Ingezonden artikel | Een wereldreservemunt is totaal iets anders als een wereldhandelsmunt. De Euro is bijvoorbeeld wel een wereldhandelsmunt maar geen wereldreservemunt. China komt net om de hoek kijken als het gaat om monetair beleid op wereldniveau. De op één na grootste economie ter wereld, is bezig om haar valuta (de Yuan) om te vormen tot een wereldhandelsmunt.

SDR IMF

Van USD-reserve naar goudreserve

China doet dit door steeds meer bilaterale handelsverdragen te sluiten met andere landen waarbij een periodieke verrekening plaatsvindt (het saldoverschil tussen import en export) in de eigen valuta’s (en dus niet meer in Amerikaanse Dollars). China heeft vooralsnog niet de financiële structuur om een wereldreservemunt te kunnen worden. Daar gaan vele jaren overheen. China doet overigens wel het enige goede en dat is haar USD-reserves in een hoog tempo omzetten naar goudreserves. Dat werkt als een hedge; de blootstelling van de in waarde dalende Dollar-reserves worden gecompenseerd door een stijgende goudreserve.

Eurozone compleet instabiel

De Euro is wel een wereldhandelsmunt, maar heeft ook niet de financiële structuur om een wereldreservemunt te worden. Om een systeem voor een wereldreservemunt op te zetten, zijn vele financiële faciliteiten nodig. De Eurozone heeft bijvoorbeeld nog niet eens Euro-obligaties, de zogenaamde ‘eurobonds’. Daarnaast is het grootste probleem in de Eurozone dat het compleet instabiel is en in monetaire zin ook nooit stabiel zal worden. Het probleem van de Eurozone kan worden samengevat door jezelf af te vragen in hoeverre jijzelf bereid bent om financieel op te draaien, bij te dragen en garant te staan voor de schulden van de buren in de straat. Inderdaad, dat willen de meeste mensen niet.

Special Drawing Rights

Omdat er op dit moment geen alternatief is voor de Amerikaanse Dollar als wereldreservemunt is het IMF druk bezig maar haar plannen voor het Special Drawing Rights (SDR) systeem. De SDR zou in geval van een instortende Dollar (tijdelijk of permanent) moeten fungeren als de nieuwe wereldreservemunt. De Dollar, Euro, Pond, Yen enYuan kunnen dan blijven bestaan maar worden onderling, via een ‘fixed currency’ systeem bij het IMF verrekent in SDR’s (die vermoedelijk deels door goud gedekt zullen zijn, anders krijgt de wereld direct te maken met hyperinflatie).

Shuffle up and deal!

De reden dat China massaal goud koopt is om een stoel aan de “monetaire pokertafel” te vergaren bij het IMF. De VS probeert dit zo lang mogelijk te rekken en is tegen het geven van extra stemrecht aan China. Zonder goud heb je als land in het nieuwe systeem weinig in te brengen en worden je pokerchips (lees de welvaart) weggekaapt door de professionals met een grote hoeveelheid pokerfiches. Eigenlijk is dit duizenden jaren al zo geweest, alleen zijn we dit in de laatste paar decennia een beetje vergeten vanwege de aanwezigheid van het ongedekte Dollar systeem.

Alle macht naar het Internationaal Monetair Fonds

De Chinezen kopen fysiek goud en zilver wanneer de prijzen dalen en reduceren hun blootstelling aan dit op schuld gedreven en wereldwijde ongedekte financiële systeem. Voor degenen die geloven in een One World Government, wat overigens niet onjuist hoeft te zijn; het IMF zal als enige de macht hebben over één wereldmunt. Momenteel zijn er nog een aantal centrale banken die deze macht hebben.

@Floesh

Lees ook: Wordt China’s Yuan de wereldreservemunt?De rol van goud met betrekking tot de Yuan

12 reacties

 1. IMF (internationale maffia federatie). Heel dat gepraat over SDR is gewoon zinloos en niets anders dan fantasie. Want wat is nu eigenlijk SDR het is enkel gebasseerd om nog meer gebakken lucht.

  Het IMF, Wereldbank, EU, FED etc zijn niets anders dan gereedschap om de wereldbevolking arm te houden en ze nog harder te laten werken voor de wereld elite parasieten.

  Geen enkel land heeft het IMF nodig dat is natuurlijk de enige juiste conclusie maar het IMF heeft haar slaven (zio) staten wel nodig.

  Mijn advies geloof al die mooie praatjes niet als zou SDR een oplossing brengen en is gewoon een vervolg van de satanische bankers politiek met weer meer ander fiat geld dat hetzelfde waard is als bv dollar/euro/pond/yuan nl. erg weinig.

  De SDR is het papier niet waard waarop het gedrukt zal worden. Daarom speel je eigen centrale bank en spaar in goud en zilver en laat die banksters maar hun eigen geweldige SDR papier fiat munt gebruiken.

  1. Hoi pieter, bedankt voor je reactie. Dat ik dit artikel schrijf betekent niet dat ik voorstander ben van een wereldmunt, integendeel want dat ben ik niet.

 2. Hi Floes,

  Nee ik weet het. Toch goed dat je bericht over SDR hier op biflatie. Gelukkig kunnen we het hier meteen afschieten voor wat het echt is:
  het ultieme bedrog!

  Helaas is de kennis bij de gem kaaskop vwb het monetaire systeem zoals we het nu kennen vrijwel niet bestaand.

  Er is al duizenden jaren een wereldmunt dat is het oud natuurlijk. De Banksters/politci houden daar niet zo van want men kan niet onzichtbaar stelen in het gouden systeem maar in het fiat geld systeem gaat dat van een leien dakje als je alle politici op je loonlijst hebt.

  SDR is een mooie satanisch truuk uit de hoge hoed van de centrale planners (communisten) IMF, Wereldbank, ECB, FED allemaal een pot nat en aangestuurd door dezelfde zio broeders.

  1. Precies Pieter, een waarheid als een koe.
   Het beleid van het IMF en de Wereldbank, vol gesteund door de Yanken, was er op gebaseerd, om zoveel mogelijk landen economisch te destabiliseren en vervolgens in de dollar krediet ketenen te slaan.
   De Chinezen zijn niet gek, met 5000 jaar ervaring, dus halen er eerst uit wat er in zit, om hun munt sterk te maken.
   China heeft het voordeel, dat het zijn binnenlandse consumptie nog lange tijd kan stimuleren, dit in tegenstelling met westerse landen waar de binnenlandse consumptie stilstaat of daalt.
   China weet dat zij de beste troeven in handen hebben, en gaan daar ook maximaal gebruik van maken.

 3. En over enkele jaren is er geen cash geld meer, maar draagt iedereen een chip op zijn voorhoofd of in de rechterhand. Met die chip zal er de absolute totale controle zijn, een hele griezelige en gevaarlijke ontwikkeling. Op welke monetaire standaard zal dat systeem op gebaseerd zijn ?

 4. Goed artikel,
  of goud ooit een ernstige tegenwaarde wordt, weet ik niet.
  Maar het monopolie van de us dollar is echt wel erg ongezond….

  1. De SDR is nu nog een kunstmatige rekeneenheid, zonder achterliggende waarde. Dit keer echt een soort van ‘naked’ futuure. Een mandje van een aantal valuta’s, waarvan de koersen schommelen t.o.v. elkaar, maar de hoeveelheden van die valuta wel min of meer vastliggen. Die hoeveelheden kunnen omdat er een verdeling dus aangepast worden. Eigenlijk ooit bedoeld als een vervanging voor een soort van goudstandaard, als je het mij vraagt.
   Daarom zal de SDR in zijn huidige vorm niet tot wereldmunt gebombardeerd kunnen worden. De valuta nu vertegenwoordigd in die SDR zijn Dollar, Euro, Pond en Yen (stamt uit de 60’er jaren, dacht ik). Op dit moment nou niet bepaald sterke munten nietwaar? Dus hoe zoiets nu een wereldmunt moet worden, is voor mij een open vraag, waarvan ik toch wel denk het antwoord te weten.
   Is het dan zo raar dat de Chinezen hun Yuan daar ook in zouden willen hebben? En straks misschien ook de Russen, Brazilianen en ga zo maar door? En de Chinezen doen hier dan even mee met de westerse gedachtegang als grootste handelsnatie, waardoor ze hun stem duidelijk laten horen. Hun werkelijke motieven zullen ze m.i. blijven verhullen, totdat hun tijd echt is aangebroken.
   Dat is mede reden waarom ik van gedachte veranderd ben over een door goud gedekte Yuan en Yuan als wereldmunt. Verder wil ik de mogelijkheid openhouden voor meerdere SDR’s, bijv een oosterse tegenhanger of eentje die uit edelmetaal, of zelfs andere grondstoffen zal bestaan. Hoe ingewikkelder hoe beter, denkt men.
   Verder moet je je goed realiseren dat het systeem niet verandert met invoering van de SDR, het blijft fractioneel bankieren. Eerst moeten oorzaken weggenomen worden, die tot de huidige onmogelijke situatie geleid hebben, voordat je werkelijk tot oplossingen kunt komen. En daar kun je boeken over volschrijven.
   Dit zijn zo mijn gedachten over dit soort zaken, die je beslist niet in de MSM of alternatieve media zult vinden. Ik heb niets te verkopen, noch aan de één noch aan de ander en biedt het nu nog gratis aan, haast u.

 5. De afgunstige internationaal socialisten geven hun gevecht tegen de natuurwetten niet makkelijk op. ’t Maakt allemaal niet uit, de natuurwetten winnen na een poosje toch.

  Als gevolg van hun afgunstige, megalomane activiteiten zijn het natuurlijke geld, goud en zilver, momenteel nog steeds erg goedkoop. Dat dan weer wel. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: