Er was de afgelopen tijd veel nieuws uit en over Europa. Betreffende de Eurotop, de stijgende kapitaalmarktrentes en de nieuwe recessie. Daarom is het tijd voor een ander onderwerp. We staan even stil bij de ontwikkelingen omtrent Iran. Als we momenteel geen europroblematiek hadden gehad (de euro is overigens woensdagmiddag gedaald tot onder de psychologische grens van $1,30), dan was het gesprek bij de koffiezetautomaat ongetwijfeld gegaan over de geopolitieke spanningen rondom Ahmadinejad en consorten, want er is momenteel nogal wat gaande.

Ten eerste onderschepte Iran begin december een Amerikaanse drone. Het onbemande vliegtuig was bezig met een spionagevlucht naar de nucleaire activiteiten in Iran, toen het toestel volgens het Amerikaanse leger technische problemen kreeg. Deze blunder heeft Amerika internationaal lelijk in zijn hemd gezet. Enerzijds met de onderschepping van het vliegtuig, dat door Iran natuurlijk triomfantelijk wereldkundig werd gemaakt, anderzijds door Obama, die Iran vriendelijk doch dringend verzocht om het toestel terug aan de VS te geven. Maar de Iraanse autoriteiten reageerden simpelweg dat de drone nu eigendom is van Iran en dat Amerika kan fluiten naar zijn technologische speeltje. Tevens werden er foto’s van de drone gepubliceerd, leuk detail zijn de doodskopjes die in de Amerikaanse vlag zijn verwerkt.

Ook zijn er geruchten ontstaan over dat Iran zich aan het voorbereiden zou zijn om een strategische zeevaartroute te sluiten. De Straat van Hormuz vormt een belangrijke logistieke route voor olietankers, die vanuit de Golfregio het westen van olie voorzien. Een afsluiting van de Straat van Hormuz zou vermoedelijk enorme consequenties hebben voor de levering van olie aan de wereld en dus natuurlijkerwijs ook op de prijs van het zwarte goud. De olieprijs reageerde dan ook fors op de geruchten over de sluiting van deze straat, ondanks dat het bericht vrijwel direct de kop werden ingedrukt.


De Europese Unie en de VS hebben al eens gedreigd met sancties (bijv een olie-embargo), waarop Iran het westen waarschuwde dat de olieprijs wel eens naar de $250,- per vat zou kunnen gaan stijgen. Een scherpe stijging van de olieprijs zal ongetwijfeld een negatief effect hebben op de Europese en Amerikaanse economie. Het westen kan dan door de eventuele sancties lelijk in hun eigen voet schieten. Overigens zijn de Europese landen nog niet helemaal eensgezind, maar dat zijn we inmiddels wel gewend.

En dan is er nog het nucleaire gevaar. Of Iran nu wel of geen kernwapens maakt of heeft, feit is wel dat het atoomagentschap IAEA (International Atomic Energy Agency) heeft laten weten dat Iran waarschijnlijk over genoeg kennis en materialen beschikt om een kernbom te maken en tevens een heel zooitje uranium bezit. Ahmadinejad natuurlijk meteen boos, want het rapport is volgens de Iraanse baas onderdeel van een politiek spelletje en bovendien illegaal.

Wel wil het westen het liefst Iran verbieden om kernwapens te maken. Frankrijk, het VK en Nederland willen zwaardere economische sancties tegen Iran, indien ze hun nucleaire activiteiten verder gaan exploiren. Amerika en Israël hebben echter militaire sancties niet uitgesloten. De verhoudingen staan op scherp en het heeft er alle schijn van de spanningen in 2012 alleen maar verder zullen gaan toenemen.

Laurens de Jong & Koen Dil

22 reacties

 1. Kan kloppen. Volgens voorspellingen start WO3 onder leiding van een “zwarte” president. Nu geloof ik niet zo in voorspellingen maar sommige komen toch aardig in de buurt.

 2. Goed artikel.

  Maar ik weet het niet zo hoor met die WO III voorspellingen. Het feit dat het de “The Alex Jones Show” heet, zegt al weer veel.
  Als er een nucleair wapen wordt ingezet dan weet je gewoon dat er een 2e zal volgen.

  Recentelijk was er nog de voorspelling dat een aanval juist gauw zou gebeuren om te voorkomen dat Iran er anders juist een op tijd zou kunnen hebben.

 3. Amerika een droontje kwijt, en krijgt het niet terug.
  Lijkt op Nederland met zijn helikoptertje (van 1973) en Libië afgelopen voorjaar hahaahaaa !!!

  Ik vraag me trouwens af waarom de Amerikaantjes dat ding niet hebben laten ontploffen op afstand, want al die vliegende broodroosters worden namelijk standaard met een Selfdestructive C4-PlusPakket uitgerust, dat gekoppeld is aan onafhankelijke software, ontvanger en dito voeding.
  Nou weet ik wel dat zo’n apparaat de Amerikanen toch niks kost ivm hun bijdrukspecialiteiten mbt de dollar, maar toch vermoed ik dat er meer achter zit…
  strategische ‘shit’ en zo …

  Nog iets, een wetenswaardigheidje waar Ktm zo van houdt :
  Wist u dat die Mahmooud Ahmainejad van oorsprong een Joodse meneer was, wiens ouders hun familie-naam hebben laten veranderen in Ahmadinejad ; is/klinkt wel zo Arabisch hè?

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/6256173/Mahmoud-Ahmadinejad-revealed-to-have-Jewish-past.html

  En wat dacht u trouwens van Khadaffi ?
  en van Pieper-Jasser Arafat ?
  en Erdogan ?
  of Kemal Attatürk, stichter van het huidige Turkije ?
  en de koninklijke familie Fahd van Saoudi-Arabië ?
  Precies … allemaal (Sefardische) Joden.
  Echte Joden dus.

  Dus nou eens géén Khazaren deze keer 🙂

  .

 4. @ Knowtoomuch in een vorig onderwerp heb ik ergens gelezen dat je zilver moet kopen. Dit was een tip van jou. Helemaal gratis, schreef je. Vraagje, krijg je nu geld toe?

 5. Heb een nieuwe link toegevoegd op het Forum, NIET te versmaden voor hen die geschiedenis een interessante materie vinden en die geen probleem hebben met ‘andere meningen’ natuurlijk.

  U vindt ‘m onder reaktie #103 via de volgende link :

  http://biflatie.nl/forum/know-too-much/50-de-komende-communistische-wereldrevolutie?limit=6&start=6&defaultmenu=87

  @Snel : Dit is ongetwijfeld de laatste SUPER-gelegenheid om het spul te KOPEN tegen zo’n afbraakprijs !

  Al betwijfel ik of je verkopers vindt gnn-gnnn…

 6. Goed deze afwisseling. Ondanks dat de euro onder druk staat vergeten we even wie er heer en meester is met het maken van schulden; Amerika. Die hebben alle rating bureaus nodig om maar de aandacht van de eigen schulden af te leiden.

  @vanzaken en polderman, Die voorspellers hebben al 10 keer de oorlog voorspelt, alleen de tijdslimiet wordt steeds een stukje opgeschoven. Niet te veel aandacht aan schenken als je het mij vraagt.

 7. @knowtoomuch: Ik wil hier snel wel even gelijk geven. Ik heb nog nooit een reactie over de PM gelezen waar je het over dalingen van 15% heb gehad in een paar dagen.

  Neemt niet weg dat het wel opraakt, dat zilveren spul.

 8. Ik vermoed dat de bodem (1500$/Oz / 26$/Oz) nog gaat (‘moet’) komen …

  ‘Ze’ doen maar, die allerlaatste stuiptrekking alvorens met reëele(re) prijzen te komen … gewoon vasthouden die hap … OF bijkopen natuurlijk !

  Ik zie de tonijntjes liggen spartelen op het strand … zo snel trekt de zee zich terug… voor een allerlaatste keer ?

  Petje af voor De Organisators achter dit alles.
  Ze hebben het ‘fiat-spel’ tot de laatste ronde(n) volledig onder controle. Maar goed, daar zullen ze wel dikke draaiboeken voor hebben liggen lijkt me…
  .

 9. Ik zie niet in waarom Iran geen kernbommen zou mogen hebben als de meest agressieve landen ter wereld, Israel en Amerika ze wèl hebben!

 10. @Jan Thiel : Per wereldbewoner is er het equivalent van 6000Kg TNT beschikbaar ; ALLE bommen & granaten ter wereld inbegrepen. (gegevens van 2008)

  Toch een geruststellende gedachte dat er ergens op de wereld 2 of 3 volle palletjes staan te wachten op ondergetekende …
  en er dus ook aan mij is gedacht …
  IK BESTA dus wèrkelijk 🙂

  @VanZaken : O ?

 11. Obama zal met cijfers een gemanipuleerde zogenaamde economische groei aan het volk tonen om dan te kunnen zeggen ; kijk maar we komen er wel en dat komt door mijn plannen en visie… En hop , het tweede ambts termijn is binnen ! Tot er verkiezingen zijn geweest daar gebeurt er nog niets maar daarna…

 12. Xandernieuws komt ook met headline over het instorten van reactor 4 in japan… maar als je dan de fotos ziet vraag je je toch af hoe serieus moet ik dit nemen ? NIET DUS ! Zelfs met mijn telefoon maak ik betere fotos . De fotos geven geen enkele bevestiging van het instorten van en zo kan je maar raak roepen. Ik vind het persoonlijk een hele slecht onderbouwde paniekzaaier..

  Ben het met KTM eens dat het vreemd is dat een spionage toestel (TOP SECRET ??) zomaar neer kan storten en dat ze het laten liggen… Een en al opzet van de Amerikanen lijkt me… Omdat ieder mens denkt , als het niet van jou is moet je het terug geven en zo zijn de Yanks weer het “slachtoffer” en Iran is weer de duivel. Hebben jullie meegekregen dat USA hun getroffen soldaten dumpt op de vuilnisbelt ? Bevestigd door de Airforce.. Te BIZAR , eerst zien dan………

  http://www.youtube.com/watch?v=YiNC5ijo_ZA

 13. @Bas,

  Xandernieuws is aan het uiterste eind van de schaal qua slecht nieuws. Dat verkoopt natuurlijk. En gezien de reacties is het een clubje welke in de Bijbelse eindtijd gelooft.
  Maar snel overslaan dus…

 14. @moerstaal en vanzaken: Ik ben het geheel met je eens. Er zijn daar serieus mensen bezig om als eerste te reageren, echt een serieuze website, ahum.

 15. @Rudolp de Boer : is die Imran Kahn niet die atoomgeleerde die (in opdracht van de VS) van de ‘Nederlandse’ (…) AIVD EXPRES Het Recept van De Bom kreeg toegespeeld eind jaren zeventig (toen ie in B. op Zoom woonde) en er vervolgens mee naar zijn thuisland (Pakistan) ‘vluchtte’ ?

  Wat betreft een belangrijk deel van electronic parts die voor veel van de Amerikaanse ballistic- en satellite-shit broodnodig zijn : ja, die worden ‘doodnormaal’ in China gemaakt en door hen geleverd. (heeft ook met Rare Earth Metals te maken waar China een bijna-monopolie op heeft) .
  Tegenstrijdig ?
  Natuurlijk, maar wat dacht je van de komplete Iraa[u]n[/u]se luchtmacht die voor (reserve-)onderdelen en opleidingen van hun technici van ISRAEL afhankelijk is ???

  Luister, lieve mensen, ‘Het Spel’ zit nog allemaal véél krankzinniger in elkaar dat de ‘gewone man’ zich kan voorstellen. Feitelijk, voor de 0,001% vd (ingewijde) wereldbevolking, gaat het doodleuk om een ‘Goddelijke Komedie’ die wordt opgevoerd voor 99,999% van de wereldbevolking, die niet weten/beseffen dat achter China, de VS, Rusland, Europa en zelfs N-Korea DEZELFDE DIRIGENTEN schuilgaan (de Haute Finance) die onze planeet voortdurend gevangen houden in ‘elkaar vijandig gezinde partijen’ die van tijd tot tijd dan ook èchte (ten koste van het gepeupel) oorlogen voeren enz
  Géén betere bizniz dan oorlog, en al helemààl als je er ook nog eens ‘je’ NWO mee kan doordrukken.

  Welcome to The Reality of Knowtoomuch.

  Welcome to the world of Khazarian Gangster Banksters.

  Daarom ook heb ik een aantal artikelen over de (100%) Khazaren-oorsprong van ‘Rusland’ van 1917 op het forum gepleurd (‘de komende Communistische Wereldrevolutie’).
  Let wel : de héle Koude Oorlog was (ook) één grote ‘Goddelijke Komedie’ … voorlopig althans … want er gaat de komende jaren (gigantisch) veel ‘veranderen’ op het wereldtoneel ; in (zéér) negatieve zin dan…

  ‘Ze’ zijn nou ook zooo dicht bij ‘hun’ overwinning, hun NWO, dat ze ‘m gewoon al kunnen ruiken … ‘ze’ hebben de wereldmacht feitelijk al een 50-60 jaren, maar ze willen ‘m nou gewoon graag wereldwijd publiekelijk erkend zien, sterker nog, ze willen dat het ‘gepeupel’ erom vraagt, nee, sméékt … want ZIJ (de veroorzakers!) gaan wereldwijde ‘stabiliteit’ brengen, hè ?
  Zo werkt dat in hun Machiavellistische-Talmoedische-Khazaren-psychologie …

  Ktm says : Sorry voor de ‘overlast’ …

  .

 16. Toegegeven, de vervanging van ‘Khazaren’ door ‘ze’, maakt het Koen een stuk lastiger om moerstaal te onthouden van z’n gratis abo-tjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: