Sorry zeggen tegen de aarde, de natuur, het klimaat

Misschien zouden we dat beter ook doen, zoals Prince Ea voor ons deed. Niet alle rappers hebben het over bitches, lambo´s, money en dope, bljkbaar. Dit was 5 jaar geleden maar is er veel veranderd ondertussen? We twijfelen er sterk aan, wat niet belet dat we er met z´n allen moeten op blijven hameren, er moeten blijven aan werken. Streven naar het goede, het beste, het juiste. Ook al voelt het vaak aan als Don Quichot die tegen windmolens vocht. In ieder geval heeft ene Joe Biden het wel goed begrepen, dat wat het klimaat betreft het niet vijf voor twaalf is maar vijf na! Al het negatieve dat voorganger Trump over het klimaat, energie en milieu beslist had, draait hij netjes terug. 

Sorry

Een eerste 10 miljard dollar is al noodzakelijk, schijnt het, en dat alleen nog maar om de Amerikaanse mens te beschermen tegen natuurgeweld. ´“It would dwarf all previous grant programs of its kind,” said Daniel Kaniewski, a former deputy administrator at FEMA and now a managing director at Marsh & McLennan Companies, a consulting firm.´ Wat ook met niets te vergelijken valt is wat dit alles voor de nationale schuldenberg zal betekenen. Want dat geld, talloos veel miljarden voor een groene economie, is er natuurlijk niet. Net als de 700+ miljard die er jaarlijks aan defensie opgaat. Maar laat dat de pret niet bederven. In Coronatijden mag je niet op een cent meer of minder kijken, toch? En dit geld is tenminste nuttig besteed. Dan moet er binnen nog eens 5 jaar ook geen video meer als de onderstaande gemaakt worden. Hij is ondertussen al meer dan 26 miljoen keer bekeken. Nu u nog?

Eén reactie

  1. Je kunt Trump, wat dat betreft, natuurlijk ook zien als een zakenman en pragmatische realist. Die het verdomde om nog langer schijnheilige dollars te steken in een verloren zaak.
    Want het inzicht is niet nieuw dat de klimaatverandering als onomkeerbaar moet worden beschouwd.
    Het enige dat de mensheid nog rest is een bestrijding van de gevolgen, waarbij we ook nog voor het grootste deel in het duister tasten.
    Één ding is zeker: “Sorry zeggen tegen de aarde, de natuur, het klimaat” zal geen zoden aan de dijk zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: