Het behoeft geen betoog meer, de wereld lijkt op drift en geen middelen lijken nog te helpen. Het is werkelijk bedroevend, elke dag worden we bedolven onder berichten die dan wel onze alertheid aanscherpen maar ook onze frustratie tot leven wekken. Temidden van het tumult is er ook goed nieuws, het ontsnapt vaak aan de aandacht maar toch worden nobele pogingen ondernomen om het tij – in schril contrast met geopperde doemscenario’s – alsnog te keren. Met diep respect verwijzen we naar het burgerinitiatief van Stichting Ons Geld – en openen graag met het historische kamerdebat dat plaatshad op 16/03/2016. Voor wie de tijd heeft, het geniet de interesse, of ook niet.

Kamerdebat

Stof

Voor wie nog niet vertrouwd is met de technische details kan zich laten informeren, zelfs voor de leek volstaan de grote lijnen om de impact van het initiatief naar waarde te schatten. Toch blijkt dit niet voldoende om het pleit voordelig te beslechten, om deze reden dit informatieve artikel. Het valt bijzonder op dat economische debatten maar al te vaak verzanden in van hetzelfde nog veel meer, zich uitend in een gigantische stofwolk van meningen die niet zelden in volledige tegenspraak lijken te zijn. Deze strijd laat niet vermoeden dat samenwerken een menselijke eigenschap is, en misschien is het dat ook niet.

Drama

Elk goedbedoelde boodschap krijgt hiermee te maken, alsof dwalen het doel is en herstel voor een andere planeet, de wanhoop staat ons nabij. Deze tragiek wordt des te erger wanneer blijkt dat sociale alternatieven deze chaos nog vergroten, toch is er ook goed nieuws. Zonder al teveel woorden, het Elaboration Likelihood Model (ELM) geeft meer inzicht in hoe deze processen werken, het is heel bijzonder. We laten het beeld voor zich spreken en het is de proef op de som die de theorie wel/niet zal bevestigen, het gaat tenslotte ‘maar’ over ons aller toekomst. Het geniet de interesse, of ook niet.

Motivatie

Het is uiteraard een persoonlijke kwestie om zich te laten storen door het initiatief van Stichting Ons Geld, dit vergt de motivatie om het grondiger te willen bestuderen. Ondanks de eenvoud is het toch geen materie die je even leest om het vervolgens wel / niet naar de prullenmand te verwijzen, het vergt wel degelijk wat inspanning en tijd om alle aspecten hiervan te doorgronden. Het resultaat kan zijn dat we – en dat is niet onbegrijpelijk – vroegtijdig afhaken maar toch het debat luister bijzetten, het stof moet nu eenmaal ergens naartoe en dat kan misschien nog best in alle anonimiteit.

Frustratie

Anders gezegd, onze inmiddels diepgewortelde frustraties zoeken een uitweg maar kunnen ook het debat kelderen waardoor we geen zicht krijgen op de goedbedoelde boodschap die ter dialoog wordt gesteld. En dit wil niet zeggen dat dit initiatief als een dictaat hoeft geslikt te worden, het laat ons eenvoudig zien dat er alternatieven bestaan waarover we ‘mainstream’ amper iets horen. En als we er iets over horen dan zal het onderhevig zijn aan hetzelfde proces, opgeslokt door het tumult en hiermee onbewust verdreven naar de zwijgspiraal zonder dat we er ooit iets van begrepen hebben, punt. Volgende keer beter, hopen we nu nog wanhopiger.

104 reacties

 1. Ja hoor, t burgerinitiatief.
  Aan de lakeien van de overheersers vragen , met een regeltje dat ze gaven aan ons,om ons zoet te houden, of ze aub ook naar onze inspraak willen luisteren. Hoeveel zweepslagen heb je nog nodig om te begrijpen dat je een loonslaaf bent?
  Droom lekker verder. Echt sorry , maar dit vind ik flut hoor.

     1. Nou MAD, het is dat je het zegt, ik mis zijn heldere en objectieve toon hier wel. En niet te vergeten zijn snoeischaar. Schrijft Koen helemaal niet meer?

     2. Hey MaD, Dre,

      Even een reactie van mij, daar mijn naam wordt genoemd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de afgelopen tijd niet heel vaak op Biflatie ben geweest, door de zelfde redenen waarom ik moest stoppen met Biflatie (focus op ander werk en een het krijgen van een dochter). En mijn snoeischaar knipt hier ook niet meer in het rond. Het verzorgen van de content en de reacties is nu aan de nieuwe beheerders. Ik ben overigens nog wel te vinden op het blog van Goudvergelijken.nl –> http://goudvergelijken.nl/blog/

 2. Werner • 5 maanden geleden

  Sociale innovaties leiden maar al te vaak tot chaotische verwarring, een aantal reacties laten niets aan het toeval over maar stagneren elke waarachtige progressie. Het Elaboration Likelihood Model geeft ons meer inzicht hoe deze processen in werkelijkheid werken, perfect toepasbaar op het burgerinitiatief van Stichting Ons Geld.

  https://biflatie.nl/artikelen/banken-artikelen/burgerinitiatief-ons-geld-verdient-eerlijke-discussie/

  Het begint steeds gekker te worden..

 3. Inderdaad, de inhoud, opbouw en het al bekende schema gaf me snel het gevoel, waarom de plaatsing onder biflatie.nl is gedaan.

  Waarom kan het spel niet gewoon eerlijk gespeeld worden?

  1. Als t nou godnondeju zo is dat die achterlijk hier nog een beetje artikelen gaat plaatsen onder een oude login wordt t echt tijd om koen of die nieuwe gast nog maar eens te mailen.

   Dit is echt ultiem van de pot gerukt en die belg verdiend een permaban met deze actie.
   Wel mooi dan , want dan zijn we der gelijk van af. Kat in t nauw, zullen we maar zeggen.

   Persoonlijke boodschap aan wernerke, wees blij dat ik niet bij uw kan komen. Ik heb diverse shotokan technieken die ik u graag zou willen demonstreren.

   1. Deze reactie was eigenlijk algemeen bedoeld en niet alleen aan jou, bertus, maar mijn verbazing was te groot.

    Dit slaat echt alles

    1. Ik voelde me ook niet direct aangesproken of gelinkt hieraan, dus dat zit wel goed.

     Ik maak me wel zorgen over het gekonkel en gespeelde spelletjes op deze site sinds( ? ).

     Dit hoort niet te mogen plaatsvinden.
     Heb op middeltermijn verleden wel eens vaker vraagtekens gehad bij anonieme plaatsing van een artikel.
     Maar dan dacht ik van,waarom wantrouwig zijn, vertrouw op de ware intenties van Biflatie.nl.

     Nu is het dan zover, dat het vertrouwen een deuk heeft gekregen en zullen we daar rekening mee gaan houden.

     Het is jammer, dat een algemeen afgekeurde poster een deel van biflatie.nl uitmaakt.

     Het lijkt net, of je communiceert met het kabinet en niet weet wie je voor je hebt.

     Dit is een hele kwalijke ontwikkeling voor biflatie.nl.
     Krijg hiermee een bittere smaak in de mond.

     Dit wordt zwaar stof tot nadenken voor biflatie.nl.

   2. Maak je ‘geen zorgen’, Koen houd doorlopend een oogje in het zeil, wat er op de site gaande is.

    Trouwens, onder Koen was werner ook steeds al actief.

    1. Dag Bertus, ik ben de laatste tijd minder aanwezig dan ik zou willen, maar ik kom sowieso aan veel dingen niet meer toe. Wellicht komt dat wel weer natuurlijk.

     En Werner is inderdaad actief geweest toen ik Biflatie nog beheerde. Dat liep op een gegeven moment spuitgaten uit en dat heb ik hem zodoende ook gemeld en zijn we gestopt met de samenwerking, daar het te veel af ging wijken van mijn visie op het platform Biflatie als geheel. Hoe nu de afspraken zijn, weet ik niet.

 4. Ik heb een mail gestuurd naar het contact item, met een uitleg wat er hier gebeurt.

  We zullen kijken wat hier uitkomt.
  Kort omschreven de actie van ons om m te vlaggen en zijn hoogstwaarschijnlijk gebruik van een oude login om een artikel te plaatsen en wat betreft t trollgedrag naar werkelijk iedereen.

  We wachten af, in de hoop van een permaban.

 5. Het is vooral interessant om zien hoe deze processen werken, als er geen motivatie bestaat om de inhoud tot zich te nemen dan rest een stofwolk van allerhande waardoor alles naar de zwijgspiraal verdreven wordt. En zo kunnen we eeuwig bezig blijven, het is een mooie getuigenis.

  1. In Nederland en Vlaanderen wordt ook de uitdrukking op de man spelen gebruikt. Deze term is afkomstig uit het voetbal, als een voetballer geen tackle uitvoert op de bal, maar op de tegenspeler.

 6. Het is duidelijk, niet het artikel over de maatschappij is reeds de testcase, maar de site van biflatie.nl zelf.

  Leugen en misleiding kunnen zolang verborgen worden als dat het duurt.
  Biflatie.nl ,heeft een eigen spelletje willen spelen met de gebruikers ervan.

  Degenen, die van poppenkast houden veel plezier ermee, maar dit valt mij achteraf smerig tegen.

  Bijna alle zogenaamde eerlijke nieuws melders lijken ook verrot te zijn en hebben ook hun eigen dubieuze agenda.

  1. Ik begrijp hier niets van. Wat voor spelletje speelt Biflatie.nl? Het is een podium voor allerlei zaken. Lastiger wordt het in mijn ogen als het woord ‘biflatie’ gekaapt wordt voor politieke doeleinden als zgn. stuurinstrument. Zo was volgens mij de oorspronkelijke opzet van Biflatie.nl beslist niet. Maar daar mag je best anders over denken.

   1. Zeer correct Dick, biflatie is een katalysator die economisch herstel in versneld tempo toelaat om finaal tot een co-creatieve of sociale economie te komen. En om dit te realiseren is er de prangende noodzaak tot bijsturing, niet ten kwade maar net ten behoeve van de bevolking die nu de speelbal is van het gangbare monopolyspel dat leidt tot de perverse effecten.

    Biflatie laat toe een en ander te neutraliseren waardoor we tot een epistemische breuk komen, dat wat velen een paradigmaverschuiving noemen. Het heeft ook een impact op het klimaatdebat waarover je dat interessante artikel liet verschijnen. Het is allemaal niet zomaar wat, de ethische en psychologische aspecten zijn daarom best niet te onderschatten.

    1. Helemaal niet vreemd Werner. Jij bent weer de moderator is het niet? Het viel me een aantal weken terug al eens op. En je opmerking van zo’n 30 minuten terug is ineens helemaal verdwenen. Inderdaad vreemd. En de mensen hier maar denken hoe het spelletje werkelijk gespeeld wordt.

     1. Ik doe niets, daarom dat ik het zo vreemd vond, reactie is inderdaad verdwenen. Denk eerder iets technisch, de verdachtmakingen laat ik voor jouw rekening. Hieronder herhaald:

      Zeer correct Dick, biflatie is een katalysator die economisch herstel in versneld tempo toelaat om finaal tot een co-creatieve of sociale economie te komen. En om dit te realiseren is er de prangende noodzaak tot bijsturing, niet ten kwade maar net ten behoeve van de bevolking die nu de speelbal is van het gangbare monopolyspel dat leidt tot de perverse effecten zoals we ze kennen. Met het brgerinitiatief wordt politiek vriendelijk gevraagd hierin verantwoordelijkheid te nemen.

      Biflatie laat toe een en ander te neutraliseren waardoor we tot een
      epistemische breuk komen, dat wat velen liever een paradigmashift noemen. Het heeft ook een impact op het klimaatdebat waarover je dat interessante artikel liet verschijnen. Het is echt allemaal niet zomaar wat, de ethische en psychologische aspecten zijn daarom best niet te onderschatten. Biflatie induceert een vreedzame transformatie, dit vereist een kritische massa die bereid wordt gevonden om hier volwassen mee om te gaan.

     2. Onzin, de vraag was ben je wel of niet moderator en die vraag is mij inmiddels beantwoord. Je bent het, anders zou je hem ook niet terug kunnen halen, nietwaar? Heeft niets met verdachtmakingen van doen. Wees een kerel en geef het gewoon toe. Het zijn hier op Biflatie geen stelletje achterlijke randdebielen hoor.

     3. Gewoon afvlaggen , dick, die troll doet niks anders dan je aan t lijntje houden en energie zuigen.
      Compleet negeren die pipo.

     4. Blijkbaar wel, ik denk dat er een interferentieprobleem bestaat tussen Disqus en de traditionele manier van reageren. Ik kan niet modereren op artikelen van andere auteurs, dat weet je ook wel. Dit artikel werd ingegeven onder de naam van ‘bilflatie’, niet onder m’n eigen naam. Maar het is altijd goed om je te leren kennen, dank. Het lijkt hier stilaan op een kindercreche, straks wordt WOIII een aangename verfrissing in vergelijking hiermee.

     5. Sorry mensen,

      Kon ’t niet laten na de opmerking van Madman
      Ik heb Werner 5 keer afgevlagd.
      Heel erg flauw.
      Ik stop daar per direct mee, maar hoop dat Werner ook tot inkeer komt

     6. Wat is flauw , spiegel?

      Vlaggen of zijn gedrag, dat alles verstoord voor iedereen.
      Aangezien moderatie ontbreekt blijft dit als enige optie over. Zeker aangezien hij na veler verzoekgewoon doorgaat met hetzelfde gedrag. Het is al wat rest.

     7. Ik heb op beide reacties van Werner 2 maal 5 keer gevlagd met verschillende IP-adressen, zodat zijn reacties verdwenen zijn. Ik vind dat van mezelf kinderlijk gedrag (flauw), alhoewel ik hoop nooit helemaal volwassen te worden. 🙂
      Neemt niet weg dat, zoals ik zeg, Werner ook tot inkeer komt

     8. owww, zooo, met verschillende ip’s, ja dat ken ik wel. Dat heb ik idd bewust niet gedaan, omdat ik denk dat t van verschillende mensen moet komen, niet van 1 persoon. Nee, nu snap ik je wel. Haha, groot kind ,haha, wel eerlijk dat je dat dan ook nog gaat zeggen , das groots.
      Nee, gewoon elk 1 vlaggetje per keer, zo modereren we m met zijn allen buiten. Haha, wat ben je toch ook een figuur! Ik zit hier breeduit te grijnzen!

     9. Zelf heb ik ooit 1x gevlagd hier op Biflatie en dat is lang geleden. Omdat ik daar toen een vraag over had werd dit door de IT man van Biflatie allemaal keurig uitgelegd. Ik dacht zelfs op de site zelf, zodat iedereen dit kon lezen.
      Vlaggen doe ik verder alleen nog op vlaggetjesdag als de nieuwe haring weer binnen komt. Dan probeer ik er een en vraag me daarna weer af waarom ik in vredesnaam gevlagd heb.
      Maar goed, na dit ludieke intermezzo waarin kindercrèches en WOIII in één adem genoemd worden, ben ik benieuwd wat Bertus te vertellen heeft, want het was een vraag van hem die ik probeerde te beantwoorden. Zij het heel voorzichtig en daar kwam Werner zoals gewoonlijk weer eens tussendoor met dit soort gevolgen.

     10. Dick, werner heeft een account bij disquss, waarbij de mogelijkheid gegeven wordt je eigen reacties te verwijderen. Dat weet ik omdat ik dat ook een poosje heb gehad, maar ik ben niet zo disquss achtig meer, omdat ik t overal zie opduiken.

      Dit wil nog niet zeggen dat ie kan modereren, hij heeft slechts een oude login, vermoed ik, om artikelen te plaatsen. Slordig dat ze die login niet hebben verwijderd, maar dat is alles wat ie nog heeft, en dat artikel wat ie dus snel plaatste, met die oude login, was een afleiding. Omdat in de reacties op het vorige topic wat door jou werdt geschreven, het m een beetje te warm werd onder zijn voeten.
      Wederom een trolltruuk. Trap er niet in.

     11. Ik weet het niet zeker Dick, maar volgens mij is Werner geen moderator hier en komt het wegvallen van berichten door wat Madman zegt, door het flaggen.

 7. Hallo Dick,

  U houd zich een beetje op de achtergrond, u hebt zogezegd afstand genomen van werner, maar u bent op zeker moment ook als lid van het poppenkast spel benoemd samen met werner.

  Als u hier geen eerlijk/helder antwoord op kunt/wilt geven, dan is dit ook duidelijk genoeg.
  Ik wil hier geen oordeel mee vellen, het is niet aan mij.

  1. Wat is je vraag nu eigenlijk Bertus? En waarmee wil jij geen oordeel vellen? Over het algemeen zeg ik pas wat als ik vind dat zoiets nodig of wenselijk is. Eén ding wil ik nog wel eens herhalen als dat je helpt en dat is: ik zit hier niet om je te overtuigen, dat moet uit jezelf komen. Ik zit hier wel om af en toe eens een ander licht op de zaak te werpen.

   1. U geeft hier een beschouwing over uzelf, dat was niet mijn insteek of waar ik op doelde.

    Het gaat mij ook niet om wat u bericht.
    U vindt het nu nodig/wenselijk om iets te zeggen, antwoord te geven, niet verwonderlijk.
    U weet allang, dat u mij niet hoeft te overtuigen.

    Het gaat er inderdaad om waar u zit.

    1. Kom, kom Bertus, zeg gewoon wat je op je lever hebt. En misschien krijg je daar een antwoord op, misschien ook niet. Dat maak ik zelf wel uit. Ik ben niet van plan op alles en iedereen te reageren. Dan zou ik geen tijd om te leven over houden. Dat zie jij waarschijnlijk als dat ik me op de achtergrond houd. Ik ben gewend mijn eigen gang te gaan, liefst zonder echt verstorend te zijn en een ieder in zijn eigen waarde te laten. Wat niet wegneemt dat ik zo over bepaalde zaken best wel een mening heb.
     Voor wat betreft de opmerking over het lid zijn van het poppenkastspel, er zijn hier mensen die daar net zo over denken als jij. Moet ik ze soms benoemen, of weet je dat zo ook wel. Iedereen is wel eens op oorlogspad. En oorlogspad is nog geen echte oorlog, dat hangt dan van de echte of vermeende tegenstander en het doel af.
     Daar heb ik vrede mee, of anders gezegd daarin kan ik berusten. Om met een rijmpje van John O’Mill te eindigen:
     Milord vraagt u vergiffenis, voor het feit dat hij geboren is
     Milord biedt zijn excuses aan, voor het feit dat hij blijft voortbestaan.
     Tot zover John O’Mill.

     Maar wees gerust: ook aan dit kosmische duiveltje komt ooit een eind. Je kunt nu eenmaal niet iedereen tevreden stellen. Ik zie dat als ‘facts of life’.

     1. “Milord vraagt u vergiffenis, voor het feit dat hij geboren is
      Milord biedt zijn excuses aan, voor het feit dat hij blijft voortbestaan.”

      Als u hierin kan berusten, dan heeft u nog een weg te gaan.

 8. In functie van het inhoudelijke debat, met het burgerinitiatief wordt gestreefd naar een systeem van ‘volgeld’, hiermee zeggend dat er niet meer kan geleend worden dan het geld dat beschikbaar is in het economische circuit. Dit idee toont overeenkomsten met wat vroeger de ‘goudstandaard’ werd genoemd, belangrijk verschil is dat er geen fysiek goud voor nodig is. Om verwarring te voorkomen, het lijkt daarom beter om te spreken over een ‘geldstandaard’.

  Een geldstandaard kan verschillende vormen kan aannemen, dit is afhankelijk van de afspraken die we daarover maken. Alle opties blijven beschikbaar, net zoals een combinatie van verschillende ‘standaarden’ mogelijk is. De transitie van ‘fractioneel geld’ naar ‘volgeld’ kan principieel ‘overnacht’ doorgevoerd worden, dit betreft enkel een boekhoudkundige ingreep.

 9. In functie van het inhoudelijke debat, met het burgerinitiatief wordt gestreefd naar een systeem van ‘volgeld’, hiermee zeggend dat er niet meer kan geleend worden dan het geld dat beschikbaar is in het economische circuit. Dit idee toont overeenkomsten met wat vroeger de ‘goudstandaard’ werd genoemd, belangrijk verschil is dat er geen fysiek goud voor nodig is. Om verwarring te voorkomen, het lijkt daarom beter om te spreken over een ‘geldstandaard’.

  Een geldstandaard kan verschillende vormen kan aannemen, dit is afhankelijk van de afspraken die we daarover maken. Alle opties blijven beschikbaar, net zoals een combinatie van verschillende ‘standaarden’ mogelijk is. De transitie van ‘fractioneel geld’ naar ‘volgeld’ kan
  principieel ‘overnacht’ doorgevoerd worden, dit betreft enkel een boekhoudkundige ingreep.

 10. :[URL=http://www.filehostfree.com/?d=5700FF2A1][IMG]http://www.filehostfree.com/thumb/thumb_2021.jpg[/IMG][/URL]

    1. En daarnaast COMPLEET negeren.

     Het is niet voor niks dat ie steeds loopt te gillen om terug te gaan naar de flutinhoudelijkheid van zijn prutsartikel.
     Het wordt n beetje warm onder zijn frietkraam.

 11. And now for something completely different…

  Laten we met zijn allen biflatie weer op de rit krijgen door een onderwerp aan te snijden (en te blijven vlaggen).

  Over 3 dagen is er een referendum over het handelsverdrag met oekraïne.
  Het feit dat een ja stem , eindeloos gepromoot door alle hotemetoten die ons tot nu toe niks dan ellende hebben gebracht, zegt al genoeg lijkt mij.
  Dit is niet ten gunste van ons mensen.

  En aangezien het referendum slechts adviserend zal zijn, is het naar mijn idee wel nuttig om aan te tonen dat een nee stem van de bevolking , wederom aan de kant zal worden geschoven.

  Zo denk ik erover, ben benieuwd naar andere menigen.

  1. Ik heb destijds bij de Europese grondwet nee gestemd. Net als vele NL ‘ers met mij. De wet werd vervolgens aangenomen. Ik ga dus niet. Net als dat ik niet meer ga naar de TK, gemeente en PS verkiezingen. Politici zijn bijna de enige mensen die nog een baan hebben. Ik heb er geen vertrouwen meer in.
   Overigens met die halve mongool, dat afgevlagde type, je zou er bijna van gaan complot denken. Mooie schrijvers als Ben, Teun en Piet Pineut worden hier gewoon van de kaart geveegd.

   1. Nee, t enige nut zie ik ook dat het t vertrouwen alleen nog maar verder naar beneden kan trekken als een ‘nee’ weer gewoon aan de kant wordt gelegd, voor de rest heb ik ook totaal geen vertrouwen in wat voor overheid dan maar ook.

    Haha, wat zeg je dat weer poëtisch wb hij die niet genoemd mag worden.
    Ik denk gewoon als we met zijn allen die vlagmeldingen blijven doen en totaal negeren, de beste oplossing is.
    Dan kan de normale discussie weer op gang komen en komen ook de schrijvers wel weer, denk ik, hoop ik toch.

   2. Ik heb Piet Pineut hier nog wel een paar keer langs zien komen, gelukkig! Heerlijke en eerlijke artikelen altijd!!

    1. Je hebt je site opgebouwd en voor een goede prijs van de hand gedaan.
     Je hebt je op een eerdere tak van sport gestort ( beetje anders ).

     Hier is leuk geld in te verdienen.

     Je geesteskind gaat langzaam aan ter ziele, daar zul jij niets meer aan kunnen veranderen.
     Het dreigt een poppenkast site te worden.
     Ben je nu zoveel gelukkiger geworden?
     Je kan het vergaarde toch niet meenemen, de rest wel.

  2. Natuurlijk wordt een nee aan de kant geschoven maar mijns inziens indirect. Het handelsgedeelte in het associatieverdrag is al aangenomen en staat buiten de Nederlandse regering daar enkel de EU hierover beslist. Gevolg van Lissabon waartegen ‘wij’ ook al nee zeiden en er ook gewoon later ‘gewoon’ werd doorgedrukt. Hetzelfde pad zal nu gevolgd worden omdat anders alle pro EU partijen, bijna iedereen behalve Wilders, genadeloos bij de verkiezingen wordt afgestraft.

   1. Na alle onzin van de laatste jaren geloof ik niet meer in eerlijke verkiezingen.. Neem niet weg dat ik keihard nee zal stemmen hoor maar of het nut heeft ?
    @Spiegel , Thanx voor je inzet.. Geloof niet dat Werner veranderd hoor .. Het blijft ook verdacht stil van uit de hoek van de eigenaar maar ook onze Hans Peter is niet Hans Peter en het is er lekker vaag op geworden allemaal. ” DE EIGENAREN ” zien ook wel dat Werner alles onderuit haalt en de scherpe kantjes er aardig af haalt op deze manier. het begint zo een tokkie site te worden met wat geblaat over en weer.. Kennelijk een vooraf bepaalde route anders had er wel iemand ingegrepen hoor.. Vraag me af hoe Koen in dit verhaal zit..
    Binnenkort ” ERROR 404 Pagina niet gevonden “

    1. Ik vind t ook vreemd , maar ik denk dat er gewoon geen moderatie meer is, dat in elk geval. En ook dat t hans peter allemaal een worst zal wezen.
     T is jammer. We wachten af.
     Heb jij de email van koen nog?
     Misschien kan die wat zeggen/doen.

     1. In het archief , Dec 2015 staat de afscheidsbrief van Koen met zn E-mail.. Anders gewoon dilvis bellen en vragen naar de directeur , haha..
      Denk dat je er niets mee opschiet en dat het al een poppenkast was of is geworden.. Wie of wat is echt hier en welke achterliggende gedachte is de drijfveer van deze site ?? Koen leek heel eerlijk en vertrouwd maar hoe het echt zit ?? Who Knowes.. Was voor mij al een klap in mijn gezicht dat hij Werner destijds artikelen liet schrijven terwijl iedereen protesteerde.. ook rond die tijd begonnen Ben en Teun af te haken met later Koen zelf..
      Door dat nu niemand is duidelijkheid geeft , komt er eigenlijk een helder plaatje boven drijven….
      Fucking Fake.., puur vermaak / leedvermaak , afleiding bieden aan diegene die er mee bezig zijn en het kwijt willen.
      KTM , Moerstaal ? Kom er in man.. afmaken wat we begonnen zijn..

     2. Ja, komt ktm hier nog wel eens? Was wel veel werk voor de snoeischaar hoor!! Ik heb mijn beweegredenen open en eerlijk hier in de ether kunnen plaatsen. Voor mij was er geen ruimte meer om vol door te gaan met Biflatie en achteraf is dat de juiste keuze geweest voor mij. Het is aan de nieuwe beheerders om te bepalen hoe ze het hier verder gaan vormgeven, wat ze me enkel hebben laten weten dat ze het enigszins bij een open economische platform wilden laten, echter dat zijn geen garanties voor de toekomst natuurlijk. Waar wil je overigens precies duidelijkheid over? Er worden toch nog steeds stukken gepubliceerd?

      Het feit dat ik Werner een periode de ruimte heb gegeven, had overigens te maken dat ik het in het begin een fascinerende, vrij alternatieve invalshoek vond om op die manier de zaken te beschouwen. Op een gegeven moment werd het wat te gek, te veel, te gecompliceerd. Daarna zijn we de samenwerking gestopt overigens.

     3. Duidelijkheid over de gang van zaken hier.. waarom reageert de beheerder wel op jouw verhaal.. jij zegt dat je geen invloed meer hebt en de moderator zegt van wel. Werner is weg maar gaat anoniem verder.. zijn de beheerders dan nergens van op de hoogte ? Onzin ! Welke intentie heeft die beheerder nou met deze site ? Zonde dat niet iemand als frank kopers de boel niet beheerd.. die man die vernieuwd en reageerd alsof we echte mensen zijn.. de beheerders hier hebben een te drukke agenda om een site als biflatie te beheren.. meerdere mensen klagen maar een normale reactie van de eigenaar blijft uit.. wat the fuck met die werner man ! Slappe zooi aan het worden.. vroeger werd er nog echt hout gesneden hier maar nu dankzij het nieuwe beleid word het een viva forumpje.. petje af hoor..

     4. Je kan me bereiken op koen {at} dprojects.nl Madman, maak je je e-mail kort en bondig? En ook geen video’s van je nieuwe liedjes op je gitaar sturen he daar vanuit je blokhut in Zweden.

     5. Yes Sir! Thank You Sir!

      haha, ik denk dat t eigenlijk al opgelost is op deze manier.
      De vlaggenparade werkt als een soort ‘ democratische ‘ snoeischaar.

     6. Het gaat op deze site steeds meer de kant op van een Babylonische spraakverwarring, zoals ik een half jaar eerder al melde.

      Maar elk nadeel heeft ook z’n voordeel.

    2. Ik spreek de nieuwe beheerder niet op dagelijkse basis, maar wanneer ik ze weer persoonlijk spreek zal ik eens vragen naar de gang van zaken. Puur uit nieuwsgierigheid natuurlijk, want feitelijk heb ik natuurlijk niets meer te zeggen, behalve in de reacties als biflaat

     1. Feedback van de lezers is voor Biflatie van groot belang. Het lijkt bijna wel politiek waarbij vertegenwoordigers, degene die reageren, bepalen wat hier wel en niet ter discussie wordt gesteld. De lezers en participanten aan discussies hebben meer macht dan de beheerders van Bifaltie.nl. Dat is een feit en we zullen dan ook overeenkomstig handelen. Dit gebeurt niet van de ene op de andere dag, maar we gaan ons best doen dit open en tolerante platform een boeiende omgeving te behouden.

     2. Leef je veel in angst?
      ‘Natuurlijk niet’, dan is het veel onzekerheid.
      Het is van hetzelfde.
      “Ook niet’, dan wordt het de ontkenningsfase.

 12. Veel mensen die ik hier af en toe ziet ben ik al in 2009/2010 bij de artikelen van Mr Tissen tegen gekomen.. Best bijzonder te noemen , het clubje hobby economen door de jaren heen bij elkaar gekomen en de discussie af en toe naar geweldige niveaus gebracht. Veel zullen nog weten hoe RTLZ zomaar op een dag de stekker uit de toegankelijke manier van lezen en reageren trok en je alleen nog met FB account kan reageren op Tissen zijn artikelen. Het Tissen item is daardoor nooit meer geworden wat het eens was. Ik heb het idee dat het allemaal zomaar weg kan zijn.. ” pagina niet gevonden ” Zoiets zal erg triest zijn maar niet onmogelijk , juist door het niveau en de jaren dat we nu al bezig zijn loopt het te goed en dat moest gewoon verstoort worden door een of andere clown die met malle schemaatjes de boel moet verstoren.. En hoe ! de diepgang is tegenwoordig ver te zoeken en veel zijn intussen afgehaakt of zie je nog zelden.. Jammer dat we afhankelijk zijn van Biflatie.nl…. Kunnen we niet een eigen forum oprichten ? Niet omdat het moet… maar omdat het kan !

  1. Ik heb ook nog goede herinneringen aan die tijd dat ik mijzelf begon te oriënteren in de wereld van economie en policy. Bij Tissen kwam je van alles tegen.

   1. Een volwassen mens moet dit alles serieus nemen, straks komt er nog iemand op het idee om een virtuele vlaggetjeszaak op te richten. Ter info, het onderzoek loopt verder.

    1. En absoluut NIET MEER op m reageren want dan worden de gevlagde reacties COMPLEET verwijderd.

     (anders komt er te staan, als er reacties op zijn/waren : wacht op goedkeuring)

     Gewoon alleen maar vlaggen.

 13. Anders gezegd, onze inmiddels diepgewortelde frustraties zoeken een uitweg maar kunnen ook het debat kelderen waardoor we geen zicht krijgen op de goedbedoelde boodschap die ter dialoog wordt gesteld. En dit wil niet zeggen dat dit initiatief als een dictaat hoeft geslikt te worden, het laat ons eenvoudig zien dat er alternatieven bestaan waarover we ‘mainstream’ amper iets horen.

 14. Het is uiteraard een persoonlijke kwestie om zich te laten storen door het initiatief van Stichting Ons Geld, dit vergt de motivatie om het grondiger te willen bestuderen. Ondanks de eenvoud is het toch geen materie die je even leest om het vervolgens wel / niet naar de prullenmand te verwijzen, het vergt wel degelijk wat inspanning en tijd om alle aspecten hiervan te doorgronden. Het resultaat kan zijn dat we – en dat is niet onbegrijpelijk – vroegtijdig afhaken maar toch het debat luister bijzetten, het stof moet nu eenmaal ergens naartoe en dat kan misschien nog best in alle anonimiteit.

 15. Als trouwe lezer op biflatie.nl…

  De reacties zijn even opmerkelijk als apart te noemen zo op de laatste paar artikelen.
  Ik denk dat er bij mij voor een aantal dingen het muntje wel is gevallen maar zoals gezegd…
  Heel apart.

  Groetjes,

  “R”

   1. Prima…

    Maar eh…

    Koen Dil ??? Of is dit een van de vele profielen van Madman ? Dat eerste is natuurlijk leuker want dan weten we dat HIJ meeleest !

    1. Haha… scherp hoor maar neh toch… Dat doe Madman niet en…… misschien is het Werner wel hahaha.. Tja das internet he.. je weet het nooit echt zeker.. Maar ik denk dat ut gewoon Koen is die wil vertellen dat die vader word !!! haha

     1. U doet zich interessant voor beste, maar u kan niet schaken, slecht ganzenborden, ja,welk intelligent spel blijft dan nog over?.

      U vaart op mensen waar u tegen opkijkt, maar wie bent u uiteindelijk zelf?
      U bluft en wilt iets zijn, maar er is alleen lucht.

     2. Heb je echt niet door hoe dom je conclusies zijn over iemand die je helemaal niet ken ? Gebakken lucht bertus.. wat een balans als je alles en iedereen af loopt te zeiken.. had je graag psychopaat willen worden maar de opleiding te moeilijk ? Gut gut , je past goed bij die astrologen op tv.. wha…

 16. @ Koen !! Tof dat je op deze manier reageert en wat van je laat horen ! De beheerders blijven nog stil maar het zal allemaal wel. Uiteindelijk frapant hoe eigenlijk een persoon een feestje kan verpesten . Dat je naam genoemd werd kwam voort uit het feit dat “we ” zuinig zijn op je geestekindje en graag willen dat biflatie op niveau blijft en de goede richting vaart.. Alle begrip voor afwezigheid en zeer sportief om ff wat toe te lichten ! Succes verder man ! en veel geluk met de komst van je dochter ! ( als je denkt dat je nu weinig tijd hebt… ) haha , het ga je goed ..

  1. Wat is dit voor een wazige, slijmerige en onsamenhangende reactie op een laag bedenkelijk niveau?

   U kunt toch wel beter dan dit?
   Al zou u alleen maar uw eigen gevoelens kenbaar maken.

    1. Mijn reactie staat rotsvast op de aardse bodem!!
     Laat dit goed tot je doordringen simpele.

     Je kon wel eens goede banden hebben met ene werner,

     Wat je doet of manipuleert in het negatieve, het zal je geen winst opleveren.

     Het voelt voor mij niet helemaal zuiver.

     1. Heeft u weer aan het vuurwater gezeten ? U spreekt met gespleten tong… u spreekt zelf zeer negatief.. u trek reacties in twijfel vanuit uw eigen onstabiele geest alsof u de waarheid in pacht heeft.. bijzonder is te noemen hoe u aanvoelt dat een individu niet naar zijn gevoel spreekt.. probeer mensen in hun waarde te laten , dat werkt vaak twee kanten op..

     2. Ik zal een discussie met u nooit uit de weg hoeven gaan, ook niet als ik een paar Friese op heb en ik er de zin van in zie.
      U trekt zo van leer, omdat u nog niet zo veel ervaring hebt met discussies of gedachten wisseling op waarheid.

      Wanneer ik reageer op een ander z’n reactie, hoef ik nog niet met een gespleten tong te praten en dat is het laatste wat ik nastreef.
      Wanneer ik op het Noordzee strand sta met m’n gezel, dan waait die onzin zo bij me vandaan.

      “bijzonder is te noemen hoe u aanvoelt dat een individu niet naar zijn gevoel spreekt”.
      Hierin heeft u een punt, omdat mijn gevoel soms sterker is dan het poppenkast spelen.
      Maar waarom is dit bijzonder?

      Ik probeer mensen altijd in hun waarde te laten, maar voor mijn gevoel manifesteren ze zich net als slakken in dikke stront.

     3. Je speelt zelf n poppenkast met je gevoel… haha niet echt slim..

     4. Dus jouw gevoel over iets of iemand is maar gelijk de waarheid ?… freakshow…

     5. Het valt me wel op, dat u nogal wat grammatica fouten heeft in uw reacties.
      Komt dit door een zekere mate van domheid, of heeft het te maken met drugs/alcohol invloeden?

      Niet dat het mij veel interesseert, maar ga een ander dan niet veroordelen dat hij een onstabiele geest zou hebben.

      Wil je een spelletje schaak spelen?

     6. Ik speel geen spelletjes en als ik jou was zal ik het bij kwartet houden… dat is een goede oefening voor je wispelturigheid..

      Goed visweer trouwens..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: