Stilzitten en hopen dat je houdt wat je hebt

Het is hier op Biflatie al vele malen verzucht. Waarom komen de Nederlanders niet in opstand? Waarom zijn er geen of nauwelijks protesten? In zijn artikel in de Telegraaf van 3 mei maakt Alex Sassen van Elsloo zich boos. Hij schrijft dat de ontwikkelingen in Europa  een enorme negatieve impact hebben op al onze levens en die van toekomstige generaties. Toch houden mensen zich liever bezig met zo iets als een stompzinnig Koningslied en zien ze blijkbaar niet in dat de EU en haar Trojaanse paard, de euro, de boel om zeep gaan helpen.

struisvogel economie

Wat doen en wat niet?

Wie werk heeft wordt aangeraden om vooral te blijven zitten waar hij zit. Qua koopwoning gebeurt eigenlijk het zelfde. Niet kopen want huren blijkt op termijn goedkoper en meer flexibel te zijn. Ook niet verhuizen, zeker niet als je hypotheek onder water staat. Wat de gewone dagelijkse benodigdheden betreft letten we op de kleintjes. Als we iets voor ons plezier kopen dan natuurlijk wel via een webshop, na op een vergelijkingssite alle aanbiedingen te hebben bekeken. Verder geldt dat je je zelf wel op zijn tijd moet verwennen. Dus lekker even op vakantie met Easyjet of een soortgelijke maatschappij.

Nederland, Europa en de toren van Babel

Economische groei, krimp, voorspellingen en metingen, planningen en verwachtingen, werkgelegenheid, werkloosheid, de zorg, financiële markten, bestuurders landelijk en regionaal, de vakbeweging en de werkgeversorganisaties, de banken, pensioenfondsen, de ECB, het IMF, de regeringsleiders, de belangen van de landen en hun leiders etc. etc. Alles bij elkaar opgeteld is het een onontwarbaar bureaucratisch bouwwerk geworden dat veel weg heeft van de toren van Babel. Ook wij worden zonder dat we het snappen bestraft met de Babylonische spraakverwarring. Het is een kakofonie van geluiden en woordbeelden. Ieder hoort het op zijn of haar manier, herinterpreteert, legt uit en geeft alles opnieuw vorm. Het lawaai is enorm, het resultaat nul.

De vele jaren van toenemende welvaart

Vele tientallen jaren ging het beter en beter. Onze ego’s groeiden even als de privatisering. Samen werd minder- of helemaal niet meer belangrijk. Alles draaide om een maakbare samenleving, zowel privé als qua overheidsbemoeienis. Overal kwamen wetten, regels en beleidsafspraken voor. Miljoenen verkeersborden, drempels, gordels, airbags. De overheid groeide uit tot een kassier van groot formaat, binnenhalen, uitgeven en herverdelen. Afremmen, stimuleren, belonen en bestraffen. De westerse mens verdrong de dood uit zijn bestaan, ging voor het eeuwige leven en ongebreidelde consumptie.

Ongeloof en het niet willen en niet kunnen zien

Door een langdurige periode van “welvaart” met het accent vooral op meer en meer materiële groei en individualisering, zijn we van de natuur en het samenzijn vervreemd. De mens heeft zich zelf bovenaan de piramide gezet zonder dat de normen en waarden over de aarde, de medemens, de natuur, planten en dieren zijn meegegroeid. Nu we in een spiraal naar beneden terecht zijn gekomen is het voor de meesten ondenkbaar dat het echt anders zou kunnen gaan worden, dat de opgaande lijn van voorheen zich in een sneltreinvaart zou kunnen keren in neerwaartse richting. Onze maatschappij is zodanig complex geworden dat de meeste mensen zich er helemaal niet meer mee bezig willen houden. Druk zijn met vasthouden van wat er tot nu toe binnengehaald, opgebouwd en verkregen is.

Bang voor de chaos?

Nee er komt geen opstand. Men wil vooral niets in gang zetten wat het monster los laat uit zijn duistere kooi. Meer dan duidelijk is dat van politici geen redding te verwachten is omdat deze het ook niet weten, hopeloos verdeeld zijn, met standpunten en visies omgaan als grote goochelaars. Wat net nog een bloem was is even later een lege portemonnee of een konijn. Je weet het maar nooit. Links, rechts, sociaal, liberaal, christelijk en wat ook meer. Het blijken labels te zijn die elke dag een andere invulling kunnen krijgen. Als er geen uitweg lijkt dan gedragen de meeste mensen zich gelaten. In Europa, uit Europa, wel of niet een euro, wel of niet opkomen voor zuidelijke landen, gezamenlijk Europabreed garant staan voor spaargelden en pensioenen, het zal gewoon geaccepteerd worden omdat maar weinigen bereid zijn om de grote chaos te riskeren.

48 reacties

 1. Er is wel opstand; klagen, mopperen, zeuren, zuipen, snuiven etc. etc. Kortom, opstand van het kaliber waarvan het Romeinse Rijk ook ten onder is gegaan.

 2. Je kan schreeuwen wat je wilt, maar wie moet er naar je luisteren? De politici? De bankiers? De europese leiders? Dit is nog maar het begin van de crisis. Wedden dat er over een paar jaar opstanden komen, ook in de ‘gezonde’ eurolanden? Dan wordt het ieder voor zich, dat is het eigenlijk nu al. Iedereen vind het nog wel best, totdat de uitkeringen worden gekort, er echt een keer geen geld meer is, dan kan het zomaar snel veranderen.

  1. Helemaal mee eens dre,

   Het individualisme staat momenteel op een ontzettend hoog “niveau”. Tevens wordt er (bewust) over allerlei zaken door de media een andere kant op gekeken. Mede dankzij de digitale revolutie en de komst van de 3D printer, gaan er heel wat bedrijfstakken naar de verdommenis of in ieder geval ten koste van vele tienduizenden banen, is trouwens al enige tijd gaande. Post, reisbureaus, bank- en verzekeringswezen enz. Enz. Heb je weleens gekeken naar winkelstraten in NL? Het is praktisch overal hetzelfde. V en D, Hema, Kruidvat, Blokker, praxis en nog een tiental van dit soort ketens. Er zijn (naar men zegt) wereldwijd maar een paar honderd bedrijven te zijn die de touwtjes in handen hebben. O, en ik vergeet nog even de globalisering te vermelden. Waar je vanuit India door een medewerker van een callcenter wordt gebeld. Ik ben benieuwd wat het uurloon is van die medewerker.
   Kortom de vooruitzichten voor de westerse samenleving ziet er alles behalve florissant uit. Tenzij we ECHT vanuit een onbaatzuchtige manier de samenleving opnieuw vorm willen geven.

 3. Er zijn een 1.000.000 ambtenaren. Dan is er nog een divisie die hieruit opdrachten plukt. Miljoenen uitkeringen en pensioenen. En dan nog de domheid van de Nederlanders die waarschijnlijk nog geen eens weten waar Griekenland ligt. Elke avond miljoenen kijkers naar de vaderlandse televisie met hersendodende spelletjes. Raar man dat er niemand staakt. Maar het komt wel hoor als de onnozele Nederlanders door hebben dat alles naar de afgrond is geholpen.

  1. en duizenden die van subsidies leven……
   waarschijnlijk zien de meeste mensen de afgrond pas als ze op de bodem ervan belanden…..

 4. “A nation of well-informed men who have been taught to know and prize the rights which God has given them cannot be enslaved. It is in the religion of ignorance that tyranny begins.”

  Benjamin Franklin

 5. Ik zou graag in opstand willen komen maar alleen is het zolang geleden dat wij Nederlanders voor het laatst massaal de straat zijn opgegaan (kruisraketten) dat wij eigenlijk niet meer weten hoe we massaal kunnen protesteren. Misschien is de overdreven reactie op het Koningslied wel een vorm van rebellie die latent onder de oppervlakte heerst.
  Het is een rebellie die gekanaliseerd moet worden, misschien een soort van Europese Tea Party.

 6. Ik zat zojuist naar een oude klassenfoto te kijken. Deze was geschoten in 1993. Wie kent het Nederland nog van die tijd? Een overvolle boodschappenkar voor een prikkie, een leuk koophuisje of huurappartement voor een paar honderd gulden per maand aan lasten. Als je last had van je gebit of klachten had ging je naar de zorgverlener zonder het gezeik van bijbetalen of in de stress om uit te zoeken of het nu wel of niet verzekerd was.

  De leraar die uitgebreid de tijd voor je nam, je moeder die er altijd voor je was als je uit school kwam omdat pa alles makkelijk kon onderhouden van zijn arbeidersinkomen.

  qua welvaartsniveau zaten we op Scandinavisch niveau. Nederland behoorde in die tijd ook tot één van de rijkste landen ter wereld met één van de allerbeste onderwijssystemen ter wereld. De verzorgingsstaat kon met gemak gefinancierd worden door de enorme economische opbrengsten die het land zelf genereerde.

  Maar de ene gangster (Z) verruilde die solide gulden voor een schimmige veel te dure munteenheid die bedacht was door een groepje onverkozen dominante mannen. De andere gangster (B) verkocht vrijwel alle sociale nutsvoorzieningen voor een appel en een ei in ruil voor een mooi baantje in het bedrijfsleven. En dat was de doodsteek voor het eens zo mooie Nederland.

  Van een steenrijk, welvarend, sociaal paradijs naar een regelrechte gure neoliberale koude hel.

  Sommige mensen zeggen ‘dat we het nog niet zo slecht hebben’ met al die voorzieningen die er nog zijn, zoals uitkeringen en subsidies. Dezelfde voorzieningen die inmiddels steeds meer uitgekleed worden. Geloof niet dat de overheid door het aanbieden van deze voorzieningen zo begaan is met het sociale lot van de gemiddelde mens. In werkelijkheid schaffen ze het liever af.

  Maar ze weten ook wel dat indien zij dit stelsel zouden afschaffen miljoenen mensen acuut op straat belanden (wegens absurde woonkosten) of honger lijden (wegens veel te duur levensonderhoud).

  Daarom houden ze het nog in stand, maar voor hoelang nog?

 7. Och gut-och gut … ik heb ’t (R-)doccie zojuist afgekeken, en de laatste 7 of 8 minuten blijkt het om een promootje voor de herinvoering van de ‘gouden standaard’ te zijn …

  Kijk, OOK DIE ‘Oplossing’ wordt natuurlijk hélemaal niks ; OOK DAT ‘scenario’ zal volledig R-controlled zijn, en wel omdat deze meest criminele familie ooit al een eeuw of twee naar de huidige, Final Crisis toewerkt, zodat zij ruimschoots de tijd hebben gehad om 100-DUIZEND + TON ‘opzij te leggen’ (‘officieel’ is er 160 duizend ton) en zo ALSNOG ‘heer en meester’ over de wereld blijft, en waarna ze OOK nog eens, wanneer er fysiek geleverd dient te worden, VRIJELIJK met de tienduizenden tonnen van Centrale Banken wereldwijd kan gaan ‘schuiven’ , China inbegrepen, zonder dat dat ‘officieel’ ooit opgemerkt wordt natuurlijk, en deze aasgier-familie OOK nog eens een DERDE (nood-)optie heeft : via (HUN!) regeringen (op àlle continenten !) massale goudconfiscaties bij de Gewone Man kan gaan toepassen, desnoods op doodstraf, om Het WereldSpel tot een (=hun ! ) ‘Goed Einde’ te brengen : The (Rotthen) New World Order.

  Wat zegt u ?

  Ik een cursus LOI gevolgd ?

  Natùùrlijk niet ; gewoon Gezond Boerenverstand èn het nodige gelezen, dazzal ..!

  1. Waar baseer jij op dat de Rothschilds over een 1.000 ton de controle hebben? Ik neem aan dat je daarmee bedoelt dat ze deze 1.000 ton ook werkelijk fysiek in bezit hebben.
   200 Jaar om naar een finale crisis toe te werken, lijkt me ook wat lang.
   En er is eigenlijk nog nooit een gouden standaard geweest, wel allerlei constructies gebaseerd op goud en zilver tegen een ratio van ca. 1:15, of papiergeld dat fractioneel gedekt was door goud.

 8. Parijs heeft 12 miljoen inwoners en doet het met 1 burgemeester.
  Hier in Nederland heb je 390 burgemeesters, heb ik de locoburgemeesters nog niet meegeteld. Het is een lachwekkende vertoning. Minder overheid, minder bureaucratie, minder regels, minder profiteurs. Naast al die gemeentehuizen heb je ook nog provinciehuizen die ook vol zitten met profiteurs. Het zijn allemaal veredelde bijstandstrekkers die niets voor ons land betekenen. En dan al die mensen die bedrijfjes met overheidssubsidie beginnen om de werkgelegenheid te verhogen, kost ons handen vol geld. Heb ik het nog niet gehad over dijkgraven, waterschap, afvalverwerking, wachtgeldregelingen, defensie, jeugdzorg, etc etc
  Het is wel duidelijk dat we dit allemaal niet meer kunnen betalen!
  Kijk hier maar even http://www.destaatsschuldmeter.nl/

  1. @Moon,

   Wat een geklaag, wat een geklaag. Wel stutend om te lezen dat mensen die werk verzetten in functies die ze zelf niet verzonnen hebben als profiteurs te worden weggezet. Het zijn waarschijnlijk hardwerkende mensen die hun gezin onderhouden.

   Was Parijs niet die stad met veel sociale onrust, no go zones en zeer vele autobranden in de getto’s??

   Klagers zoals Moon betekenen niets voor een land. Dragen alleen maar bij aan de negativiteit.

   1. Zo Udo, ieder heeft het recht om te klagen niet? Met wat wordt gezegd: ‘Minder overheid, minder bureaucratie, minder regels, minder profiteurs.’ ben ik het helemaal met Moon eens. Alles wordt maar krampachtig vastgehouden, niets durven de beleidsmakers meer los te laten. En profiteurs zijn niet de mensen die werk verzetten, het zijn de mensen die doen alsof ze werk verzetten of werk verzetten, waar niemand van profiteert, behalve hunzelf, eigen werk creëren, niet omdat het nodig is, maar omdat ze daar bergen met geld voor krijgen.

    Heb jij een gedegen oplossing voor de huidige gang van zaken dan? En ben je het niet met me eens dat zoalang er Vestia managers rondlopen die miljoenen krijgen om de boel te belazeren Nederlands zijn die het niet meer zien zitten?

    1. Wij zijn ons hele leven al ondernemers en ik adviseer anderen om vooral geen ondernemer te worden. Als ik zie wat wij allemaal moeten betalen……buma stemra, betaalautomaat, verzekeringen, vergunningen, belastingen, boekhouder en dan heb ik het overige nog allemaal niet genoemd. Reken er maar niet op dat wij geholpen worden. Ben je ziek? Jammer dan, gewoon doorwerken. Stop je met je bedrijf dan geen uitkering, had je maar een te dure verzekering af moeten sluiten. Nee, verkoop je panden maar en draag lekker 52% belasting af. En wil je op vakantie…..nee hoor is er ook niet bij. Pensioen??? Heb je ook niet.
     En als je faiiliet gaat ben je helemaal de klos.
     Vind je het raar dat er zoveel gefraudeerd wordt? Nou, ik niet.
     Wat een mooi leven heb je dan als je ambtenaar bent. Geen zorgen aan je hoofd, lekker een paar keer per jaar op vakantie, een geweldig pensioen, komt het vandaag niet af doen we het gewoon morgen, elke maand je salaris op je rekening, en vooral je college ambtenaren de hand boven het hoofd houden. Nog mooier is het als je van alles kunt declareren. En vooral je mond dichthouden want stel je voor dat ze er achter komen.

     1. Helemaal mee eens . Persoonlijk vind ik profiteurs nog eenvoudig uitgedrukt. Parasiet of landverraders vindt ik meer toepasselijk. En inderdaad , ondernemen in dit land dan moet je wel masochistisch zijn. Te beginnen met torenhoge huur van een flut pandje. Daarna werken in de kou omdat energie voor kleine ondernemers onbetaalbaar is. Hierna arriveert er een bus met ambtenaren voor de vergunningen en verboden. (copierheffing, m’n bloed kookt al). Mocht er wat verdient zijn dan haalt de staat een flink deel van het overgeblevene. De rest wordt door de criminelen nachts opgehaald. Van mij mag de staat direct ploffen.

     2. Heren, ik ben geen ambtenaar maar juist ondernemer. Het staat iedereen vrij om ondernemer te worden of niet. De keus is aan jou. Niemand verplicht je om ondernemer te blijven. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om ambtenaar te worden.

      @Dre, zeker heeft ieder recht om te klagen. Een beetje respect naar anderen kan ook geen kwaad. Nu we economisch tegenwind hebben is alles wat geld kost ineens een profiteur. Vind ik vanuit een ondernemer nogal dubieus. @Moon, geen winst gemaakt in de goede jaren? Wie betaalde dat dan? Ik vind het erg kleinzerig en onrespectvol.

     3. We zijn sinds 1990 gewoon weer een onderdeel van het 2 e Reich geworden. Die Weymar.

      Foutje er is veel vergeten of bewust door die rakkers zo ingevuld. We zijn niet eens bevrijd, maar een wapenstilstand. Google maar eens de Mythe van Wageningen. Dit wat we nu hebben is de afronding von das Vierte Reich. Wenn er maar vast aan. ECB en FED is een Kliek. De R kliek. Uit Bankfurt. En klopt hoor 200 jaar. 1776 1 mei om precies te zijn . een berucht Machhiavelli jaar. dankzij Adam Weishaupt. En een meneer Pike.
      De Jesuiten, hmm achter de gordijnen trekken die veel meer aan de touwtjes dan je denkt.

 9. Ik ben op het punt gekomen dat ik geen nieuws meer kijk of luister.
  Alles is nep.

  Het enige wat echt is is voorzien in je eigen levensonderhoud op natuurlijke wijze…..
  Dit is ook meteen de laatste keer dat ik dit zeg. Wij , mijn vrouw en ik ,zijn hier volop onze aandacht en energie op aan het richten.
  Reken niet meer op het oude systeem, keer je er van af en ga voor jezelf zorgen.

  Tot slot nogmaals deze boodschap ….

  .http://www.youtube.com/watch?v=310C8qQ3WUk

  Doe ermee wat je wil, tot ooit,en het beste voor u allen.

  1. Ik ken dat gevoel heel goed. SW las alles wat los en vast zat, links, rechts en in het midden daarvan totdat er een lampje ging branden tijdens de nieuwsdistributie over de Joegoslavie-oorlog. Die Karremans toestand ea leugens lagen er zo dik bovenop dat ik sindsdien geen krant, opinieblad of NOS journaal meer tot mij heb genomen. Niet dat ik mijn ogen gesloten heb, eerder het omgekeerde dus: ik heb toen pas leren kijken. Sluit me verder voleldig bij je aan MM tav het eigen levensonderhoud. Ik ben al jaren de koers aan het omleggen hier en dat valt niet mee met een lieve maar wegkijkende vrouw als partner. Maar ik weet inmiddels wel dat we ook prima kunnen leven van slechts een derde van het inkomen dat hier vroeger binnen kwam en we er feitelijk niet eens extreem veel voor laten. De werk-stress is minder (mijn god, wat had ik een stressbaan) en de lol in het zelfdoen en bijkomende bevrediging kwadratisch toegenomen. Houtkachel, zonnepanelen, zelf broodbakken etc etc. Maar jou hoef ik niets te zeggen lijkt me. I salute you.

   1. Heel herkenbaar dat U “de nieuwsdistributie over de Joegoslavië-oorlog” noemt. Precies de verslaggeving rond deze oorlog was ook voor mij het keerpunt. Sindsdien kijk ik met een heel ander oog naar wat ons wordt voorgeschoteld.

  2. Goed bezig Madman.
   Afgelopen weken begint alles weer prachtig te groeien.
   Tis net als de Aandelenmarkt maar dan echt.

   Vergeet niet de Klassieke handpomp te gebruiken voor het oppompen van grondwater. Wat een genot

   Groet
   NostraDamus

 10. Hmmm … ik zal ook eens interessant doen … :

  “It’s easier to fool people, than to convince them they’ve BEEN fooled”

  ( Mark Tweentje )

  @pietertoupa : Nou, kijk, de laatste tijd plak ik nogal eens wat weg op Klokkenluideronline ; man-man … je moest eens wéten wat ik daar allemaal mag zeggen – héééérlijk –

  afijn, lees zelf maar even m’n reakties daar van (bijvoorbeeld) vanavond hihi …

  http://www.klokkenluideronline.is/artikel/23299/houthoff-buruma-rijp-voor-de-sloop

  😉

 11. Ik heb al vaak geschreven en kan het niet goed laten om mensen te waarschuwen wat er gaande is maar je wordt voor gek en van alles uitgemaakt.
  Ik begin het moe te worden. Wij zijn 5 jr geleden samen met onze 2 dochters verhuisd naar Azie om de dood eenvoudige reden dat wij het gedrag van de meeste Nederlanders beu zijn.

  Wij missen de jaren 60 en 70 waar mensen de straat op gingen om hun idealen te bevechten. Deze generatie slapjanissen zit liever op de bank GTST te kijken.

  De MSM zit in de zakken van de politici en deze zijn de marionetten van de banken en de multinationals.

  Ik hoor hier mensen roepen het komt wel dat de mensen de straat opgaan….ja, als het te laat is !!!!!

 12. Ik denk dat opstanden een vonk nodig hebben. Dit zag je ook tijdens de Arabische lente. Ik vind ook dat je steeds duidelijker spanningen op het wereldtoneel begint te zien.

  1. En deze vonk die de opstanden doet ontbranden, kan een grote oorlog in het Midden-Oosten zijn. Met als gevolg torenhoge olie- en gasprijzen die de economie helemaal zullen doen instorten.

 13. je kunt als eenling niks anders doen dan roepen in de woestijn van materiële leegheid,en niemand die zelfs maar een vage echo hoort.
  Het is een universele wetmatigheid dat beschavingen ten onder gaan zoals we uit ons verleden kunnen leren.En daar is gewoon niks tegen te doen.
  Ik denk dat we aan overbevolking en de daaruit onstaande chaos ten onder gaan en hoewel dat somber,ja zelfs uiterst negatief klinkt moeten we dat accepteren,want we hebben het er als menselijke soort zelf naar gemaakt.
  En wat nader bekeken; we hebben in ons kikkerlandje geen middelen,geen wapens,en geen ruimte om in opstand te komen,geen samenhang onder protesteerders maar verdeeldheid, en zolang dat niet veranderd profiteren de machthebbers van de verdeel en heerscultuur die er nu is.Protesteren lukt alleen als je daadwerkelijk massa’s op de been kunt brengen die niks meer te verliezen hebben,en dat hebben we nog steeds vind het gros der Nederlanders, en dus steekt men de kop in het zand,niet in de gaten hebbende dat wie de kop in het zand steekt,met zijn kont omhoog staat.
  Maak zelf het verhaaltje maar af…….

 14. Er is weldegelijk een manier om in opstand te komen. dat is door je spaargelden uit het systeem te ontrekken en daarvoor goud en zilver te kopen. Het beschermen van jezelf met fysiek (!) goud en zilver tegen de aperte stommiteit van bankiers en regenten heeft een successvolle geschiedenis van meer dan 2000 jaar. Daar kan geen columnist tegenop. Je koopt goud en zilver om je kapitaal te behouden, niet om grote winsten te maken.

  Ipv te klagen en ztil te zitten zou ik rennen naar de muntenwinkel. Er is niet veel tijd meer over want de middenklasse gaat eraan, pensioengelden eerst.

 15. Waarom zijn er geen protesten? Wel, misschien omdat er niks te protesteren valt in dit luilekkerland? Zoals Derk Sauer in een interview – waarin hij het had over de kroningsrellen in 1980 had – al zei: “Nederland is af”. Daarom waren er deze keer geen rellen maar vooral laag bij de gronds gezever over een liedje.

  Verder protesteren mensen niet snel. In Afrika creperen ze allemaal op een manier die wij niet kennen, maar niemand die daar protesteert. De mens is geen protesteerdier. De mens ondergaat gewoon zijn lot.

  En: tegen WIE protesteren? Het volk (whatever that may be) is onderling volledig verdeeld. Elke mening heeft zijn anti-mening. Of het nou gaat om een koningslied, om voor / tegen de monarchie, om voor / tegen bezuinigen, om VVD / PvdA, om voor / tegen immigratie, om wat dan ook: de verdeeldheid heerst. De kans dat er op een forum als dit de pleuris uitbreekt wegens een klein meningsverschil tussen mensen die verder dezelfde interesse lijken te hebben, is 1000 keer groter dan dat er in de maatschappij de pleuris uitbreekt.

  Geen twee mensen zijn hetzelfde, en de strijd / oorlog is eerder tussen mensen onderling te verwachten dan tegen een abstractie als de EU of de regering.

 16. Wat een gekakel hier!!! de oplossing is heel eenvoudig !!!
  alle werknemers moeten eisen dat ze contant per week/maand
  BRUTO uitbetaald willen worden.
  alleen dan heb je controle over je verdiende geld.

 17. Een oproep aan iedereen met een (Bijstands)uitkering:

  Om te voorkomen dat uitkeringen fors gekort zullen worden, roep ik iedere (Bijstands)uitkeringsgerechtigde op om een tegenprestatie naar vermogen voor je uitkering te doen! Bijv. vrijwilligerswerk, klussen bij de gemeente, werken in werkprojecten, enz. Zo blijft de draagvlak voor uitkeringen bestaan voor diegenen die echt niet meer kunnen werken, want de hardwerkende Nederlander wil geen enkele cent belasting meer betalen voor nietsnutten die de gehele dag maar bij huis lopen!

  Met behoud van uitkering handen uit de mouwen i.p.v. handen ophouden! Zelf werk ik ook 4 dagen in de week bij een werkproject als tegenprestatie voor de Wajong-uitkering.

 18. Macht: daar stuurt alles op aan en de meute, vooral “geen macht” meer iedereen klem zetten en verdeeldheid zaaien en dan alles door je strot duwen tot je steeds verder klem komt, en dan kun je slikken of stikken en united Europa ik ben voor , maar tot op heden ben ik er niets wijzer van geworden en dat komt NOOIT meer terug wat we hier in Nederland hadden

  1. Distributie van de angst. Enig idee hoeveel mensen er bij de dokter komen met angst-gerelateerde “klachten”? Als je een gevoelige antenne hebt en de kop niet in het zand steekt weet je inmiddels dat NL aan het veranderen is in een eng, subtiel-repressief landje.

 19. Nederland de straat op :

  Schaf of versober de volgende regelingen :

  – Hypotheekrente …
  – Zorgtoeslag
  – Kinderbudget
  – Kinderbijslag
  – Studiefinanciering
  – Kinderopvangtoeslag

  Als er ook maar drie tot vier afgeschaft worden … revolutie in de straat …

  1. Schaf dan a.u.b. ook de huurtoeslag af en laten de woningcorporaties de huur bepalen aan de hand van je inkomen en de grootte van de woning. Geen gezeur meer met toeslagenfraude en onnodig rondpompen van geld!

 20. mee eens, Schaf of versober de volgende regelingen :
  door subsidie wordt alles duurder, schaf subsidies af en de huren zakken,
  hyphoteek rente aftrek weg er mee, hier in NL hoge rente,
  de banken pakken de hyp aftrek,
  dus stop daar mee de rent zakt gewoon naar het normale level
  alles op subsidie faalt, overheden geven aan project subsidie, niet doen, het werk niet want je hoeft niet te werken voor je geld
  cashen rekeningen sturen en weg wezen

 21. I.p.v. de straat opgaan en staan roepen (de politiek luistert niet en al horen ze je wel kunnen/willen ze geen werkelijke verandering) zijn er andere manieren om af te keren van het huidige waanzin en het begrip samenwerken weer inhoud te geven.
  Zie: http://www.deblijebank.nl/
  en http://unitedpeople-foundation.org/index.html

  Er wordt wel degelijk actie ondernomen door mensen met een ander toekomst visie al gebeurt dat nog “achter de schermen”.
  Doe mee als je echt iets wil veranderen. De verandering ben je zelf!

 22. Tientje van Dijsselbloem invoeren = iedereen geschoren ,want dat word je als je stilzit.
  Heeft ook wel weer voordelen want hoe minder dat je bezit des te minder zorgen dat je hebt.

  1. Lijkt me iets te kort door de bocht. Het is hier meer een beschouwing over en aanklacht tegen het nepotisme, egoisme, machtsmisbruik, zelfverrijking, crimineel gedrag en de kortzichtigheid van een selecte groep “daartoe-in-staat-zijnden” onder ons die zeggen het beste met “ons” voor te hebben. Het is ook een een verzameling argumenten tegen het corporatisme alwaar de zoektocht naar nog-meer-markten en nog-veel-meer-consumeren icm de winst-maximalisatie op gespannen voet staan met fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden en dito beloningen. Verder argumenten tegen de wereld van speculanten en soortgenoten, de bank-opperhoofden en quasi toezichthouders, alle uitingen van kartelvorming en marktmanipulaties die de overvloedige rijkdom in de wereld afromen ten laste van de burger en -nog erger- over de ruggen van miljarden op deze aarde die helemaal niets hebben anders dan 1 dollar voor vandaag. En de prijzen blijven maar stijgen. Bovenal is het een grote aanklacht tegen de hersenloze wijze waarop we met elkaar een (hahaha) duurzame samenleving proberen te vormen. Gaat niet lukken zo. Get real: democratie is niets anders dan het zoveelste model Opel Kadet alleen dit keer in wit en met lichtmetalen velgen. Het mag dan “de beste” manier van bestuur worden genoemd -met dank aan de grote Grieken- maar dat een compleet redesign anno 2013 ernstig nodig is lijkt wel het minste dat we er over kunnen zeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.