Stijgende armoede bedreigt miljoenen Duitsers

5

Via Zaplog | Een reeks recente onderzoeken tonen aan dat miljoenen mensen in Duitsland bedreigd worden door de stijgende armoede ondanks de lage werkloosheidscijfers in de sterkste economie van Europa. Volgens een vrijgegeven onderzoek door de Parity Welfare Association lopen ongeveer 12,4 miljoen Duitsers, of één op de zeven mensen in Duitsland, het risico op armoede. Het onderzoek toonde ook aan dat “de armoede in de afgelopen vijf jaar is blijven stijgen in het Europese land“.

Een ander onderzoek, die afgelopen woensdag werd vrijgegeven door de Hans Boeckler Foundation van de Federatie van Duitse vakbonden, liet weten dat kinderen en jongeren in de afgelopen jaren in Duitsland het meest getroffen zijn door de crisis en de armoede. Dit komt nadat de Nationale Armoede Conferentie eerder deze week de overheid zwaar bekritiseerde toen het ging opscheppen over de lage werkloosheid in Duitsland.

Critici stellen dat het ontbreken van een wettelijk minimumloon en de uitbreiding van de laagbetaald werk, “mini banen genaamd”, de economische druk op de armsten in de samenleving hebben gelegd. (Bron: Presstv)