regenten..

    1. Help ’t je wensen. Helaas is duidelijk dat de financiële bolhoedjes van de City de baas zijn en blijven. Kijk naar de kolderoeke schijnbewegingen van de politiek, onder de fake ‘democratie’. Kijk naar het betrekken van de stellingen door politieke partijen, als voorbereiding op de verkiezingen, volgende maand.
      ‘Leave’ or ‘remain’: het maakt in wezen geen r… meer uit. Dat weten de Britten intussen heus wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: