Straffe stalen van een week Vlaamse kranten

jail barsHet is een…interessante week geweest.  Het resultaat is een amalgaam aan artikelen geworden maar met één rode draad : het gaat er in Vlaanderen al even erg aan toe als in Nederland.  Het net rond de burger wordt aangetrokken.  De politiek houdt zich bezig met onbenulligheden.  Verkwisting en onrecht alom.  Het gras is duidelijk niét groener bij de buren.  Neen, we hebben genoeg gelezen en de buik vol – tot braken toe…

“Fiscus speurt met eigen luchtfoto’s naar bouwovertredingen”.  Straks kunnen ze drones daarvoor gebruiken, coming soon to Europe! Het bespioneren van de burger kent geen grenzen…

“Bert Anciaux wil vervuilingstaks voor kauwgomfabrikanten”.  Deze Vlaamse senator wil de productie van kauwgum extra belasten om met de opbrengst de verwijdering van restanten in openbare ruimten te bekostigen.  Ja, met dit soort banaliteiten houden de Vlaamse Verkozenen des Volks zich bezig, speuren naar hoe en bij wie ze nog een paar euro kunnen uitwringen…

“Laat langdurig werklozen gemeenschapsdienst doen”.  Wie langer dan 1 jaar zonder werk zit zou 1 dag per week gemeenschapsdienst moeten verrichten, zegt een ander Licht in de Senaat, Rik Daems : eenvoudige administratieve taken, de groen- en klusdienst of het openhouden van het cafetaria van de gemeentelijke sporthal.  Het zou gaan om 95.000 Vlaamse werklozen (officieel) die…stilaan de taken van betaalde werknemers zouden overnemen…die dan werkloos zouden worden.  Slim, heel slim.  En natuurlijk 2 dagen per week voor wie 2 jaar zonder werk zit, voegt de geleerde senator er nog aan toe.  Natuurlijk! Al wie 5 jaar werkloos is kun je dan kosteloos een fulltime job laten uitvoeren – nog meer werklozen! Dat Belgische politici tot wel 19 mandaten (no kidding) per persoon aanhouden, 19 jobs tegelijk doen – dat zal de geachte senator vast niet storen.  Ons kent ons, nietwaar…?

“De nieuwe gevangenis van Marche-en Famenne is officieel geopend, de eerste van vier”.  Een puik staaltje van technologie op het gebeid van veiligheid, het moet gezegd.  De brave burger mag gerust zijn….zo hij er zelf niet in terecht komt natuurlijk…

“Voor rechter omdat ze bedelaar koffiekoeken gaf”.  In de Vlaamse stad Oudenaarde staat een dame voor de rechter omdat ze een bedelaar 6 koeken gaf uit de bakkerij waar ze werkte.  Een bewakingscamera (uiteraard) heeft dit gefilmd en ze werd ontslagen, politie erbij, stel het u voor.  En dat terwijl deze beruchte koeken tot de onverkoopbare waren behoorden! “Waar gaan we naartoe als een winkelbediende enkele minuten voor sluitingstijd zelf beslist wat er met de onverkochte waren dient te gebeuren”, fulmineert de advocaat van de bakker.  Inderdaad, waar gaan we naartoe…

“Stop met luxe-systemen zoals tijdskrediet te subsidiëren”.  Aan het woord is de voorzitster van een Vlaamse vakbond voor zelfstandigen.  Het tijdskrediet werd van overheidswege danig gepushed vele jaren geleden : je geeft voor een bepaalde periode en in ruil voor een minieme uitkering je job geheel of deeltijds op.  Vroeger werd de werkgever verplicht om een werkloze in jouw plaats voor die periode tewerk te stellen.  Een heel goed systeem waarbij allen voordeel deden.  Later werd die verplichte vervanging echter geschrapt, geen hond weet waarom.  En nu wordt het een luxe-systeem genoemd.  Wie kan nog volgen…?

“Januzay krijgt 70.000 euro per week en een tekenpremie van 6 miljoen”.  Deze Albanese Belg, deze voetballer, deze 18-jarige verdient dergelijke fortuinen.  Maar verdiént hij ze ook, verdient iémand zoveel geld? Niet om een land te besturen of een centrale bank voor te zitten of zo maar…om tegen een bal te schoppen…?

“9 Miljoen voor schatkamer en museumkelder basiliek”.  In de kelder van een kerk in Tongeren zal je in 2016 de resten kunnen zien van de oudste kerk van de Lage Landen en een Romeinse villa.  Jaren werk zullen eraan vooraf gaan.  Wauw! Maar hoeveel zal dat grapje eigenlijk kosten? 9.422.445 euro? Ah ja…

4 reacties

 1. “Laat langdurig werklozen gemeenschapsdienst doen”.

  Wij doen dit met veel plezier al enkele jaren, uitkering ontvangen betekent het volgende:

  “Je krijgt iets van de gemeente, je bent dan in dienst van de gemeente en je doet wat voor de gemeente”.

 2. Hoeveel controles en betutteling kan een volk verdragen en wat zijn de triggers waarop datzelfde volk in beweging komt?

  Gelijktijdig misschien reacties hoe de regerende elite (verkozen regeringen en grote multinationals) deze triggers in toom kan houden?

  Andere vraag is of dat ‘protest pas moet gebeuren op het moment dat het water aan de lippen staat en we niets meer te verliezen hebben water aan de lippen staat en het kalf zo goed als verdronken is (Griekenland/Portugal, Spanje….)?

  Gaande van belastingscontroles, traject controles, GAS boetes, Flitspalen, vastleggen/bijhouden internet verkeer-GSM/telefoongesprekken,

 3. PERSBERICHT
  Voor de Correctionele Rechtbank te Oudenaarde diende Marleen DE LOMBAERT zich op 4 oktober 2013 te verantwoorden wegens diefstal van winkelwaar.
  Het Laatste Nieuws vermeldt op de eerste pagina van haar weekendeditie dat een Zottegemse bakker een ‘stelende’ verkoopster zou ontslaan hebben omdat ze een bedelaar voor sluitingstijd koffiekoeken gaf.“Dit is een eenzijdige voorstelling van de feiten. Uit het strafdossier blijkt duidelijk dat de verklaring van de werkneemster in strijd is met die van een getuige alsook van de klant zelf.”, stelt Kristof De Mulder, advocaat van de betrokken bakker.Er was geen bedelaar met hongerige kinderen, doch slechts een klant die tegen sluitingsuur aan verminderde prijs wou kopen. Hij bedelde niet, doch wou naar eigen zeggen met haar afspreken en liet zijn gsm-nummer na.
  Marleen DE LOMBAERT bevestigt aan de politie dat zij hem niet liet betalen en zij gratis producten weggaf.
  Marleen DE LOMBAERT stelt als tegenprestatie maar één keer groenten in ruil te hebben ontvangen. De klant legt een tegenstrijdige verklaring af. Tijdens zijn verhoor geeft hij toe – niet éénmaal – maar tot tien keer toe groenten aan de werkneemster te hebben afgegeven.

  Een getuige verklaart ook dat het spaarkaartsysteem voor gratis broden door de werkneemster werd misbruikt. Na het ontslag van Marleen DE LOMBAERT kloegen bepaalde klanten erover dat ze niet langer broden gratis kregen, ook al was hun spaarkaart niet vol. Dit was volgens deze klanten bij Marleen DE LOMBAERT wel het geval.
  Het Parket vraagt terecht de veroordeling voor diefstal. Het gratis weggeven van handelswaar kan niet.

  Bakkerij MARYSSE betreurt dat hij met zijn bloeiende handelszaak in een mediastorm terecht komt. Hij laat weten dat hij de beslissing tot ontslag niet lichtzinnig heeft genomen, doch in eer en geweten die stap heeft gezet na kennisname van de feiten. Hij ziet met vertrouwen de uitspraak tegemoet van de correctionele rechtbank te Oudenaarde, die op 8 november 2013 wordt verwacht.
  Bakkerij MARYSSE betreurt de perscommotie: “het gerecht moet zijn werk doen, en uitspraak vellen, in alle objectiviteit en onpartijdigheid, zonder publieke druk”.

  Kristof De Mulder, advocaat van bakkerij MARYSSE,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: