Stilte voor de storm: de avondklok telt af

De lezers hier zullen net als ik maatschappij kritische lezers zijn. Op zoek naar de achtergronden van het nieuws, naar harde feiten en objectieve berichtgeving. Bij de oude “vertrouwde” mediakanalen ontbreekt het daar nogal eens aan. We zien een onderwerpelijke berichtgeving bij het Journaal, RTL-nieuws en de talkshows bij onze nationale omroepen. Niet zo vreemd, omroepen worden gesubsidieerd door de overheid. “Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.” Niet voor niets schieten de maatschappijkritische nieuwsplatforms op het internet als paddenstoelen uit de grond.

De harde feiten

Al jaren achtereen dalen de kijkcijfers bij onze gesubsidieerde omroepen. TV-kijken is ouderwets, zo vindt de jongere generatie. We hebben nu Youtube, Twitter en de sociale media op het internet. Daar gaat een nieuwe  wereld voor je open. Het internet is een heksenketel van jewelste. Je verdwaald er als je de weg niet weet. Ontelbare websites, onlineshops en Youtubekanalen die allemaal een “boodschap” willen brengen. Het internet is de openbare digitale snelweg waar we net als op de openbare weg moeten uitkijken dat we de weg niet kwijt raken. Persoonlijk beleef ik het internet als het rond toeren in mijn auto over onbekende wegen. Elke dag komen nieuwe items voorbij die mijn interesse opwekken. Vooral de berichten die tegen de algemene opinie ingaan. Die probeer ik te analyseren want ik wil weten waarom iemand anders denkt. Misschien mis ik iets, of zijn er bepaalde feiten door de (staats)omroepen over het hoofd gezien. Dan wil ik weten of onbevestigde berichten zijn gebaseerd op geruchten of op keiharde feiten en zoek ik verder in de veronderstelling dat ik plausibele verklaringen kan vinden.

Demonstreren is een grondrecht

Het valt op dat er momenteel agressie is tegen de pers. Verslaggevers van de NOS klagen steen en been over demonstranten die hun apparatuur vernielen. Deze mensen worden betiteld als agressieve virusgekkies of complotdenkers. De algemene opinie keert zich tegen deze protesterende burgers want als je andermans spullen vernielt dan spoor je niet. Toch schuilt daar een theorie achter die makkelijk wordt weggewuifd als complottheorie. Demonstranten zijn kritische mensen die zich keren tegen repressieve beleidsmaatregelen van de overheid. Ze zijn het oneens met beleid dat hen persoonlijk raakt. Het is niet altijd een mentaliteitskwestie, zoals de TV-kijkende bankzitter denkt. Door de lockdown worden er bepaalde bevolkingsgroepen onevenredig hard getroffen. Gedupeerde burgers kunnen boos worden, een logische reactie als je schade ondervindt door overheidsbeleid. Economische dan wel geestelijke gezondheidsschade. Het is democratisch dat getroffenen zich verenigen en via protestdemonstraties aandacht vragen voor hun situatie. Het is een grondrecht.

Jong en kansloos

Dat de emotie door massaprotesten op pleinen en op straat hoog oploopt is eenvoudig te verklaren. Dat hoog opgelopen emotie doorslaat naar agressie is helaas een logisch gevolg. Zeker als je als deelnemer in de menigte een politiemacht tegenover je ziet staan met schilden en wapenstok. Waar ben je dan in vredesnaam aanbeland. Een veldslag volgt en de beelden bereiken de huiskamers. Je bent een mafklapper, een idioot, een rebel. Men vergeet dat de echte relschoppers zich intussen hebben vermengd in de menigte waar je deel van uit maakt. Je ziet die grote club jongeren niet die zich in andere straten verzamelen. Het is de reljeugd die uit is op rotzooi schoppen. Meestal ‘hooligans’ die ook een stukje onvrede met zich meedragen. Jong en vaak kansloos. Door corona nog meer hopeloos. Helaas worden ze niet begrepen want ze schoppen herrie, rellen en gaan zelfs over tot plunderen. Naar Amerikaans voorbeeld. Ze worden in de huiskamer veroordeeld en door de politie nagejaagd. Krijgen een flinke boete of celstraf met een strafblad en zijn later kansloos bij het zoeken naar een baan. Ze zijn het uitschot van de maatschappij want ze hebben “ons”  aangevallen. Veroordeeld door mediabeelden en het volk. Het zal je kind maar wezen.

Noodwet en noodverordeningen

Mijn betoog lijkt een verdediging voor het gedrag van de relschoppers, maar zo wil ik het niet zien. Ik zie de rellen als een vorm van maatschappelijke onvrede. Onrust die eerst ondergronds heerst maar zich later manifesteert bij een deel van de massa die zich uiten met woord en daad in plaats van pen en geschrift. Via de alternatieve media zijn er genoeg columnisten die verwoorden wat er leeft onder de bevolking. Die aanvoelen hoe de samenleving wordt onderdrukt door een noodwet en nu ook door noodverordeningen van burgemeesters die de veiligheid van hun burgers waarborgen. Veel mensen brengen nu de tijd door in stil protest. Mopperen binnenshuis en volgen braaf de slogan van de overheid, “alleen samen krijgen we corona onder controle.” Een slogan die door de (staats)omroepen vol wordt gesteund.

Een politiestaat is geboren

Op TV zagen we vorig jaar de beelden van uitpuilende IC-afdelingen. Nu niet meer. We krijgen nu angstige voorspellingen voorgeschoteld van ziekenhuisbazen die hun personeel willen ontzien. Het gaat niet meer over een gruwelijk sterftecijfer. Daar praten we niet over. Met cijfertjes, en grafiekjes met de lijntjes naar beneden, moet je het volk niet vermoeien. Wijs op de gevaren van gemuteerde virussen en je hebt voldoende reden om lockdown en avondklok te verlengen. Hoe lang nog? Dat wordt de discussie, maar ook over de gigantische schade, de geestelijke gezondheidsschade en de uitgestelde behandelingen, uitgestelde faillissementen, ontslaggolf, enzovoort. De maatschappelijk onvrede kan makkelijk aanzwellen tot nieuwe protesten. Echter, er staan patrouilles op elke hoek van de straat. Hoe ga je dan demonstreren bij een noodverordening. De overheid heeft de noodwet, dus willen de burgemeesters ook wat. Een politiestaat is geboren. Van democratie naar technocratie zonder het volk om een mening te vragen.

Stilte voor de storm

Er heerst een gevaarlijk virus dat ons zou decimeren. Zo werd al een jaar geleden verkondigd door de WHO en een half jaar later afgezwakt met keiharde cijfers die aantoonden dat de mortaliteit slechts 0,23 procent was over 2020. Als ik beweer dat dit percentage meevalt dan ben ik een wappie, en helemaal als ik verwijs naar de cijfers van onafhankelijke analisten die aangeven dat in NL slechts sprake was van 0,07 procent. Als zulke cijfers doordringen bij de massa zal de weerstand tegen de noodwet groeien. Maar ziet u al gebeuren dat de voorpagina’s van de dagbladen en de nationale omroepen deze cijfers met chocoladeletters presenteren? Voorlopig blijven we overgeleverd aan de avondklok en aan het stil protest. Hoe lang zouden jongeren en andere gedupeerden zich stil houden? Stilte voor de storm.

GW

14 reacties

 1. “Ze worden in de huiskamer veroordeeld en door de politie nagejaagd. Krijgen een flinke boete of celstraf met een strafblad en zijn later kansloos bij het zoeken naar een baan.”

  Dit kent alleen maar verliezers: de relschoppers met een strafblad krijgen later geen baan en komen in de (zware) criminaliteit, de rest van de samenleving wordt daar slachtoffer van middels ernstige, serieuze criminaliteit o.a: diefstal, inbraak, drugs en moorden en/of rondvliegende kogels. Vicieuze cirkel.

  1. Ik zou niet zeggen ‘apart’ maar ingewikkeld. Zijn uitleg is dus niet geschikt voor de gemiddelde TV-kijker. Te moeilijk voor leeghoofden en bankhangers. Wordt dus niet uitgenodigd door Jinek en OP1.

 2. De satanische sekte is volop bezig om de NWO er door te drukken. Is het niet goedschiks dan wel kwaadschiks. Het volk zal moeten buigen, knielen en LUISTEREN.
  De daaruit ontstane opgekropte woede ontlaat zich en zeker straks als vele, vele bedrijven letterlijk omvallen. Vergeet ook de rol van de Romeo’s niet bij de demonstraties. Dan kan er “lekker” geramd worden met de knuppel. Past allemaal in het onderdrukkingsspel.
  Creëren chaos, armoede, honger en als reddende engel verschijnt daar opeens de NWO. Op weg naar 500 miljoen aardbewoners, die als slaaf mogen dienen voor de 1%.
  Wat een wereld, in en in VERROT. En wereldwijd doen alle regeringen aan dit vuile spel mee. Hoe zou dat toch kunnen? Ook zij leven maar 1 keer.

 3. Vergat ik in mijn bovenstaande opmerking.
  De uitspraak van Herr Klaus Schwab Van het WEF: you Will OWN Nothing and you Will be happy.
  VN agenda 21 / 2030. Verdiep u er maar eens in en huiver. Wat een donkere toekomst voor de 500 miljoen die nog over mogen blijven. Wat een schoftenzooitje.

 4. “Waar is het misgegaan met dit medium?”

  Wie de zegeningen van het web verheerlijkt moet bv. de vierluik “Vuilspuiters van het riool” van Mathijs Bouman in het FD (20/21) nog eens op zijn gemak teruglezen.

  https://fd.nl/achtergrond/1368384/de-vuilspuiters-van-het-riool

  Zie (ook los van dat mooie verhaal) hoe internet in nauwelijks een kwart eeuw van hooggeprezen ‘digitale snelweg’ en gratis informatie voor iedereen, verloederde tot openbaar riool, waarin iedereen vrijelijk zijn of haar stinkende behoefte kan doen.

  “Het medium is gekaapt door gevaarlijke hackers, anonieme trollen, leugenachtige influencers en buitenlandse agenten.” (Én -vergeet de MSM-er- de eigen Big Brother die over ons allen waakt, vanwege ‘criminele en pedofiele netwerken’).

  Maar kom niet aan ons hoogste goed, de moderne, digitale versie van de vrijheid van meningsuiting: de geur bedwelmt, verslaaft en verdient goed en houdt bovendien de ledigheid van de straat.

  1. Klopt. De digitale afhankelijkheid is al zover dat we zelf niet eens meer in de gaten hebben hoe massaal verslaafd we er aan zijn.
   Al worden we figuurlijk verslonden door haaien en hyena’s, die het alleen op geld hebben voorzien, en worden we dagelijks volgepropt met overduidelijke nepinformatie, ons mobieltje is ons kompas en ons geloof, waarin vrije meningsuiting een illusie is.
   Geheel vrijwillig stiefelt de mens daarmee op zevenmijlslaarzen naar een Orwelliaans slavenbestaan, waarin we misschien toch gelukkig kunnen zijn, zolang we maar contact kunnen hebben met het internet.

  1. Deze man is een ouwe rot uit het vak. Heeft een duidelijke, en zeker geloofwaardige visie. Hij is niet de enige met zijn verhaal. In de kern vrij simpel en heel begrijpelijk. Het gaat om de schuldenberg die onhoudbaar is geworden. De rentetarieven naar nul gemanipuleerd door centrale banken die uit louter paniek nu het overtollige schuldpapier opkopen van de bankbalansen. Dat blijf ik nadrukkelijk herhalen in mijn columns omdat het op deze wijze heel eenvoudig is uit te leggen dat het fiat fiduciair geldsysteem in feite failliet is.

   Alle monetaire maatregelen van nu en in de toekomst worden louter uit paniek gedaan. Op gegeven moment wordt dat ook doorzien door de massa. Op dat moment zal vertrouwen omslaan naar wantrouwen en gaat de boel schuiven. Ik wacht nog op de econoom/analist die het moment waarop kan voorspellen. Kortom, spannende tijden.

   1. Ga je dan ook akkoord dat Amerikaanse staatsobligaties de beste bestemming zijn van onze spaarcentjes? Schmull hierover: “Daarom zal het Grote Geld, vooral uit Europa en Japan, zich weer storten op Amerikaanse Treasuries, ongeacht de grotere uitgifte, zodra blijkt, dat groei en inflatie weer een illusie is geweest. Wees dus niet short, zoals de meeste traders! Bovendien worden de optimisten straks wakker, dat de beursstijging voornamelijk te danken is geweest aan financieele engineering, zoals inkoop van eigen aandelen, en gedreven is geweest door liquiditeiten van Centrale Banken, met hun superlage rente, niet aan winststijging en een betere economie. Die laatste factoren zijn de enige duurzame redenen voor een beursstijging.”

 5. ‘Ken eerst uw vijand, oordeel pas daarna over de oorlog’.

  Goochelen of selectief googelen met cijfers zegt niets. 0,23 of 0,07 procent waarvan? De totale wereldbevolking of het totale aantal (officiële) besmettingen?
  Het is in ieder geval niet meer dan een momentopname van een besmettelijke ziekte die in feite pas is begonnen en jaren, zoniet decennia, kan duren. Pas daarna kan de balans worden opgemaakt. Niemand koopt iets voor een blote ontkenning en misleidende cijfers.

  Ondanks de (kennelijke) beschikbaarheid van vaccins hebben virussen en andere ziekteverwekkers de wereld in de houdgreep. Covid is geen calamiteit of tijdelijke ‘storing’; ook de westerling zal moeten leren leven met pandemieën.

  De aanpak is overal tamelijk gestandaardiseerd en kan nergens rekenen op veel sympathie. ‘Het is een ondemocratisch machtsinstrument’, wordt er (op zich terecht) geroepen, maar wat is het alternatief?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.