Strijd tegen de geldontwaarding gaat beginnen

Het zijn rare tijden. Eerder probeerden we zuinig te zijn op ons geld terwijl we nu zuinig om gaan met gas en stroom. Ineens voelen we dat licht en warmte meer betekenen dan geld, hoewel we beide nodig hebben om te overleven. In tijden dat het moeilijk wordt zijn we op elkaar aangewezen en zal eendrachtige samenwerking nodig zijn om te overleven. We moeten de collectieve kracht inzetten tegen het kwaad van de geldzucht. Met deze inleidende tekst lijk ik op een dominee die de gelovigen moed  inspreekt in een tijd dat velen hun dominee hebben omgeruild tegen ideologische predikers die de wereld willen verbeteren naar de hand van de mens. Dat zijn gevaarlijke tijden, als de mens gelooft zelf de wereld te kunnen verbeteren in plaats van de goddelijke natuurkrachten en andere ondefinieerbare elementen die het leven en de economische cyclussen op aarde beïnvloeden op een wijze die de mens nog steeds niet begrijpt. We zijn aanbeland in een tijdvak dat bepaalde zaken gaan ontsporen, zoals de geldontwaarding, de val van valutasoorten, het instorten van de mondiale schuldenberg, kortom de afbraak van hoogconjunctuur.

Hardleers

De genoemde excessen zijn gecreëerd door ongebreidelde geldcreatie omdat de hebzuchtige mens niet kon wachten op de aankoop van z’n droompaleis en droomauto maar alvast het geld uit de toekomst naar voren haalde. In ons streven naar welvaart begeven we ons naar hebzuchtige bankiers die krediet verlenen tegen het verstrekken van onderpand en inkomenszekerheid van de schuldenaar. Als de economie goed draait en inkomens sneller stijgen dan de geldontwaarding dan maken we de bankier rijker door een deel van ons inkomen af te staan aan rente- en aflossingsverplichtingen. Daardoor zijn banken groot geworden en topbankiers miljonair of zelfs miljardair. Iedereen met basiskennis economie moet weten dat hoogconjunctuur wordt opgevolgd door laagconjunctuur. De geschiedenis herhaalt zich telkens weer, alleen op andere wijze doordat de middelen die ter beschikking staan technologisch zijn verbeterd. Geloven in technologie is een misvatting, het gaat om vertrouwen.

Collectief verbrast

Men gelooft dat monetaire beleidsmakers met digitale technologie en kunstmatige intelligentie de regie beter onder controle hebben. Dus het rente-instrument controleerden en op het juiste moment de rente verlaagden om de op schulden gebouwde economie draaiende te houden. Om vervolgens op het “juiste moment” de rente weer te verhogen toen men zag dat monetaire grenzen werden overschreden. Toen moest men corrigeren om de onstuimige kredietgroei af te remmen om te voorkomen dat we worden bedolven onder een schuldenlawine. Als het spannend wordt gaan monetaire beleidsmakers samenspannen met politici om te proberen met harde monetaire maatregelen en verzachtende fiscale maatregelen de boel in evenwicht te houden. Zo staat momenteel het spel op de wagen en is het wachten tot de motor er mee ophoudt bij gebrek aan brandstof. Dat is de huidige stand van de economie in welvaartslanden die welvaart hebben gekocht met geld uit de toekomst. Die toekomst is nu aangebroken. We zien dat aan de enorme tekorten, het geld van nu is op. Het is collectief verbrast in de vorige eeuw toen we monetaire grenzen verlegden en landsgrenzen open gooiden.

Misdadige onbalans

Toen politici en monetaire beleidsmakers supranationale organisaties zoals de VN/WEF/IMF/WHO/EU etc. oprichten om de boel in goede banen te leiden. Het IMF voor “ons geld” en de mondiale betalingsbalans, de WHO voor onze gezondheid en de farmaceutische industrie, de EU om van Europa een machtige wereldspeler te maken en het WEF om de politiek achter de schermen op afstand te besturen. Op de achtergrond trekt de schatrijke elite aan de touwtjes die het liefst buiten beeld blijven omdat hun onmetelijke rijkdom het mondiale financiële evenwicht op misdadige wijze uit balans heeft gebracht. Als we ontwaken begint de strijd om de herverdeling tussen de elite en de verarmde samenleving. De eerste tekenen van waar het front komt te liggen zijn al zichtbaar. Dat is op monetair gebied, de strijd tegen de geldontwaarding en de banken die begint tussen de huiseigenaren en de kredietverstrekkers. De jonge gezinnen die met geleend geld hun droompaleis hebben gefinancierd toen de huizenprijzen tot aan de hemel reikten en nu geconfronteerd worden met een versnellende prijsdaling. Afdalen gaat sneller dan klimmen. Huizen gaan onder water staan als de waarde ver daalt onder de hypotheekschuld.

Spaargeld en belastinggeld

Bankiers worden zenuwachtig als blijkt dat schuldenaren in problemen komen met afbetalen. Grote banken worden nerveus als rentestijgingen het verdienmodel aantasten van hun kredietverstrekking. Beleggers in bankaandelen worden nerveus en verkopen hun bankaandelen. Bankiers durven de spaarrente niet te verhogen en zien dat rekeninghouders nerveus worden door versnelling van de geldontwaarding. Het wantrouwen in het monetair systeem groeit. Het fiat geldsysteem dat is gebouwd op schuld gaat wankelen. Bankiers gaan straks vergaderen met de Europese Bankenunie om een oplossing aan te dragen. Er zal worden geschreeuwd om banken te redden met belastinggeld. Monetaire analisten gaan roepen dat overheden geen banken mogen redden met belastinggeld zoals is afgesproken bij de oprichting van de EU-Bankenunie. Belasting betalende burgers met een spaarrekening worden nerveus omdat hun spaargeld verdampt en vrezen dat ook hun belastinggeld wordt misbruikt. Spannende tijden die we kunnen vergelijken met de spanning voor een voetbalwedstrijd. Alleen zijn er meer spelers op een groter speelveld, de massa tegen de elite. Uw commentator blijft het volgen vanaf de zijlijn.

GW

66 reacties

 1. Waarom een strijd ,geld door banken geschapen, moet aan waarde verliezen……dat is normaal.
  Meer uitgeven als er binnenkomt is een vast onderdeel van een democratie. Zonder weggeven kan een democratie niet functioneren. Alle politieke partijen maken zich er schuldig aan.
  Niemand wijst op mogelijke gevolgen in de toekomst.

  Dat het uiteindelijk altijd fout afloopt is geschiedenis.
  Dat het welzijnsniveau minder wordt is acceptabel.
  In de zestiger jaren was het leven ook prima, dus maak je niet druk.

  De gemiddelde nalatenschap zit ruim boven de 100k.
  Allemaal tekenen dat het nog steeds veel te goed gaat.

 2. Citaat: “De gemiddelde nalatenschap zit ruim boven de 100k.
  Allemaal tekenen dat het nog steeds veel te goed gaat.”

  Ho, ho, dit soort gemiddelden kennen mensen aan de onderkant van de samenleving niet. Daar worden aardig wat mensen zenuwachtig. Ik sprak gisteren iemand van de schuldhulpverlening, de verzoeken om hulp raken in een stroomversnelling. Voorspelt weinig goeds.

 3. Het gezegde is…..de een z’n dood is de ander z’n brood…
  Het welzijnsniveau in de westerse wereld daalt, maar in Azie gaat dat fors omhoog ( langzaam proces).
  De reden is nogal simpel, een blinde kon dit voorspellen.
  In de westerse wereld is de maakindustrie verdampt, of verplaatst richting het verre oosten. De koopkracht in Azie is fors toegenomen samen met de industrie.
  Hier is de maakindustrie ingeruild voor de zorgsector, het waterhoofd aan ambtenaren, een mega asielindustrie, werkcoaches en begeleiders, een leger arbeidsongeschikten, de parttime werker….etc….etc….
  In het voormalig Oostblok had iedereen werk…..en was iedereen arm.
  De reden……er werd NIKS gemaakt. Er was geen maakindustrie.
  Soms is het heel makkelijk, open de ogen en leer van de geschiedenis.
  Triest voor de onderkant in het westen, maar goed voor de onderkant in het oosten……

  Het wordt tijd dat de broekriem in de westerse beschaving flink wordt aangetrokken.

  1. Dag Martin. Het probleem is momenteel dat die broekriem veel te hoog zit bij de mensen.

   Om hun nekken bedoel ik dus.

  1. Beste naamgenoot, soms denk ik inderdaad dat er onzichtbare meesters zijn, als je ziet waarop Nederlanders iedere 4 jaar weer stemmen. Ze zien met hun ogen, maar zijn blind. De overheid heeft de coronacrisis betaald maar de belastingen zijn niet omhoog gegaan. Maar de inflatie komt door Poetin, hoor.
   2% inflatie is gezond zeggen ze. Hoezo gezond? Het is 2% diefstal!

  1. Zeker weten dat we beter uit de EU kunnen gaan. Maar Nederlanders zijn niet meer zoals vroeger. Ze zijn tegenwoordig schapen. Dat hebben de 3 lockdowns wel bewezen.

 4. Ze/we zitten nu echt klem…..de bond market begint te kraken…..rates kunnen eigenlijk niet veel verder omhoog….de financiele jongens hebben de hele wereld bij de ballen….zij dicteren het beleid….het beleid dat ervoor zorgt dat al het geld naar de 1-2% stroomt…..jan met de pet heeft met z’n spaarcentjes en pensioentje het nakijken…..maar het is nog niet genoeg voor de 1%…..met het vergaarde vermogen kopen ze alle huisjes op om het gepeupel nog verder uit te persen…..allemaal heel simpel en in plain sight…..en wederom geen agenda, geen complot gewoon slimme 1 % tegenover domme en letargische 99%…..

   1. Vlam in de pan?
    Wat dacht je hiervan: https://nos.nl/artikel/2447511-explosie-op-strategische-brug-tussen-krim-en-rusland-rijbaan-weggeslagen

    Wanneer bereikt de escalatie z’n hoogtepunt? Het feit dat Poetin zich afzondert voorspelt weinig goeds: https://www.telegraaf.nl/nieuws/603187298/poetin-trekt-zich-terug-in-kremlin

    Wordt hoog tijd dat er verstandige mensen opstaan en de krijgsheren rondom de overlegtafel krijgen. Zouden Ursula, Rutte en consorten ook weten dat oorlogen dood en verderf zaaien?

    1. Eerst had Vlad zich achter de Oeral teruggetrokken volgens berichten kort na de aanval op Oekraïne…..nu in het Kremlin….ik zie niet veel verschil in wat dat betekent….Kremlin lijkt mij riskanter dan onbekende locatie achter de Oeral….lijkt mij weer een kweste van spijkers op laag water zoeken…..wat is er nu zo riskant aan terugtrekken in het Kremlin….daar zaten die commie bastards toch al decennia?

 5. Het structureel laag houden van de rente van meer dan 10 jaar heeft gevolgen. Nu de rente stijgt gebeurt het volgende:
  – de staatsleningen (obligaties) met lage of zelfs negatieve rente, zal de koers flink verlagen. Nieuwe obligaties met hogere rentes hebben hoge koersen op de beurs.
  – de obligaties die gebruikt worden als onderpand voor leningen, zullen een structurele lagere beurskoers krijgen. Dus moeten de financiële instituten deze derivaten zelf aanvullen met hun eigen geld. Dit gaat niet lukken.
  – margin calls: als de waarde van het onderpand lager wordt dan de lening, zal op een voorgeschreven contractueel vastgesteld moment, een margin call komen. Of het onderpand wordt gesteund met nieuwe onderpanden of nieuwe geld, of een hogere rente vergoeding op de lening of de lening moet afgelost worden. Dit betekent dat het onderpand (obligaties, aandelen etc) verkocht moeten worden.
  – aandelen koersen dalen: de koers van een aandeel vertegenwoordigt de winstgevendheid van het bedrijf. Bij een koers/winst verhouding en de contante waarde van de winst, bepaal je de berekende koerswaarde. De contante waarde wordt bepaald door de rente, hoe hoger de rente hoe lager de contante waarde. Als de koers op de beurs hoger is dan de berekende koers, zullen de handelaren de aandelen verkopen, en dus de winst nemen.
  – nationale munt: omdat het fiatmunten geen gouddekking hebben, maar de waarde ervan wordt bepaald door de hoeveelheid, de staatsschuld van het land (vooral het vermogen om dit financieren), de productiecapaciteit, grondstofvoorraden en energievoorraden. Het is niet vreemd dat alle fiatmunten tov de dollar zakken.
  – demografie: als een land minder mensen heeft van de leeftijd van 18-65 zal het land cultureel, politiek en economisch gaan krimpen. Via consumptie of via productie een economisch crisis voorkomen of eruit groeien, kan niet meer.

  1. Duidelijke analyse, fijn om te lezen zo in het weekend…
   Het is wijs om te realiseren dat er andere tijden naderen.

   1. Lees dan tegelijk ook even ovver de ‘Europese Bankenunie’:

    https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/financien-europese-unie/europese-bankenunie

    Weet je tenminste ook hoe dat zit.
    Er IS in feite nog geen sprake van een bankenunie met een gezamenlijke aanprakelijkheid, evenmin het voor 2023 afgesproken ‘noodfonds’, zelfs geen eurobrede depositio garantieregeling. Nationale bail-ins zijn sinds Cyprus nog steeds van kracht. Bij default komen dus eerst aandeelhouders/beleggers, investeerders en rekeninghouders ‘aan de beurt’, daarna pas de belastingbetalers.

   2. @Gerrit : je dit realiseren is nog geen wijsheid.

    Wijsheid is er ( liefst lang van te voren ) op handelen !

    Pro-actief zijn.

    Kendewel.

    Al is het voor de fase van ècht handelen voor de gemiddelde Nederlander inmiddels te laat, ook als je (flink wat) fysiek goud en zilver bezit.

    Daar is Nederland er TE overbevolkt voor en is er geen (ver van grote steden afgelegen) platteland.

    EN heeft nagenoeg niemand een vuurwapen. ( op 1 op de 5 of 6 Turkse families na dan )

    Afijn, het zij zo.

  2. @Karel2: alleen al door de oplopende rentes gebeurt er nog veel meer, ook ongereguleerd en onder de koolbladeren.
   Wat te denken van de (> 10%) ‘zombie’ bedrijven die afhankelijk zijn (waren) van korte leningen tegen (voorheen) negatieve rente?
   Wat van de verborgen risico’s (m.n. voor inst. beleggers, zoals pensioenfondsen/andere niet bancaire finaniële instellingen, maar ook handelsbanken) door middel van het z.g. schaduwbankieren, dat inmiddels een vlucht schijnt te hebben genomen vergelijkbaar met het officiële bankieren?

   1. Dat klopt.
    Veel bedrijven overleven dankzij goedkoop geld maar ook dankzij goedkope energie. De kosten van geld, rente, gaat omhoog. De hoop die geldmarkten hebben, is dat de CB de renteverhogingen uitstellen, beperken of zelfs gaan verlagen. De risico’s van een renteverlaging is heel groot. De geldhoeveelheid groeit weer (M2) en de inflatie zal niet onder controle kunnen komen. Er is een situatie denkbaar dat dit kan, alleen vanwege de schuldenomvang van de zuidelijke landen.
    De energiekosten zullen hoog blijven en gaan zelfs stijgen. De energie intensieve bedrijven gaan Europa verlaten, omdat goedkoop gas uit Rusland er niet komt. Maar, het dure LNG. In amerika zijn de gasprijzen laag. Omdat gas een afvalproduct is van het Schalieproces. Het is goedkoop. Het grappige is dat schalie productie in NL is verboden, maar wij importen wel het schaliegas uit Amerika. Veel energie intensieve bedrijven verlaten Europa nu al. Dit proces zal doorgaan. Dit is een heel groot probleem, want de werknemers van de energie intensieve bedrijven hebben allemaal hoge lonen, en zullen allemaal werkloos worden. Dit zal ook gevolgen hebben voor de belastingopbrengsten, dus de zuidelijke landen gaan hierdoor nog meer geld lenen.
    Als laatste een tijdbommetje, de balans van de ECB. De ECB heeft de financiële rommel van de banken opgekocht. Deze troep staat nu als bezit op de balans van de ECB. De banken hebben hiervoor natuurlijk geld ontvangen, gecreëerd geld. Deze financiële rommel (ongeveer 10 biljoen) gaat met zwaar verlies verkocht worden. De schuld die overblijft, gaat over naar de Europese landen, en wordt bijgeteld bij de nationale schulden. NL heeft een aandeel van 5,7%. Ik verwacht dat er 50% verlies wordt geleden, 5 biljoen. Dit betekent dat NL te maken krijgt met een staatsschuld toename van € 285 miljard. De schuldovername zal het einde zijn van EU, EURO en Zuid-Europa als functionerende landen. In de media hoor je er niets over. Zie Madelon Praat (youtube).

    1. Maar eerst komt de gemeenschappelijke euroschuld (eurobonds), ondanks verzet van het Noorden, weer steeds nadrukkelijker om de hoek kijken.
     Het corona noodfonds was alvast de eerste stap, weldra gevolgd door de ‘absolute noodzaak’ van het energie noodfonds voor alle eurolanden, waardoor Brussel dus zijn thesauriële verantwoordelijkheid als schatkistbeheerder van Europa fors uitbreidt naar de internationale kapitaalmarkt.
     Zelfs Duitsland, als felste tegenstander van een dergelijke ontwikkeling, schijnt zijn verzet te hebben opgegeven.

     1. (Aanvulling)
      Het gewicht van het (staats-) schuldenverhaal (sec) wordt vaak overgewaardeerd.
      Vergeet niet dat de ongekende inflatie – in relatieve zin – ook een ongekend snelle afbouw van de schuldenberg tot gevolg heeft.
      Bovendien hebben (centrale) banken tal van boekhoudkundige trucs tot hun beschikking om ‘giftige’ problemen (bijv. in ‘bad banks’) desnoods voor ‘eeuwig’ te parkeren en de looptijd van (kosteloze) leningen tot in het oneindige op te rekken.

    2. De eurobonds bestaan al sinds 2 jaar, zij het onder een andere naam. Maar, nu begint er een probleem te ontstaan bij de landen die een goed financieel beleid voeren. Zij worden gestraft omdat de rente van hun obligaties omhoog mag gaan, terwijl een land als Italië nu wordt beschermd tegen rente stijgingen. Italië heeft nooit een deugdelijk fiscaal en monetair beleid gevoerd.
     De staatsschulden zullen niet afgebouwd worden, alleen maar geherfinancierd. Dit betekent dat staatsschuld in waarde t.o.v. de dollar kan verminderen maar in absolute cijfers alleen maar stijgt. Een waardedaling van de staatsschuld mag positief zijn voor de Staat, maar de geldverstrekker is het een nadeel omdat zij hun leningen moeten afwaarderen naar een reëel niveau. En wie zijn de geldverstrekkers oftewel de opkopers van de Staatsleningen, dat zij de pensioenfondsen, met name die van Noord-Europa. Waarom denk je dat de Engelse pensioenfondsen in de problemen zijn gekomen. Omdat de staatsleningen van Engeland steeds minder waard werden. Vooral als de staatsleningen als onderpand worden gebruikt voor leningen door pensioenfondsen.

     1. Het is jammer dat zoveel gepensioneerden geen notie hebben hoe gevaarlijk de pensioengelden zijn belegd. Als de financiële markten gaan duiken en kortingen worden doorgevoerd zal doordringen dat de euromuntunie en de EU een enorm financieel debacle is gebleken.

 6. Slechts 100 jr geleden er is niet zoveel veranderd. De centrale bank crypto,s gaan
  niets toevoegen en kunnen het failliet van het huidige systeem niet stoppen. Toch scheelt het wel dat er minder bomen hoeven te worden gekapt voor het fiat geld dat er nog over is.

  Von Havenstein faced a real dilemma. Were he to refuse to print the money necessary to finance the deficit, he risked causing a sharp rise in interest rates as the government scrambled to borrow from every source. The mass unemployment that would ensue, he believed, would bring on a domestic economic & political crisis, which in Germany’s current fragile state might precipitate a real political convulsion.

  As the prominent Hamburg banker Max Warburg, a member of the Reichsbank’s board of directors, put it, the dilemma was “whether one wished to stop the inflation & trigger the revolution,” or continue to print money. Loyal servant of the state that he was, Von Havenstein had no wish to destroy the last vestiges of the old order.

  Faced with these confusing & competing considerations, Von Havenstein decided to play for time, supplying the government with whatever money it needed. Contrary to popular myth, he was perfectly aware that printing money to finance the deficit would bring on inflation. But he hoped it would be modest, & that in the meantime, something would turn up to induce the Allies to lower their demands or at least agree to a moratorium on actual payments, giving Germany some breathing space.

  My friend debt is the very essence of fiat. As debt defaults, fiat is destroyed. This is where all these deflationists get their direction. Not seeing that hyperinflation is the process of saving debt at all costs, even buying it outright for cash. Deflation is impossible in today’s dollar terms because policy will allow the printing of cash, if necessary, to cover every last bit of debt and dumping it on your front lawn! (smile) Worthless dollars of course, but no deflation in dollar terms! (Bigger smile)
  -Anonymous monetary theorist “FOA” (“Friend of Another”), 2000

 7. Een realistische voorspelling mbt de spannende ontwikkelingen die we gaan meemaken, de propaganda zal ook extreem worden mensen mogen het vertrouwen in het fiat geld echt niet verliezen.

  Every fake boom is followed by a bust. And every attempt to ‘print your way out of it,’ is followed by worse inflation.

  Welkom in het altijd mooie Argentinie!

  Een aankomende beurs crash ? Jullie hebben nog niets gezien wat er echt aan zit te komen.

  Merval slechts met 73% gestegen in 2022!

  https://tradingeconomics.com/argentina/stock-market

  1. ( ik doelde met “schoonheid” niet op het vrouwtje maar op het liedje. Logisch. Dronken sletten liggen inmiddels overal voor ’t oprapen, niet dan ? )

   Afijn, gewoon als achtergrondmuziek dus !

   1. Geld wordt al minder waard sinds 1913.
    Elke fiat munt zal uiteindelijk naar zijn intrinsieke waarde gaan en dat is 0.
    Lekker geldprinten en de inflatie de schuld geven aan ukraine, waar jewsa met zn lange neus in zit. Oorlog is geld, er wordt veeel geld verdient door een bepaalde groep mensen. Er is al oorlog sinds de dag dat ik ben geboren en t zal er in de toekomst niet beter op worden. De kwaliteitvvh leven neemt jaarlijks af, ben blij dat ik geen kinderen heb. De volgende generatie slaven, everything is a rich mans trick…goede docu op jewtube..

 8. Maar om even terug te komen op het Meest Geschifte Boek ooit, de talmoed :

  Moet u eens voorstellen dat er in het meest voorname boek van een katholieke of protestantse school zou staan dat “zelfs de bèste jood de dood verdient” !

  Gewoon een kwestie van even “de zaak” omdraaien, coform het reciprociteitsprincipe.

  Ik zeg u dat er MORGENOCHTEND al een mediatieke en politieke STORM zou losbarsten zoals u uw héle leven nog niet heeft meegemaakt.
  Natuurlijk gevolgd door een ONGEHOORDE strafrechtelijke reaktie.

  “Rechters” zouden IN DE RIJ STAAN om dit “walgelijke dossier” juridisch af te handelen.

  Toch ?

  En TERECHT !

  Maar NU, in het geval van de talmoed, gaat het om HET Boek van de koshere gemeenschap en haar (privé-)onderwijs.

  En wàt voor “actie” wordt er staatswege ondernomen ?
  Wèlke aandacht wordt er door “onze” media aan besteed ?
  Wèlke politicus staat er op om de wàlgelijke inhoud ervan te veroordelen ?
  Wèlke “rechter” staat dient zich terstond aan om “dit varkentje eventjes te wassen” ? ? ?

  Voilà : hélemaal NIETS of NIEMAND !!!
  GEEN “vrije” pers (krant, radio of via het internet) ;
  GEEN ènkele politicus,
  en al hélemaal GEEN ènkel “rechtertje”, mèt of zonder togaatje !!!

  Toch ?

  Zijn wij überhaupt nog wel in staat om OBJECTIEF na te kunnen denken, ondanks de ( koshere ) aardappelpuree die de plaats heeft ingenomen van waar er gezond werkende hersenenen HADDEN moeten zijn ?

  Néé hoor ; het zit er helaas niet in !

  En zéker niet in de Lage Landen.

  “And silence covered the skies” …

  Snapt u meteen in WIENS DIENST die media, politici en “rechters” staan.

  O-nee, dat is al HELEMAAL een te ver gegrepen gedachte.

  Da’s “waar” ook ja :-(((

  ( ps : en dan heb ik ’t nog niet ééns over alle pedoSHIT die in de talmoed staat !!! )

 9. … dat moest er nog even “uit” zeg maar …

  O ja, nog zoiets :
  het is dan vervolgens de Koshere Kunst om degenen die die FEITELIJKE talmoedische HAAT tegen de niet-joden aan willen klagen / bloot willen leggen af te schilderen als “joden-haters”.

  En om daar vervolgens OOK NOG EENS mediatiek, politiek en “juridisch” mee WEG TE KOMEN ! ! !

  HAL-LOOOO ! ! !

  ANY DUTCH BRAINS LEFT ? ? ?

  ( al wàs ’t maar in Simpelveld ? )

 10. ( Simpelveld is een in Limburg gelegen pittoresk dorp. Haar naam kwam me gewoon even van pas. Dus helemaal niks negatiefs over de inwoners daar ! )

  1. ’t Is je geraden ook! ‘De vrijheid van de Dichter’ mag nochtans niet ten koste gaan van de grammatica. Het is ‘het dorp’ en ‘zijn naam’.
   De groeten uit Simpelveld!

 11. Het Virus:

  China virus epidemic—the Gong Show on roller skates

  by Jon Rappoport
  Continuing my “greatest COVID hits” articles. To read my introduction to this ongoing series, go here. To support my work and get value for value, order my Matrix collections here and subscribe to my substack here.

  January 23, 2020

  You automatically believe this Chinese coronavirus is a killer? You automatically believe the press when they ratchet up the fear? You automatically believe medical experts have found a virus and proved it’s causing human illness?

  You’re on the Gong Show on roller skates.

  Congratulations.

  The Chinese government has now shut down transportation in the huge city of Wuhan, where the supposedly deadly coronavirus first surfaced a few months ago. Where? At an open air fish and meat market. Anyone looking into contaminated flesh at the market? Dangerous lack of sanitation? They’re looking into “the virus.” Naturally. And as I keep saying in past and recent articles, we have a massive tradition of FAKE EPIDEMICS.

  You have to understand: most people don’t want to hear this. It’s rather astonishing. Most people feel compelled to believe in the virus, believe it’s dangerous, it’s a killer, it’s real, it’s a global threat. Pro-vaccine people, anti-vaccine people, it doesn’t matter. They salute THE VIRUS.

  In my last article, I detailed how former “epidemics,” SARS (coronavirus) and Swine Flu, turned out to be complete fakes. Eventually, it leaked out that medical experts couldn’t find the virus in people. You should really read that article, and read it again. And think about the implications.

  Medical research honchos and the press are still calling the 2003 SARS dud an epidemic. Official stats indicate 800 people died, worldwide. If that’s an epidemic, there are pink tigers walking around on the far side of the moon.

  Now, when they talk about rushing a vaccine into production “against the virus,” that’s a whole different story. They tried that in 2009 with Swine Flu, and it caused profound and horrific results. I’ve read the patent info that’s now circulating on the Web—for a vaccine against a coronavirus. It’s hard to tell, but it could be a DNA vaccine. If it is, that means the vaccine will permanently alter the genetic makeup of anyone who takes the shot.

  Here’s something else you should think about. The so-called origin points of epidemics. SARS (2003), the Amoy Gardens apartment complex in Hong Kong. Swine Flu (2009), a giant commercial pig farm in La Gloria, Mexico. And now, in 2020, the Chinese coronavirus, an open air animal and fish market in Wuhan.

  At the Amy Gardens complex, there were leaks in the pipes. Human waste was leaking. People were falling ill. My, what a surprise. They needed to call in a plumber, not the World Health Organization virus hunters.

  At the pig farm, in La Gloria, huge feces lagoons, yes, were lying there out in the sun. The lagoons were routinely sprayed with toxic chemicals. Workers were falling ill. What a shock. So they brought in people to spray even more toxic chemicals on the pig shit lagoons. They needed a major environmental clean-up. Instead, they got World Health and CDC virus hunters.

  And now, in Wuhan, the virus hunters are at it again. They want to test the animal flesh at the market for viruses. Here are a few recommendations. Check the water supply in the market. Is it dirty? Check the refrigeration. Are the fish and animal meat always fresh? Is the place clean? Is it washed down well every day? Actually LOOK at the premises. I know, it’s a revolutionary act, but steel yourself and go ahead.

  “Yes, but what about the other cases of the China coronavirus that have been identified in other countries? Where did they come from?”

  Answer: How do you know these other cases are a result of the coronavirus? The symptoms in most of these fake epidemics are the same—they’re basic flu symptoms—fatigue, fever, cough, weakness. A person could come down with THAT for a hundred different reasons.

  I started writing about viruses that were never proved to cause human illness—or weren’t even there to begin with—in 1987. All these years later, I find myself still doing it. Why?

  BECAUSE ‘THE VIRUS’ IS THE GREATEST COVER STORY ON THE PLANET. IT ATTRACTS BELIEVERS FROM WALL TO WALL.

  Professionals invoke it to cover up a multitude of crimes.

  For example, in parts of Africa, where the water supplies are contaminated to the hilt, where people are hungry and dying of starvation, where people have chronic diarrhea and are dying from dehydration, where extreme poverty and war for economic gain are routine, where corporate interests are stealing farm land from the people and poisoning the environment, where toxic medical drugs and vaccines are killing people whose immune systems are already compromised—you can ignore all that because…the real problem, the one serious problem, you see, is:

  THE VIRUS.

  Sure. Pump up that story to the max, get medical testimony, research money, the whole insane apparatus, and paint over what is actually happening there, and you’re in. You’re in control. You’re king.

  Believe in the virus. Pray to the virus. Fear the virus.

  ~~~

  —Here is a backgrounder I wrote some time ago that will add clarity on fake virus epidemic operations:

  The big one: how environmental killing becomes a medical disease

  The giant pig farm disaster: a medical hoax and cover story

  The full truth has never been told—until now.

  by Jon Rappoport

  January 18, 2017

  “To handle all that [pig-farm feces] waste, farmers in North Carolina use a standard practice called the lagoon and spray field system. They flush feces and urine from barns into open-air pits called lagoons, which turn the color of Pepto-Bismol when pink-colored bacteria colonize the waste. To keep the lagoons from overflowing, farmers spray liquid manure on their fields nearby. The result, says Steve Wing, an epidemiologist at the University of North Carolina at Chapel Hill, is this: ‘The eastern part of North Carolina is covered with shit’.” —National Geographic, 10/30/14

  The above quote describes corporate pig farming around the world.

  In order to carry out this operation, giant companies like Smithfield have influenced legislators and government-agency officials. Environmental laws and regulations are ignored, or changed. Lawsuits are fought, hammer and tongs.

  Here is what Robert F Kennedy Jr. told radio interviewer, Rachel Lewis Hilburn on 6/3/16:

  “…a hog produces ten times the amount of fecal waste by weight as a human being, so if you have a facility that has ten thousand hogs in it, it’s producing as much sewage as a city of a hundred thousand people. Smithfield has one plant in Utah—they call it Circle Four Farms—that has a million hogs on it, so it’s producing the same amount of waste as New York City every day.”

  Here is Kennedy’s kicker:

  “There’s no difference between hog waste and human waste in terms of its danger to human health. They [Smithfield and other giant corporate pig operations] ought to have to have a sewage treatment plant that cleans it up. And yet, if they had to build that sewage treatment plan, it would drive the price of hogs up so that they could no longer function in the marketplace… they ought to have to build sewage treatment facilities but nobody’s making them do that because they have used political clout…”

  All right, that’s a bit of background. Now I’m going to shift to the subject of Swine Flu, the phony epidemic of 2009.

  Where did it start?

  At a Smithfield pig-raising operation in Perote, Mexico; in a village called La Gloria. Smithfield raises 950,000 hogs a year there.

  Press reports described outdoor “pig feces lagoons” on the property. When workers began to get sick, the area was sprayed with unknown chemicals. More workers fell ill and died.

  Anyone with a basic knowledge of public health could testify that this combination of mind-boggling (non-) sanitation, plus strong germicides, plus other toxic chemicals routinely dumped in the feces lagoons, could and would cause human disease.

  In fact, it doesn’t matter which particular germs are present in the mix.

  People at the CDC had to be well aware of this. Yet, in 2009, their choice was to rush researchers to the Smithfield operation in La Gloria, Mexico, armed with the unfounded assumption that some novel virus, never before seen, was the culprit, and their job was to take blood samples and discover what the new germ was.

  Why? Why assume, when workers who operate in that kind of environment get sick, there is some new disease at work? The symptoms of the workers were not unusual, given the circumstances.

  Workers dying in that vat of filth and chemical soup should be expected.

  But, up front, based on no evidence, the CDC on-site team was going for a new germ and a new disease, and that’s what they announced they had found. A gullible world, fed by press reports, bought in.

  And that’s how the fake epidemic called Swine Flu was launched.

  All the focus that could have centered on the highly toxic Smithfield pig operation in La Gloria was diverted.

  Diverted to a virus.

  H1N1 it was called. The Swine Flu virus.

  Suddenly, it was a medical problem. Not an environmental disaster.

  It was RE-INVENTED as a medical problem.

  If you don’t yet get what I’m pointing out here, imagine this:

  You’re living in an old sewage tunnel under a city. You’re surrounded by human excrement and biting insects and fetid waste water and foul air—and when you fall ill, you suddenly see virus-hunting researchers, not haz-mat rescue workers, approach you and take blood samples. Are they crazy?

  No, they’re just doing what their bosses tell them to do. Because the CDC is fronting for, and protecting, major corporate agricultural criminals. Because your illness has to be shifted over to a “new disease and a new virus.”

  On top of all this, the virus that these “researchers” do find, which, by the way, is in no way proven to cause disease, can be found all over the world. Why? Because it’s been around for a long, long time, and it has never caused any dire condition at all.

  This is how the game works.

  This is the medical hoax.

  In the case of Swine Flu, it gets worse. It turns out that the virus is not so prevalent after all. That is why, in the early autumn of 2009, CBS reporter Sharyl Attkisson discovered that the CDC, ignoring its mandate and charter, had secretly stopped counting Swine Flu cases in America. You see, the overwhelming percentage of blood samples taken from the most likely Swine Flu patients, when sent to labs for testing, were coming back with no trace of the so-called Swine Flu virus or any other flu virus. CBS put Attkisson’s published report on the shelf and never followed up on it.

  Again, the virus as the cause of illness, was the cover story. Intelligence agencies float cover stories on a regular basis. It’s no accident that CDC has a large unit of virus hunters called the Epidemic Intelligence Service.

  Right off the top, I can tell you they create disinformation on a scale that must make the CIA jealous.

  Graduates of this EIS program, as proudly stated by the CDC, have gone on to occupy key positions in the overall medical cartel: Surgeons General; CDC directors; medical school deans and professors; medical foundation executives; drug-company and insurance executives; state health officials; medical editors and reporters in major media outlets.

  It’s a loyal insider’s club. They collaborate to float prime-cut, A-number-one cover stories of extraordinary dimensions. They invent medical reality out of thin air.

  Here is a brief excerpt from the CDC’s website, “50 Years of the Epidemic Intelligence Service”:

  “In 1951, EIS was established by CDC following the start of the Korean War as an early-warning system against biologic warfare and man-made epidemics. EIS officers selected for 2-year field assignments were primarily medical doctors and other health professionals…who focused on infectious disease outbreaks. EIS has expanded to include a range of public health professionals, such as postdoctoral scientists in statistics, epidemiology, microbiology, anthropology, sociology, and behavioral sciences. Since 1951, approximately 2,500 EIS officers have responded to requests for epidemiologic assistance within the United States and throughout the world. Each year, EIS officers are involved in several hundred investigations of disease and injury problems, enabling CDC and its public health partners to make recommendations to improve the public’s health and safety.”

  Several hundred investigations a year. An unparalleled opportunity to shape the truth into propaganda. Control of information about disease. Control out in the field, where EIS agents rush to the scene of “outbreaks,” all the way back through the hallowed halls of academia, into the press, into Big Pharma, into the government.

  When I say control of information, I mean disinformation. That’s what the EIS is for. They’ve never met a virus they didn’t love, and if they couldn’t find one, they pretended they did.

  They front for the medical cartel. And they provide cover for the crimes of mega-corporations. There’s a town where poverty-stricken people are dying, because horrendous pesticides are running into the water supply and soil? No, it’s a virus. There’s a hotel where the plumbing is broken and human waste is getting into all the bathrooms, and they want this hotel to be the epicenter of a new epidemic? No, it isn’t the plumbing, it’s a novel virus never seen before by man. There’s a section of a city where the industrial pollution is driving people over the edge into immune-system failure? No, it’s a virus.

  And here’s the capper. Their propaganda is so good most of the EIS people believe it themselves. You don’t achieve that kind of robotic servitude without intense brainwashing. The first installment of the mind-control program is called medical school.

  Psy-op and propaganda begin with the virus hunters of the EIS. They control and own the chokepoint of disease research. They blow up their scanty findings into ex-cathedra pronouncements.

  And of course, this strengthens the vaccine establishment because, for every virus, there must be a vaccine: the shot in the arm, loaded with toxic chemicals and a variety of germs.

  The EIS. The CDC’s band of brothers. The medical CIA.

  “Show me vast pig-feces lagoons, and I’ll show you a virus you’ve never heard of before. I’ll protect corporate criminals from here to the moon…”

  1. De zoveelste verklaring die duidelijk maakt dat de pandemie geen pandemie was. Maakt weer eens duidelijk hoe sterk de banden zijn tussen Big Brother en Big Farma en de andere grootheden. Big Media doet ook zijn uiterste best om bij de grote jongens in de gunst te vallen. Wordt hoog tijd dat de globalisering terug keert op z’n schreden en we onze voor- en achtertuin weer op orde maken.

   1. “WIJ” en “ZIJ”, de onsterfelijke tegenstelling in de hoofden van verstokte complotdenkers.
    Als intussen IETS duidelijk moet zijn: “WIJ” spelen geen enkele rol in de oorlog die “ZIJ” onderling uitvechten om de heerschappij.
    “WIJ” schuiven op eerste aanmaning gordijnen en rolluiken dicht in een lockdown en kruipen uit lijfsbehoud zo diep mogelijk in de grond bij de eerste tonen van de alarmsirene.
    Word wakker: het is oorlog. Tuintje ‘op orde maken’ zal dus even moeten wachten.

 12. Lees ook even mijn inzendinkje helemaal onderaan dat artikel. Zojuist weggeplempt.

  Niet dat jullie er iets mee kunnen met die 5 kilo geschiedkundige aardappelpuree tussen de oren, maar goed : heeft iemand TOCH nog even geprobeerd je “de situatie” nader te duiden, hè ?

  1. Oké Balmann, krijg je bij deze een daverend applaus voor je verheven eye openers van dit minderwaardige onderkruipsel. Maar vertrek dan stante pede naar je Oude Testament. Want je bent veel te goed voor deze site en misschien wel voor de hele wereld (misschien heeft Elon Musk nog een plekje vrij in zijn volgende raket naar de maan).

   1. Beste Coco,

    Ik kan er volledig inkomen dat je een beetje jaloers bent op zoveel wijsheid , inzicht en humor van de op aarde wedergekeerde Messias : René Bahlman.

    Met zijn tomeloze kwinkslagen brengt hij ons de nieuwe openbaringen en geeft ons linken ter ons aller verlichting!

    Wat mogen wij blij zijn dat zo een groot ziener deze site bezoekt en aan ons domme aardlingen zijn verhevenheid besteed!

    Laat ons daarom allen zingen:

    Oh René , oh René
    Geef ons allen hier bené
    Uw kennismanna met linkentheé
    Want dan zijn wij pas tevreé

 13. Weer een bewijs dat deze wereld door een kleine groep is gekocht en beheerst.

  https://www.nobelprize.org/prizes/economic-sciences/2022/bernanke/facts/

  Als deze financiele terrorist een nobel prijs voor de economie krijgt dan verdiend
  de heer Gideon Gono van Zimbabwe hem zeker nog meer!

  Each downturn is kept shallow enough so that no one in the ‘club’ is bankrupted. Regular business and marginal workers get crushed. But never the finance gods. Sharp ‘rug pull’ downturns designed to ‘reduce demand’ by the proletariat are followed by ‘liquidity injections’

  The rich buy up cheap assets that poor are forced to sell and then enjoy record profits together with the financial industry players.

  Print, rinse, repeat.

  Good job! Here’s your Nobel Bernanke

  1. Ja, ok, maar toen ik die opnames later terug zag heb ik toch maar eens een afspraak bij den kappert gemaakt en m’n moeder heb ik sindsdien ook nooit meer gesloagen wa-haa-haaa !!!!

   Ik zou ’t bijna vergeten maar ik kwam hier even om de volgende link weg te plakken :

   https://www.youtube.com/watch?v=FNrlbLz0oYg

   Ik zeg ’t (h)eerlijk …. hips …

 14. (Try to) DIG THIS !!! :

  Israeli Deputy Minister of Religious Zionism Eli Ben Dahan clearly reveals what is taught in secret to all Jews worldwide regarding all mankind other than Jew declaring, “Palestinians are not human beings. They don’t deserve to live. They are nothing but animals.” From the Jewish authored Communist handbook Psychopolitics, p. 30, “Obedience is the result of force … concurrent with force is brutality … The most barbaric, unrestrained, brutal use of force, if carried far enough, invokes obedience. Savage force, sufficiently long displayed, will bring about concurrence with any principle or order … Any organization which has the spirit and courage to display inhumanity, savageness, brutality, and an uncompromising lack of humanity, will be obeyed … If you would have obedience, you must make it clearly understood that you will have no mercy. Man is an animal. He understands in the final analysis, only those things that a brute understands.”

  Israeli General Moshe Dayan adds, “Israel must be like a mad dog, too dangerous to bother.”

  Benjamin Netanyahu, now Prime Minister of Israel, declared in 1990, “It does not matter what you do. America is a golden calf and we will suck it dry, chop it up, sell it off piece by piece until there is nothing left but the world’s biggest welfare state that we will create and control. Why? Because it is the will of God. This is  what we do to cultures that we hate. We destroy them very slowly and make them suffer for refusing to be our slaves.” George Soros is on record stating, “Destroying America will be the culmination of my life work.” – https://www.darkmoon.me/2016/george-soros-jewish-messiah-video-15-mins/ .
   
  “Towards the end of 1922 there were virtually no intelligent people left in Russia, and the few left did not have any possibility of publishing or otherwise giving vent to their ideas.” – ibid, pg. 112.
   
  “In December, 1918, out of 388 members of the revolutionary government, only 16 happened to be real Russians; all the rest were Jews with the exception of one U.S. Negro. 265 of the Jews come from the Lower East Side of New York.” – Rev. George Simons, before the U.S. Senate, 12th February, 1919.
   

 15. Even een paar zinnetjes uit “De Goelag-archipel” van Alexander Soljenitsyn / Nobelprijswinnaar voor Literatuur enz in de jaren zeventig :

  Alexandr Solzhenitsyn described what occurred in Russia barely a century ago, as Czar Nicholas Romanov was in the process of deeding extensive land holdings to over 3,000,000 peasants at the time of his brutal Jewish ritual murder, which included his family and staff: “Communism is 100% Jewish. You must understand the leading Bolshevists who took over Russia were not Russian. They hated Russians. They hated Christians. Driven by ethnic hatred they tortured and slaughtered millions of Russians without a shred of human remorse. More of my countrymen suffered horrific crimes at their blood-stained hands than any people or nation ever suffered in the entirety of human history. It cannot be overstated. Bolshevism committed the greatest human slaughter of all time. The fact that most of the world is ignorant and uncaring about this enormous crime is proof that the global media is in the hands of its perpetrators.” [From the Russian Gulag he wrote], “And how we burned in the camps later, thinking: What would things have been like if every Security operative, when he went out at night to make an arrest, had been uncertain whether he would return alive and had to say good-bye to his family? Or if, during periods of mass arrests, as for example in Leningrad, when they arrested a quarter of the entire city, people had not simply sat there in their lairs, paling with terror at every bang of the downstairs door and at every step on the staircase, but had understood they had nothing left to lose and had boldly set up in the downstairs hall an ambush of half a dozen people with axes, hammers, pokers, or whatever else was at hand?… The Organs would very quickly have suffered a shortage of officers and transport and, notwithstanding all of Stalin’s thirst, the cursed machine would have ground to a halt! If…if…We didn’t love freedom enough. And even more – we had no awareness of the real situation. … We purely and simply deserved everything that happened afterward.”
  Trotsky, a Jew, born Lev Davidovich Bronstein in the Ukraine, described what he planned for the Russian population, to impose Communism which Marx based on the Babylonian Talmud, by slaughtering 60,000,000, Sixty Million Russian citizens. (143,000,000 for the period 1917-1992, according to English researcher Phillip van der Est. – Juri Lina, Under the Sign of the Scorpion, pg. 196, Referent Publishing, Stockholm, 2002.)
  “We should turn Her [Russia] into a desert populated with white Niggers. We will impose upon them such a tyranny that was never dreamt by the most hideous despots of the East. The peculiar trait of that tyranny is that it will be enacted from the left rather than the right and it will be red rather than white in colour.
  Its colour will be red literally because we would spill such torrents of blood that they will pale all human     losses     of     the     capitalist     wars     and      make      the      survivors      shudder.”     “By way of terror and blood baths we will bring the Russian intelligentsia into a state of total stupor, to idiocy, to the animal state of being. So far our young men dressed in leather – the sons of watch repair men from Odessa and Orsha, Gomel and Vinnitza – oh, how beautifully, how brilliantly do they master hatred of everything Russian! With what a great delight do they physically destroy the Russian intelligentsia – officers, engineers, teachers, priests, generals, agronomists, academicians, writers!” – Secret Forces in History of Russia. U.K. Begunov 1995, pg. 148.
  The heinous Cheka carried out the torture and slaughter of, as best I have ascertained, 165 million human beings in Soviet Russia. (This time it will be 270 million in the US alone. Add Canada, Australia, New Zealand, Europe)“Lists of those shot and otherwise executed were published in the Cheka’s weekly newspaper. In this way it can be proved 1.7 million people were executed during the period 1918-19. A river of blood flowed through Russia. The Cheka had to employ body counters. According to official Soviet reports from April 1922, 1,695,904 people were executed from January 1921 to April 1922. Among the victims were bishops, professors, doctors, officers, policemen, gendarmes, lawyers, civil servants, journalists, writers, artists, nurses, workers and farmers. Their crime was “anti-social thinking”. – Juri Lina, Under the Sign of the Scorpion, pg. 110, 111, Referent Publishing, Stockholm, 2002.
  The same is proceeding NOW…in our lives!!!  Who is doing this?  International Jewry, ie ALL JEWS, and ALL MASONS. Some may not fully understand what they are involved in. Nonetheless they are willing accomplices is this hideous satanic destruction of Life on Earth.  The vast majority absolutely fully understand and actively enthusiatically proceed.

  “If my sons did not want wars, there would be none.” – Gutle Schnaper Rothschild.

  1. Snap je meteen waarom dat Alzheimer-patientje als staatshoofd van de (momenteel nog) machtigste natie ter wereld is aangesteld door “haar Onbekende Meester”. ( … )

   De perfekte buikspreekpop heeft namelijk bij voorkeur geen eigen grijze celletjes meer over hè ?

   Een maand geleden sprak hij zelfs het woord “repeat” lètterlijk uit, omdat dat op de teleprompter stond. De bedoeling was natuurlijk dat hij de laatste zin zou herhalen hihi

 16. Lek aan de Druschba oliepipeline in Polen ontdekt op 11 oktober j.l. Oorzaak is nog onbekend. Wellicht vergeldingsactie vanwege
  Krimbrug door Russen.
  De Druschba oliepipeline is een van de grootste ter wereld en levert Russische olie in vele delen van midden-Europa, o.a. aan duitsland, Polen, Hongarije, Slowakije, de Tsjechische Republiek en Oostenrijk.

 17. Tavi Costa

  There is a reason why central banks are trapped.

  When liquidity in the bond market becomes dysfunctional, every policy maker in the planet will be forced to step in.

  BOJ was first.

  BOE was second.

  Yellen is changing her tune.

  Next in line: the Fed & the ECB

  1. De betreffende boeren moeten zich gewoon even bruin schminken en zich in Ter Apel aanmelden als de paspoortloze Kongolese “Achmed” or whatever ; dan krijgen ze àlles um sonst aangeboden door de marxistische Rutte-“regering” WA-HAA-HAAAA !!!

   “Sorry” !

 18. Als de Nederlandse veeteelt- en akkerbouwboeren nou gewoon 2,5% van hun bedrijfskapitaal in de zgn “stablecoins” (USDT) stoppen en 2,5% in Bitcoin, hoeven ze zich überhaupt geen ENKELE zorgen te maken om hun toekomst OP LANGERE TERMIJN (2 jaar en langer) :

  https://www.youtube.com/watch?v=cdNxZaArYuM

  Maar zoals gebruikelijk loop ik “te ver vooruit op de troepen”.

  Alleen éérst nog even de Moeder Aller Krachs afwachten om in ieder geval BTC in te slaan / aan te kopen ; de (cryptomunt) “USDT” kunnen ze volgens mij NU al aankopen omdat het “toch maar” gaat om de digitale versie van de U$D.

  Samengevat : de boeren moeten gewoon even hun boerenverstand gebruiken !

  Alleen dan anno 2022 heheh …

  1. En natuurlijk staan wij als trotse hollanders allemaal achter hem!
   Want te slotte zaten wij allemaal in het verzet, he, achteraf gezien.

   Dat heeft de coronatijd wel laten zien!
   Met Neederlanders valt niet te sollen!

   Wir schaffen das!

 19. En daarom, juist nu, nu onze koning en zijn onze geliefde koningin op vakantie , ehhh werkbezoek zijn in zweden…en zij zelfs het bier en de wijn niet meer kunnen betalen!

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/258687606/zweeds-alcoholbeleid-speelt-koninklijke-borrel-tijdens-staatsbezoek-parten

  Heb aub medelijden met onze vorst en vorstin, want zij hebben het ook niet gemakkelijk!

  En nu even allemaal opstaan en meezingen!
  Opdat wij het nooit zouden vergeten!

  https://youtu.be/gwBrR_G70RE

  1. Oh nee! Sorry!
   De koning maakte een grapje!

   En dat was echt heel leuk!
   Zo beaamde ook een alleenstaande moeder die haar kinderen zonder eten naar school moest sturen vandaag, omdat ze haar energierekening niet kon betalen.
   Wat hebben we toch gelachen zeg, aldus de moeder. Hilarisch gewoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuw in de wereld van cryptocurrencies? Bekijk nu uw mogelijkheden op Nederlands grootste exchange...

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

Lees meer over crypto staking op onze favo platformen: